Dodaj do ulubionych

Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny

IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.06, 10:04
Witam serdecznie wszystkich,
chcę kupić w najbliższym czasie mieszkanie na Krzykach.
Dajcie znać o realizownaych inwestycjach, terminach.
Byłem we Wrobudzie cena 4800-5300 realizacja koniec 2007.
co dalej??

dzięki za informacje
Krzychu
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.ccaeurope.pl 10.08.06, 11:29
      Witam,

Szczegolowych ofert nie znam ale wg mnie kazda inwestycja bedzie oscylowac w
      granicach 6tys za metr :)

Ja kupilem tok temu za 3,6tys ale to bylo rok temu :)

XYZ
    • Gość: iwka Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: 217.11.140.* 10.08.06, 13:44
      Budotex - Czerniawska-Strońska, dowiadywać się ok września , cena jeszcze nie znana.
      Rafin:-sierpień-wrzesień, Partynice cena nieznana
      • Gość: Krzysiek Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.06, 14:19
        gdzie oni chcą tam coś wcisnąć w okolicach czerniawskiej i strońskiej nie mam
        pojęcia:)
        dzięki za info:)
        • Gość: XYZ Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.ccaeurope.pl 10.08.06, 15:54
          Witam,

Jest duzy plac pomiedzy hala Gaj a ulica Stronska.

ARC2 chyba juz ma nawet na stronch plany jak to bedzie wygladac. Deweloper sie
          nie przejmuje ze ludzie sobie w okna beda patrzec ;)

XYZ
    • Gość: iwka Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: 217.11.140.* 10.08.06, 20:05
      Taka sytuacja- zaglądanie sobie w okna juz jest na Strońskiej.
      Dwa budynki sa tak blisko siebie , że pomiędzy nimi jest tylko chodnik .
      Jak można tak mieszkać.
    • Gość: Kama Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.devs.futuro.pl 20.08.06, 13:17
      Czesć Krzychu,

Też jestem na etapie szukania mieszkania i powiem szczerze, że jestem trochę
      załamana. Nie dość, że nie ma nic wolnego na rynku w inwestycjach obecniue
      realizoawanych, to jeszcze ceny są masakryczne. Developerzy korzystają z bumu i
      podnoszą ceny co miesiąc. Jeszcze w maju można było znaleźć coś za 4.000 -
      4.500 zł. za m2 a już teraz ceny oscylują w granicach 5.000-5.500 zł. i taniej
      niestety nie będzie. Jak chcesz kupić to musisz się szybko decydować bo pod
      koniec wakacji możesz zapłacić nawet 6.000 za m2.
      Na dzień dzisiejszy z tego co się zorientowałam są jeszcze jakieś pojedyncze
      mieszkania na osiedlu "Złota Podkowa" (Partynice - developer Raffin)w I etapie
      za cenę ok. 5.000 za m2, drugi etap będą realizować w połowie wrzesnia ale ceny
      też już będą powyżej 5.000.
      Do końca sierpnia zbiera jeszcze rezerwacje na II etap budowy pdm development -
      Osiedle Ogrody Ołtaszyn (ul.Obronców Poczty Gdańskiej). Tam ceny też kształtują
      się już w granicach 5.000-5.300 za m2. Obecnie podpisują umowy na I etap
      jeszcze za cenę ok. 4.300 za m2 z tymi co dokonali rezerwacji wcześniej.
      Na Motylkowej (Krzyki, Gaj) buduje osiedle z basenem Spectrum. Widziałam ich
      ofertę na targach mieszkaniowych w czerwcu ale nie wiem czy tam im coś jeszcze
      zostało. Ceny kształtowały się wówczas na poziomie 4.500 za m2.
      Jest jeszcze parę wolnych mieszkań na III etap budowy na Obrońców Poczty
      Gdańskiej, budynek C (Krzyki, Partynice). Buduje Developer, grupa Inter-es.
      Cena ok. 4.700 zł.
      Ogólnie jest kiepsko. Zależy jakie mieszkanie chcesz kupić. Takie duże powyżej
      70m2 znajdziesz jeszcze w każdej inwestycji ale z małymi do 50m2 jest problem
      bo one rozchodzą się najszybciej. Musisz szybko działć bo ceny jak sam widzisz
      galopują w tempie zabujczym.
      To tyle co mogę ci pomóc. Życzę powodzenia i udanego szukania.
      Pozdrawiam
      Kama
      • Gość: kaw Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.os1.kn.pl 20.08.06, 14:48
        A czy wy wszyscy musiecie mieszkać na Ołtaszynie i Gaju? Nie ma innych lokalizacji?
        • Gość: Kama Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.devs.futuro.pl 20.08.06, 15:51
          Nie, no oczywiście że nie musimy ale tam się niestety najwięcej buduje. Poza
          tym ceny mieszkań idą w górę w całym Wrocławiu, Ołtaszyn nie jest wyjątkiem.
          Jakbyś znalazł coś w cenie do 4.500 zł. za m2 gdzie indziej to bardzo proszę o
          informację!!!

Kama
          • Gość: popo Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.e-wro.net.pl 20.08.06, 18:02
            4500 brutto - www.ekobuddeweloper.pl
            • Gość: Kama Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.devs.futuro.pl 20.08.06, 20:12
              Dzięki popo za namiary.
              Może ktoś miałby jeszcze jakieś adresy inwestycji gdzie można dostać jeszcze
              jakieś mieszkanie do 4.500 zł. za m2.
              • Gość: popo Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.e-wro.net.pl 20.08.06, 20:56
                niedaleko inwestycji Ekobudu buduje WPB (wpb.wroc.pl/).
                Budynki maja co prawda duzo brzydsze (dla mnie wrecz okropne, gorzej niz za PRL,
                chcoiaz to kwestia gustu), ale wybor mieszkan wiekszy, cena podobna.

W ogole radze nie spieszyc sie z zakupami - analiza cen mieszkan w Warszawie
                pokazuje, ze o ile ceny mieszkan w centrum miasta faktycznie ciagle rosna, to w
                dalszych rejonach miasta ceny sa takie same jak rok temu, wahaja sie od 3500 do
                5000 tys. Mysle, ze Wroclaw wariacki skok cen ma juz za soba, ze ceny sie
                ustabilizuja na podobnym poziomie jak w Warszawie i nie beda rosly. Po prostu
                ludzi na drozsze mieszkania nie bedzie stac, a zagraniczni inwestorzy nie beda
                kupowac mieszkan w lokalizacjach typu Maslice czy Muchobor Wielki.

Zreszta temat podobienstwa cen mieszkan wroclawskich i warszawskich daje do
                myslenia - wedlug mnie, jesli mozna w Warszawie miec place o 30 proc wyzsza to
                warto jednak sie przeniesc do Warszawy. dla porownania programista z
                doswiadczeniem we Wroclawiu moze zarobic ok 6 tys brutto, w Warszawie ok 8 tys.
                brutto. Jesli mieszkanie ma kupic mniej wiecej w tej samej cenie i kredyt
                splacac przez najblizsze 10-20 lat, to wybor jest chyba oczywisty.
              • Gość: NotBear Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.nat.tvk.wroc.pl 21.08.06, 20:38
                Poniżej 4500 bedzie już bardzo trudno.

1. WPB: Muchobór Wielki, Mińska - 4500/m2 + dopłaty za balkon i komórkę. Realnie
                około 4700-4800

2. WPB: Maślice, Kozia - 4000/m2 + dopłaty. Realnie: ok 4200-4300. Zostały chyba
                jeszcze spore mieszkania. We wrzesniu ma ruszyć sprzedaż kolejnego etapu z
                mniejszymi mieszkaniami (chyba od 42 m2).

3. SM Maślice: Gosławicka - w lipcu było ok. 4000/m2, zostały resztki z widokiem
                na cmentarz :-) Za jakiś czas będzie sprzedawany kolejny, lepiej zlokalizowany
                budynek.

Najlepiej kupić środową GW, przejrzec reklamy i dzwonić, dzwonić, dzwonić. Na
                WWW deweloperów informacje pojawiają się z kilkutygodniowym opóźnieniem. Albo
                wcale :-)
    • Gość: iwka Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: 217.11.140.* 20.08.06, 21:07
      Awbud stawia (a właściwie jest juz prawie gotowy) budyneczek 15 rodzinny na
      Niemczańskiej cena 5500m2 + 30 tys garaż "w zestawie". Moim zdaniem dobrze się
      wpasowuje w uliczke willową, termin oddania do końca tego roku. Jest jeszcze
      kilka wolnych mieszkań, ale ja spasowałam - bo to za drogo dla mnie i kupiłam od
      nich mieszkanko na Zwycięzkiej za 4900m2 ( termin III kw.2007). Garaz kosztuje
      20 tys i nie jest obowiązkowy
      • Gość: Krzysiek Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.06, 15:53
        dzięki za info, coś chce wybrać w tym tygodniu.
        słyszałem też o nowej inwestycji ATALu na ul .Turniejowej ale nie mają jeszcze
        planow.Cholera szaleństwo:)
        gdyby coś ktoś jescze o czymś słyszał proszę o info.
        Pozdrawiam tych co znaleźli i tych co szukają:)
        • iwka901 Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny 21.08.06, 16:05
          Owocnych poszukiwań:-)
          Wszystko wskazuje na to , że inwestycje "w planach" lub które dopiero mają się
          zacząć "na dniach", to raczej nie będą tasze niż 5 tys za mkw.
          np. Dom -invest wstrzymał sprzedaż na 2 mce od czerwca- pewnie jak niedługo
          ruszą - juz cena bedzie wyższa i opłaci się taki przestój( budują zaraz za
          Awbudem na Zwycięskiej)
        • Gość: falset Re: Nowe Inwestycje na Krzykach-terminy i ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:38
          Co do Atalu, to na Turniejowej cena nie będzie niższa niż 8000 zł (w skrajnej
          plotce słyszałem o 10000 zł), bo to mają nyć szeregówki,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka