mcinek1 18.08.06, 21:24 kupiłem mieszkanie na strońskiej w Archikonie. co sadzicie o tej lokalizacji i tym deweloperze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szymek Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.06, 22:43 FAjne miejsce dużo lepsze od lokalizaji budynków planowanych przez Wrobud jak dla mnie oczywiście.Byłem też w archicomie ale za mieszkanie 2 pokojowe ktore mnie interesowało chcieli ode mnie 6ooo za m2 i spasowałem. Za ile Tobie udało sie kupić chatę? Pozdrawiam i gratuluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
mcinek1 Re: strońska Archicom 19.08.06, 17:24 ja szarpnąlen sie na kawalerke. Zdązyłem jeszcze przed podwyżką za 33 metry zapłaciłem 145 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
tina.dani Re: strońska Archicom 20.08.06, 12:20 My mamy w budynku A. Jestesmy zadowoleni z Archicomu, szczegolnie z obslugi klienta i terminowego oddawania mieszkan. Co do lokalizacji - jesli kupiles tu mieszkanie, to chyba sa ci znane plusy i minusy Gaju. Dla niektorych jest to tylko stare smietnisko i blokowisko, dla nas i wielu ktorzy zdecydowali sie na gaj - calkiem niezla lokalizacja (sklepy, szkoly, szpital) by mieszkac samemu lub wynajmowac mieszkanie. W ktorym budynku kupiles mieszkanie? Czy sa jeszcze jacys sasiedzi na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek Re: strońska Archicom IP: *.pl.auchan.com / 62.148.92.* 20.08.06, 17:39 ja kupilem w E. Jak narazie to jeszcze nie wiem o nikim kto by sie tam w przyszłości osiedlił. ale czekam. moze jeszcze ktos sie odezwie, w koncu jest jeszcze kupe czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tina.dani Re: strońska Archicom 20.08.06, 19:43 To bedziemy czekac razem na przyszlych sasiadow:-) (Sluchy chodza, ze ponad 70 mieszkan jest juz sprzedanych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:43 Witam, sasiadow. Kupilem mieszkanie w bud. A na ostatnim pietrze. Co do terminowosci to szczerze mowiac zaczynam powatpiewac. Krajobraz na budowie poki co iście ksiezycowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiuszmokronos Re: strońska Archicom 21.08.06, 15:52 Jak juz kupiles to zapomnij o miłej obsłudze. A skorzystales z 1% znizki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.pl.auchan.com / 62.148.92.* 21.08.06, 19:50 skorzystałem nawet z 11,5% zniżki. na obsługe nie moge nic powiedziec, bo jak dotąd jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobiuszmokronos Re: strońska Archicom 23.08.06, 21:32 Mogles miec 12.5 :) powaznie Poczekaj az bedzisz chcial zobaczyc swoje wlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: strońska Archicom IP: 80.68.236.* 22.08.06, 16:41 Ja też bym chciał zamieszkać na nowym osiedlu Archicomu... Bo Wrobud mnie wykańcza psychicznie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: strońska Archicom 22.08.06, 18:34 Od dwóch miesięcy mieszkam na Strońskiej tak, że mogę się już trochę wypowiedzieć o lokalizacji. Plusem wielkim jest cisza i bliska odległość ferio gaju.Poza tym wydaje mi się dość bezpiecznie. Lokatorzy zostawiają swoje samochody na noc przed blokiem. Mieszka się przyjemnie, komunikacja z centrum też w normie. Najbardziej dobija mnie (co Ciebie nie dotyczy) dojazd do bloku.. Koszmarne dziury i kurz. Trasa od domu do asfaltu (a mieszkam w pierwszym bloku) to brudne buty , że wstyd iść dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwiec Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.mm.pl 08.02.08, 17:32 >Poza tym wydaje mi się dość bezpiecznie. Lokatorzy zostawiają swoje > samochody na noc przed blokiem. LOL, a niby gdzie mieliby je zostawiać? Myślisz, że dla wszystkich wystarczyłoby miejsc w garażach? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktor8 Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 21:32 Myślałem o kupnie mieszkania w tej inwestycji (90m kw). Niestety obsługa klienta wyprowadziła mnie z równowagi. Miałem wydać grubo ponad 400 000PLN a przy każdej okazji musiałem prosić się o uwagę. Z wielką łaską odpowiadano mi na zadawane pytania, wszelkie wątpliwości rozstrzygano na moją niekorzyść. O negocjacji umowy nie wspomnę. Miałem wziąć kredyt, którego spłacanie miało mi zająć resztę życia a robiono wszystko abym czuł się jak frajer. Kiedy człowiek podejmuje taką decyzję powinno to być dla niego święto!!! Zakup obok zobowiązań powinien dać chociaż trochę radości!!! A tu tylko frustracja, uczucie wykorzystywania i ignorowania. Ze strachem myślałem o tym jak będzie wyglądał odbiór mieszkania i usuwanie ewentualnych usterek. Do tego termin oddania inwestycji był mgliście określony a wysokość stawki VAT w 2008 zagadką. Nie mogłem się na to zgodzić. Wolę pomieszkać jeszcze w mniejszym mieszkaniu. Archicom jest świetnym przykładem działania polskiej firmy, która ma dostatek klientów. Kiedy znika widmo walki o istnienie na ryku klienci traktowani są jak śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komanor Re: strońska Archicom IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 27.08.06, 21:02 tak z ciekawosci pytam pamietasz kto cie obslugiwal ze tak zalazl ci za skore, bo u mnie bylo w miare ok Odpowiedz Link Zgłoś
romek312 archicom i ich poczucie humoru 31.08.06, 14:59 chcialem kupic mieszkanie na IV pietrze w budynku E i pytam jaka jest cena m2 - odpowiedz brzmi ok 6200, wiec zadaje kolejne pytanie, czy komorka lokatorska jest juz w cenie mieszkania, a pani na to ze nie - kosztuje ekstra. mnoze sobie te 6200x 52m2, wychodzi mi 322,4 tys zl i pytam czy taka jest cena mieszkania, a pani w archicomu mowi ze nie, - do tego trzeba doliczyc cene gruntu. Ach i jeszcze cene balkonu ekstra! -To ja prosze mieszkanie na IV pietrze w E z gruntem ale bez balkonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absynth Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:46 jesli chodzi o kontakt to moim opiekunem jest p. Piotr (taki blondyn w okularach) i jest calkiem OK. Wczesniej faktycznie byla jakas babka i byla dosc irytujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: strońska Archicom IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 29.09.06, 18:10 Robisz wrażenie pajaca, który ma 10 000 zł w kieszeni (+ kredyt) i wydaje mu sie, że zawojował świat. Żenada. Bywa, że trzeba chwile poczekac w kolejce, ale wszystko do się sympatycznie załatwić. Na pytanie otrzymywałem odpowiedzi "bez łaski". "Kiedy człowiek podejmuje taką decyzję powinno to być dla niego święto!!!" - JAKIE ŚWIĘTO??? Tu już chyba Ciebie poniosło. Umowę również negocjowałem z Archicomem i doszliśmy do konsensusu. Dla mnie - wszystko ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: strońska Archicom IP: 87.192.248.* 26.01.07, 17:28 Ja rowniez kupilem mieszkanie w Archicomie tyle, ze na innym osiedlu. Osobiscie uwazam, ze ze swieczka trzeba dzisiaj szukac takiego developera jakim jest Archicom. Pracuje sam na rynku nieruchomosci i z autopsji wiem co sie dzieje. Podejscie do klient jest profesjonalne a umowy pro klienckie. Naturalnie zawsze moga zdazyc sie jakies wpadki (ja i znajomi nie doswiadczylem) jednak nie zapeszajac to naprawde scisla czolowka. Jesli ktos ma pretensje, ze w cene mieszkania nalezy wliczyc rowniez ulamkowa czesc gruntu, to oznacza, ze nie wie nic o rynku nieruchomosci i o tym co sie na nim dzieje. Tak swoja droga jesli chodzi o poprawki to wszelkie usuniete zostaly u mnie bez slowa. Kwestia wskazania co sie nie podoba i koniec. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze zarowno ta firma bedzie trzymala wypracowany fason jak i inne postaraja sie choc nieco jej dorownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju\ynx Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 01.09.06, 18:54 Może was zainteresuje ze dzis zaczeto grodzic teren pod inwestycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: 62.148.92.* 01.09.06, 19:15 najwyższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 00:04 nie dzis a 2 dni temu ale jakie to ma znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:37 jak to jakie? nie iem jak ty ale ja sie ciesze z każdego kroku jaki jest zrobiony w tej budowie. to znaczy ze z każdym dniem jest blizej do własnego M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: strońska Archicom IP: *.adsl.alicedsl.de 05.09.06, 13:29 Przymierzam sie do kupna mieszkania w tej inwestycji, czy mozecie mi powiedziec jakie sa zle strony tego developera (oprocz usuwania usterek) i tej lokalizacji (o tym, ze to stare smietnisko juz wiem) Dzieki z gory PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:49 to po co chcesz kupic mieszkanie skoro to smietnisko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: strońska Archicom IP: *.getinsa.pl 05.09.06, 17:24 minus na dzis to brak drogi dojazdowej, bo ta polna to smiechu warte jakie smietnisko, jedz zobacz a nie sluchaj bzdur lokalizacja bardzo dobra, wszedzie blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.12.06, 19:11 no wiec jeśli chodzi o to pismo to jeszcze go nie dostałem natomiast dzwoniłem do p. piotra który poinformował mnie ze msmy jeszcze czas. Niestety nie poinformował ile. myśle ze początek roku będzie w sam raz. Kupiłem M 1 w budynku E i nie moge sie doczekać kiedy dostane klucze a to jeszcze 1,5 roku. porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 05.09.06, 20:00 generalnie nie ma lepszego dewelopera we Wroclawiu. Przymierzalem sie do wielu przez ostatnie pol roku (lokum, geo, inter-es, awbud) ale jesli chodzi o umowe: rchicom to jest mistrzostwo wroclawia :) Mialem tylko jedno zastrzezenie, i bez problemu zmienilem kotrowersyjny zapis. Z pracownikow Archicomu polecam p piotra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: strońska Archicom IP: *.adsl.alicedsl.de 06.09.06, 08:05 a jaki zapis cie zaniepokoil i w ktorym budynku kupiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.crowley.pl 06.09.06, 11:17 Chodzilo o wpis ze przypadku jakiegokolwiek opoznienia z jednorazowa wplata za mieszkanie, archicom moze bez wzglednie rozwiazac umowe bez zadnych konsekwencji przez nastepny rok zdaje sie. Nie poamietam juz szczegolow dokladnie. A banki dosc czesto sie spozniaja z przelewami. Inne rzeczy byly bez zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jynx1 Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 18:42 to stare gruzowisko a jeśli było kiedyś śmietniskiem to straaasznie dawno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corso Re: strońska Archicom IP: 193.0.116.* 06.09.06, 20:19 Dla mnie wadą lokalizacji jest to, że na Gaju zaczyna brakować przestrzeni. Kolejne działki zabudowywane są średnio ciekawymi budynkami gdzie sąsiedzi zaglądają / będą zaglądali sobie w okna. Byłoby lepiej gdyby zamiast kolejnych osiedli produkowanych przez mniej lub bardziej "renomowanych" lecz zawsze chciwych i wciskających kit deweloperów miasto uporządkowało ten teren (o parku nie wspomnę bo to zbyt skomplikowane przedsięwzięcie dla urzędników miejskich). Gdybym miał tam teraz kupować mieszkanie to raczej bym się na to nie zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 06.09.06, 22:54 z przestrzenia na gaju to faktycznie nie jest najlepiej. Ale ludzia ktorzy wybieraja ta dzielnice nie zalezy na ogrodkach tylko na bliskosci do centrum. Zwroc uwage jakie sa mieskzania na wyspie: wiekszosc to 2 pokojowe mieszkania srednio ok 42 m2. Domniemam ze potencjalni nabywcy nie sa fanami wielkich przestrzeni... no chyba ze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corso Re: strońska Archicom IP: 193.0.116.* 07.09.06, 19:16 Myślę, że kupując mieszkanie by w nim mieszkać a nie wynajmować należy wziąść pod uwagę wiele okoliczności, zwłaszcza jeśli człowiek zadłuża się na kwotę przekraczającą wartość czarnorynkową swoich organów wewnętrznych. Odległość od centrum jest tylko jedną z takich okoliczności. Małe piwo jeśli ktoś jest świadomy tego co i gdzie kupuje. Gorzej kiedy obudzi się z ręką w nocniku i w miejscu którego ma dość od samego rana. Nie chodzi tu o "wielkie przestrzenie" ale o miejsce w którym chce się mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 07.09.06, 19:50 no wiadomo ze kazdy 30 razy sie zastanowil zanim podpisal umowe. Ja mowie tylko ze kazdy ustala swoje prorytety. Dla mnie bylo to bliskosc centrum, rozklad mieszkania i w miare sensowna dzielnica. Pewnie sie zaraz znajdzie ktos kto zacznie przypominac o genezie tej miejscowy.... ale jak mowie wszystko ma swoje priorytety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jynx1 Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 18:41 dziwne, mieszkam zaraz obok, raczej latwo zauwazyc ogrodzenie ;) Moze ty masz na mysli kiedy zaczeli rownac teren? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tina.dani Re: strońska Archicom 06.09.06, 19:54 Przy zalatwianiu wszelkich spraw takze polecamy p. Piotra. Jesli chodzi o szybkosc udzielania kredytow przez banki: w naszym przypadku z zapewnianych 3-4 tygodni zrobily sie 2 miesiace! Na szczescie mamy to juz za soba. Cieszymy sie, ze Archicom zaczyna juz cos robic, bo to jednak troche dziwne uczucie gdy zaplacilo sie kupe kasy za mieszkanie, splaca sie za nie kredyt a nawet tej przyslowiowej "dziury w ziemi" jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mark74 Re: strońska Archicom 07.09.06, 17:50 Co za czasy! Mam mieszkanie a mieszkac w nim nie moge, bo dopiero tylko na papierze! Tez splacam kredyt i od czasu do czasu zagladam za Ferio by popatrzec chociaz na dzialeczke:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanka Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:05 KTo wie kiedy oddaja mieszkania do uzytku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 06.12.06, 22:40 Cos ostatnio sasiedzi sie wyciszyli :) Zachęcam do zapisania się do grupy dyskusyjnej Zielona Wyspa, ulatwi to komunikacje. Zapisywac sie mozna bezposrednio ze strony groups.google.pl/group/zielona-wyspa?hl=pl (klikajac na ,Przylacz sie', jezeli ktos nie ma jeszcze konta w googlegroups konieczne bedzie jego zalozenie) Nazwa grupy: Zielona wyspa Strona główna grupy: groups.google.pl/group/zielona-wyspa?hl=pl Adres e-mailowy grupy zielona-wyspa@googlegroups.com Czy do kogos dotarlo juz pismo o przesunieciu terminu zglaszania poprawek do projektu mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.12.06, 17:55 nic na ten temat nie wiem. tak w ogóle to byłem wczoraj na budowie. było kilku robotników, stoą ze 3 dźwigi. fundamenty leją i to wszystko. może wiosną coś sie zacznie dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzeszczot Re: strońska Archicom IP: *.crowley.pl 22.01.07, 14:48 To jest proba ozywanie tego watku :) Czy ktos sie orientuje jaki jest faktyczny stan budowy? Pytam bo stan budowy ze strony archicomu jest srednio aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: strońska Archicom IP: *.getinsa.pl 22.01.07, 16:15 mieszkam obok nie wiem jaki maja harmonogram ale ostro pracuja zalane lawy chyba pod wszystkie budynki w niektorych leja juz sciany fundamentowe i stawiaja konstrukcje generalnie sprawnie to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.02.07, 22:31 Ludzie spicie? dlaczego nikt sie nie odzywa. gdzie jestescie. nie interesujecie sie swoim M. PODZIELCIE SIE OPINIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:07 Witam! Czemu tu tak wszystko przycichło?? Im bliżej końca tym bardziej powinno wrzeć! :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: strońska Archicom IP: 91.198.246.* 08.01.08, 07:15 Witam znajomych od developera :] Osobiście wybrałem inną lokalizacje, mianowicie Platinium. Ostatnio Archicom rozsyła informacje o pewnych opóźnieniach w oddaniu mieszkań i proponuje aneks. Czy u was jest podobnie? Kiedy macie odebrać mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 16:52 Witam, Z tego co pamiętam to według umowy Archicom powinien przekazać mi mieszkanie do końca czerwca, jak do tej pory żadnego aneksu nie było. Niedługo się zresztą wybiorę do nich pogadać bo jak ostatnio zaglądałem na budowę to okna mi wstawiali więc może by tak zajrzeć do środka można :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 18:34 Ja ostatnio byłam w siedzibie na Mikołaja. Powiedziano mi, że tworzone są listy przekazania mieszkań na Strońskiej. Niebawem mają być wysłane do klientów, więc będzie wszystko bardziej jasne :) Ja mam mieszkanie w budynku E - tym końcowym, wstępny termin na przekazanie mieszkania zaplanowano na 12 sierpnia :)) Pytanie do Was: czy sporządzaliście umowy przedwstępne notarialnie?? Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 23:11 To fajnie ze tworzą listy przekazania mieszkań na pół roku przed odbiorem, ciekawe jaki będzie finish :) Co do wstępnego terminu odbioru to masz go zgodnie z planem, czy opóźnienie, bo rozrzut pomiędzy nami wynosi ponad miesiąc a mam mieszkanie w środku budynku E? Co do umowy to mam notarialną, pytasz z ciekawości czy jakiś problem jest? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 18:46 O notariusza pytam z ciekawości, ja nie podpisałam... Z tego co pamiętam to w umowie mojej termin przekazania mieszkania był właśnie tak na przełomie sierpnia i września. Biorąc pod uwagę, że ściany już są ale brakuje okien to prawdopodobieństwo przekaznia właśnie przypada tak gdzieś w tych okolicach ;) W każdym razie w poniedziałek byłam w okolicach budowy i muszę powiedzieć, że nasze osiedle robi już duże wrażenie :) Rośnie i rośnie z dnia na dzień :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: 217.153.65.* 11.01.08, 08:03 W sumie do sierpnia jeszcze daleko także jak chcesz jeszcze podpisać notarialnie to myślę że Archicom nie będzie robił problemów. Zwłaszcza że ostateczne umowy będą dopiero w 2009 i do tego czasu może się jeszcze dużo wydarzyć. Ja również najpierw miałem podpisaną cywilno-prawną potem notarialną. Zadzwoń do swojego opiekuna w Archicomie. Możesz wybrać sobie notariusza sama albo tego z którym współpracują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:41 To cenna rada. Przekalkuluje i podejmę decyzje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolta Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:53 A czy mozecie powiedziec czemu tak rozprawiacie o "notarialnej" umowie w tym kontekscie? Bo nie kumam. Co by mi to dalo w przypadku potencjalnych opoznien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 05.02.08, 22:30 Kropek zapytała o umowę notarialną z ciekawości także nie w kontekście opóźnień. Na forum było już wiele dyskusji typu umowa notarialnej vs cywilno-prawna. W przypadku małych opóźnień forma umowy nie ma według mnie znaczenia, w obu przypadkach są jakieś kary za opóźnienie albo aneks o przesunięciu terminu się podpisuje. Umowa notarialna przydaje się natomiast w przypadku dużych opóźnień spowodowanych np. bankructwem dewelopera, co w przypadku Archicomu raczej nie powinno mieć miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: strońska Archicom IP: *.diceitup.com 06.02.08, 11:35 nie powinno czy nie będzie mieć miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 19:23 Nie będzie mieć miejsca!! :) Myślę, że zbyt dużo mają do stracenia. 12 lat na rynku, znana marka, tradycja ... A o umowę pytałam tak z ciekawości, chciałam znać Waszą opinię. Podobno niedługo mają być "drzwi otwarte" na Strońskiej, info dostaniemy na maila :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.nsn.uu3.net 07.02.08, 11:00 Jeszcze mam do Was jedno pytanie odnosnie opoznien... chcialem poznac Wasze zdanie. Otoz Archicom twierdzi ze moje mieszkanie zostanie oddane w terminie, czyli 31go marca (budynek A). Mieszkanie "za sciana" nie jest jeszcze sprzedane, a w ofercie developera widnieje zupelnie inna data: lipiec 08. Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale cos mi tu nie gra. Co sadzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 10.02.08, 12:59 Całość czyli wszystkie budynki z terenem przyległym ma być oddana chyba do końca września, tak też zawsze było na ich stronie. Może się zabezpieczają żeby terminy oddań ludzi mających już umowy zostały dotrzymane. Ja czekam już prawie 2 lata i opóźnienie lekko by mnie wpieniło, natomiast ten który kupi teraz może śmiało poczekać nawet do września z wykończeniem i odebraniem swojego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupert Re: strońska Archicom IP: 91.198.246.* 09.01.08, 06:25 Widocznie tylko jedna inwestycja im sie trochę opóźniła. W naszym przypadku aneksy i informacja o opóźnieniu przyszła miesiąc przed pierwotnym terminem oddania mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas71 Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.08, 12:20 I ja rowniez witam, kupilem mieszkanie w bloku E. Jak wyglada terminowosc oddania kluczy wlascicielom? Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: strońska Archicom 23.02.08, 16:07 ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:48 No i doczekaliśmy się :) W sobotę 5 kwietnia drzwi otwarte na Strońskiej :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.08, 22:15 Czy bedzie mozna wejsc do budynku? Chodzi o bud. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:31 Będzie można wejść do budynku, nawet do własnego mieszkania :)) Dzisiaj rozmwiałam z Panią z Archicomu. Zapytałam na czym będzie to polegało, czy tylko będzie można obejrzeć specjalnie przygotowane przez firmę mieszkanie... Powiedziała, że nie że jak najbardziej będzie można wejść do własnego mieszkania :)) Super! Dodatkowo firma przygotowała już plany odbioru mieszkań. Pierwsze oddają już w maju. Ja mam w budynku E, tym od strony Pilawskiej i mam odbiór na 13 sierpnia :)) Pozdrawiam Wszystkich niecierpliwie wyczekujących swojego M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: strońska Archicom IP: 78.8.8.* 02.04.08, 15:42 13 sierpnia, czyli szybciej niz mialo byc (30 wrzesnia) ??? ja mam w E ale od Stronskiej, po prawej stronie od ferio gaju i sam jestem ciekaw. do zobaczenia w sobote ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 19:12 Do 30 września ma być chyba oddane wszystko. Z tego co się dowiedziałam to od maja rozpoczynają już przekazywanie pierwszych mieszkań. A to już niedługo... :)) Jak masz mieszkanie w budynku E1 to ta strona wygląda bardzo obiecująco, widziałam w sobotę. Pozdrowienia, do zobaczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.08, 21:15 Dzis byl dzien otwarty, bylo calkiem OK, mozna bylo ogladac do woli ;-) Jak sie Wam podobaja bloki i ich wykonanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HansKlosz 601641550 wpisz do wyszukiwarki IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.08, 22:52 > ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. A mieszaj sobie. Zgłaszam ten post do skasowania. Za co ? A za nachalność. Poniżej kilka wpisów o imć Panu Sławku w innych wątkach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=67793555&a=76112026 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=72238620&a=76111846 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=41035517&a=76111642 Pełna lista pokaże się po wpisaniu komórki 601641550 w wyszukiwarce forumowej. > W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego > developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o > zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. > Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. ręka rękę myje. A może otu85 to Sławek ? pozdro J-23 aka HansKlosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: 601641550 wpisz do wyszukiwarki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.08, 12:31 Mamy swoje forum: www.stronska.fora.pl ZAPRASZAM WSZYSTKICH. Archicom wyslal mailing do wszystkich zeby korzystali z tego forum ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś