Dodaj do ulubionych

info na temat Dach-budu

31.08.06, 10:20
Witam,
Zamierzam się w najbliższym czasie przeprowadzić do Wrocławia.
Proszę o opinie na temat firmy Dach-bud oraz jej inwestycji na Psim Polu -
ul. Kiełczowska - czy warto współpracować z tą firmą????
Obserwuj wątek
    • Gość: kd Re: info na temat Dach-budu IP: *.winuel.com.pl 31.08.06, 15:10
      Też kupiłem mieszkanie na Kiełczowskiej.
      Mam wielu znajomych którzy mieszkają w blokach Dachbudu i nie zauważyłem żeby
      narzekali bardziej niż klienci innych deweloperów.
      Firma (chyba największy deweloper we Wrocławiu i jeden ze starszych - plus w
      bankach przy kredycie) znana jest z taniego budownictwa więc nie spodziewaj się
      wysokiego standardu wykończenia: tandetne tekturowe drzwi wejściowe, które od
      razu trzeba wymienić, dach kryty papą, kiepskie metalowe futryny wewnętrzne.
      Zalety to budowa z cegły metodą tradycyjną.
      Natomiast jeśli chodzi o wywiązywanie się z terminów to o dziwo znajomi dostali
      mieszkanie 2 miesiące wcześniej niż wskazywał termin. Masz też zagwarantowaną
      niezmienność ceny po podpisaniu umowy (oprócz VAT).

Podsumowując - tanie proste mieszkania dla mniej zamożnych. Ale pomyślane z
      głową i całkiem fajnie się mieszka.
      Chociaż inwestycja na Kiełczowskiej to pierwsze kroki dewelopera w budowie
      osiedli o niskiej zabudowie. Zobaczymy może bardziej się postara ;)
      • Gość: albinos Zmiana terminu oddania - Kiełczowska, Dach Bud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:25
        Niestety, Dach Bud przesunał termin oddanie Kiełczowskiej z I kwartału 2007 na
        II kwartał 2007. Uzasadnienie - brak podwykonawców, wyjeżdzających do UK,
        Irlandii itd.
        Ciekawe czy inni deweloperzy bedą mieli podobne problemy. A może tak wystarczy
        podzielić sie z zyskiem także z podwykonawcami? Czy oferują im te same stawki
        co kilka lat temu, gdzie mieszkania kosztowały 50% mniej?
    • Gość: Mija Re: info na temat Dach-budu IP: *.devs.futuro.pl 12.09.06, 08:43
      Witam!
      Ja kupiłam mieszkanie na Litewskiej. Blok jest już gotowy, właśnie czekamy na
      odbiory. Miały być we wrześniu, przesunęły sie na październik ze względu na akty
      notarialne. Mamy je dostać razem z kluczami, przyśpieszyli ich podpisywanie ze
      względu na zmiany podatku od sprzedazy nieruchomości które mają wejść w zycie w
      przyszłym roku. Na współpracę z deweloperem nie mogę narazie powiedzieć złego
      słowa :) i oby tak zostało.....
      • Gość: albinos Re: info na temat Dach-budu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:47
        muszę dodać do swojej wypowiedzi wcześniej, iż współpraca z deweloperem
        przebiega poprawnie, obsługi miło itd. Lecz co to samej umowy przedwstępnej,
        jest ona niestety bardzo ogólna - bardzo ogólny opis standardu mieszkania,
        brak opisów standardu klatki schodowej, bloku. W porównaniu z umową np.
        Archicomu, bardzo szczegółową, wypada Dach bud słabo. Jednak sam deweloper duży,
        znany, więc myśle, iż problemów nie będzie. Cóż z tego, że Archicom piękne ma
        umowy, super stronkę www, skoro potem buduje cieknące dachy, jak na osiedlu
        Cztery Pory Roku, jak ostatnio w budynkach E,F.
        A tak na marginesie, jak chce ktoś obejrzeć wzorową stronę www dewelopera,
        polecam stronę firmy Bajda z Częstochowy - webcam na plac budowy, zdjęcia
        okolic budowy, szczegółowa mapa okolica. A ceny 2800 m2...Można pomarzyć we
        Wrocławiu...
    • Gość: krzysztof Re: info na temat Dach-budu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.06, 13:38
      dzis sie dowiedzialem ze moje mieszkanko nie bedzie na ulicy kielczowskiej.
      Kielczowska 37 (czyli nasze budynki) beda przez miasto wydzielone jako osobna
      ulica i z tego co pamietam bedzie to Miłosławska czy cos takiego :)
    • mmarrkoo Re: info na temat Dach-budu/Archicom 12.09.06, 22:27
      Pod długich namysłach chyba jednak zrezygnuje z inwestycji Dach-budu - umowa z
      nimi to niezły bubel, cena zbyt wysoka jak na Psie Pole (4800 brutto to chyba
      lekka przesada), poza tym Pani w dziale sprzedaży tej firmy pracuje tam chyba
      za karę - mała komunikatywność, atmosfera niczym rodem z PRLu:))).
      Zastanawiam się nad Archicomem i ich inwestycją realizowaną Jagodno. Zapłacę
      napewno więcej niż za to samo w Dachbudzie, ale Krzyki to teraz boom
      inwestycyjne. Póki co ich osiedle wygląda raczej jak sympatyczna enklawa
      ładnych budyneczków na tle pustego pola, ale w ciągu najbliżyszych lat może to
      być naprawdę ciekawa okolica. Czy to dobry wybór???
      • Gość: gosc Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 12.09.06, 22:32
        poki co slaby dojazd i kto wie kiedy to sie moze zmienic.
        Jak duzego mieszkania szukasz? Moze cos na Muchoborze?
        • mmarrkoo Re: info na temat Dach-budu/Archicom 12.09.06, 22:37
          szukam mieszkania do 50 metrów 2 pokoje do 250 tyś, Muchobór??? - a co z
          obwodnicą? - były jakieś kontrowersje co do lokalizacji za blisko zabudowań???
        • Gość: alenaK Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:41
          ojjj nie predko sie zmieni-drogwców brakuje....
          • Gość: WdWSW Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 01:17
            nie to zebym sie czepial, ale obwodnica idzie naogol wokol czegos (np. miasta),
            ta o ktorej pisze gadulka77 to chyba wokol stawu na skarbowcow. jedyna o jakiej
            wiem w poblizu to srodmiejska czyli halera.
            Co do dzialki moze i dzisiaj jest wolna, a za pół roku. Czego nie ma w umowie
            tego sie deweloper wyprze. Ja zakladam ze kazdy deweloper to oszust i jak
            bedzie mial okazje to mnie oszuka. Sztuka jest mu to uniemozliwic?
        • Gość: julio23854 Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:39
          Muchobór jest niezła lokalizacja, ale zastanawiam się jak tam jest z
          połaczeniem kom.publiczną z centrum? chyba nie zaciekawie..
      • agamaja Re: info na temat Dach-budu/Archicom 18.10.06, 22:55
        A jak jest ze ściekami na Jagodnie? Ostatnio mówili w TV że oni tam nie mają
        kanalizacji i płacą za szmbo szalone pieniądze. Stąd zapewne tak duża rotacja
        mieszkań na Vivaldiego na rynku wtórnym...
        • Gość: echo 232 Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 00:32
          Tak , to prawda nie mają kanalizacji i szambowóz nie nadąża jeżdzić ..... a
          jak ktoś się kąpie 3 razy dziennie to nienadąża z płaceniem rachunków za szambo
          i wodę :)
      • spad_ukp Re: info na temat Dach-budu/Archicom 21.10.06, 22:36
        Ubawiłem mnie Twoja wypowiedź, że Jagodno to Krzyki. Nie wierz w ten chwyt
        reklamowy Archicomu. To nie jest osiedle Krzyki a rejon administracyjny
        Wrocław-Krzyki, a to całkiem co innego. Od "prawdziwych" Krzyków do Jagodna są
        jeszcze trzy inne osiedla między nimi.
        • Gość: hejka Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:34
          To jak z tym osiedlem na Kiełczowskiej Dach-Budu ? Kupujesz? bo takie było
          pierwotnie pytanie.... też się zastanawiam czy w to wchodzić, myślicie że to
          dobre miejsce pod wynajem mieszkania?
          • Gość: on Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.06, 14:21
            ja kupilem tam dwa mieszkanka, placilem 4700 za metr, lokalizacja jak dla mnie
            dobra, mam spod domu 131 N i nocny, 300m dalej mam kolejne kilka autobusow, 131
            i N to do centrum, grunwald, z psiego D tez do centrum i grunwald, autem to
            szybciutko przez krzywoustego i od razu korona i juz bruknera :)
            • Gość: Sajmon Re: info na temat Dach-budu/Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:50
              Z nowej Miłostowskiej jest oprócz tego możliwość dojechania pociągiem. Nie
              żartuję. Przez ulicę o wdzięcznym brzmieniu "Bierutowska" można dojść do
              stacyjki PKP (ok. 10 min. sprawdzałem), z której w godzinach szczytu jadą dwa
              pociągi na godzinę do miasta. Dla przykładu, pociąg z Psiego Pola odjeżdża o
              g. 07:14 i jest we Wrocławiu Nadodrze o g. 07:21, we Wrocławiu Mikołajowie o
              07:26, a na Głównym o g. 07:35. Jeśli idzie o czas, to jest to oferta
              całkowicie bezkonkurencyjna, musicie to przyznać. Nawet po remoncie
              grunwaldzkiego nie będzie szybciej komunikacja miejską. Samochodem z
              kiełczowskiej na dominikański ma być 15 min. Te trzy dworce to strategiczne
              punkty miasta, z których można wszędzie dotuptać na piechotę albo dojechać
              tramwajem. We Wrocławiu można skorzystać z biletu aglomeracyjnego, który
              kosztuje trochę drożej od 30todniowego.

plan.pl/wroclaw/mapa/index.php?dokl=1#kwadrat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka