Dodaj do ulubionych

Legnicka Park Popowice

IP: 212.127.89.* 03.09.06, 01:02
Czy wiecie coś o tej inwestycji więcej
Obserwuj wątek
    • Gość: popo Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 03.09.06, 03:25
      halasuja do pozna na tej budowie.
      czyzby zostaly tam jeszcze jakies mieszkania?!
    • Gość: Tomek Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 03.09.06, 21:08
      Podpisałem umowe i się zdziwiłem, bo Vica Invest deweloper, który to buduje ma
      70.000.000 kredytu na hipotece i bardzo nieciekawą umowę z PKO gdzie został
      zaciągnięty kredyt. Nawet jeśli kupicie tam mieszkanie i wpłacicie całą kwotę
      to i tak nie można założyć KW.... w razie dalszych pytań proszę dzwonić do mnie
      503 542 795
      • Gość: Janek Re: Legnicka Park Popowice IP: 195.20.110.* 04.09.06, 11:22
        Również podpisałem ostatnio umowę z wymienionym developerem, który ma
        zaciągniety kredyt w PKO BP S.A. Wcześniej oczywiście sprawdziłem swoją zdolność
        kredytową. Nie jestem zaintersowny kredytem w PKO BP, gdyż w innych bankach
        warunki są dla mnie korzystniejsze, niestety bank PKO BP S.A. jak się okazuje
        nie chce wystawić mi imiennego bezwarunkowego zwolnienia z obciążenia
        hipotecznego mojego lokalu po spłaceniu przeze mnie całej kwoty na rachubek
        developera prowadzony w PKO. Warunkuje je wpłatą 100% wartości nabytego lokalu
        na rachunek PKO oraz przeznaczenia 80% tej wpłaty na spłatę kredytu przez
        developera lub ograniczenie o tę kwotę wysokości dostępnego kredytu w przypadku
        całkowitego nie wypłacenia kredytu. O ile warunek wpłaty 100% wartości jest
        oczywisty, o tyle jako klient nie mam wpływu na drugą cześć zapisu czyli na
        przeznaczenie 80% wpłaty na spłatę kredytu. Byłem w kilku bankach (BZ WBK,
        Raiffeisen Bank Polska SA, Fortis Bank, Lukas Bank, ING Bank Śląski) i żaden z
        nich nie akceptuje dodatkowego warunku. Kredyt oczywiście można uzyskać, ale to
        nie nieruchomość będzie tak naprawdę tym właściwym zabezpieczeniem tylko np.
        czek in blanco. Moim zdaniem zapis ten zmusza klientów do zaciągania kredytów
        wyłącznie w banku PKO. Uważam, że jest to nieuczciwa konkurencja. Sądzę, że bank
        nie ma prawa przerzucać na klienta zobowiazania do wpłaty określonej procentowo
        (w tym wypadku 80%) kwoty przez developera na spłatę kredytu w banku, podczas
        gdy klient nie jest stroną umowy między bankiem i developerem.
        Rozważam w tym momencie wręcz wycofanie się z inwestycji, bo oznacza to dla
        mnie dodatkowe koszty, których początkowo nie miałem wkalkulowanych. Może ktoś
        jest zainteresowany, żeby wskoczyć na moje miejsce (mieszkanie 70 m^2) ?

janekh@poczta.onet.pl
      • Gość: rado Re: Legnicka Park Popowice IP: 212.127.89.* 08.09.06, 23:00
        I co to w praktyce oznacza??
      • Gość: Gość Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:24
        Jesateś takim ekspertem? Na czym chcesz zakładać księgę wieczystą skoro jeszcze
        nie zostały wybudowane lokale? Bank który udzieli Ci kredytu niczym nie
        ryzykuje bo ma ubezpieczenie kredytu do czasu ustanowienia hipoteki. Sama
        kupiłam tam mieszkanie. Przed przeniesieniem prawa własności nie będzie żadnych
        hipotek. Jak będziesz mieć akt notarialny to dopiero wtedy założą Ci księgę
        wieczystą i będziesz mógł zabezpieczyć swój kredyt.
    • Gość: rado Re: Legnicka Park Popowice IP: 212.127.89.* 08.09.06, 23:05
      Poza tym obsłóga klienta jest wysoce nie profesjonalna.Totalna olewka. Myslą,
      że jest boom mieszkaniowy i wszystko mogą sprzedać. Pozatym za rok ma być
      oddanie mieszkań a oni się jeszcze grzebią w tym wielgachnym dole.Oby to nie
      była inwestycja podobna do tej na Zielińskiego.
      • Gość: CZARNA MAMBA Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 22.09.06, 13:09
        A może gość Rado spóźnia się z płatnością????????????????????????
    • Gość: lego Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:25
      czy to te 2 budynki połączone ścianą i przeszklone , co je dopiero budują?
      takie biało pomarańczowe??
      • Gość: wro Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:32
        Tak,te.Całkiem niezłe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka