Gość: jo IP: 212.127.89.* 03.09.06, 01:02 Czy wiecie coś o tej inwestycji więcej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: popo Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 03.09.06, 03:25 halasuja do pozna na tej budowie. czyzby zostaly tam jeszcze jakies mieszkania?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 03.09.06, 21:08 Podpisałem umowe i się zdziwiłem, bo Vica Invest deweloper, który to buduje ma 70.000.000 kredytu na hipotece i bardzo nieciekawą umowę z PKO gdzie został zaciągnięty kredyt. Nawet jeśli kupicie tam mieszkanie i wpłacicie całą kwotę to i tak nie można założyć KW.... w razie dalszych pytań proszę dzwonić do mnie 503 542 795 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Legnicka Park Popowice IP: 195.20.110.* 04.09.06, 11:22 Również podpisałem ostatnio umowę z wymienionym developerem, który ma zaciągniety kredyt w PKO BP S.A. Wcześniej oczywiście sprawdziłem swoją zdolność kredytową. Nie jestem zaintersowny kredytem w PKO BP, gdyż w innych bankach warunki są dla mnie korzystniejsze, niestety bank PKO BP S.A. jak się okazuje nie chce wystawić mi imiennego bezwarunkowego zwolnienia z obciążenia hipotecznego mojego lokalu po spłaceniu przeze mnie całej kwoty na rachubek developera prowadzony w PKO. Warunkuje je wpłatą 100% wartości nabytego lokalu na rachunek PKO oraz przeznaczenia 80% tej wpłaty na spłatę kredytu przez developera lub ograniczenie o tę kwotę wysokości dostępnego kredytu w przypadku całkowitego nie wypłacenia kredytu. O ile warunek wpłaty 100% wartości jest oczywisty, o tyle jako klient nie mam wpływu na drugą cześć zapisu czyli na przeznaczenie 80% wpłaty na spłatę kredytu. Byłem w kilku bankach (BZ WBK, Raiffeisen Bank Polska SA, Fortis Bank, Lukas Bank, ING Bank Śląski) i żaden z nich nie akceptuje dodatkowego warunku. Kredyt oczywiście można uzyskać, ale to nie nieruchomość będzie tak naprawdę tym właściwym zabezpieczeniem tylko np. czek in blanco. Moim zdaniem zapis ten zmusza klientów do zaciągania kredytów wyłącznie w banku PKO. Uważam, że jest to nieuczciwa konkurencja. Sądzę, że bank nie ma prawa przerzucać na klienta zobowiazania do wpłaty określonej procentowo (w tym wypadku 80%) kwoty przez developera na spłatę kredytu w banku, podczas gdy klient nie jest stroną umowy między bankiem i developerem. Rozważam w tym momencie wręcz wycofanie się z inwestycji, bo oznacza to dla mnie dodatkowe koszty, których początkowo nie miałem wkalkulowanych. Może ktoś jest zainteresowany, żeby wskoczyć na moje miejsce (mieszkanie 70 m^2) ? janekh@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Legnicka Park Popowice IP: 212.127.89.* 08.09.06, 23:00 I co to w praktyce oznacza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:24 Jesateś takim ekspertem? Na czym chcesz zakładać księgę wieczystą skoro jeszcze nie zostały wybudowane lokale? Bank który udzieli Ci kredytu niczym nie ryzykuje bo ma ubezpieczenie kredytu do czasu ustanowienia hipoteki. Sama kupiłam tam mieszkanie. Przed przeniesieniem prawa własności nie będzie żadnych hipotek. Jak będziesz mieć akt notarialny to dopiero wtedy założą Ci księgę wieczystą i będziesz mógł zabezpieczyć swój kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Legnicka Park Popowice IP: 212.127.89.* 08.09.06, 23:05 Poza tym obsłóga klienta jest wysoce nie profesjonalna.Totalna olewka. Myslą, że jest boom mieszkaniowy i wszystko mogą sprzedać. Pozatym za rok ma być oddanie mieszkań a oni się jeszcze grzebią w tym wielgachnym dole.Oby to nie była inwestycja podobna do tej na Zielińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZARNA MAMBA Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 22.09.06, 13:09 A może gość Rado spóźnia się z płatnością???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:25 czy to te 2 budynki połączone ścianą i przeszklone , co je dopiero budują? takie biało pomarańczowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: Legnicka Park Popowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:32 Tak,te.Całkiem niezłe Odpowiedz Link Zgłoś