Dodaj do ulubionych

ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza

IP: *.ipartners.pl 07.09.06, 14:24
Poszukuję osób, które kupiły mieszkanie w Środzie od SM Stoczniowiec.
Obserwuj wątek
    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 15.09.06, 21:17
      witam:)
      czyżby przyszły sąsiad?
      • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:11
        raczej sąsiadka :))
        • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 17.09.06, 14:19
          o jak fajnie:)
          W której klatce masz mieszkanie? My kupilismy w B.
          • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 19.09.06, 15:35
            kotnielot?
            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 19.09.06, 15:36
              tak:)
    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 19.09.06, 15:36
      termin oddania się zmienił z 30.12 do 1 kwartału 2007:(
      • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 19.09.06, 15:38
        A tu Gocha ;))
        Co do terminu to już w umowie miałam ten póżniejszy termin, niestety
        • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 19.09.06, 15:43
          my wczoraj podpisywalismy aneks. Szczerze mówiąć liczyłam się,że nie wyrobia
          się do końca roku.
          Jak Ci się podobaja okna na skośnej ścianie w dużym pokoju? Dla mnie tragedia,
          mamy duży pokój ciemny jak nora. Cudu bedzie trzeba,żeby troche rozjaśnić to
          pomieszczenie.
          • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 19.09.06, 15:47
            Nie brzmi to pocieszająco :((
            Prawdę mówiąc oglądałam mieszkanie jak jeszcze nie było okien. Pokój wydawał
            się ciemny ale miałam nadzieję, że to przez brak gładzi i tego dnia była
            paskudna pogoda.
            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 19.09.06, 15:53
              też ogladałam jeszcze bez okien i ekipa pocieszała, podobnie jak Ty,że przy
              gładzi bedzie lepiej. Dużo jednak lepiej nie będzie, bo 2 pokoje, po 2 stronie
              wyglądały już dość fajnie.
              • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 20.09.06, 09:31
                nie przejmuj się, weźmie się świetną kolorystkę i wszystko będzie ok ;))
                najważniejsze, że mieszkanie będzie nowe
                • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 20.09.06, 10:38
                  znasz Środę? ciekaw jestem jak się tam będzie mieszkać. Jak na razie byłam w
                  tej miejscowości raz- oglądać już kupione mieszkanie.
                  • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 20.09.06, 12:24
                    Niestety ale nie znam i też byłam tylko raz jak oglądałam budowę. Ale spodobało
                    mi się. A co Ty sądzisz?
                    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 20.09.06, 12:30
                      starówka zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Fajnie że mamy do niej tak
                      blisko.Za to zdewastowane kino oboki naszego bloku troche odstrasza.Niewiele
                      moge napisać, bo bardzo się nie rozgladałam. Pojechaliśmy na budowę,
                      obejrzelismy i powrót. Szkoda,że Środa nie ma porządnej strony internetowej. Na
                      początku planowalismy zakup mieszkania w Siechnicy i mimo że miejscowość
                      mniejsza, w internecie można znaleść o wiele wiecej informacji z życia
                      miasteczka.
                      • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 20.09.06, 12:37
                        O tak starówka piękna, ale kina nie kojarzę. Zgadzam się, że brakuje informacji
                        o tej miejscowości bo sama próbowałam się coś dowiedzieć. Ale mam koleżankę, w
                        Środzie i w razie czego wypytam ją o szczegóły, no i przede wszystkim kupię w
                        końcu plan miasta ;))
                        • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 26.09.06, 12:27
                          wybierasz się w najbliszym czasie na budowę?
                          • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 26.09.06, 15:25
                            pewnie wybiorę się, ale jeszcze nie wiem kiedy konkretnie, a Wy macie zamiar?
                            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 26.09.06, 20:49
                              planujemy w nstępnym tygodniu. Ciekawa jestem czy już wstawili okna, a jeśli
                              tak to jakie.
                              Jak dla mnie to,ze nie mozna znalezć żadnej informacji w internecie n/t tej
                              budowy to lekkie nieporozumienie. Spóldzielnia powinna troche bardziej się
                              postarać jeśli chodzi o ich stronę internetową.
                              • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 29.09.06, 16:33
                                byłam dziś w spółdzielni, w naszej klatce już okna są wstawione:)
                                • Gość: Anna Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.06, 08:44
                                  Jaka jest lub byla cena mieszkan ?
                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 30.09.06, 19:24
                                    2300m2, warto zadzwonic do spóldzielni, może jeszcze coś mają(ale nie wiem czy
                                    w tej cenie)
                                  • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:03
                                    ja kupowałam w sierpniu po 2450,- za metr, a z tego co wiem od września cena
                                    wzrosła do 2550,-
                                • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:00
                                  a nie wiesz czy w klatce "c" też już wstawili okna?
                                  mam jeszcze jedno pytanie czy umowę przedwstępną zawieraliście w formie aktu
                                  notarialnego?
                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 01.10.06, 14:26
                                    co do umowy, to zawieraliśmy ją w zwykłej formie.
                                    Jeśli chodzi o okna to są wstawione na pierwszym piętrze. Wczoraj wyglądało to
                                    tak( niestety zdięcie średnie)
                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e02c7896d7c6b03.html
                                    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 01.10.06, 14:49
                                      i jeszcze jedno zdięcie
                                      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/30c9000f8a95421c.html
                                      • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 18:50
                                        dzięki za zdjęcia. myślałam, że prace szybciej postępują, ale może dzięki temu
                                        będzie dokładniej wykonane ;))
                                        • bajerka11 Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 03.10.06, 08:16
                                          Hej!
                                          Sama pochodzę spod Wrocławia i sądzę, że kupno mieszkania w Środzie jest
                                          niezłaym pomysłem.Zwłaszcza przy obecnych cenach we Wrocławiu. Środa jest
                                          uroczym miasteczkiem. Równie dobrym pomysłem jest kupno mieszkania w Oleśnicy.
                                          Życzę wszystkiego naj!
                                          • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 03.10.06, 08:34
                                            Dziękuję! Początkowo miałam obawy co do miejscowości poza Wrocławiem ale teraz
                                            jestem pewna, że to był dobry pomysł. Zwłaszcza, że cena jest przystępna.
                                            Myślę, ża obecnie na zakupie nieruchomości nie straci się. Pozdrawiam!
                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 05.10.06, 10:48
                                    gg a Ty zawierałaś umowę notarialną?
                                    • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 06.10.06, 09:32
                                      Zawierałam zwykłą umowę, tylko po ostatnich wydarzeniach z Atalem zastanawiam
                                      się czy nie byłoby bezpieczniej zawrzeć w formie aktu notarialnego. A Ty, co o
                                      tym sądzisz?
                                      • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 06.10.06, 10:06
                                        ja osobiście wolałabym jedna umowę notarialną, natomist mąż przekonuje mnie,że
                                        to nie developer, a spóldzielnia wiec ryzyko wpadki finansowej jest mniejsze.
                                        Tym bardziej,że spóldzielnia funkcjonuje już wiele lat postawiła kilka bloków i
                                        funkcjonuje dobrze. Szczerze mówiąć do końca mnie te argumenty nie przsekonuja,
                                        ale dla świętego spokoju dałam się przekonać. Nie czuje się do konca
                                        bezpiecznie i konfortowo i gdybym to ja załatwiała, a nie mąż na pewno
                                        podpisałabym notarialnie tę umowę.
    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 23.10.06, 08:52
      Byłam wczoraj na budowie, wiele się od ostatniego(2 tyg temu) razu nie zmieniło:
      (
      • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 23.10.06, 10:20
        To nie brzmi ciekawie :(
        dzwoniłam w piątek do spółdzielni i zapewniono mnie, że okna wstawiono juz
        wszędzie, a w pierwszej bramie kładą nawet tynki. Myślisz, że wyrobią się do
        lutego?
        • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 23.10.06, 11:16
          tak to chyba faktycznie jest zrobione, ale liczyłam że w ciagu tych 2 tyg ruszy
          się coś spektakularnie i rozczarowałam się. Nie mam pojecia czy zdązą, miejmy
          nadzieję,ze tak tym bardziej że pogoda dopisuje. Marwi mnie pokój jedynie z
          drzwiami balkonowymi, szczerze mówiąć architekt tego budynku bardzo się nie
          postarał. Nie dość,że dziwaczne rozwiązanie z oknami, to na dodatek wymyślił
          sobie pokoje dzienne od strony północnej a sypialnie od południowej. Byłoby
          przyjemniej siedziec większość dnia w słonecznym pomieszczeniu tym bardziej że
          sypialnia nie musi być najbardziej słonecznym pokojem w mieszkaniu:/
          Byłam wczoraj u znajomych w nowooddanym bloku na Kosmonautów, tam są ciekawie
          i funkcjonalnie rozplanowane wnętrza,spore okna. U nas tak fajnie chyba nie
          będzie. Ale pożyjemy zobaczymy:)
          • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 24.10.06, 15:51
            Nie bardzo orientuję się jak jest z tymi stronami, zapewniali mnie że
            mieszkania są skierowane raczej na stronę wschodnią i zachodnią, co osobiście
            mnie ucieszyło. A wejście do klatki od której jest strony? Wtedy się połapię ;))
            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 24.10.06, 16:22
              wejscie jest od srony wschodniej czyli ciemniejszej:)
              widac jak znam się na kierunkach dla mnie to była strona północna. Tak czy siak
              kuchnia i sypialnia jest po słonecznej stronie.
              • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 25.10.06, 09:46
                Ja trochę przerabiam mieszkanie i ostatecznie pokój z aneksem będę miała od
                str. wschodniej a sypialnię od zach. Szkoda, że nie odwrotnie, ale
                najważniejsze, że to nie jest płn-pd.
                • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 25.10.06, 11:07
                  my też przerobiliśmy i zamist kuchni jest jeszcze jedna sypialnia. Mamy podobne
                  pomysły:)
                  • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 217.153.128.* 25.10.06, 11:53
                    żałuję tylko, że łazienka jest taka mała, osobiście wolałabym mniejszy
                    przedpokój żeby choć trochę ją zwiększyć. Ale raczej nic w tym względzie nie
                    będę kombinować. Wystarczy, że przenoszę komin z kuchni do obecego pokoju i
                    trzeba będzie pociągnąć jeszcze tam wodę. A i jeszcze rezygnuję z gazu, więc
                    dochodzi sprawa trzeciej fazy, siły itp (niedługo stanę się specjalistą ;)).
                    Jestem ciekawa ile sobie za to policzą.
                    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 25.10.06, 13:02
                      o to widę,że poważne zmiany. Moje przy tych to tylko kosmetyczne.A ilu metrowe
                      masz mieszkanie?
                      • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 25.10.06, 13:04
                        moje wygląda tak jak na dolnym rysunku po zmianach(mniej więcej)
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=794&w=46879250
                        • Gość: gg Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 217.153.128.* 25.10.06, 15:40
                          Mam 37,9 m2. Pierwotnie była to kawalerka z kuchnią z oknem. Zamiast kuchni
                          bedę miała osobną sypialnię, a większy pokój będzie z aneksem kuchennym. Rozład
                          mieszkania jest zbliżony do Twojego. Łazienka jest miedzy tymi dwoma
                          pomieszczeniami. Niestety mam tylko jeden mały, skośny balkon :( Wiem,że w
                          większych mieszkaniach są dwa, po jednej i drugiej stronie.
                        • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 05.12.06, 15:06
                          Cześć!
                          Czy byłaś w ostatnim czasie w Środzie? Zastanawiam się jak postępują prace.
                          • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 06.01.07, 12:44
                            przepraszam,że odzywam się dopiero teraz.
                            Z tego co wiem budynek jest juz ocieplony i niedługo ma być malowany. Są to
                            informacje z 2 ręki, ja niestety nie byłam na budowie od pazdziernika.
                            • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:24
                              cześć! nie ma sprawy. ja byłam dzisiaj i niestety nie wydaje mi się, żeby
                              zdążyli z oddaniem do marca- tak jak to obiecali. budynek jest w tej chwili
                              ocieplany. nie ma jeszcze tynków i wylewek na podłogach, nie wspominając o
                              stanie klatek schodowych. ale zobaczymy.
                              miałam chwlę czasu, żeby rozglądnąć się po okolicy. jestem mile zaskoczona bo
                              wszędzie jest blisko, do sklepów, urzędów, ośrodka zdrowia, parku itp.
                              widziałam też zalew, podobno latem działa wypożyczalnia kajaków, a obok jest
                              piękny teren spacerowy i ...knajpa ;))
                              pozdrawiam!
                              • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 14.01.07, 16:40
                                Mąż był na budowie w sobotę. Wg niego do marca się wyrobią. Zobaczymy:)
                                Niestety w mieszkaniu jest sporo niedoróbek, zamist przyłącza na prysznic,
                                zrobili nam do wanny, grzejnik nie po tej stronie, gdzie się umawialismy. Miał
                                być nad pralka, a zrobili, tam gdzie przewidziałam szafkę:/ Najlepsze jest, to
                                że akurat w czasie wyznaczania miejsc na kaloryfery bylismy na budowie i
                                szczególowo omówilismy dlaczego grzejnik ma byc akurat w tym miejscu. Zaznaczyli
                                na ścianie i planie i... zrobili jak chceili.Ponadto w pokoju jedno gniazdko
                                jest za wysoko. Tak więc polecam pojechać i sprawdzić, czy wszystko jest zgodnie
                                z ustaleniami, żeby "kwiatki" nie wyszły przy odbiorze.
                                • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:53
                                  No właśnie miałam taki sam problem. Już na początku września złożyłam na piśmie
                                  zmiany w planie. Gdy dzwoniłam do spółdzielni, za każdym razem zapewnino mnie,
                                  że wszystko jest w porządku. Niestety tydzień temu jak byłam na miejscu
                                  przekonałam się, że nie uwzględniono moich zmian. W kuchni, którą przerobiłam
                                  na sypialnię zamontowano rury, a do drugiego pokoju nie przeniesiono ani
                                  kanalizacji ani wentylacji. Dziwię się, że jest to dla nich takim problemem, bo
                                  przecież mieszkań w tym budynku jest tylko kilka, ciekawe co działoby się gdyby
                                  budowali kilkunastopiętrowy apartamentowiec ;))
                                  Może kolejnym razem uda nam się spotkać na budowie. Planuję pojechać za jakieś
                                  3 tygodnie. Słyszałam, że mają jeszcze powiększyć budynek o jakieś dwie klatki.
                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 14.01.07, 19:02
                                    Też słyszałam o dodatkowych 2 klatkach.Szkoda, teraz jest bardzo kameralnie. Co
                                    do niedoróbek, jesli każdy ma takie problemy jak my, to nie wróże nam odbioru
                                    kluczy w marcu:( Chętnie się spotkam:) Jeszcze się jakoś dogadamy, 3 tyg to
                                    sporo czasu:)

Rozglądałaś się już może po sklepach budowlanych? Szukam deski egzotycznej, ale
                                    nie mam pojecia gdzie szukać, parket jest w marketach, ale deski nie było.
                                    • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:15
                                      słyszałam, że w Komforcie są dostępne katalogi Kaersa, może mają deski. A
                                      dokładnie jakich szukasz? Ja ostatnio odwiedziłam sklepy budowlane w Środzie.
                                      Plusem jes to że sprowadzą produkty, dowiozą do domu i dadzą upust. To są uroki
                                      małego miasteczka ;)
                                      • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 15.01.07, 14:19
                                        chciałabym podłogę drewnianą w łazience, sama nie wiem czy teak, czy co innego.
                                        Wydaje mi się,że deski w łazience będą lepsze od parkietu, bo jest mniej łączeń.
                                        Ale muszę najpierw znaleść jakiegoś fachowca, który mi doradzi.Gdzieś
                                        wyczytałam,że na małej powierzchni nikt mi nie zrobi parkietu bo maszyna do
                                        cyklinowania nie wejdzie do pomieszczenia. Jestem w tym temacie zielona
                                        zupełnie, dlatego szukam sklepu gdzie asortyment jest spory, a poza tym będzie
                                        ktoś kto profesjonalnie mi doradzi. Bo na wiedze obsługi w marketach nie mam co
                                        liczyć. Przy prośbie o pokazanie deski odpowiedniej do łazienki pokazał mi deskę
                                        sosnową,a na moje zdziwienie że do łazienek nadają się gatunki egzotyczne,
                                        pokazał mi coś z bambusa( nie pamiętam czy to był panel czy deska).
                                        Stwierdziłam,ze szkoda mojego czasu i lepiej gdzie indziej poszukać fachowca.
                                        • Gość: weronika Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.07, 14:48
                                          witam,czy sa tam jeszcze mieszkania do kupienia?prosze o dane developera!!!:)
                                          weronikawr@interia.pl
                                        • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 15.01.07, 16:17
                                          jak coś się dowiem odnośnie desek to dam znać. mam pytanie czy nie było
                                          problemu żeby wejść na budowę w weekend? ja do tej pory jeździłam w tygodniu
                                          ale przyznam że wolałabym pojechać następnym razem w sobotę.
                                          • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 15.01.07, 17:07
                                            w soboty do 13 trwają roboty i w tym czasie nie ma problemu z wejściem.

Co do mieszkań, to nie orientuje się, najlepiej zapytać u żródla czyli tu:
                                            stoczniowiec.pl/
                                            niestety strona nie jest aktualizowana jak widać.
                                            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 16.01.07, 07:59
                                              na pytanie o obecne oferty otrzymałam odpowiedz:
                                              W odpowiedzi na zapytanie w sprawie nowych inwestycji :

- planujemy wiosną tego roku rozpocząć budowę budynków mieszklanych przy ulicy
                                              Głównej na Stabłowicach. Możliwe, że w lutym bedzie już dostepny projekt i
                                              znana cena 1 metra.

- myślimy również o kontynuacji naszej inwestycji w Środzie Śląskiej przy ulicy
                                              Białoskórniczej, ale będzie to uzależnione od ilości chętnych na mieszkania w
                                              tym miejscu.

Trochę egoistycznie podchodze do rzeczy, ale wcale bym się nie zmartwiła gdyby
                                              było mało zainteresowanych. Niestety wątpię w ta wersję.
                                              • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:59
                                                w zupełności zgadzam się z Tobą. najlepiej będzie jak nie będziemy zbytnio
                                                reklamować tego miejsca. od dziś jesteśmy na NIE!
                                                pozdrawiam
                                                egoistka nr 2 ;P
                                                • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:19
                                                  Hej Inga! Mam pytanie, czy wiesz już coś o ostatecznym terminie odbioru naszych
                                                  mieszkań?
                                                  Pozdrawiam Gośka
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 13.03.07, 20:43
                                                    Witaj
                                                    odbiór końcowy mam być w maju. Jutro bedę na budowie to spróbuje się czegoś więcej.
                                                  • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:14
                                                    Cześć! Udało Ci się coś dowiedzieć? Przyznaję, że zaskoczyłaś mnie tym majem.
                                                    Ostatnio zapewniano mnie, że nie będzie żadnych opóźnień, a przecież zakładano
                                                    pierwotnie pierwszy kwartał. Będę wdzięczna za informację.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 14.03.07, 20:51
                                                    Witaj
                                                    Dzisiaj podpisywaliśmy aneks do umowy. Termin oddania 15 maja:(
                                                    Jeszcze mają sporo pracy. u nas np. do poprawy przyłącze pod kabinę(zrobili pod
                                                    wannę), kontakty, pewnie coś sie jeszcze znajdzie. I pewnie nie tylko w naszym
                                                    mieszkaniu są poprawki.
                                                    Są już wstawione okna, położone parapety(drewnopodobne) Na korytarzu glazura,
                                                    dzisiaj kończyli terakotę.
                                                    Na razie tyle, może jeśli się sprezą, to oddadzą wcześniej. Trzeba przyznać,że
                                                    robota wre.
                                                  • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 15.03.07, 11:54
                                                    Cześć! Dzwoniłam dziś do spółdzielni. Miałaś rację, spóźnią się z oddaniem
                                                    mieszkań, w poniedziałek muszę podjechać i podpisać aneks. Ale wiesz co jest
                                                    dziwne, że te parapety i klatka była już zrobiona jak byłam w lutym. A co do
                                                    fuszerki to nie wspomnę. Początkowo rury odpływowe zamontowano mi w jednym
                                                    pomieszczeniu, a przyłącze do kuchenki elektrycznej w drugim. Wszyscy ci
                                                    fachowcy tworzą zgrany zespół ;))
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 15.05.07, 23:00
                                                    Witaj
                                                    Oj dawno mnie nie było na tym forum:)
                                                    Odebrałaś juz mieszkanie? Jakie wrażenia? dużo usterek?
                                                    Pozdrawiam:)
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 15.05.07, 23:05
                                                    Ps. Prawdopodobnie wczoraj poznałaś w spódzielni mojego męża, bo mówił cos o
                                                    sasiadzce która zrezygnowała z gazu:)
                                                  • Gość: gocha Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 18.05.07, 13:47
                                                    cześć!
                                                    Ja również dawno nie wchodziłam na forum, a trzeba przyznać, że dużo się
                                                    pozmieniało. W środę odebrałam mieszkanie, podeszłam do tego bezstresowo i
                                                    zaakceptowałam wszystko. Resztę postanowiłam zrobić na własną rękę, tzn. z
                                                    fachowcem. A jak u Was? Masz rację, w poniedziałek rozmawiałam z Twoim mężem
                                                    (choć się nie zorientowałam), a w środę poznałam jeszcze dwie sąsiadki z klatki
                                                    A. Niestety ale z mojej nie mogę nikogo zlokalizować ;)
                                                    Byłam w energetyce i czekam na telefon, ale prawdopodobnie w pon, wt, mógłby
                                                    już być prąd. Przyznam, że spieszy mi się bo chciałabym już zacząć remont. A Wy
                                                    kiedy ruszacie?
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 18.05.07, 19:21
                                                    Witaj
                                                    My na razie zbieramy się do pracy, w poniedziałek jestem umówiona na pomiar
                                                    kuchni.Na razie jestesmy na etapie decyzji co na podłogę. Prawdopodobnie zrobimy
                                                    parkiet. Zastanawiam się tez, nad ogrzewaniem podłogowym w łazience, bo grzejnik
                                                    który mi wstawili zajmuje pól szczany przy umywalce i na obeną chwilę to co
                                                    najwyżej mogę sobie pooglądac kaloryfer, bo lustra nijak nie ma jak zamontować.
                                                    Nie wiem czy przy odbiorze zwróciłaś uwagę na okna. U mnie wszystkie były do
                                                    wymiany, wszystkie porysowane.Generalnie przy odbiorze nie było jakiś duzych
                                                    niedoróbek, ale jak jest na prawdę dowiemy się niebawem, gdzy zaczniemy urzadzać:)
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 21.05.07, 11:43
                                                    Cześć!
                                                    przed chwilą dzwonił do mnie pan z energetyki i na jutro na 8.oo umówiłam się
                                                    więc będę miała już prąd i mogę zaczynać remont. Materiały do łazienki już
                                                    zamówiłam czyli zaczynam działać. Co do kuchni to zastanawiam się jeszcze bo
                                                    projekt, który mi wykonano nie bardzo przypadł mi do gustu. A komu zleciliście
                                                    kuchnię?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 21.05.07, 23:47
                                                    Nam prad mamy od dzisiaj. Ale przyznam się,że do mieszkania nie mamy jeszcze nic
                                                    kupione, natomist remont u sasiada z piętra idzie pełną parą, jak tak dalej
                                                    pojdzie to za m-c będzie już mieszkać:) Troche mu zazdroszczę, bo nam renont
                                                    zajmie o wiele więcej czasu.
                                                    Co do kuchni, to na pomiar ma przyjść firma ze Środy, a właściwie mieli byc
                                                    dzisiaj, tylko zapomnieli..
                                                    Umówiłam się z nimi na jutro, ale nie wiem czy nie będę przekładać na środe.
                                                    Pozdrawiam:)
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 22.05.07, 11:22
                                                    Byłam dziś w Środzie i mam już prąd więc mój fachowiec mógłby już zacząć gdyby
                                                    nie to, że czekam na zamówienie ze sklepu na kafelki i resztę sanitariatu. A co
                                                    do mebli kuchennych to ja też zlecałam projekt w Środzie. Nie mogę sobie
                                                    przypomnieć nazwiska stolarza ale chyba Zawadzki.
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 23.05.07, 16:48
                                                    a w jakim stylu robisz meble? dużo Ci policzył?U mnie była dziś kobieta na
                                                    pomiarze, ale boję się ze koszt kuchni będzie spory, chociażby dlatego,że
                                                    zamiast szafek chce szuflady.
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 24.05.07, 08:20
                                                    Chciałabym meble w bardziej nowoczesnym stylu. Wybrałam fronty waniliowe,
                                                    zastanawiam się tylko czy robić lakierowane czy gładkie. Blat to ciemny orzech,
                                                    a górne szafki częściowo przeszklone. Ponieważ zabudowuję tylko niewielki aneks
                                                    to mam ograniczone możliwości i z wielu rozwiązań muszę zrezygnwać, co nie
                                                    cieszy mnie ;))
                                                    Wstępnie projekt został wyceniony na 5000. Z tego co słyszałam to najbardziej
                                                    podnosi cenę cały ten system wyposażenia. Prosta szafka jest najtańsza ale i
                                                    mniej praktyczna :( A jaki styl Ty wybrałaś?
                                                    Powodzenia!
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 28.05.07, 11:19
                                                    Witaj
                                                    Ja także chce nowoczesne meble, niestety wycena moich mebli powaliła mnie na
                                                    kolana- najdroższa wersja 13,6 najtansza 9,1tys.
                                                    Podaj mi prosze namiary na swojego stolarza prosze.
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 28.05.07, 11:21
                                                    sorry za masło maślane, ale właśnie jestem po telefonie z wyceną i trochę mnie
                                                    zmroziło.
                                                    Miało być podaj mi prosze namiary na twojego stolarza:)
                                                    U mnie jest sporo teleskopowych szafek, moze dlatego tak drogo.
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 13.06.07, 15:42
                                                    Cześć!
                                                    Nie wiem czy prośba jest aktualna. Przepraszam wiem, że pewnie zależało Ci na
                                                    czasie ale tak bardzo zajęłam się wszystkimi sprawami związanymi z mieszkaniem,
                                                    że nie zaglądałam dość dawno na forum. Już podaję Ci namiary. Stolarz nazywa
                                                    się Zawadzki, prowadzi zakład z żoną Gabrielą przy Mostowej tel.: 071/3174576,
                                                    605448285.Byłam w poniedziałek w Srodzie i jestem zaskoczona bo w mojej klatce
                                                    cicho jakby jeszcze nikt nie remontował, a w dwóch pierwszych jest jakiś ruch.
                                                    Widziałam nawet jedną osobę, która prawdopodobnie już się wprowadzała. Ja mam
                                                    plany pod koniec lipca. Zobaczymy jak z realizacją bo co chwilę są jakieś
                                                    spóźnienia i nieplanowane przestoje ;)0 A jak u Was?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 13.06.07, 18:56
                                                    witaj
                                                    my planujemy przeprowadzkę na wrzesień.Dziekuje za namiary na stolarza:)
                                                    Na dzien dzisiejszy mamy kupione wyłacznie panele, kafeli(4yg musi,my czekać) i
                                                    jutro jedziemy po kabinę.
                                                    Nasz sąsiad juz praktycznie konczy remont a nas nic nie ruszone, az wsyd.
                                                    Gdybyś kiedyś miała ochotę odezwać się na gg to zapraszam 2373655
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.ipartners.pl 19.06.07, 10:21
                                                    Cześć! Byłam wczoraj w Środzie i widziałam, że moi sąsiedzi też są szybcy i
                                                    niektórzy już wprowadzają się. Ja na razie mam zrobioną łazienkę (mogę polecić
                                                    super fachowca, niedrogiego), a od jutra będę działać z elektryką i ścianami.
                                                    Planuję skończyć w tym tygodniu, żeby od poniedziałku móc kłaść panele.
                                                    Pozdrawiam pa
                                                  • Gość: andrzej Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 20.08.07, 20:06
                                                    witam
                                                    gosia czy bylaby mozliwosc byz dala namiary na tego speca od kafelek. przyda mi sie za niedlugo, kupilem mieszkanko w katach wrocl, z gory dzieki za pomoc.pzdr
                                                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 04.09.07, 11:19
                                                    przepraszam za zwłokę, ale dopiero dziś odczytałam.
                                                    Pan Artur tel. 603-562-744. Mam nadzieję, że nie będzie miał pretensji, że
                                                    podaję prywatny numer.
                                                    pozdrawiam i życzę powodzenia przy remoncie, a przede wszystkim cierpliwości ;)
                                                  • Gość: andrzej Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 06.09.07, 19:57
                                                    dzieki wielkie:) polecam ta stronke, fajne forum o wszystkim w domu
                                                    f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1080160&start=1050
                                                    z cierpliwoscia zobaczymy jak bedzie, bo u mnie jest tak ze jestem na wygnaniu irlandii poki co, dziewczyne w warszawie, rodzine na samym wschodzie a chce zamieszkac we wroclawiu a czasu bede mial malo na wykonczenie:) orientujesz jak to jest ze zgoda na uzytkowanie lokalu?? bo nie mam kogo za bardzo zapytac o to...chodzi mi czy jest jakis ostateczny termin kiedy trzeba mieszkanko wykonczyc, bo chyba nie ma takiej samowolki komu kiedy pasuje?? jezeli ja planuje dopiero na wiosne przyszlego roku, to to pozno czy nie?? sorki ze tak ciebie gnebie takimi pytaniami, ale tych co sie pytalem nie znali odpowiedzi:) jezeli ci wygodniej i bedziesz miala czas to mozesz naskrobac w mejlu ptasiek3003@yahoo.co albo gg 9910028, dzieki i pzdr
    • Gość: Ela Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:22
      Ja właśnie zamierzam kupić w najbliższym czasie mieszkanie od
      spóldzielni Stoczniowiec. Cena dość atrakcyjna 3.745 zł, ale tyle
      czasu trzeba bedzie czekać aż się zbuduje, wolałabym gotowe :(
      • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 01.09.07, 22:27
        Gosiu mieszkasz już?
        My jeszcze jesteśmy w proszku. Aż normalnie wstyd:)
        • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 04.09.07, 11:31
          Cześć Inga!
          Tak, mieszkam już od 1 sierpnia. Choć nadal brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, ale
          największe, najbrudniejsze i najgorsze chyba już za mną, taką przynajmniej mam
          nadzieję ;)
          Nie przejmuj się, mam wrażenie, że jeszcze nie wszyscy zdążyli z remontem. Mnie
          popędzał fakt, że nie chciałam ponosić dodatkowych kosztów wynajmu mieszkania we
          Wrocławiu, a tak pewnie do tej pory zwlekałabym ze wszystkim. A Wy przynajmniej
          ominiecie korki związane z remontem Średzkiej. Podobno mają skończyć do końca
          września.
          Powodzenia i daj znać jak już będziecie mieli zamiar się wprowadzić.
          Pozdrawiam
          Gośka
          • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 04.09.07, 11:45
            my mamy zamiar wprowadzić się w połowie wrzesnia, ale to chyba bardzo ambitne
            plany. Na razie mamy jedynie kuchnie zrobioną:)
            U nas w klatce chyba jestesmy ostatni z pracami remontowymi. W kazdym razie
            wchodząc na klatkę czuć zapachy obiadowe, a nie cementowo-kurzowe:D
      • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 04.09.07, 11:21
        a gdzie budują, w Środzie?
        • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 04.09.07, 11:46
          Gosiu nam jeszcze klatkę dobudowują:)
          • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 05.09.07, 08:39
            Wiesz co jest pocieszające, że dzięki szybkiej decyzji i zakupie w tamtym roku
            zaoszczędziłyśmy ponad 1000 na m2, dodatkowo nie musimy czekać na wybudowanie.
            Prawdę mówiąc na tej budowie obok nic się nie ruszyło odkąd skończyli nasz
            budynek. Ciekawa jestem na kiedy jest planowane zakończenie inwestycji.
            • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 05.09.07, 12:09
              to prawda, to jak na razie jedynie co mnie podbudowuje. Bo jak na razie gdzie
              nie spojrze w mieszkaniu to coś jest nie tak, a to w beznadziejnym miejscu
              podłącza, a to nie tak zrobiona łązienka jak chciałam. ech, mam lekko dość.

Masz może namiary na elektryka w środzie? chce zmienić miejsca kabla na
              korytarzu, wg mojego szagra nie da się, a jesli się da to bede miała 2 kontakty
              jeden przy drugim. Jeden do łazienki 2 do światła na korytarzu. Jak dla mnie
              pomysł katastrofa.
              • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 05.09.07, 15:18
                Niestety nie znam, u mnie takie prace wykonywał tato, ale podejdź do sklepu z
                materiałami elektrycznymi na Malczyckiej koło składu budowlanego. Wiem, że ten
                pan sprzedający jest elektrykiem może pomoże Ci, bądź zna jakiegoś specjalistę.
                Pozdrawiam
              • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 25.10.07, 14:32
                Cześć Inga!
                Czy już się wprowadziliście?
                Pozdrawiam
                Gośka
                • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 26.01.08, 23:29
                  witam po długiej nieobecności na forum:)
                  tak od 2m-cy mieszkamy. Jedną z niedogodności był brak internetu ale od wczoraj
                  juz jest:)
                  • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 29.02.08, 14:40
                    Cześć Inga!
                    W takim razie musimy się jakoś umówić, co Ty na to? A jak się Wam mieszka?
                    ja niestety nie mam jeszcze w domu internetu i korzystam tylko w pracy :(
                    pozdrawiam
                    Gośka
                    • inga_iga Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 29.02.08, 17:24
                      Trzeba będzie urządzić jakąś spóżnioną parapetówkę:)
                      Ja w końcu zdecydowałam sie na neostradę, bo wielkiego wyboru nie ma.
                      Mieszka się dość dobrze, choc nie wszystko jest tak, jak powinno. Okna są
                      nieszczelne, mimo 2 wizyt fachowców z empolu, ściany pękają i akustyka mieszkań
                      jaka jest już pewnie wiesz:)
                      Ale w sumie nie narzekam. Mamy cisze, spokój i widok na "małe zoo";)
                      Jak będziesz miała czas to odezwij się, jakoś się umówimy:)
                      pozdrawiam:)
                      • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 07.05.08, 06:42
                        Cześć Inga!
                        Może miałabyś czas któregoś południa/wieczora spotkać się? Pogoda sprzyja ;)
                        Klatka c m.4
                        Pozdrawiam
                        Gośka
      • Gość: gośka Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: 87.105.187.* 07.09.07, 08:02
        Elu znam osobę ze Środy, która ma do sprzedania "używane" mieszkanie. Gdybyś
        była zainteresowana podaj proszę maila to prześlę Ci konkrety.
        Pozdrawiam
        Gośka
      • Gość: ania Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 13:26
        hej ja kupiłam mieszkanie w tym budowanym nowym to bedzie 23 a jesli ktos kupił
        niech da znac. pozdrawiam
    • 1kobietka1 Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza 25.11.08, 14:58
      .....
      • Gość: ania Re: ŚRODA ŚL.-Białoskórnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 10:01
        hej a co oznaczaja te .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka