Dodaj do ulubionych

Expander - jakie warunki daja ?

IP: 57.66.197.* 10.10.06, 15:58
Witam,
Jakie warunki udalo sie Wam wynegocjowac w Expanderze ?
Mnie interesuje kredyt mieszkaniowy na 232000 PLN we frankach.
Czy udalo sie komus wynegocjowac nizsza marze, niz 1 punkt ponad LIBOR ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.core.lanet.net.pl 10.10.06, 17:27
      expander daje +/- takie warunki jakie ma ustalone z bankiem i niewiele ponad to
      wywojujesz, zwlaszcza ze zazwyczaj warunki te sa lepsze niz gdybys szedl
      bezposrednio do banku
      • Gość: marekk Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.magma-net.pl 11.10.06, 01:04
        Ale mi chodzilo o to, czy w ogole warto isc do Expandera. Oni pobieraja
        przeciez kaucje w wys. 100 PLN, podczas gdy inni (Open Finance, Golden Egg) -
        nie.
        • Gość: Iza Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.probit.wroc.pl 11.10.06, 07:35
          Dwa lata temu załatwili nam kredyt i nie pobrali kaucji. Poza tym załatwili za
          nas wiele formalności no i faktycznie mieliśmy nieco lepsze warunki niż
          bezpośrednio w banku. Polecam
        • Gość: XYZ Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 10:35
          Pobieraja kaucje poniewaz normalna praktyka bylo ze ludzie szli do Expandera
          zawracali glowe i marudzili a pozniej slyszac jaki bank dal im takie super
          warunki olewali Expandera i szli do Banku negocjowac.
          Tylko w Polsce taki numer przechodzi :) I nie dziwie sie ze sie zabezpieczyli
          bo ludzie dla 50pln roznicy pojda bezposrednio do banku a nie dadza komus
          zarobic.
        • Gość: Piotr Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 82.160.70.* 11.10.06, 11:04
          pobierają kaucję, a jak zaciagniesz kredyt za ich pośrednictwem oddają 100 zł.
          W czym problem?
          • Gość: marekk Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.magma-net.pl 11.10.06, 11:17
            Nie podoba mi sie to, ze Expander kaze sobie placic kaucje, w momencie, gdy
            jeszcze nie widzisz towaru. Inni brokerzy (GEgg, Open Finance) wcale tej kaucji
            nie pobieraja. A gdzie jest powiedziane, ze Expander zapewnia najkorzystniejsze
            warunki ?
            Usluga doradcza swiadczona przez Expandera jest zwyczajnym towarem, tak jak
            auto czy telewizor. Jako konsument masz prawo go obejrzec i porownac z oferta
            konkurencji.
            Ta kaucja moim zdaniem jest chorym wymyslem - to tak jakby sprzedawca w sklepie
            powiedzial Tobie: "pokaze panu towar, jest na zapleczu, ale tylko pod
            warunkiem, ze wplaci mi Pan za niego kaucje. Ja ja Panu oczywiscie oddam, jesli
            Pan ten towar kupi".

Ta kaucja moze wskazywac na to, ze spora czesc klienteli jest niezadowolona z
            poziomu ich uslug i dlatego woli samodzielne negocjacje z bankiem.
            Albo inni brokerzy maja korzystniejsze kontrakty z bankami.

Ja wierze w wolny rynek i nie bede finansowal praktyk takich jak te, ktore
            uprawia Expander.

• kiecz Re: Expander - jakie warunki daja ? 11.10.06, 11:50
              Ale to nie jest tak... Tzn. bez wpłacenia kaucji podadzą Ci przybliżone
              warunki, bez ujawnienia jaki to bank. Więc teoretycznie możesz "obejrze" towar.
              Kaucję płacisz dopiero jak jesteś zaintersowana konkretnie i mają Ci ujawnić
              jaki bank oferuje takie warunki (tak przynajmniej było rok temu). Bez kaucji co
              prawda nie dają gwarancji, że np. otrzymasz kredyt-jeżeli masz zdolność
              kredytową, bo żeby złożyćwszelkie wnioski trzeba zapłacić kaucję... A tak na
              marginesie: mojej koleżance 2 lata temu źle doradzili kredyt, wybrali jedną
              zdroższych ofert i dostała gorsze warunki niż w banku!! Może mieli wyższą
              prowizję za sprzedaż tego kredytu... ;)
            • Gość: Piotr Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 82.160.70.* 11.10.06, 12:09
              a kto Ci każe korzystać z ich usług? Nie rozśmieszaj mnie. Ja np. korzystałem z
              ich usług przy kredycie hipotecznym i nie tyle zyskałem na oprocentowaniu (bo w
              banku w którym wziąłem i tak było rekordowo niskie), co na szybkości
              załatwienia formalności. W okresie boomu na tenże bank klient "z ulicy" czekał
              min. 40 dni na przyznanie kredytu, ja od złożenia podpisu do wypłaty pieniędzy
              16 dni. To był dla mnie argument za. Tym niemniej nie polecam Expandera,
              ponieważ wiele zastrzeżeń mógłbym wysunąć pod adresem profesjonalizmu tej
              firmy, a właścicie jej pracowników.
              • kiecz Re: Expander - jakie warunki daja ? 11.10.06, 13:52
                nikt mi nie każe... Nie wiem o co Ci chodzi? Pyta się ktoś o expander to mówię
                jakie miałam doświadczenia, albo ktoś ze znajomych. Czy wspominałam coś, że
                ktoś mi każe z nich korzystać? Ja ostatecznie nie skorzystałam!
                • Gość: Piotr Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 82.160.70.* 11.10.06, 14:13
                  Przepraszam źle umieściłem odpowiedź - mój post odnosił się do wypowiedzi markak
              • Gość: mat Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 82.160.7.* 11.10.06, 14:29
                Również nie polecam Expandera,
                ze względu na kompetencje i brak zaangażowania pracowników.
              • Gość: marekk Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 213.69.97.* 15.10.06, 12:46
                A czym niby Ciebie rozsmieszylem ?
                Jasno zaznaczylem, ze z ich uslug nie mam zamiaru korzystac - chyba ze ktos
                mnie przekona. A jak na razie nikt tego nie uczynil.
            • Gość: tom Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.os1.kn.pl 11.10.06, 23:34
              nie mam nic przeciwko kaucji ale to nie jest kaucja.
              Zapytałem się pana czy jak wezmę kredyt w innym banku niż wskazany przez nich to mi zwrócą tę niby kaucje.
              Okazuje się że nie, tak więc nie jest to kaucja tylko opłata za podanie kilku ofert niekoniecznie najlepszych.
              Ja nie zapłaciłem poszedłem do 8 banków po wstępnych ustaleniach złożyłem wnioski w 4 bankach. Poprosiłem o wzory umów, poczytałem, popytałem i wybrałem.
              • Gość: XYZ Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 23:40
                Wg mnie zabezpieczaja sie tak przed osobami ktore szly do Expandera po
                informacje a nie z mysla o zawariu przez Expandera umowy.
                Nie dzisie sie ze wprowadzili kaucje, odstrasza ona potencjalne osoby chcace
                dowiedziec sie tylko jaka jest teraz oferta na rynku i pojsc pozniej same do
                banku. Firma niema w tym zadnego interesu. Inni kaucji nie pobieraja bo maja
                mniej klinetow wg mnie.
                • Gość: tom Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.os1.kn.pl 11.10.06, 23:57
                  ale dlaczego nie chcą tej niby kaucji oddać skoro nie wybrałem ich oferty?
                  Zakładają że jestem idiotą że nie skorzystałem z ich oferty?
                  • Gość: XYZ Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 00:21
                    Takie maja zasady. Zawsze mozesz komus innemu te dane odstapic a to juz cos.
                    Poprostu ustalili marke na rynku, wszedzie ich pelno i nie daja sie bujac
                    ludziom ktorzy mysla ze jak pojda zrobia ladne oczy to kazdy im wszystko da na
                    tacy a oni sie wypnol na firme. Pierwsza firma ktora dba o swoje dochody.

Kiedys pelno bylo postow rodem, opszedlem do Expandera mam takie to a takie
                    oferty co robic :)))) Teraz trzeba placic i oni to wiedza ;)
                    • Gość: tom Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.os1.kn.pl 12.10.06, 00:34
                      ja nie mam pretensji do nich że zarabiają, takie ich prawo.
                      Zwracam tylko uwagę że nie pobierają kaucji tylko każą sobie płacić za usługę i to bez gwarancji że wybrali faktycznie najlepszą ofertę a nie z banku z którym są powiązani kapitałowo. Expander wcale nie jest niezależny, Open Finance zresztą też nie i tak naprawdę to chyba żaden z pośredników nie jest niezależny.
                      Skoro chcą być brokerem na rynkuto powinni tak jak brokerzy ubezpieczeniowi ubezpieczać się od OC z tytułu nenależytego wykonania usługi za którą biorą pieniądze.
                      Co ciekawe decyzje jakie podejmują ludzie na podstawie porad tych niby brokerów mają dużo dalej idące konsekwencje niż wybranie ubezpieczenia które można zawsze zmienić bez konsekwencji finansowych.
                      • Gość: XYZ Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 08:12
                        Jednym slowem to poczatek polityki i nie bede sie wypowiadac :)
        • Gość: ja Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.core.lanet.net.pl 11.10.06, 16:54
          pierwsze słysze o kaucji, ale moze cos sie zminilo
          • Gość: Piotr Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:39
            zmieniłoby się gdyby nie brali, bo nie brali tylko na początku działalności
            (czyli dość dawno bo w 2000 r.), a teraz od kilku lat (jak tylko pojawiła się
            konkurencja) biorą.
    • Gość: Wrocławianka Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 10:46
      A czy któryś z banków daje kredyt na czas dłuższy niż w chwili wejścia w wiek
      emerytalny?
      • Gość: gość Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.devs.futuro.pl 11.10.06, 21:59
        Polecam osobiście Open Finance!
        Też jestem w trakcie załatwiania kredytu, korzystam z ich usług i jestem bardzo
        zadowolona. Osoby tam pracujące są bardzo kompetentne i zaangażowane a ich
        usługi nic nie kosztują. Naprawdę warto skorzystać a można dowiedzieć się też
        czegoś o inwestowaniu przy okazji.
        • Gość: zosia Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 212.2.99.* 11.10.06, 22:26
          podaj adres
          • Gość: marekk Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 62.134.199.* 15.10.06, 12:58
            We Wroclawiu maja biuro na Odrzanskiej i Pilsudskiego.
            Wejdz na ich strone www.openfinance.pl i wypelnij formularz zgloszeniowy.
            Konsultant(ka) z ich firmy zadzwoni do Ciebie i umowi na spotkanie.

pzdr
            • Gość: Margo Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:01
              A Ty też pracujesz w Open Finance?
              • Gość: marekk Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: 213.69.97.* 18.10.06, 15:57
                Nie. Jestem informatykiem i pracuje w zawodzie.
                Expander zrobil na mnie bardzo zle wrazenie i dziele sie moimi opiniami na
                forum.
        • Gość: Wrocławianka Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.06, 07:17
          Akurat Open Finans nie daje takiej możliwości ... Standardowo do osiągnięcia
          wieku emerytalnego.
          • Gość: Ajzbella Re: Expander - jakie warunki daja ? IP: *.e-wro.net.pl 17.10.06, 11:13
            W Expanderze pobierają kaucję, ale jeśli złoży się za ich pośrednictwem wniosek
            do przynajmniej jednego banku, to kaucję zwracają. A kto powiedział, że
            złożenie wniosku jest równoznaczne z wzięciem kredytu? Możecie przez Expandera
            złożyć wniosek w najbardziej polecanym przez nich banku (niech mają), a na
            podstawie analiz i informacji, które uzyska dla Was Expander, oraz własnych
            dociekań (np. po konsultacjach ze znajomymi, poczytaniu opinii na forum) złożyć
            wniosek bezpośrednio do tego banku, który Was naprawdę interesuje. Expander
            kaucję zwraca, a Wy skorzystaliście z ich porady za darmo. W razie otrzymania
            pozytywnej decyzji kredytowej z banku polecanego przez Expander mówicie, że się
            rozmyśliliście, albo że inny bank miał lepszą ofertę:-)
    • Gość: A KREDYT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:09
      POLECAM WSZYSTKIM DORADCE FINANSOWEGO, KTÓRY POMOŻE WAM WYBRAĆ NAJTAŃSZY KREDYT
      SPOŚRÓD NAJLEPSZYCH BANKÓW W POLSCE-
      EMILIA WĘGRZYN (emFinanse Grupa BRE Banku SA)
      0502-653-605
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka