krystianwro 13.04.03, 13:48 Panie Krzysztofie czy mógłby Pan powiedzieć czy na ulice Wrocławia powrócą kiedyś parkometry, czy jedynym sposobem płatności za parkowanie będa smsy i papierkowe bilety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_cinek_ Re: Parkometry we Wrocławiu 13.04.03, 21:51 Widziałem ostatnio jeden parkometr na ulicy Oławskiej. Więc już wróciły :) Pozdrawiam Cinek Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: Parkometry we Wrocławiu 22.04.03, 12:46 _cinek_ napisał: > Widziałem ostatnio jeden parkometr na ulicy Oławskiej. > Więc już wróciły :) > > Pozdrawiam Cinek To nie parkometr, a automat do sprzedaży biletów. W dodatku wersja testowa. Parkometr musi odmierzać czas postoju (stąd -metr), zaś to urządzenie tylko sprzedaje bilety. Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
tobiwankenobi Re: Parkometry we Wrocławiu 15.04.03, 00:24 cholera a ja zawsze myślałem ze te urzadzenia to Parkomaty!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: Parkometry we Wrocławiu 22.04.03, 12:49 tobiwankenobi napisał: > cholera a ja zawsze myślałem ze te urzadzenia to Parkomaty!! Są i parkomaty i parkometry. Z tym, że parkomat to nazwa zastrzeżona, bodajże produkt jednej firmy, funkcjonujący w powszechnym obiegu, podobnie jak "walkman" (nazwa jest własnością jednego producenta), którego to słowa używają wszyscy, mimo, że często czynią to w odniesieniu do "odtwarzaczy przenośnych", a nie "walkmanów". Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
tobiwankenobi Re: Parkometry we Wrocławiu 22.04.03, 14:09 dziekuje bardzo - ja jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: Parkometry we Wrocławiu 22.04.03, 12:52 krystianwro napisał: > Panie Krzysztofie czy mógłby Pan powiedzieć czy na ulice Wrocławia powrócą > kiedyś parkometry, czy jedynym sposobem płatności za parkowanie będa smsy i > papierkowe bilety? Zobaczymy :-) Na razie papierowe bilety już mamy, a nad płatnością za pomocą urządzeń przenośnych (bo niekoniecznie musi to być telefon wysyłający smsa) pracujemy. Co będzie w przyszłości - czas pokaże. Ja prorokiem bywam w każdym razie kiepskim :-), więc tylko obiecam, że jak będą jakieś konkrety,to dam znać. Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś