Gość: Diego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.07, 09:13 Cześć! Jest ktoś kto kupuje mieszkanie na Rodzinnej? Deweloper Czechowski Ja kupuje i chętnie wymienie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.um.wroc.pl 30.01.07, 09:15 Ja też kupuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 30.01.07, 09:17 a jak dawno kupowaliscie jelsli mozna spytac? moze wiecie jaka teraz cena? i czy w ogole cos zostalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.07, 12:32 Ja podpisywałem umowe na początku grudnia. Wiem że jeszcze są wolne mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lleon Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 30.01.07, 17:59 ja wlasnie powaznie zastanawiam sie nad zakupem, ktos może powiedziec cos wiecej o okolicy?? i o samym Developerze, nic o nim wczesniej nie slyszalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.07, 18:38 Okolica jest w moim przekonaniu bardzo ok mi najbardziej podobają sie Krzyki. W miare blisko centrum , Bielany, miejska komunikacja pod nosem. Ja z dziewczyną pracujemy na krzykach więc jak dla nas to super. Wogóle rozwojowa dzielnica. Jest tam dość cicho. A deweloper póki co ma dobrą opinie we Wrocławiu. Z tego co sie zorientowałem narazie wyprzedzają harmonogram. Ale wiadomo... każda inwestycja dla kupujących to zawsze jakiś stres i ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 30.01.07, 19:06 Ja tez długo rozglądałąm się po okolicy, ale to miejsce najbardziej mi odpowiada. Deweloper nie jest znany, ale zaryzykowałam. Narazie obserwuje budowe i czekam. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 30.01.07, 19:13 a czy podpisaliscie umowe w formie notarialnej? wiem ze nie zawsze developerzy sie na to godza, z wiadomych wzgledow, bede sie staral to wynegocjowac, ale pomogloby mi gdybym wiedzial jak to wygladalo z wczesniejszymi klientami, z gory dziękuje za info, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 30.01.07, 19:30 nie miałam z tym zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinny Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.02.07, 21:46 Witam, właśnie zdecydowałem się na ul. Rodzinna. Byłbym wdzieczny jeśli ktoś sie podzieli swoimi wrażeniami z podpisania umowy?Mam parę pytań. Czy ktoś dowiadywał się czegoś na temat samego developera? Bo ja mam z tym duży problem. Czy wszyscy podpisali umowę w formie aktu notarialnego? Jak duży mieliście wpływ na brzmienie umowy, tzn. czy mozna bylo negocjojwać czy też druga strona nie była zbyt elastyczna. Jeśli tak to co udało się Wam zmienić? I wreszcie czy ktoś śledzi na bieżąco postępy budowy? Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:57 Czy tam jeszcze sa jakies wolne mieszkanka? moze maja strone w internecie? Będę wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinny Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.02.07, 23:04 www.deweloper.com/index.php?dir=rodzinna strona nie jest moze w 100 % aktualna ale w miare; najlepiej zadzwonic, sprzedaza zajmuje sie bardzo mila pani co wcale nie jest tak czesto spotykane u developerow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inswestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 03.02.07, 10:50 Sprzedaż mieszkań w tej inwestycji prowadzi biuro nieruchomosci, moze dlatego troszke lepiej są traktowani klienci. Wczoraj jeszcze było kilka mieszkań, ale to się zmienia codziennie. Ja w swojej umowie wiele nie zmieniałam, w/g mnie nie była zła, ale podpisałam ją u notariusza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 19:38 hej. Czy ktoś z Was zakupił moze mieszkanie z widokiem na blok naprzeciwko?? Jak się na to zapatrujecie? Odległość wynosi ok. 20 metrów. Czekam na opinie... KUrczę, nigdzie nic nie ma o tym developerze;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 21:08 a z ktorej strony jest widok na blok? ja kupuje od strony wjazdu do garazu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 21:09 a czy ktos wie na jakim etapie jest budowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 21:30 hm..wjazdy do garaży (tu mnie zaskoczyłeś), bo nie wiem dokladnie, z której są strony, ale podejrzewam, ze od ulicy, no od podwórza chyba mało prawdopodobne/obejrzałem teren dookoła:)generalnie nie ma tam ulicy wylanej asfaltem (na razie jest straszne błoto), ponoć miasto obiecało dorobienie infrastruktury, więc trzeba być dobrej myśli. Stan budowy nie jest zaawansowany, widziałem tydzień temu jakieś betonowe wylewki...tak więc od strony podwórza jest blok 4-5 piętrowy. Wewnątrz jest zielony dziedziniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 21:35 blok jest przy rogu siostrzanej i rodzinnej wiec o ile sie nie myle wjazd jest z siostrzanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 21:49 Wszystko jasne, skoro wjazdy są od Siostrzanej, to jesteś w tej prawej częsci budynku (patrząc na rzut), która będzie wyższa, ale pytanie, czy od strony dziedzińca (a więc na budynek) czy od ulicy, pozostaje nadal otwarte. W rzucie okna wychodza w lewo (do środka)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 21:53 nie, w rzucie okna wychodza na ulice, tylko z kuchni na dziedziniec wewnetrzny, mam nadzieje, ze ta ulica zaraz za oknem nie bedzie zbyt uciazliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 21:57 Raczej ruch jest tylko "osiedlowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 22:08 mam nadzieje, pozostaje tylko pytanie jak sie rozwinie samo osiedle w przyszlosci, nowe inwestycje powstaja jak grzyby po deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 22:12 W dziedzińcu juz więcej nie wybuduja;) a po stronie od Siostrzanej myślę, ze tez nie ma aż tyle terenu. Trochę mnie osobiscie martwi ta błotnista droga, bo te bloki nieopodal stoją juz pare lat, a jakoś do tej pory Urzad Miasta nie kwapi się do zrobienia przyzwoitej nawierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 22:26 mam nadzieje, ze jednak wreszcie miasto cos z ta droga zrobi, mnie poinformowano w biurze, ze jesli nie miasto to developer przynajmniej tymczasowo sie tym zajmie, czas pokaze ile w tym prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.devs.futuro.pl 12.02.07, 07:13 Witam, Jestem mieszkańcem Rodzinnej - nowych, żółtych bloków naprzeciw inwestycji, w której kupujecie mieszkania. Potwierdzę Wasze obawy, że w chwili obecnej najbardziej uciążliwym elementem mieszkania tutaj jest droga osiedlowa, a raczej jej brak - i pewnie dopóki nie skończy się budowa Waszego bloku, miasto nie będzie nic z nią robiło. Dotychczas ok. dwa razy w roku przysyłali spychacz, który równał "klepisko" i przez kilka tygodni jeździło się w miarę wygodnie, potem powracały dziury, a po deszczach - błoto i kałuże. Sama budowa powoli wychodzi z podziemi - chyba kończą już wylewanie ścian piwnicznych. Wizualizacje bloku wyglądają bardzo atrakcyjnie (najbardziej podba mi się ulica! (-:), więc życzę Wam, aby ostateczny efekt był równie atrakcyjny. Jeżeli jesteście zainteresowani, mogę czasami przejść się tam z aparatem i zrobić kilka zdjęć - musiałbym tylko wiedzieć, w jaki sposób je Wam przekazać. Pozdrawiam, Sąsiad z Rodzinnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.07, 09:14 Witam przyszłego sąsiada. Czy sąsiad ma może okna na dzidziniec? Mam nadzieję, ze nie będzie dokładnie widac, co się dzieje naprzeciwko, bo te okienka są jednak stosunkowo blisko... gdyby sasiad mial czasem czas, to prosze o fotke na adres: tom_katze@yahoo.de dzieki z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.07, 09:22 Sorry, sasiad z zoltych blokow, nie z naprzeciwka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.um.wroc.pl 12.02.07, 09:42 Witam sąsiadów! Moje mieszkanie będzie miało okna na "dziedziniec", chociaż dziedziniec to chyba za dużo powiedziane. Na początku kiedy zobaczyłam wykop byłam lekko przerażona ta niewielką odległością. Nigdy nie wiadomo jednak, czy po przeciwnej stronie ulicy nie powstanie w przyszłości jakiś budynek, więc nie ma co jeszcze zazdrościć sąsiadom po południowej stronie. Pozdrawiam sąsiadów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 09:57 Hej, czy ktoś wie jaki będzie czynsz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:18 ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa, a mianowicie czemu te mieszkania sa takie tanie w porównaniu z innymi nowo budowanymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 12.02.07, 10:41 Czynsz podobno ok 5zl/m2, a dokladnie ile okaze sie jak zamieszkamy....a co do ceny to nie mam pojecia, swoja droga to szalenstwo jakies, ze placac 300tys za mieszkanie zastanawiamy sie dlaczego tak tanio, takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 12.02.07, 19:02 A skąd takie informacje o wysokości czynszu i co ma wchodzić w skład tej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 12.02.07, 20:19 informacje z biura jot-be a co wchodzi w sklad, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:33 Witam:) Dostałam zdjęcia od sąsiada z Rodzinnej i muszę powiedzieć że budowa pnie się ku górze:) Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 01.03.07, 09:17 Do mnie równiez dotarły. Dziękuje bardzo :) Widać postępy nawet na przestrzeni 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Prośba o zdjęcia IP: *.e-wro.net.pl 01.03.07, 11:35 Ja też poproszę o zdjecia, z góry dziękuję.. lucyna1@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Prośba o zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:13 Zdjęcia juz zostały przesłane:) Sprawdź pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Prośba o zdjęcia 01.03.07, 13:43 poproszę też o zdjęcia na gazetowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Prośba o zdjęcia 01.03.07, 13:52 przepraszam, zdjęcia dotarły już wczoraj:), sąsiad jest bardziej rozgarnięty niz ja, poprosiłam o nie nie sprawdzając uprzednio skrzynki:* dzięki, pozdrawiam Luisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.dka.pl 13.02.07, 20:16 dziękuje sąsiadowi z Rodzinnej za przesłane zdjęcia.:)) Czy w tym momencie widać na budowie jakiś robotników? Odpowiedz Link Zgłoś
sasiadzrodzinnej Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 13.02.07, 23:38 W ciągu dnia pracuje tam kilka osób - nie są to "tłumy", ale powoli prace posuwają się do przodu. Mieli bardzo dobry "start" - teraz dzieje się mniej, ale to może być wynikiem pory roku... Nie mam dogłębnej wiedzy techonologii budownictwa, ale mimo ciepłej pogody, jest luty i nigdy nie wiadomo, kiedy taka korzystna aura odwróci się od wykonawców. A jak nie ma pracowników, to zawsze jest tam pan stróż! Prywatnie nazywam się Krzysztof, więc może będę podpisywał się imieniem - "sąsiad" to jednak trochę zbyt oficjalne, jak dla mnie. (-: Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 14.02.07, 10:21 Drogi Krzysztofie (także znany jako sąsiad:) ), czy też mogłabym poprosić o zdjęcia Rodzinnej na maila gazetowego? Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 14.02.07, 18:56 Dzięki serdeczne Krzysztofie. Buduje się, buduje, ale robotników trochę mało jak na moje oko;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 21:16 Zdjęcia robiłem po 16, więc dniówka się już skończyła... (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnku Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.devs.futuro.pl 17.02.07, 16:53 Witam nowych sąsiadów osiedla! Muszę z przykrościa stwiedzić że na nową drogę to nie macie co liczyć. Mieszkam już tu trochę i niestety nie ma żadnej chęci ze strony miasta aby tę drogę wykonać. Ponadto bloki juz istniejące mają błędne udziały w gruncie co uniemożliwia rozpoczęcie budowy drogi dopóki nie zostanie to wyprostowane. Jak widomo nie będzie to takie łatwe aby zwołać już istniejących mieszkańców do notariusza i prostować w papierach. Być może trochę Was przestraszyłem ale takie są realia i polska rzeczywistość. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinna Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:48 :(( byłam tam parę dni temu i prawie utonęłąm w błocie, ale mieszkanie i tak kupilam, mam nadzieję, że kiedyś coś się z tą drogą mimo wszystko zmieni... pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 19.02.07, 19:10 Witam przyszlych sąsiadów. Jestem tuz przed podpisaniem umowy. Jak dotąd wrażenia bardzo pozytywne. Mam nadzieję, że tak zostanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 19.02.07, 19:51 No no...coraz wiecej sąsiadów:) Byłam dzis na Rodzinnej, mozna sie utopic w błocie. Czy ktos widział tam jakichś pracowników? bo ja mam wrazenie, ze tam nic sie nie dzieje, mimo iz pogoda dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:50 ja byłam, rownież prawie utonełam w błocie a co do robotnikow to bylam póznym wieczorem a o tej porze zawsze pusto, co sie dzieje za dnia, nie wiem, nie mam możliwości regularnie tam wpadac, ale jestm dobrej mysli:)) pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.dka.pl 19.02.07, 21:09 Witam sąsiadów tonących w błocie;)tez byłem tam w niedzielę, rozmawiałem ze stróżem. Powiedział, ze w dzien pracuje ok. 10 robotników, którzy prowadzą prace fundamentowe. Od marca według niego mają ruszyć z murarką. :) POzdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 19.02.07, 21:19 NO tak, czekają na świeżą kase ;) Wielkie dzięki za info Tomku :) Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 22.02.07, 20:02 Mam takie pytanie. W KW działki, na której powstaje nasz blok jest wzmianka o "roszczeniach dwóch osób o zawarcie umowy sprzedaży lokali na ich rzecz, w związku z zawartą umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego". Czy wiecie może co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 22.02.07, 20:09 sa to roszczenia osob ktore zawarly umowe przedwstepna kupna mieszkania z developerem Czechowskim w formie aktu notarialnego, jesli ktos zawarl umowe w zwyklej pisemnej formie, takiego wpisu w KW sie nie dokonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 22.02.07, 20:09 Powinno się tam znaleźć moje roszczenie, ponieważ zawieralam umowe w formie aktu notaraialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 22.02.07, 22:16 Dziękuje za odpowiedź. Wolalam się upewnic czy wszystko jest w porzadku. Rzeczywiście Kasiu jesteś w KW :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 26.02.07, 13:31 Czy macie może zdjęcia z budowy? Jeśli możecie to prześlijcie mi jakies fotki. Mój adres oleksiun@poczta.onet.pl Wątek niedługo będzie miał nieaktualny tytuł bo jak się dowiedziałam bloczek będzie miał adres Siostrzana a nie Rodzinna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 26.02.07, 15:23 a szkoda, juz sie przyzwyczailam do Rodzinnej:) ale faktycznie wejscie glowne jest od Siostrzanej... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi120 Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 02.03.07, 10:56 A czy wiecie, ze za kilka lat bedziecie mieli pod blokiem wspaniala, szeroka droge: przedluzenie Jezdzieckiej do skrzyzowania Krzyckiej i Przyjazni. Niestety decybele pojda w gore. Sasiadka z Partynickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:02 Skąd te wiadomości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 12:36 a gdzie mozna znaleźć takie informacje, troche mnie to zmartwilo,ale to chyba nie bedzie jakas bardzo ruchliwa droga?mam nadzieje, no i chyba nie bedzie pod samymi oknami, marne ale jednak jakies pocieszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadzrodzinnej Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.devs.futuro.pl 02.03.07, 13:06 Droga nie będzie przechodziła pod oknami, lecz co najmniej kilkadziesiąt metrów od budynku. Planowane jest "wyprostowanie" łącznika między Karkonoską i Przyjaźni - obecnie są to ulice Jeździecka, fragment Partynickiej i Skrajna. Planowane jest "wydłużenie" Jeździeckiej, czyli pozbycie się dwóch zakrętów. Kiedy ją wybudują, będzie przebiegała przez zagajnik (uroczy zresztą), który jest po drugiej stronie ulicy Siostrzanej - droga będzie przebiegała za niebieskim budynkie w kształcie litery U i żółtymi budynkami Blockpolu - to niestety my będziemy mieli ją pod oknami. Szeroka też nie będzie, bo musi się zmieścić między blokiem, w którym mieszkam a nowobudowanym "apartamentowcem" na rogu Skrajnej i Przyjaźni - prawdopodobnie po jednym pasie ruchu w każdą stronę. Bardzo możliwe, że będzie głośniej - ale z pewnością nie będzie to tuż przy waszym budynku... Mam pdf z planem zagospodarowania z 2003 r. jeśli ktoś jes zainteresowany. Tak przy okazji - na budowie pojawiły się "bloczki" - więc niedługo zaczną murować ściany. Dzisiaj wylewają także pozostałą część stropów na piwnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 13:33 co my byśmy zrobili bez Sasiadazrodzinnej:) Odpowiedz Link Zgłoś
oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 02.03.07, 13:35 Sąsiad jest w rzeczy samej nieoceniony. Ja poproszę plany jesli można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 14:49 i ja też poproszę o plan, dziekuje:) lucyna1@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:09 Ja też poproszę o plan na meila gosik413@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.centertel.pl 02.03.07, 19:27 Jeśli nasz miły sąsiadzrodzinnej nie ma jeszcze dość przyszłych sąsiadów to ja tez poproszę o fotki budowy:) biedrona30@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadzrodzinnej Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.devs.futuro.pl 02.03.07, 20:38 Wysłałem, mam nadzieję, wszystkim, którzy o to prosili. Na kilka dni muszę wycofać się z cyberprzestrzeni, więc jeśli pojawią się jakieś prośby, niech ktoś prześle, co trzeba, dalej... Po koniec przyszłego tygodnia postaram się zrobić kolejny "mini-reportaż". Pozdrawiam sasiad z rodzinnej Odpowiedz Link Zgłoś
pelee Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 02.03.07, 13:08 no i po co siejesz zamet? doczytaj dokladnie gdzie bedzie ta droga i pozniej pisz bzdury! droga bedzie za budynkami zoltymi blockpolu i przed budynkiem ktory teraz jest budowany na skrzyzowaniu drogi przyjazni ze skrajna. Jak to sie ma okien tego budynku? - nawet jej nie bedzie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.money.pl 02.03.07, 15:02 A co sądzicie o założeniu oddzielnego forum dla przyszłych mieszkańców bloku i ich zacnych sąsiadów ;) ? Jestescie za? Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 02.03.07, 17:47 poproszę też o plany, tym razem sprawdziłam nie mam ich jeszcze na skrzynce;) Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 02.03.07, 18:06 a forum, tak jak najbardziej, tylko ja nie umiem założyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 02.03.07, 19:57 co do forum jestem na tak!! ale nie mam pojecia jak cos takiego zalozyc...czekam na info od bardziej obeznanych, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 08:56 Będzie to dla mnie debiut ale spróbuję. Dam wam znać jeśli mi się powiedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:40 Zapraszam na forum www.rodzinna.mojeforum.net Są to moje początki więc bądźcie wyrozumiali :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vienna Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:11 Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB. ----------------------- BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gabi120 Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania 04.03.07, 15:26 Jezeli chcecie zobaczyc ktoredy pojdzie ul.Jezdziecka, to zapraszam do zrodel: uchwaly.um.wroc.pl/zal/0160ru04mapa.pdf. I wcale nie bedzie to cicha uliczka. Wystarczy popatrzyc jakie ulice laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 22:04 no i właśnie na tej mapce dobrze widać, kto ta drogę będzie miał pod oknami. z rodzinnej/siostrzanej raczej jej widać nie będzie, słychać pewnie też nie bardzo - będzie za kolejną linią zabudowy ( i to nie hipotetyczną, ale już istniejącą ) ruch będzie zapewne zbliżony do tego jaki był tam do tej pory - przed "wyprostowaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Zapraszam na forum Rodzinnej IP: *.money.pl 05.03.07, 10:19 Ponawiam zaproszenie na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Adres Forum IP: *.money.pl 05.03.07, 10:20 www.rodzinna.mojeforum.net Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: Rodzinna - Adres Forum 09.04.07, 20:08 Mam zdjęcia z Wielkanocy, kto chce to proszę się na gazetowego zgłosić, w miarę możliwości podeślę foty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Rodzinna - Adres Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:16 ja poproszę jeśli można - lucyna1@poczta.fm dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki czas odnowić kontakt!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 25.04.07, 16:37 widziałam na stronie, że sprzedano już chyba wszystkie mieszkania przy Rodzinnej, może więc zajrzą tu swieżo upieczeni nabywcy i trafia tez na nasze forum, poki co niewiele się na nim dzieje, ale mam nadzieję, że wraz z postępami w budowie i rozszerzeniem grona przyszłych mieszkańców zaczniemy regularnie wymieniać się informacjami a tak przy okazji, może ma ktoś nowe zdjęcia z budowy? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscha Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.dclient.hispeed.ch 20.10.07, 09:10 kto moze podac adres kontaktowy tego developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleksiun Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.07, 13:52 W sprawie mieszkan najlepiej kontaktować się z biurem nieruchomosci Jot-Be. strona dewelopera to www.deweloper.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPUPUPUP Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 14.03.08, 18:48 czas odbiorów, czas kontaktu, czas wspolnoty, czas remontów, czas zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPUPUPUPUP Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 15.03.08, 16:08 na forum rodzinna jest propozycja spotkania przyszłych mieszkancow, ma ktos ochote? zapraszamy na forum: www.rodzinna.mojeforum.net/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPUPUPUP Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 11.04.08, 08:52 Ale sie porobiło, co? Podbijam, bo moze sie przydac, moze sa tacy, ktorzy jeszcze nie widzieli adresu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPUPUP Re: Rodzinna - Inwestycja - Nowe mieszkania IP: *.e-wro.net.pl 16.04.08, 12:36 jeszcze może się przydać adres forum, patrzac na budowę to chyba mało osób zaczęło urządzanie, coś musi być na rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś