Gość: DB IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 13:13 Poznajmy sie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guciaa Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 01.02.07, 14:23 po ile sprzedają? jest gdzies oferta w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 21:41 5400m2 Odpowiedz Link Zgłoś
lila1006 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.02.07, 15:49 jest oferta w internecie??proszę podać adres, dziękuję..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
48130k Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.02.07, 07:50 czy ktoś podpisał umowę ze spółdzielnią SM Piast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 16.02.07, 11:08 tak mysmy juz podpisali z Piastem umowe Odpowiedz Link Zgłoś
neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.02.07, 13:42 czesc,nazywam sie aneta.Bede mieszkala na Bajana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 15:05 A powiedzcie, co Was "urzekło" w tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 07.02.07, 15:07 widzialam wizualizacje budynku i bardzo ladnie bedzie wygladal a poza tym w okresie w ktorym ja szukalam mieszkania zbyt wielkiego wyboru nie bylo a ceny strasznie szly do gory:(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valery Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 07.02.07, 22:11 Projektu czy wizualizacji nie widziałam, ale samo miejsce uważam za całkiem niezłe do zamieszkania. Może otoczenie i widoki nie są najpiękniejsze, ale myślę, że i tak będzie się Wam dobrze mieszkać. Sama mieszkam na Bajana i jestem zadowolona, chociaż na początku nie byłam zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 08.02.07, 07:25 mieszkam do tej pory w bardzo bliskiej okolicy wiec te tereny sa mi bardzo dobrze znane:) poza tym blisko do przedszkoli,szkol,aptek,przychodni,astry, centrum tecza-specjalnie nie trzeba sie zbytnio rozpedzac a wszedzie blisko.A tak wogole to nareszcie wlasne M! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 17:57 witam, czy mógłby mi ktoś przesłać linka do strony z wizualizacją tego nowego bloku? Bardzo proszę:), I druga sprawa: wiecie może czy są jeszcze wolne mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 19:00 niestety nie ma nigdzie wizualizacji umieszczonej w internecie-przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem:( ogladalam ja bezposrednio na miejscu w SM Piast.a co do wolnych mieszkan to tez niestety nie wiem czy sa wolne .Po prostu zadzwon do nich i sie spytaj 3213730.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 07:30 Witam serdecznie, czy ktoś już podpisał umowę ze spółdzielnia SM Piast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 62.233.177.* 08.02.07, 21:56 Włala : images2.fotosik.pl/77/6fa98be8c199f28b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 09.02.07, 07:17 no super dzieki za zdjecie:) teraz juz mam w kolorze moje przyszle miejsce zamieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajanka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 11:13 Ładnie wygląda ten budynek, muszę przyznać, że ciekawy projekt, miejmy nadzieję, że i w rzeczywistości będzie równie przyjemny dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 195.117.40.* 16.03.07, 13:05 blok b. ładny, ale otoczenie z wizualizacją to nie ma nic wspólnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.03.07, 11:43 właśnie, ciekawe czy spółdzielnia przewiduje jakieś ciekawsze zagospodarowanie terenu po zakończeniu budowy niż dotychczasowe "krzaki samosiejki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 13:17 Z zagospodarowaniem terenu może być różnie - bo obok budują kolejny blok, docelowo ma być ich chyba 5. Obawiam się, że na początku będziemy mieć plac budowy z wszystkimi urokami (dźwigi, błoto itd. ), ale później chyba mają w planach ładny trawnik, ławeczki... przynajmniej mam taką nadzieję. Teraz nie wygląda to zbyt ciekawie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.07, 09:26 Rozmawiałam z SM i potwierdzili, że będzie 5 budynków - niedługo obok budowy ma stanąć tablica z wizualizacja tej inwestycji - można ją również obejrzeć w biurze PIASTA. Docelowo zamierzają teren odpowiednio zagospodarowac - ale to dopiero wtedy, jak skończą się budowy kolejnych bloków. Jednak niepokoi mnie inna sprawa. Pytałam o akty notarialne i niestety sprawa jest dość zagmatwana. Niby mogą być jakieś problemy z ich uzyskaniem dopóki nie zakończy się budowa drugiego budynku. Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netti88 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 26.03.07, 14:28 teraz to tez sie zaniepokoilam tymi aktami notarialnymi:( nie wiem jaki ma zwiazek 1 budynek z drugim??? musze chyba tez "uderzyc" do piasta i sie zapytac ze swojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 03.04.07, 15:40 wiecie coś więcej o tych aktach notarialnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 12:07 Do końca października najpóźniej mamy otrzymać umowy potwierdzające spółdzielcze prawo własności do lokalu - natomiast akty notarialne będą później (ale nie wiem dokłdanie kiedy)- związane jest to chyba z podziałem działki, na której stoi blok. Dowiedziałam się ostatnio, że spółdzielnia ma proponować pewne zmiany w wyposażeniu mieszkań - tzn. będzie można zrezygnować z białego montażu i drzwi. Miało to sie odbyć już teraz, ale jak zwykle w tej spółdzielni wszystko się przedłuża. Czy z Wami też kontaktował się w tej sprawie ktoś ze spółdzielni? Prace na budowie idą dość szybko (już ocieplają budynek), a wewnątrz mam wrażenie, że już kładą tynki. Może uda się wprowadzic szybciej? Wiece coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 09.02.07, 08:31 mam pytanko czy ktos z was kupil tam mieszkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 12:37 Witam sąsiadów! Cieszę się, że wreszcie znalazłam kogoś, kto również będzie mieszkał w nowym bloku SM Piast. Szczególne dzięki za wizualizację budynku - tego mi brakowało! Teraz mieszkam również na Bajana - więc na bieżąco jestem z wszelkimi postępami na budowie. Mam nadzieję, że oddadzą mieszkania wcześniej niż w październiku - wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam - szczególnie kaltkę C :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 19.03.07, 22:55 pozdrawiam z B :-) widzę że wiele osób jest wiernych lokalizacji Gądowa i wybrało inwestycję w okolicach swojego podwórka (ja także oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 08:41 Bardzo dobrze mieszka się na Gądowie :) Dodatkowo nie będzie problemów z przeprowadzką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.03.07, 09:02 no proszę, przyszli sąsiedzi po przekątnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 10:53 witam sąsiada :) miło poznać... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 09.02.07, 17:36 pozdrawiam przyszłych sąsiadów :-) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 10.02.07, 16:43 bardzo mi milo.Bedziemy mieszkac w klatce A z utesknieniem czekamy na 10/2007:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 07:18 my w B i też nie możemy się już doczekać :-) ale często obserwujemy postępy prac i myślę że sprawnie idzie wszystko do przodu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klatkaA Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 15:15 Wykonawcą jest firma PBI. Myślę, że będzie wszystko w porządku :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 12.02.07, 07:43 moj maz chodzi na biezaco na budowe wiec zdaje mi relacje co i jak idzie:) Narazie nie mamy zadnych problemow jesli chodzi o budowe i mam nadzieje za bedzie tak do konca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:02 No ciesze sie, ze sie ruszylo. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 22.02.07, 10:58 planowane zakonczenie w przypadku I bloku jest na 10/2007 wiec juz calkiem niedlugo:) mam nadzieje ze zdaza ze wszystkim sie wyrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 80.68.236.* 22.02.07, 12:34 Mam pytanie do osób które kupiły tu mieszkanie bo rozumiem że jest to SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA? Czyli tak naprawdę instytucja non-profit, budująca mieszkania dla członków po kosztach budowy tego mieszkania a nie dla zysku i rozliczajaca koszt 1m kwadratowego po zakończemiu inwestycji ściśle przecież związanego z kosztem budowy. Więc czy ktoś z kupujących zapytał w spółdzielni skąd wzieli taką cenę za metr kwadratowy? Z tego co GUS publikował w styczniu to średnie koszty budowy 1m kwadratowego były w okolicach 3 tyś zł za metr. Ja wiem, galopada cen, ale to jest SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA, nikogo to nie zastanowiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 12:45 Pozdrawiam :) Tym razem klatka C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.03.07, 11:47 a przy okazji zapytam - czy drodzy sąsiedzi "dzieciaci" są? :-) nasza córeczka ma 4 miesiące, fajnie by było gdyby jeszcze jakieś koleżanki i koledzy zamieszkali, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.07, 13:20 Obecnie dzieci brak :( ale, jak już zamieszkamy we własnym M to kto wie, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 21.03.07, 21:05 a u mnie jest :) od dwóch dni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 08:37 Gratuluję :) Chłopiec czy dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 26.03.07, 19:06 z braku czasu [:)] nie doczytałem pytania... Chłopak Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 22.03.07, 13:46 o! to nasze Serdeczne GRATULACJE sąsiedzie!!! witamy na świecie nowego Lokatora ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 22.03.07, 17:09 dziekuję Wam za życzenia, nowy lokator również dziekuje :), na razie niestety przez sen lub przerwy na jedzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator150 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 21.03.07, 21:02 Szanowni Państwo. Mieszkam w budynku SM PIAST na osiedlu KOSMONAUTÓW III. Czyli Wasz budeynek będzie bardzo blisko mojego. Chciałbym napisać kilka słów z moich doświadczeń i w oparciu o pewne Wasze wątpliwości na temat SM PIAST. Jest to spółdzielnia w której Zarząd jest zainteresowany jedynie napychaniem sobie kieszeni. Dbałość o zasoby spółdzielni jest znikoma. Remonty tylko jak już nie ma innego wyjścia. Zagospodarowanie terenu, gdy członkowie spółdzielni przycisną Zarząd do muru. Ogólnie członkowie spółdzielni są olewani. Sam prezes prowadzi agencję nieruchomości (www.jkn.wroc.pl/i.html), która swojego czasu zajmowała się dość intensywnie obrotem zasobami spółdzielni, włącznie z faktem że w statucie był zapis że tylko Jego agencja ma do tego prawo, co było ewenementem w skali kraju. Co do ceny metra za który kupujecie Państwo mieszkanie, to mówi ona sama za siebie (jak to się ma do budownictwa spółdzielczego?). Fundusz remontowy to jakaś czarna dziura. Spółdzielnia obraca w skali roku milionami, a docieplenie starych budynków wykonuje na zasadzie wymuszenia na mieszkańcach zgody na kredyt który potem sami muszą spłacać w czynszu (niby spółdzielnia bierze za to odpowiedzialność, ale co z tego jeśli większy jest czynsz który płacą mieszkańcy). Dla ciekawostki, pensja prezesa wynosi 7.000 netto, 4-ech - vice - w granicach 6.500 - 5.500 netto. Finanse nie są transparentne, czyli nie wiadomo co spółdzielnia robi z tymi pieniędzmi, bo pracownicy nie chcą tych danych udostępnić. Czynsz być może nie jest jak na wrocławskie warunki olbrzymi, ale biorąc pod uwagę że stawka na fundusz remontowy to 1.30 PLN/m2 i stawka na eksploatację tyle samo, daje to w skali miesiąca sporą sumę, za którą nie otrzymujecie Państwo niemal nic w zamian. Reasumując będziecie Państwo płacić a i tak na remonty za kilka czy kilkanaście lat pewnie nie będzie pieniędzy bo znikną. Większość mieszkańców z tego co zauważyłem ma już dość Zarządu Spółdzielni i też olewa sprawe. W sumie jest to oczywiste, bo skoro i tak się nie da nic wywalczyć to jaki jest sens bić głową w mur. Więc ogólnie jest syf i dziadostwo. Mam nadzieje że jak Pańswo się wprowadzicie do swoich M, to w końcu powstanie jakieś prężne forum tego osiedla, które w końcu zrobi porządek z bandą klakierów przyklaskujących w radach osiedli prezesom i przywróci sytuację do normalności. Jeśli chodzi o kilka bram na osiedlu ładniejszych i bardziej zadbanych to oczywiście mieszkają tam pracownicy spółdzielni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.e-wro.net.pl 22.03.07, 16:19 a nie mozna założyć jakiejś wspólnoty mieszkaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 18.06.07, 22:15 ja niedawno sprzedałem mieszkanie w tej okolicy - jestem bardzo zadowolony, że nie będę tam mieszkać. Odradzam stare spółdzielcze blokowiska za kilkadziesiąt lat do wyburzenia...trzeba kupować nowe ale w nowych okolicach; jak miałbym wywalić 5400 za metr to wolałbym już dorzycić nawet koszzet metrażu lepszą lokalizację......płacić jeszcze za taki przeżytek jak spółdzielcze prawo tyle pięniędzy? Co wy kupujecie jakieś prawo do lokalu w tych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 06.04.07, 14:10 Życzymy Wesołych Świąt wszystkim przyszłym mieszkańcom !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 09:26 Czy jeszcze ktoś odwiedza to forum? Jakoś ostatnio aktywność nam zmalała niemal do zera. Szkoda, bo na budowie prace toczą się szybko - może zamieszkamy wcześniej? Pozdrawiam, odezwijcie się jeśli nadal zaglądacie na to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 11.05.07, 17:05 obecna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 10:23 Wieść gminna niesie, ze mieszkania maja podrożeć na bajana dla tych, co już je kupili. Czy ktoś słyszał cos o tym?! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.05.07, 10:39 nic nie słyszałam :-( z jakiego powodu? i czy mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 10:55 No niestety mogą. Taka mamy umowę, ze jak podskoczą ceny za materiały budowlane, a tak się właśnie dzieje, to SM piast może nam podnieść ceny z m2. z tego, co wiem to ceny maja podskoczyć o około 400zl na m2. na razie nie dostałam żadnego pisma do domu od spółdzielni, ale od wykonawcy wiem, ze wczoraj toczyły się rozmowy z spółdzielnią w tej kwestii. Teraz pozostaje nam czekać na decyzje administracji. Chyba w najgorszej sytuacji są te osoby, które maja odbiór w przyszłym roku. Niestety z umowy wynika, ze na dokonanie wpłaty 30 dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.05.07, 13:14 zgadza się, ale i tak jestem wkurzona, liczylam że nas to już nie będzie dotyczyło ! to będzie jeszcze spory wydatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.07, 16:19 No nie powiem żebym ja była zadowolona z takich wieści. Już nie będę pisać, co mi powiedział właściciel firmy, bo po prostu szkoda sobie marnować weekend. Proszę mi powiedzieć, kiedy macie odbiór mieszkania? Bo ja niestety 08/08:( i obawiam się, ze takich podwyżek będzie kilka do tego czasu. Pozdrawiam DB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 08:38 Bardzo mnie zmartwiły informacje na temat podywżek ceny mieszkań, qurcze niedobrze :( nie sądziłam, że nas to będzie dotyczyć. Odbiór mieszkania mam teoretycznie do końca października 2007, ale obserwując postępy na budowie nie sądzę, aby trwało to aż tak długo. Wiecie może jakie będą te podwyżki, kiedy będą? I jeszcze jedno: czy był ktoś może na terenie budowy, można jakoś tam wejść? Pytałam w SM ale oczywiście odmawiają, może znacie sposób dostarcia do wykonawcy. Będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 15.05.07, 10:39 pytałam w spółdzielni o podwyżki, ale podobno nic na ten temat nie wiadomo, przynajmniej na razie, ja też mam mieszkanie w I etapie, czyli z odbiorem na październik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy lokator Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: 87.105.182.* 22.05.07, 14:04 Witam przyszlych mieszkancow tej inwestycji. Z uwagi na poruszony temat chcialbym zapytac, zwlaszcza mieszkancow budynku nr 3: 1. Czy kazdy z Was przystal na warunku umowy w paragrafie 5 dotyczacym wzrostu mkw mieszkania przy wzrostach kosztow budowy (materialow) i obowiazkowi wniesienia wplaty w terminie 30dni? Przy obecnym trendzie wzrostu cen materialow budowlanych takich podwyzek moze byc kilka,zwlaszcza dla budynku nr 3. Nikt chyba z SM nie zagwarantuje iz takich podwyzek nie bedzie ? Wycena z IV kwartalu 2006 uwzglednia wzrost cen materialow z I kwartalu 2007? 2. SM nie precyzuje rodzaju okolicznosci zewn. i zdarzen ktore moga miec wplyw na opoznienie terminu odbioru mieszkan, tym samym gdy takie opoznienie bedzie miec miejsce lokatorzy nie maja prawa ubiegania sie o rekompensate za zwloke. Rozumiem ze postep w budowie jest widoczny ale dla budynkow nr 1 i 2. W przypadku budynek nr 3 nie rozpoczeto zadnych prac jak dotad. Dziekuje za wszelkie sugestie i uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.07, 16:13 O ile wiem umowy nie podlegały negocjacji i każdy pospisywał podobna umowę. Rozliczenie inwestycji ma nastąpić po zakończeniu budowy i będzie to jedna korekta, jeśli w ogóle. Trzymajmy kciuki za "w ogóle":) PS budynek trzeci ma już dziurę w ziemi i jakąś wylewkę betonowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.06.07, 20:25 witam przyszłych sąsiadów. dzisiaj bylismy zobaczyc rozkład mieszkania a w srode podpisujemy umowę na mieszkanie w budynku 3 klatka b. Przy nas dzwoniła pani chetna jesli ona podpisze tez umowe to wszystkie mieszkania w tym budynku sprzedane. Ktos pisała o dzieciach, my mamy 6 miesiecznego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapaw5 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.06.07, 00:23 Moze ktos wie jaka jest teraz aktualna cena m mieszkania w sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.06.07, 08:07 5700 ale z tego co wiem wszystkie moieszkania albo sprzedane albo zarezerwowane w budynku 3 Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 19.06.07, 13:52 to mamy rówieśników, u nas córeczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 15.07.07, 22:03 szukam osób które maja mieszkanie z I etapu na 2 pietrze bez balkonu o metrazu 43,1. Była bym wdzięczna za możliwość obejżenia takiego mieszkanka jak zostanie ono oddane przez SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.07, 10:31 Czy wiecie może coś więcej na temat tych podwyżek? wyjaśniło się może już coś? nie ukrywam, że niepokoi mnie ta sytuacja - jeśli coś wiecie będę wdzięczna za info (chodzi o mieszkania w I etapie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medżi Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 16.07.07, 23:34 nie przejmujcie się, jak zabraknie na budowę ściągną ze starych mieszkańców osiedla : fundusz remontowy - z którego nic nie remontują w starych blokach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 30.07.07, 13:15 czy wiecie moze cos na temat terminu oddania pierwszego bloku???? juz sie nie mzoemy doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.07, 12:06 niestety nadal nic nie wiemy :( choć podobno ma to sie wydarzyć niebawem... też nie możemy sie doczekać :) a prace na budowie wydają sie już byc na ukończeniu - jeśli bedziecie coś wiedzieć dajcie znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.07, 09:43 Podobno po 1 września mają zacząć się odbiory mieszkań. Wiecie może coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 16.08.07, 13:31 wlasnie dzisiaj probuje sie dodzwonic do spoldzielni zeby sie zapytac kiedy????? ale albo gdzies lataja cos zalatwiaja albo sa na urlopach bo nikt nie odbiera:( na budowie wszyscy mowia ze na koniec sierpnia chca oddac blok wiec juz sama nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 15:51 też próbowałam dzwonić :( stawiam na urlop... jak będziesz coś wiedzieć o terminie daj znać :) może wyjaśni się też coś na temat tych dopłat (wciąż mnie to niepokoi :( Pozdrawiam Sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann003 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.07, 16:25 Witam sąsiadów, Czy ktoś z Was brał łazienkę od SM Piast? Czy wiecie, co oni oferują, jaka wanna, jaki zlew i jaka miska, no i jakie baterie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 13.09.07, 14:57 Macie juz klucze??????????? my juz mamy hurraaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.07, 15:19 Gratuluję!!... i zazdroszczę my niestety jeszcze czekamy, aż usuną usterki - szkoda, ze trwa to tak długo :( a wiecie moze cos więcej na temat ewentualnej dopłaty, bo nam nic konkretnego nie powiedzieli, a warto by wiedzieć, na jaką kwotę sie przygotować - zwłaszcza biorąc pod uwagę wydatki na wykończenie mieszkania. Pozdrawiam i do zobaczenia być może :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 14.09.07, 14:44 narazie niestety nic nie wiemy o ewentualnej doplacie:( znajac zycie dowiemy sie pewnie wyciagajac zawiadomienie ze skrzynki:((((((((( mamy ogromna nadzieje ze nie beda to jakies zabojcze kwoty:) nasze mieszkanko juz sie powoli wykancza:) co mieliscie zglaszane do usterek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 16.09.07, 21:58 Zazdrosze wam . My mamy jeszcze tyleeee czekania (budynek 3) własnie ostatnio przyklepaliśmy ostateczne poprawki projektowedo naszego mieszkanka. pozdrawiam przyszłych sasiadów. Moze ktoś pozwoli zajzeć wcześniej do wykończonego mieszkana metraż 43,1 najlepiej na 2 pietrze, zeby balkon nie drażnił hihih. oj będzie mi go na pewno brakować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.07, 08:18 Też już mamy klucze :) zabieramy się za wykańczanie mieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.09.07, 08:26 no to gratulacje. Trzeba przyznać że ten pierwszy budynek prezentuje się naprawdę nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 25.09.07, 10:42 hej sąsiedzi, czy prace wykończeniowe w I już rozpoczęte, u nas malowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.07, 13:35 Witam sąsiadów :) my zaczynamy z płytkami, potem panele, a do malowania jeszcze daleko... nie moge się już doczekać kiedy wreszcie się wprowadzimy :), a Wy na kiedy planujecie zamieszkanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 26.09.07, 11:24 niestety pewnie nie prędko, zamin zakończą się wszystkie prace to jeszcze potrwa, na którym piętrze macie mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.07, 11:31 no cóż trzeba jeszcze trochę cierpliwości... będziemy mieszkać na 3 piętrze, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 02.10.07, 11:12 na drugim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 07.10.07, 10:56 Poziomka555 jaki masz meteraż? bo my szukamy kogoś kto ma 43,1 chętnie byśmy obejrzeli juz oddane mieszkanko. wiecie już czy macie cos dopłacać? czy coś wiadomo o wysokości czynszu?? my już z ustęsknieniem czekamy na nasze mieszkanko Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 07.10.07, 23:35 witaj, mamy trochę inne, większe, na temat dopłat nic nam jeszcze nie wiadomo, z resztą już jakiś czas nie pytałam w spółdzielni o to, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:05 Jak się mieszka w nowych mieszkankach? Czy wiadomo coś o wysokości czynszu? A jak sprawa z ewentualnymi dopłatami....? pozdrawiami i do zobaczenia na osiedlu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 25.10.07, 21:35 cześć czy ktoś robił jakieś przeróbki do projektu zlecane budowalańocom budującym? ile płaciliście bo z SM trudno sie dogadac i otrzymac wycenę , bo zawsze jest cos waznjeszego .... Wiem ze rozliczają właśnie PIERWSZY budynek, nasz 3 mają ponoć oddać nawet przed czasem hurra pozdrawiam halo mieszkańcy jak tam z tym czynszem ile za niego trzeba bedzie bulić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:59 Witam przyszłych mieszkańców budynku nr 3. Dziś widział, że właśnie rozpoczęło się docieplanie budynku. Jak widać prace posuwają sie do przodu, miejmy nadzieje że budynek oddadzą przed zakładnym terminem. Ale pytanie dotyczące wysokości czynszów wciąż aktualne! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 etap I :-) 27.10.07, 23:12 a kto jest z etapu pierwszego? to pozdrawiam sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: etap I :-) 05.11.07, 11:24 Witam :) my jesteśmy z I etapu i bardzo chcielibyśmy się już wprowadzić - niestety przeraża nas brak ciepłej wody i zimne kaloryfery - wiecie może coś na ten temat - kiedy SM się z tym upora? co do ewentualnej dopłaty też nadal nie mamy informacji - może ktoś coś wie - będę niezmiernie wdzięczna za info... Warto by się poznać - sąsiedzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.171.196.2.crowley.pl 05.11.07, 13:06 Nie mam pojęcia czy ma to jakieś odniesienie do waszych nowych mieszkań ale znajomy w bloku naprzeciwko przyszłego waszego płacił ok 350-400 zł za nieco ponad 50 metrów... (nie znam niestety szczegółów - kosztów ogrzewania - blok nie był ocieplony, funduszu remontowego, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 05.11.07, 14:39 Dzięki za info fakir. Jestem bardzo ciekawa jaki czynsz będziemy płacić, a niestety w SM nie chcą nic powiedzieć (ich ulubione określenie: "trudno powiedzieć"). Będę wdzięczna za wszelkie info na temat wysokości czynszów. Dzięki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti80 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.20.energis.pl 05.11.07, 14:52 Witam, czy wiecie cos moze na temat terminu oddania bloku nr 1 do uzytkowania? tzn kiedy sie bedzie mozna wreszcie przeprowadzic i kiedy wlacza to cieplo bo zimno jak 150:( pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 05.11.07, 21:56 miejmy nadzieje ze czynsze bedą nizsze niz w tych starych blokach Piasta Pozdrowionka dla sasiaidów z 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanów sie zastanów się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.07, 16:54 zastanów się co kupiłaś? Spółdzielcze prawo w spółdzielni mieszkaniowej....czynsze będą takie same jak w starych blokach a może wyższe (budynek nowy potrzebuje więcej energii na początku)- dla Piasta spółdzielni (PRL-owej konstrukcji organizacji) nie ma obniżek zapamiętaj to!!! Czynsze mogą w spółdzielniach tylko roznąć w górę!!! Lepiej byście zrobili jak byście kupili od dewelopera własność....np z własnym piecem CO c.w.o. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: zastanów się IP: *.171.196.2.crowley.pl 15.11.07, 11:35 faktycznie z opisywanego niżej powodu kupując jakiś czas temu mieszkanie nie brałem pod uwagę spółdzielni... Ale trzymam kciuki za przyszłych sąsiadów żeby nie płacili za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
kirsza1 Re: zastanów się 15.03.09, 20:41 a jak to jest z tym czynszem?? jak kupuje od spoldzielni to wiem...a jak od developera? to potem komu sie placi taki jakis czynsz?? bo chyba jest jest cos takiego prawda?? i jaka jest roznica w cenie miesieczna?? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 09.11.07, 08:37 Zapowiadają, że w przyszłym tygodniu powinni już włączyć ogrzewanie, ale jak to będzie to sami zobaczymy - jak dotąd w budynku jest koszmarnie zmino :( co do dopłaty nadal nic nie wiadomo, nie wiadomo też jak to będzie z prądem - tzn. podpisywaniem indywidualnych umów i zakładaniem liczników. Generalnie strasznie się to wszystko opóźnia, a w SM nie można uzyskać konkretnych informacji - szkoda, bo chcielibyśmy się już wprowadzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.07, 10:33 Hej. A w ktorym bloku nie ma ogrzewania? w tym 1 na bajana? my czekamy na oddanie drugiego bloku- na hynka. Obiecali ze oddadza na koniec grudnia, ale nawet nie dokonczyli drewnem okladac:( pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.11.07, 15:43 Jak do tej pory został oddany (w tej inwestycji) tylko jeden blok więc nie ma zbytnio możliwości wyboru - w którym nie grzeją... Radzę uzbroić się w cierpliwość, bo nie sądzę żeby zdążyli na czas i chyba się tym zbytnio nie przejmują (w oddanym budynku wciąż nie ma ogrzewania, a SM zupełnie nie poczuwa się do odpowiedzialności za zaistniałą sytuację i trudno uzyskać konkretne informacje). Mimo wszystko życzę żebyście mieli więcej szczęścia niż mieszkańcy 1 bloku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.07, 21:57 Uwaga! dzwonilam dzis do piasta i powiedzili ze wpuszcza nas do 2 bloku na poczatku lutego - nie mieszkac, ale sobie remontowac i urzadzac. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hynka_2blok Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.08, 09:43 Witam Mam pytanie do 1 bloku. Jakie macie drzwi do piwnicy?? Czy drzwi jak drzwi czy drzwi zbite z paru deseczek?? I jeszcze jedno, bloku nr 2?? dlaczego my mamy inne okna niz blok 1 i 3?? Nasze sa okropne:((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.08, 23:38 to jak tam blok 1 macie stawki czynsu? widzialam ze pomieszkujecie juz. jak mieszkanka fajne, ciepłe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bao Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 20.06.08, 10:08 szczerze mówiąc, podziwiam ludzi / i trochę nie rozumiem /, chcących mieszkać w tym konkretnie miejscu / os. Kosmonautów / każdy ma swoją bajkę,szanuję to, ale... osiedle fatalne, ciągle w wielu miejscach niebezpieczne brud, smród, ``chuliganeria`` budynek ładny, ale wokół ``koszmarki`` nie liczcie na przestrzenie, wszystkie łąki będą zabudowane SM Piast jest chyba najgorszą we Wrocławiu, najbardziej olewatorską, zarządzaną przez tych samych ludzi od wczesnych lat 80-tych- oni nie zauważają specjalnie zmian, które się dokonały świadczą o niej/ Sp-ni / te wszystkie wspomniane ``koszmarki``- ocieplane w najbardziej ślimaczym tempie w mieście / porównaj Kozanów, Gaj itd. / praktycznie pozostawione samym sobie Astra nie jest żadnym atutem- jeden z droższych sklepów w mieście uwaga na samochody- ciągle ich wnętrza kuszą złodziei to tak, dla zastanowienia tym, którzy jeszcze nie wiedzą, czy kupować przepraszam, jeśli uraziłem przyszłych, pewnych już mieszkańców napisałem prawdę, mieszkam tu stanowczo za długo miejsce potrafi zdołować nie piszcie, żebym się wobec tego wyprowadził, bo właśnie to czynię, życząc miejscu zmian- stanowczych zmian !!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 15.11.07, 18:00 tak, w I jeszcze nie ma ogrzewania... :-) ale też budynek nie jest jeszcze oddany do zamieszkania tylko celem wykończenia mieszkań, a II myślę że całkiem realna jest na przełomie roku z tego co obserwuję "z zewnątrz" Odpowiedz Link Zgłoś
rrogoda Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 16.11.07, 13:08 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów. My z narzeczoną czekamy na oddanie budybku nr 2 - Hynka 20, więc chęnie poznamy przyszłych sąsiadów, a także jakie są ostatnie niusy z "Piast"a, czy ktoś kontaktował się z Nimi ostatnio odnośnie terminu realizacji? Czy jest szansa na święta Bożego Narodzenia? :) A sąsiadom z bloku nr 1 życzę dużo ciepła i ciepłej wody. pozdrawiam Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.07, 15:44 Witaj Radku! Ja z narzeczonym tez czekamy na hynka 20 :) Obiecywali, ze na koniec grudnia, ale ja w to szczerze watpie. Naleze z rodzicami do Piasta od ponad 20 lat... i nie mozna im zbytnio ufac. Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.11.07, 15:58 Szczerze życzę Wam, aby SM dotrzymała terminu, ale bardzo w to wątpię. W pierwszym budynku, pomimo terminu na koniec października, nadal nie uporali się z ogrzewaniem (jest koszmarnie zmino!!!), teraz chcą wyłączyć prąd, nadal nie wiadomo kiedy będzie zgoda na zamieszkanie. Generalnie jeden wielki bałagan (choć warto użyć i gorszych słów), a SM nic sobie z zaistniałej sytuacji nierobi - totalna niekompetencja i łganie ludziom w oczy... Oby Wam z drugim budynkiem poszło łatwiej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 20.11.07, 23:22 z drugim pójdzie już na pewno łatwiej, nauczą się na błędach jedynki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 22.11.07, 22:04 nauka na błędach hmmm raczej nie sadzę że się naucza czegokolwiek. Z technicznym nie da cie dogadać, bo on teraz sie nie zajmuje tymi nowymi mieszkaniami, bo ma na głowie odrębne własności mieszkań lokatorskich ..... ostatnio byłam w administracji na hynka 10 i tam pan nie wiedział ze 2 blok to hynka, sądził ze bajana.hmmmmm DOBRZE POINFORMOWANY ... Mieszkańcy z jedynki Zyczymy dużo ciepłaaaa!!!! p. Basia mówiła ze to bardzo ciepłeee mieszkania .... czy ktos robił jakies zmiany do projektu dopłacaliście coś?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiakoti Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.11.07, 12:16 Witam, chcę kupić mieszkanie w mającym zacząć powstawać czwartym bloku na hynka. Bardzo proszę o przesłanie linka do strony gdzie znajdują się rzuty mieszkań w juz powstałych blokach, szczególnie zalezy mina rzucie kawalerek. A jeśli sie orientujecie to podajcie mi proszę metraż każdego pomieszczenia w kawalerce. Dzięki wielkie z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.11.07, 12:36 Niestety, ale ta Spółdzielnia nie dotarła jeszcze do tego poziomu rozwoju technicznego, by umieszcać rzuty mieszkań na swojej stronie internetowej. Trzeba raczej liczyć na uczynnych sąsiadów... Dysponuję rzutem 2-pokojowego mieszkania - ale to chyba Cię nie intersuje. Radzę się dobrze zastanowić czy warto kupić to mieszkanie, ja z prespektywy opóźnień i niekompetencji przy oddawaniu bloku nr 1 zaczynam pomału mieć wątpliwości... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markes Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.crowley.pl 26.11.07, 11:48 nie wiecie co z ciepłem bo narazie to sibir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 26.11.07, 21:33 a budynek wogóle oddany do mieszkania czy tylko na remonty? a zreszta jeden czort juz powinni właczyć mury musza byc ogrzane .... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka555 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 27.11.07, 22:42 na razie tylko na wykończenie mieszkań, co i tak spółdzielni nie usprawiedliwia Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 29.11.07, 10:32 Z ostatnich wiadomości ze Spółdzielni wynika, że ogrzewanie ma być na początku przyszłego tygodnia. Oby tym razem mówili prawdę, bo cała ta sytuacja naprawdę zaczyna być nieciekawa... Ucichła natomiast kwestia dopłaty, oczywiście trudno się od SM czegoś konkretnego dowiedzieć. Może Wy coś wiecie? Dzięki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.nd.e-wro.pl 03.12.07, 21:39 ja sie nie moge doprosic kosztorysu zmian które wprowadzilismy do projektu .... szkoda słów czy moze ktos wie jaki koszt m2 bedzie w tym nowym budynku nr 4?? tak z ciekawosci i dla porównaia. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 12.12.07, 20:08 Czy może komuś udało się już zameldować? Będę wdzięczna za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka25 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.07, 21:31 Witam Czy ktos ma maila do spoldzielni. Bylabym wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 17.12.07, 21:32 Sekretariat: sekretariat@smpiast.com.pl Dział członkowski: dc@smpiast.com.pl Dział finansowy: df@smpiast.com.pl Dział techniczny: tt@smpiast.com.pl Dział opłat: dio@smpiast.com.pl Dział organizacyjny: do@smpiast.com.pl Dział gospodarki zasobami mieszkaniowymi: gzm@smpiast.com.pl Radcy prawni: dr@smpiast.com.pl Dział windykacyjny tw@smpiast.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.dialog.net.pl 17.12.07, 21:34 mieszkańcy bloku 1 czy znacie juz czynsze, na kiedy macie odbiory Zna ktos cene mieszkań w bloku 4? Blok 2 ns kiedy mieliście termin oddania wg umowy????? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 18.12.07, 08:41 Jeśli chodzi o blok 1 to termin z umowy to 31 października 2007 jednak nadal nie ma zgody na zamieszkanie - mieszkania zostały jedynie oddane do wykończenia - podobno procedura się toczy, ale ile potrwa spółdzielnia nie chce powiedzieć. Co do czynszów też jeszcze SM nie podała stawek - też jesteśmy ciekawi - Będziemy wdzięczni za info :) A gdzie będzie stał blok nr 4 - wie ktoś? będzie miał 3 czy 4 klatki? Jaka cena za metr? Budowa pewnie ruszy na wiosnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 blok hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.07, 16:34 Oddanie jest na 31 marca, ale powiedzili ze na poczatku lutego mozemy tam wejsc i sobie remonttowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hynka 2 blok Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.08, 13:21 Prosze blok 1 o odpowiedz na pytanie jakie macie drzwi do piwnicy? czy wiecie cos o tych barakach ? tzn czy maja zamiar je zburzyc? tam jest zulernia... Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.01.08, 13:23 W piwnicy mamy drzwi z desek, do których indywidualnie juz zakładamy sobie kłódki. W kwestii baraków nic nie wiem, ale będę wdzięczna za info :) Kiedy macie termin przekazania mieszkań - wiecie już coś konkretnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don kichot Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.08, 01:14 Witam wszystkich. Czy wie ktoś moze cos o nowym etapie budowy/sprzedaży ? Zależy mi na mieszkaniu w tej lokalizacji, a spółdzielnia tajemniczo milczy... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hynka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.08, 10:12 z tego co wiem, to zapisy i rezerwacje na mieszkania z kolejnych blokow odbywaly sie we wrzesniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 25.01.08, 11:06 A ile we wrześniu kosztował metr kwdratowy mieszkania w tych kolejnych blokach? Pytam z czystej ciekawości - jaka jest różnica między blokiem nr 1, a tymi teraz? Dzięki za odpowiedź, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julii Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.08, 19:20 Ponawiam pytanie diablicy_7 o wysokość czynszu jaki narzuciła spółdzielnia. Jeśli ktoś może podzielić się taką informacją to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM 23.02.08, 16:21 ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.08, 23:50 ale reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 24.03.08, 11:28 kochana! robisz ten numer na wszystkich forach deweloperów/spóldzielni - wyraźnie szukasz roboty dla pana Sławka; pomocy w odbiorze moze udzielić kazda osoba choć troche znajaca się na remoncie mieszkania, najlepej ktos z rodziny i znajomych. Znam przypadek gdy osoba wynajeta na siłe szukała usterek, by tylko zarobic na swoją stawkę. Ostrzegam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Kiedy akty notarialne? 09.03.08, 18:11 Witam! Czy wiecie może, kiedy będą podpisywane akty notarialne z mieszkańcami bloku nr1? Co z dopłatą - będzie, w jakiej wysokości? Niestety w SM nic nie chcą na ten temat powiedzieć :( Co do czynszów to naliczane są od początku marca, ale nie poinformowano nas w jakiej będą wysokości. Dowiemy się zapewne na koniec miesiąca - generalnie bałagan - jak zwykle. Blok nr 2 chyba już udostępniono do wykańczania mieszkań. Pozdrawiam i dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hynek kamery? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 21:32 Witam. Mam pytanie. Co to za kamery montuja na dachach? Czy wiecie po co ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: kamery? 26.03.08, 19:10 Również zauważyłam, że kamery zostały zamontowane na pierwszym i drugim budynku. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergo Re: kamery? IP: *.chello.pl 29.03.08, 09:24 big brothera beda krecic od was z domu on line ale jazda bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Kiedy akty notarialne? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.08, 09:49 czy wiecie coś na temat aktów - kiedy będą podpisywane? a ostateczne rozliczenie kosztó: będzie trzeba dopłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica_7 Re: Kiedy akty notarialne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.08, 16:36 hej wiecie coś o budynku 3? hmmm ale do czasu jak nie będzie aktu notarialnego i księgi wieczystej kredyt wyższy sie płaci, przynajmniej my tak mamy (ubezpieczenie),lepiej niech się pośpieszą bo ich obciążę tymi kosztami itp .... za sztuczne utrudnianie. Sąsiedzi z 1 jak długo czekaliście na ostateczny odbiór po dokonainu remontu?? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Kiedy akty notarialne? 08.04.08, 20:03 Hej :) klucze do mieszkania otrzymaliśmy we wrześniu 2007, a ostateczny odbiór był pod koniec lutego 2008 więc "chwilę" im to zajęło... ale SM twierdzi, że najtrudniej jest przy pierwszym budynku potem pójdzie już łatwiej Na akty nadal czekamy - choć podobno miały być jeszcze w grudniu - ale wiadomo, że w tej SM nic się nie dzieje szybko, ciągle są podawane nowe terminy, wymówki odnośnie procedur urzędowych itd. A wiadomo, że koszty wyższe kredytu płacimy - to są konkretne pieniądze przecież :( Budynek 3 kończą - widać, że prace trwają (teraz chyba skupili się na parkingu przed blokiem i drodze dojazdowej). Do tego zlikwidowali parking strzeżony i chyba będą zabierali się za budowę następnego budynku - tak więc jeszcze przez długi czas będziemy mieszkać w budowlanej scenerii. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów - jeśli macie jakieś info na temat aktów czy dopłaty piszcie proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad A kiedy sie wprowadzacie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 09:10 Witam. Mam pytanko do bloku 2. Kiedy sie wprowadzacie?? Czekacie na akty notarialne?? Widzieliscie, ze w piwnicy podczas ulewy leciala woda?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julii Budynek nr 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.08, 22:13 A ja chciałam zapytać czy jest tu ktoś kto zarezerwował sobie mieszkanko w bud nr 4? Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że będzie się trochę różnił od poprzednich wyglądem i np garażem podziemnym, za to nie będzie komórek lok. Pozdrawiam przyszłych i obecnych mieszkańców:) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Budynek nr 4 23.04.08, 08:34 ciekawe... masz może jakąś wizualizację? chętnie bym zobaczył. Dzięki. A możesz zadradzić ile kosztuje m2? tak dla porównania... Kiedy termin oddania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julii Re: Budynek nr 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.08, 23:30 Wizualizacji nie mam,a nawet wątpię czy piast je posiada. 6200/m2 Termin zakończenia dla wykonawcy to wakacje przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Budynek nr 4 24.04.08, 09:57 dzieki za info julii :) co do braku wizualizacji to sie nie dziwię - przy pierwszym budynku było tak samo - ale na tym forum właśnie ktoś zamieścił. Budowę powoli zaczynają, może zdążą na czas - trzymam kciuki. A wiesz może co będzie pomiędzy blokami (czy parkingi, czy plac zabaw?) jaki mają pomysł na zagospodarowanie terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julii Re: Budynek nr 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.08, 18:38 tak angiem78, z ceną przegieli, liczyliśmy na max 6000-6100, jako że bud.3 był po 5700, no ale niestety :/ jeśli chodzi o teren między blokami to mają jakąś "zieleń" posadzić -krzaczki, trawki, ale na plac zabaw to chyba nie możemy liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Budynek nr 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.08, 23:12 To dobrze, ze nie bedzie placy zabaw. po co sluchac dzieci ktore sie wydzieraja? lepsze krzaki i zielen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Budynek nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 12:53 Witam, ja już też zarezerwowałem sobie mieszkanie w 4 budynku w klatce C :) Waham się jeszcze czy wziąć mieszkanie na 1 czy na 3 piętrze. Co do planu zagospodarowania to będzie plac zabaw pomiędzy budynkiem 3 i 4. Dysponuje rysunkiem, w wolnej chwili załączę tutaj. Może wiecie coś odnośnie klatek A i B? Czekam na kontakt przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don kichot Re: Budynek nr 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.08, 21:33 Daniel, zarezerwowaliśmy mieszkanie na 3 piętrze - klatka D jeśli mozesz prześlij rysunek na george20@poczta.onet.pl dzięki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już mieszkają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:55 Mam już umowę o budowę lokalu mieszk. nr 4. W umowie mam zapis: "Jeżeli w trakcie realizacji inwestycji nastąpi uzasadniony wzrost kosztów budowy, inwestycja może podlegać przecenie, z uwzględnieniem zaawansowania robót, a Członek zobowiązany będzie w takim przypadku do wniesienia różnicy w terminie 30 dni od daty wezwania do załpłaty" Czy też mieliście taki zapis w umowie? Czy nie zmieniły się ceny w przypadku 3 poprzednich budynków? Z góry dziękuję za info Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:35 Tak, był taki zapis... Sam jestem ciekawy czy w bloku nr 1 i 2 inwestycja została rozliczona i czy były dopłaty... a może zwroty...? Tom Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz 26.05.08, 21:55 Jeśli chodzi o blok nr 1 to niestety jeszcze nie. Choć minęło już kilka miesięcy nadal nie wiadomo jak zostaną rozliczone koszty (tzn w jakiej wysokości będzie dopłata - bo będzie napewno). Niestety w SM nic konkretnego dowiedzieć się nie można (to chyba taka taktyka - bardzo denerwująca!!!) Niby niebawem mają być podpisywane akty notarialne, a co za tym idzie ostateczne roliczenie kosztów budowy, ale w tej SM czas płynie "nieco" inaczej. Zobaczymy... Jeśli ktoś ma jakieś info - dajcie znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.media4.pl 09.06.08, 18:55 W moje umowie był raczej zapis "strony ustalają, że wniesiony przez członka wkład budowlany jest ostateczny i nie podlega rozliczeniu". Przyznam, że za tym punktem musiałam się trochę nachodzić..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 15:00 A to ciekawe, czyli jednak da się z nimi negocjować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.wro-com.net 12.06.08, 15:58 coś wynegcjowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasix82 Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.08, 23:08 Witaj Pola- probowałam wywalczyc podobny zapis odnosnie ceny z uzyciem słowa OSTATECZNA cena lub koncowa cena i mimo ze sporo sie nachodzilam ... :-)to nie chca sie na to zgodzic-a dla mnie umowa w formie jakiej oni probonuja jest niedoprzyjecia- czy moge Cie prosic o maila czy jakis inny kontakt gg tel cokolwiek abym mogła z Toba na ten temat porozmawiac-jest to dla mnie niesłychanie wazne- z gory bardzo dziekuje za pomoc-oto moj mail: davor@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don kichot Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.blt.pl 18.06.08, 18:39 a więc Kasia dalej walczysz z Sm Piast... niestety ja juz się ostatecznie poddałem nie do ruszenia są kwestie kluczowych zapisów w umowie ( ceny, terminy , zmiany warunków) ,a sama SM pracuje w sposób tak żałośnie opieszały i powolny że wszystko rozstrzygnie sie pewnie w 2050... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiuniam Re: Budynek 4 -umowa-pytanie do tych co już miesz IP: *.as.kn.pl 22.08.08, 18:43 Pola jak udało ci sie wynegocjowac ten zapis, szczerze wszelkie dopłaty mnie mocno przerażaja. Bede wdzieczna za odpowiedz na maila mitka22@o2.pl , pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiuniam Re: Budynek nr 4 IP: *.as.kn.pl 22.08.08, 18:40 co oznacza ze zarezerwowałeś ?? jaką kwotę trzeba wpłacić na początek, bede wdzieczna za odpowiedz na mail mitka22@o2.pl , dzięki, pzdr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Budynek nr 4 IP: *.as.kn.pl 29.08.08, 20:04 witam przyszłych sąsiadów-dziś właśnie podpisałam umowę na mieszkanko w bydynku nr 4 w klatce C:). Czy ktoś dysponuje może jakąś wizualizacją? czy budynek będzie wyglądał jak pozsotałe 3? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 3 blok 05.05.08, 12:08 Czy ktoś może wie czy dostaniemy troszkę wcześniej klucze? Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.wro-com.net 06.05.08, 15:47 Coś czuję że to wątpliwa sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablica_7 Re: 3 blok IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 21:58 mmagda27 i Tom klucze moga byc wczesniej!!! P Król dzwonił do nas ok 20.04 i mówił że planują przkazac mieszkania za ok 1,5 miesiaca to wyszło by na początku czerwca Co do bloku 4 hmm cena to porazka. I jak tu wierzyc mediom że ceny spadają. sasiedzi z jedynki wrzesień klucze a koniec lutego odbiór hhmmm i do tego dalej brak aktów! PORAŻKA i nic z tym nie robicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: 3 blok 08.05.08, 15:18 A do mnie pKról nie dzwonił.... Ale to miłe...czyli za miesiąc można się pojawić w Piaście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.wro-com.net 09.05.08, 15:48 Informację o wcześniejszym oddaniu bloku nr 3 są "budujące" :) Aczkolwiek p. Król do mnie także nie dzwonił .... zatem zadzwonie ja do niego. Co prawda blok z zewnątrz wygląda na gotowy lecz niewiadomo jak jest w środku... Pozdrawiam wszystkich czekających na odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica 7 Re: 3 blok IP: 78.8.141.* 26.05.08, 22:04 mieszkanka na 30.06 taka informacje uzyskałam dzisiaj z Piasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.wro-com.net 27.05.08, 09:13 Potwierdzam, też takie informacje uzyskałem. A czy ktoś może był w środku budynku ? Czy wiadomo na jakim etapie są tam prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: 3 blok IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.08, 22:32 ja nic nie wiem. jak tam jestem obok na "kontroli" to juz tam nikogo kompetentngo nie ma, zreszta jestem wtedy z dzieckiem i nie bardzo mam jak tam isc. czekamy juz niecierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 19.06.08, 21:04 sąsiedzi z 3 powiedzcie jak to jest blok jeszcze nie oddany a w conajmniej 2 mieszkaniach trwaja prace remontowe.??? Znajomosci??? a może rodzina pana Prezesa??? hmmm os wiecie kiedy klucze?? jak byłam na budowie to niestety budowlańców juz nie było ale moje mieszkanio przez otwór w drzwiach widziałam i nie wyglada na skonczone.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: 3 blok 22.06.08, 11:21 Też zauważyłam, że w jednym mieszkaniu ktoś sobie już robi w mieszkanku, więc pomyślałam że wcześniej można dostać klucze.. Byłam w tygodniu na Benedyktyńskiej, pBasi nie było, pMarta powiedziała że nic nie wie, że 30 czerwca spółdzielnia dopiero odbiera budynek od budowlańców, więc nie wiem z kim trzeba rozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 23.06.08, 21:29 jak bylismy na budowie to pan "ochroniarz" móił ze córka czy syn pana prezesa ... druga klatka czyli h 24 pierwsze piętro. poza tym na tym pietrze sa tylko 2 mieszkania ?? hmm dziwne bo na parterze i 2 sa 3 mieszkania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 07:50 Zatem rachunek prosty - powstał apartament z dwóch mieszkań o łącznym metrażu około 90 mkw. A tak na marginesie czy wiadomo kiedy będą odbiory ?? Pozdrawiam wszystkich czekających.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 24.06.08, 21:42 moj mąż był na budowie dzisiaj. Pan kierownik nie chciał mu pokazac mieszkania twierdzac ze wszysto jest gotowe na odbiór i poza tym nie ma czasu. oni i tak maja czas do konca lipca ... ale mowił ze klucze powinnismy dostac około 10 lipca. cos słyszałam ze skopali instalacje wiecie cos wiecej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:59 Mnie także nie chcieli wpuścić.... Pan kierownik także zasłaniał sie brakiem czasu.... ale sądze, że po prostu udawadniał swoją wyższość, nierozumiem takiej postawy, przecież płacimy za miszkania nie małe pieniądze. A może mają coś do ukrycia? wodę w piwnicy? (sam widziałem)może coś jeszcze? di_7 jaką instalacje masz na mysli? Czy ktoś się kontaktował z Piastem w sprawie ewentualnych odbiorów?? Tom Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: 3 blok 26.06.08, 14:46 W Piaście powiedzieli, że klucze będą w połowie lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucznik Re: 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:54 A to szachraje , mówili ze na początku lipca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: 3 blok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.08, 09:30 W poprzednim bloku mialy byc w grudniu a byly chyba w lutym... czy na poczatku marca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok IP: *.wro-com.net 08.07.08, 13:58 Czy już ktoś wie kiedy będą wydania mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 08.07.08, 21:45 p Basi a i p Krol mowili że około 10 lipca wiec to prawie juzzz a dbiór sie ponoc opóżnia bo wykonawca ma dużo nie doróbek. piwnice nie wykończone a poza tym ponoc stałego podłączenia pradu nie ma ile w tym prawdy ... a co do tych którzy sie juz tam remontuja to SM nic nie wie, to pewnie wykonawca na własna reke dał klucze i zgode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 17.07.08, 21:28 Na choler mówli ze wczesniej oddadza skoro i tak dalej nie mamy kluczy. Mówiąze na koniec lipca hmmm i wierzyc? oczxzywiwście SM uwymwa rece i nic im nie wiadomo ze ktos sie remontuje a to widac i az w oczy razi jak na terenie budowy stoi prywatne auto....zaczynam racic cierpliwoś do nich... Pytanko do bloku jeden duzo było popawek i niedoróbek przy odbiorze?? odbieraliście bez problemu ..? My nanieslismy kilka zmian w projekcie i obawiam sie czy napewno zostało to wprowadzone bo jak nie to co mam nie odebrac czy odebrac pod warunkiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: 3 blok 17.07.08, 22:56 W przypadku bloku nr1 problemow bylo sporo (tych dotyczących np. braku ogrzewania i cieplej wody - ale o tym możesz poczytać we wcześniejszych wypowiedziach w tym wątku). Co do samych mieszkań - poprawek było sporo (porysowane szyby, brak drzwi, choć byly ustalone, wprowadzone poprawki do projektu nie tam gdzie trzeba, beznadziejne gładzie na ścianach itd.) Trzeba wszystko dokładnie sprawdzić - zgłościć i poprawią - ale na wyjątkowo szybką rekację nie ma co liczyć. Z tym remontem w Waszym bloku to faktycznie widać, że ktoś już ostro działa - cóż widocznie ma "możliwości"... nie dziwię się, że wywołuje to irytację! Zyczę szybkiego odebrania kluczy i większej cierpliwości - przy tej SM jest cechą wręcz niezbędną :):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.e-wro.net.pl 18.07.08, 08:58 leśny duszek ale odebraliscie mieszkanie i ono póżniej robili poprawki czy nie odebraliście i dopiero poożniej jak poprawili. Porysowane szyby tez wymieniali \? chce sie dobrze przygotowac na ten odbiór Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: 3 blok 18.07.08, 15:31 Szybę wymienili, bo była ewidentnie porysowana ale chwilę to trwało zanmin dotarła od producenta, z drzwiami było tak samo - musieliśmy poczekać (w tym czasie już remontowaliśmy mieszkanie), ale generalnie było ok. Przy samym odbiorze była też p. Basia - i bardzo pomagała. Odebraliśmy mieszkanie z zastrzeżeniami - bo nie mogliśmy już dłużej czekać, trzeba było poczekać i kilka razy "przypomnieć" się w SM i u kierownika budowy - ale wszystko wymienili, poprawili :) choć i tak pewne kwestie okazały się w trakcie remontu, ale to chyba normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 19.07.08, 13:52 to co mają poprawic było gdzies zapisane w protokole? ponawiam pytanko wysokośc czynszu przy jakim metrażu i ilu osobach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok IP: *.dialog.net.pl 10.07.08, 21:45 No tak 10 lipiec prawie za nami a info z SM brak. Odpowiedz Link Zgłoś
kasix82 Re: Piast - waloryzacja / indeksacja 08.05.08, 00:49 Witam, Czy ktos z 1,2,3 bloku w SM Piast mial w umowie zawarta waloryzacje? Czy jest mozliwosc podpisania umowy przedwstepnej (umowa o budowe) w formie aktu notarialnego? Czy orientujecie sie jak jest w przypadku bloku 4go? Odpowiedz Link Zgłoś
malami1984 Re: Piast - waloryzacja / indeksacja 16.05.08, 23:37 Kasix82 myślę, że powinnyśmy się zmailować, bo ja też mam sporo watpliwości co do umowy, ale także parę informacji. więc jeśli możesz i jesteś zainteresowana to napisz do mnie na monii@autograf.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 11:08 Kto podpisał już umowę? bo ja mam wielkie opory żeby ją podpisać, w przypadku wzrostu podatku vat musiałbym w ciągu 30 dni wpłacić im dodatkową kase w przypadku wzrostu 15% wzrostu - 50tyś, chore to, nie mówiąc już o możliwości wzrostu cen materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 20:00 Z tego co wiem to wszyscy mieli takie zapisy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 15:21 Tom, a ty podpisałeś umowę? czy już mieszkasz? A co z ostatecznym rozliczeniem, czy któryś z bloków w ogóle został ostatecznie rozliczony? czy w którymś z bloków podniesiono cenę po podpisaniu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.wro-com.net 12.06.08, 15:57 Ja podpisałem umowe w zeszłym roku - budynek III - czekamy na odbiory.. Ostateczne rozliczenie ma nastąpić po zakończeniu inwestycji - I blok z tego co wiem do dziś nie został rozliczony. A co do negocjaji treści umowy udało mi się przeforsować "kosmetyczne" zmiany, które zasadniczo nie mają wpływu na przebieg umowy - bardziej na własną satysfakcjie. Punkty dotyczące warunków finansowania - rozliczenia końcowego , zmiany wilkości VAT były nie do ruszenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek 13.06.08, 08:13 Dokładnie tak, jak piszesz - blok I nadal nie został rozliczony, nie ma jeszcze aktów. Podobno dopłata nie będzie duża, ale ostatecznie tak naprawdę to nic nie wiadomo. Szkoda słów na opieszałość i postawę SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.wro-com.net 13.06.08, 10:55 Skoro mowa o bloku nr I to proszę o opinie jak się mieszka - jesteście zadowoleni?? Czy Piast zobowiązał wykończenie mieszkań w jakimś określonym terminie ? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:45 Z tego co wiem to w 2 budynku mają akty więc dziwne że w 1 nie mają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.08, 17:26 Mam mieszkanie w 2 bloku i nie mamy aktow... wiec skad info ze 2 blok ma??? Pytanie do bloku I - dalej nie placicie czynszu? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek 17.06.08, 08:34 Czynsz w bloku nr I płacimy od marca, a Wy? Na akty i ostateczne rozliczenie kosztów budowy nadal czekamy - wciąż dokładnie nie wiadomo kiedy to nastąpimy. Czy osoby z budynku nr 2 mają jakieś informacje kiedy w ich przypadku będą podpisywane akty? Może SM chce to zrobić jednocześnie (blok nr 1 i 2)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.wro-com.net 17.06.08, 10:00 A jaka jest wysokość czynszu w przeliczeniu na metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: akty IP: *.dialog.net.pl 19.06.08, 21:05 pewnie tak p Król to tam od wszystkiego hheehehe Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: akty 19.06.08, 21:24 No już zgłupiałam....ostatnio byłam w spółdzielni w celach zwiadowczych, przy biurku pKróla siedziała jakaś pMarta, pBasi w ogóle nie było, troszkę się zdenerwowałam, że szykują jakiś przekręt z tymi aktami, że pKról się zajmował, teraz niby go nie ma ...dłuższy czas nikt nie będzie nic wiedział i będą grać na zwłokę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: akty IP: *.lan.bermudy.net 20.06.08, 01:15 p. Krol robi za gwiazde ale naprawde wiecej sie mozna dowiedziec od Pani Marty, ktora juz tam z pol roku siedzi przy tym biurku (Krola juz w tym pokoju dawno nie widzialem )i p. Basi. ja nie mam zadnych problemow z uzyskiwaniem informacji (wykupuje mieszkanie), trzeba byc tylko grzcznym i rzeczowym. A p. Król w tym tyg. juz byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bao Re: akty IP: *.as.kn.pl 20.06.08, 10:51 szczerze mówiąc, podziwiam ludzi / i trochę nie rozumiem /, chcących mieszkać w tym konkretnie miejscu / os. Kosmonautów / każdy ma swoją bajkę,szanuję to, ale... osiedle fatalne, ciągle w wielu miejscach niebezpieczne brud, smród, ``chuliganeria`` budynek ładny, ale wokół ``koszmarki`` nie liczcie na przestrzenie, wszystkie łąki będą zabudowane SM Piast jest chyba najgorszą we Wrocławiu, najbardziej olewatorską, zarządzaną przez tych samych ludzi od wczesnych lat 80-tych- oni nie zauważają specjalnie zmian, które się dokonały świadczą o niej/ Sp-ni / te wszystkie wspomniane ``koszmarki``- ocieplane w najbardziej ślimaczym tempie w mieście / porównaj Kozanów, Gaj itd. / praktycznie pozostawione samym sobie Astra nie jest żadnym atutem- jeden z droższych sklepów w mieście uwaga na samochody- ciągle ich wnętrza kuszą złodziei to tak, dla zastanowienia tym, którzy jeszcze nie wiedzą, czy kupować przepraszam, jeśli uraziłem przyszłych, pewnych już mieszkańców napisałem prawdę, mieszkam tu stanowczo za długo miejsce potrafi zdołować nie piszcie, żebym się wobec tego wyprowadził, bo właśnie to czynię, życząc miejscu zmian- stanowczych zmian !!! pozdr P.S. co do osoby ze Sp-ni o dumnym nazwisku Król- szkoda słów i to wszystko na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: akty IP: *.171.196.2.crowley.pl 20.06.08, 14:41 mocno przesadzasz - nie jest to co prawda jakaś oaza spokoju - ot normalne miejsce jak setki innych... Ps.Chyba że miałeś pecha mieszkać przy jakiś lumpen-imprezowiczach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: akty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.08, 16:15 Ja tez sie nie zgadzam z komentarzem o osiedlu. mieszkam tu 25 lat i mieszkanie nowe kupilam wlasnie tu. ja sie czuje bezpiecznie, wszystko jest pod nosem - 2 apteki calodobowe, lekarze, sklepy, nawet kino blisko. ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bao Re: akty IP: *.as.kn.pl 20.06.08, 19:52 nie ma sprawy każdy ma prawo do własnego zdania też mieszkam ponad 20 lat- rejon Bulwaru Ikara i podtrzymuję swoją opinię o lokalizacji owszem, ostatnie kilka lat, więcej spokoju, bo całe barachło wyjechało do Wlk Brytanii jeśli macie kameralnie i ciszę, inna bajka w molochu Bulwaru policja jest kilka razy w tygodniu wszędzie walają się butelki, śmieci, puszki, nasikane w bramach itd. specyficzni mieszkańcy na osiedlu w sumie nie ma się co dziwić, wiocha i dawny trójkąt dostał tu mieszkania są miejsca niebezpieczne i nie ma co pitolić- wystarczy popytać policjantów zamykam już temat, bo nie ma sensu tego ciągnąć może zacząłem niepotrzebnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: akty 03.07.08, 15:34 Dziekuję za wszystkie uwagi odnośnie lokalizacji, sąsiadów, spółdzielni itd. za wszystkie opinie za i przeciw... Mam jednak pytanie odnośnie aktów notarialnych - do mieszkańców budynku nr 1 - czy potwierdzacie, że akty mają być podpisywane w ciągu 2 najbliżysz tygodni? takie informacje uzyskałam z PIASTA (do końca lipca na 100%) i chciałam to potwierdzić. Zbyt wiele było już tego typu zapewnień ze strony SM dlatego też będę wdzięczna za info od mieszkańców. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: akty 16.07.08, 08:14 jeśli ktoś z mieszkańców jeszcze nie wie, a zagląda na to forum to informuję, że akty podpisane! wreszcie... z dopłaty zrezygnowali :) - szkoda tylko, że przez tak długi okres nie dali nam jednoznacznej informacji: będzie czy nie. Ale trudno - najważniejsze, że wynik pozytywny :):):) A jak tam blok 3 - kiedy odbieracie klucze? prace wydają się już być na ukończeniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: akty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.08, 10:13 A przepraszam blok nr 1 ma akty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: akty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.08, 10:51 Wiem, ze piszesz ale nie wiedzialam z ktorego jestes bloku. gratuluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hynka (budynek 2) Re: akty IP: 91.198.246.* 17.07.08, 15:11 Właśnie odbyłem rozmowę z Panią Barbarą. Dowiedziałem się jak wygląda plan działania na najbliższy czas i kiedy co powinno być (dotyczy oczywiście budynku nr 2), a więc do rzeczy: 1. W tej chwili spółdzielnia ma już chyba wszystko bądź większość poprawek (zmian) jakie wprowadzili mieszkańcy do projektów i z nimi teraz musi się udać do zdaje się architektów, aby nanieśli poprawki. 2. Gdy to już będzie wtedy składają wniosek do inspektoratu, aby przekazał budynek do zamieszkania... planują tak do 28 lipca złożyć taki wniosek, a po tym inspektorat ma max. 30 dni na to... tak więc dochodzimy do części 3ciej. 3. W wersji pesymistycznej przekazanie do użytku będzie do końca sierpnia... 4. Natomiast akty to już kwestia czasu.. gdy już będzie oddany do użytku. Let's believe so... :) A teraz pytanko do BUDYNKU 1: Powiedzcie proszę jak to było z przekazywaniem mieszkań do użytku (mowa już po wykończeniu) w sytuacji, gdy się mieszkało przed oddaniem :)? Trzeba było się "wyprowadzić" na jakiś czas? Czy nie było żadnych problemów? Będę bardzo wdzięczny... i myślę, że nie tylko ja za informacje... Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: akty 17.07.08, 22:44 W przypadku bloku nr 1 nie było konieczności "wyprowadzania się" na czas odbioru (oddania budynku do zamieszkania) - a mieszkało już sporo osób :) - trudno się dziwić skoro mieszkania zostały przekazane we wrześniu a pozwolenie na zamieszkanie około lutego/marca. Wszystko odbyło się jakby "poza mieszkańcami" - dostaliśmy info od SM o wysokości czynszu i już zaczęliśmy płacić i mieszkać "zupełnie legalnie". Tak było w naszym przypadku, może inni mieszkańcy mieli z tego tytułu jakieś niedogodności (wyprowadzanie się), ale my nie. Podpisanie aktow lipiec - więc, jak widać trochę czasu upłynęło. Ale w SM zawsze twierdzili, że "najtrudmiej jest z piewrszym budynkiem - potem już pójdzie szybko" Tego też Wam życzę :) i cierpliwości przede wszystkim - bo w przypadku tej SM jest ona konieczna... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rrogoda Re: akty 18.07.08, 09:35 lesny_duszek, a powiedz mi od kiedy płacicie czynsz? I ile właściwie wynosi? Jak wychodzą opłaty? Czy czynsz zaczęliście płacić dopiero po oficjalnym oddaniu do zamieszkania? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: akty 12.08.08, 18:46 Czynsz płacimy od marca 08 - czyli od momentu, kiedy blok otrzymał oficjalne pozwolenie na użytkowanie. Czynsz wynosi ok 250 zł ( w tym zaliczka na wode ciepłą i zimną, CO), rozliczenie wody jest co 3 mies., co do opłat za energię elektryczną - to zależy ile zużyjesz. Przy 2-osobowej rodzinie, dużej ilości sprzętów (energooszczędnych), średnim zużyciu wychodzi ok 60 zł miesięcznie. Do tego opcjonalnie należy doliczyć opłaty za internet, TV kablową - ok. 80 zł. To chyba tyle. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.as.kn.pl 27.08.08, 20:18 mam rezerwację na mieszkanie w budynku nr 4...poza tym wiem niewiele...co, kiedy, jak ma to wszystko wyglądam...wiem, że budynek ma się różnić od innych i tyle...mogę prosić o bliższe informacje? No i kwestia podstawowa - mam podpisać w piątek umowę? jest ot umowa o budowę, tak? jak to się ma wobec kredytu? będę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Kto podpisał już umowę? - 4 budynek IP: *.dialog.net.pl 27.08.08, 23:08 podpisujesz umowe a potem z nia do banku na tej podstawie dostaniesz kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 3 blok Hynka IP: *.prosys.wroc.pl 25.07.08, 10:26 Trójka ruszyła do odbioru!!!! >:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di_7 Re: 3 blok Hynka IP: *.e-wro.net.pl 25.07.08, 14:37 w środe odbieramy klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vobler Re: 3 blok Hynka IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.08, 10:38 Ja tez juz po odbiorze:) Wszystko bardzo super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 3 blok Hynka IP: *.wro-com.net 29.07.08, 14:17 i jakkie wrażenia? wiadomo kiedy zdemontują siatkę, która okala budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 3 blok Hynka IP: *.prosys.wroc.pl 29.07.08, 14:25 kiedy zdejmą siatkę to nie wiadomo- budowa jeszcze nie ma odbioru (co kolwiek to znaczy). Wrażenia całkiem pozytywne, raczej mało poprawek (drobne poprawki), pani Barbara K. też raczej pomocna, prawdopodobnie jeszcze piwnice są nie skończone. Ogólnie wrażenia pozytywne. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vobler Re: 3 blok Hynka IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.08, 11:29 U mnie podobnie - jestem pod wrażeniem bezproblemowego rozwiązywania wszystkich problemów i tempa, w jakim dokonywane sa drobne poprawki. Szczególne wyrazy uznania ślę w eter dla pana Jakuba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di Re: 3 blok Hynka IP: *.dialog.net.pl 30.07.08, 21:59 no troche poprawek było i błedów. P. Jakub troche krecił nosem ...( a pan elektryk zdeka sie wkurzył i wyszedł) ale P Basia powiedziała jak ma byc i bylo ok, maja zrobic i juz. częśc juz zrobili. mieliscie drzwi i biały montaż w mieszkaniach?? u nas nie było choc rezygnacje mielismy tylko na wannę!!! ale p Basia mówiła ze jak nie było rezygancji to oczywiscie bedzie zamontowane. ogólnie ok Uwaga la kupujacych mioeszkania w budynku 4. jesli nanosicie zmiany jakie kolwiek , uzgadniajcie z P Basią, nie z p Królem, bo potem sa same problemy... (to sie prjekt zgubił, to zle naniesionoe sa poprawki przez zle dany rysunek. np zamienilismy miejscami kuchenke i zlew na projekcie, ale ta zmiana juz nie została naniesiona na projekt sieci elektryczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di7 Re: 3 blok Hynka IP: *.e-wro.net.pl 25.08.08, 10:23 słuchajcie ile kosztuje m2 kafelek? czy od pomieszczeń ile płaciliście?? bo nie wiem czy ten którego mam czy bierze duzo..... jaki inetrnet macie w budynku 1 lub 2?? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: 3 blok Hynka 25.08.08, 11:28 Internet - Kom-net: www.lanet.net.pl/index.php/page/show/62/kontakt-lanet Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di7 Re: 3 blok Hynka IP: *.e-wro.net.pl 01.09.08, 14:42 bud 1 i 2 macie suszarnie w budynkach?? bud 1 mieliscie jakies konsekwencje mieszkania przed pozwoleniem na uzytkowanie budynku? jakich wielkości macie piwnice?? czy jest w Piście jakis regulamin porzadku domowego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 IP: *.lanet.net.pl 24.08.08, 18:42 Witam. Chciałbym się zapytać w jaki sposób i gdzie można załatwić podłączenie do internetu?. W bloku nr 3 nie ma skrzynek pocztowych- czy jest podobnie w bloku 1 i 2 ? . Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 25.08.08, 11:27 Internet - masz 2 opcje: neostrada (TP), albo sieć osiedlowa: Kom- net - www.lanet.net.pl/ My korzystamy z Kom-netu i jest ok :) biuro mają na ul. Sterowcowej 18. Zapewne jeszcze nie dogadali się z SM - pewnie niedługo znajdziecie ich ulotkę na wycieraczce. Wg mnie godni polecenia, ale ich Przedstawiciel trochę jest niesłowny. Skrzynki pocztowe - tutaj trzeba poczekać, aż SM się tym zajmie - napewno będą w momencie, jak budynek otrzyma zgodę na zamieszkanie, a może uda się wcześniej :) Jak już założą Wam skrzynki to zacznie się problem z listonoszem, bo na początku budynek 1 omijał - zresztą nadal mam wrażenie, że tak jest... cóż ale to już zakres odpowiedzialności poczty polskiej - a tu można by wiele pisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.08, 15:07 Mam pytanko. Czy wiecie cos o blokach, oprocz bloku 4, ze maja jakies nowe powstac. Jesli tak, to gdzie?? Bo juz zaczyna sie tu robic ciasno - ze o parkowaniu nie wspomne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.lanet.net.pl 25.08.08, 21:00 Chyba ma powtać jeszcze blok nr 5 przynajmniej tak mi sie wydaje - gdzies jest chyba napisane "kompleks pięciu budynków". Niestety nie wiem gdzie ma zostać wybudowany...może ktoś wie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.dialog.net.pl 25.08.08, 22:04 dzieki za info o necie własnie chodziło mi o to czy Kom net juz obsługuje te nasze budynki. Budynek 4 ma miec swoj parking podziemy czy cos koło tego. ciasno hmmm jak na naszym terenie stawiaja samochody ze starej czesci bloków.... no własnie ma byc jeszcze 5 budynek ale gdzie ...??? haloo ile płaciliscie kafelkarzom???? czy sa jeszcze osoby które nie odebrały mieszkań w budynku 3???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.lanet.net.pl 26.08.08, 22:37 za kafle płaciłem 50m2 ale za proste położenie, wszelkie udziwnienia były liczone osobno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: 82.143.149.* 27.08.08, 12:50 no to nie wiem czy koszt ok 3500 za łazienkę + podłoga kuchnia przedpokój + fartuch w kuchni to dużo czy akurat ...?? w tym montaż i obudowa narożnej wanny, podłączenie wc, podwyższenie na pralkę aby ukryc te cholerne rury i jakies inne pierdoły. u was tez tak kretyńsko rury sa na wierzchu w łazience i kuchni?? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 27.08.08, 13:37 sądze, że to koszt jak najbardziej do przyjęcia :) Jakie masz mieszkanie, że w łazience zmieściłeś narożną wannę? - u nas nie było szans :( Co do rur - to mam pytanie o jakie rury Ci chodzi? o te od odpływów przy podłodze - bo takie mamy (w kuchni i łazience, ale nie są jakieś uciążliwe), czy może masz jakieś rury na ścianach? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.dialog.net.pl 27.08.08, 23:06 tak tez myslałam ze to odpowiednia cena, własnie mam połoone juz w kucni i przedpokoju jutro dalej ... mieszkanie ma 43,1 troche ściane przesunelismy dzrzwi i stoi asymetryczna 150x100 beezie ciasno ale zwykla by teraz tam nie weszła chodzi mi te odpływowe i pod umywalka jakie wychodza i nie ma jak kafelek ułozyc...(troche niechlujnie i fuszera odwalona jak za taka kase) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 28.08.08, 11:23 u mnie też panowie zażyczyli se 3500zł za łazienkę najpierw mówili coś o 60zł/m2, potem doszło schowanie rur, przesuwałam kontakty, półeczkę zrobili jedną, podwieszany sufit, obudowa wanny i wc no i suma sumarum zciągnęli ze mnie 3500 też trochę byłam najpierw zaniepokojona taką kwotą, po swojemu licząc inna kwota mi wyszła, ale bardzo ładnie przynajmniej zrobili widzę, że wszędzie se już śpiewają takie kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.e-wro.net.pl 03.09.08, 13:20 mmagda27 chowałas w ściany te rury odpływowe? czy przy odbiorze nie było problemu czy miałas może zgode SM na wkucie? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda27 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 03.09.08, 21:39 Tak...panowie schowali mi te rury w ścianę, bo strasznie zbudowali te rury na wierzchu, a wymyśliłam se mebelki łazienkowe, a z tymi rurami na wierzchu nie można by ich postawić...albo trzeba by piłować albo stałyby chyba na środku łazienki o zgodę się nie pytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.e-wro.net.pl 04.09.08, 11:59 dzieki za odp te rury to masakra, nie chciało im sie wkuwać wiec zostawili tyle kasy a taka fuszera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 16:23 Z tego co mi wiadomo nie mogli ich wkuc w sciane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.e-wro.net.pl 05.09.08, 09:22 jak sie chce to wszystko można a dlaczego wczesniej nie mowiono ze te rury tak kretynsko beda szły, szkoda ze przez środek pokój ich nie poprowadzili ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di 7 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 IP: *.e-wro.net.pl 05.09.08, 09:25 mmagda27 przy odbiorze nie było problemów z tymi rurami ze masz wkute, bo ponoxc nie mozna było tego robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kasc5 Re: Pytanie do mieszkanców bloku 1 i 2 i 3 28.09.08, 22:17 rury mozecie schowac w pasadzke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: problem z urządzeniem mieszkania IP: *.lanet.net.pl 25.08.08, 21:08 Witam, czy ktoś może podsunąć jakiś pomysł na urządzenie mieszkania narożnego (tzn tego z okrągłymi ścianami i podwieszanym balkonem). Jak w tym dużym pokoju ustawić sofę?. Może znacie kogoś kto robi dobrze i solidnie sofy na wymiar? Za wskazówki z góry dzięki i pozdrawiam mieszkańców 1,2 i 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vobler czy macie ciepłą wodę w budynku 3? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 17:18 bo u mnie na razie zimna jest zimna i ciepla jest zimna:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww34 Re: czy macie ciepłą wodę w budynku 3? IP: 79.97.253.* 28.08.08, 23:15 kupie 2 pokoje nie narozne ditlenek@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wroc plan osiedla przy hynka/bajana 29.08.08, 15:13 jezeli ktos posiada plan osiedla przy hynka/bajana z opisanymi budynkami (tzn. 1,2,3,4,5)prosze o przeslanie na anna_wroc@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pytanie do bloku 1 o odbior IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.08, 12:59 Witam. Mam pytanie o odbior mieszkan. Chodzi mi o to jak wyglada? Gdzie zagladaja?? Jak sie przygotowac - skoro juz prawie wszyscy mieszkaja... Odpowiedz Link Zgłoś
female01 Re: Pytanie do bloku 1 o odbior 17.09.08, 02:20 tak jak powiedziano dzwoniac ze spoldzielni - ma wygladac, ze sie nie mieszka czyli: brak brudnych garow w zlewie, gotujacej sie zupy, rozwieszonego prania. Wiadomo, ze mebli nie wyniesiesz :) Mnie to czeka za kilka miesiecy. jestem z budynku 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hynka 2 Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie IP: *.as.kn.pl 24.09.08, 11:19 Mam pytanie, czy 2 budynek przy hynka został w końcu odebrany?? Bo ja czekałam od 10 do 12:30 i nikt nie przyszedł, a nie mogłam dłużej czekać?? Oraz mam pytanko do sąsiadów czy macie już ogrzewanie?? Bo ja nie mam i zastanawiam sie czy cały budynek nie ma czy tylko moje mieszkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
r.rogoda Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie 24.09.08, 12:49 Witam, No, więc sprawa wyszła tak, że Inspekcja oglądnęła kilka wybranych lokali, gdzie np. były znaczące zmiany w projekcie i na tym się skończyło - czyli blok oddany. Ja też troszkę się nasiedziałem i naczekałem, ale taką informację dostałem od sąsiada :) (przeszedł się do "kanciapki" na budowie). A odnośnie ogrzewania to chyba od piątku jest, choć może troszkę teraz mniej grzeją, ale na pewno grzali :) Być może kaloryfery zapowietrzone (nie były odkręcone na full, gdy była taka informacja), więc trzeba ręcznie odpowietrzyć - biały zaworek z boku kaloryfera. Pozdrawiam sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie IP: 86.47.47.* 24.09.08, 14:28 kupie mieszkanie w bloki SM Piast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 21:01 SM piast sprzedaje w 4 mieszkania lecz z tarasami juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
r.rogoda Pytanie do bloku nr 1 - koszt notariusza? 26.09.08, 18:55 Pytanie jak w temacie (do mieszkańców bloku nr 1): Ile wyniosły opłaty u notariusza? Razem z ustanowieniem księgi wieczystej i ewentualnie z hipoteką (do kredytu)? Jakiego rzędu to kwota? Bardzo będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.rogoda Pytanie do bloku nr 1 - koszt notariusza? IP: 91.198.246.* 01.10.08, 09:40 Pytanie jak w temacie (do mieszkańców bloku nr 1): Ile wyniosły opłaty u notariusza? Razem z ustanowieniem księgi wieczystej i ewentualnie z hipoteką (do kredytu)? Jakiego rzędu to kwota? Bardzo będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanie do bloku nr 1 - koszt notariusza? IP: 91.198.246.* 13.10.08, 12:43 Podłączam się pod pytanie. Może ktoś podzielić się informacjami odnośnie wysokości opłat notarialnych jeśli chodzi już o ostateczne oddanie w ręce właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 21:00 Witam, w 3 grzeja pelna parą i jest cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasc5 Re: Pytanie do bloku 2 o odbior i ogrzewanie 28.09.08, 22:15 rury mozecie schowadz w posadzke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:52 Jaki net mozna zalozyc na Hynka? UPC? Lanet? Tpsa? co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kera Re: Internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.08, 14:38 już było o tym w tym wątku... wystarczy poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Internet IP: *.as.kn.pl 16.10.08, 14:05 a nie prosciej odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: Internet 16.10.08, 19:05 Raczej chodzi o to, by troche dzialac samodzielnie. To cos na zasadzie, ze bezrobotnym panstwo daje rybe a powinno wedke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kera Re: Internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.08, 09:06 a nie prościej poszukać w wątku zanim się zada pytanie? Już o tym tutaj dyskutowano i osoby z bloku I podawały przydatne informacje. Jest coś takiego jak wyszukaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 13:35 kera - pytanie dotyczy bloku nr 3 a nie bloku nr 1 czy 2, ktore to zapewne ma juz wszystkich mozliwych prowajderow i o ktorym juz byla mowa:). A wiec zwracam sie z prosba o informacje dotyczaca mozliwosci podlaczenia netu w bloku nr 3. Jesli ktorys z mieszkancow bloku 3 cos wie, to bylabym wdzieczna za informacje:) Czy jakis operator ma juz podpisan umowe z spoldzielnia na korzystanie z zamontowanego okablowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.comarch.com 17.10.08, 15:47 Witam, widziałem ostatnio nalepkę kom-net, więc warto by tam zadzwonić i się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 12:09 no w koncu cos konkretnego - dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 12:48 zamowilam w kom-necie - maja umowy na 8 miesiscy nawet:) no zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablica7 kosztyyyyy IP: *.dialog.net.pl 20.10.08, 21:43 sąsiedzi z Bloku 1 powiedzcie jakie koszty poniesliście przy podpisaniu aktu???? w jakim czasie były podpisane od oddania wam do wykończenia i od pozowlaenia na użytkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di7 Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.dialog.net.pl 20.10.08, 21:44 a ile trzeba czekac na podłączenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: 78.8.145.* 22.10.08, 07:53 Witam, na podłączenie w bloku 3 czekałem około tygodnia. Jak się podpisuje umowę to mówią np. że w ciągu tygodnia skontaktuje się monter, który umawia się na dany dzień i godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:04 dokladnie tak jest - do 10 dni montaz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Re: Internet w bloku nr 3!!! IP: 78.8.145.* 22.10.08, 08:05 Witam, na podłączenie w bloku 3 czekałem około tygodnia. Jak się podpisuje umowę to mówią np. że w ciągu tygodnia skontaktuje się monter, który umawia się na dany dzień i godzinę - tutaj poprawka to obowiązuje w przypadku Kom-Net'u. Jeszcze taka informacja w przypadku Kom-Netu- Nie wiem czy mają dalej też taką promocję, że dają router linksys na wi-fi za 1,22 zł (chyba to jest taki: www- pl.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=PL% 2FLayout&cid=1169671001914&pagename=Linksys%2FCommon% 2FVisitorWrapper&lid=0191416273B11). Niby nic, ale nie trzeba ciągnąć kabla przez cały pokój, monter od razu go skonfiguruje i jest też gwizdek usb do stacjonarnego tak więc na wi-fi też może działąć. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blalop Telewizja w bloku nr 3 IP: *.as.kn.pl 04.11.08, 20:19 Witam wszystkich Mieszkańców bloków nr 1, 2 oraz 3 :))) Czy wiecie jak wygląda sprawa podłączenia telewizji w bloku nr 3? Czy jest antena zbiorcza czy trzeba podłączyć kablówkę? A może jest jeszcze inne rozwiązanie? Jak to wyglada w bloku nr 1 i 2? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Telewizja w bloku nr 3 IP: *.comarch.com 12.11.08, 08:50 Witam, jest telewizja Azart, która za darmo udostępnia tvp1, 2 i jeszcze jakieś inne polskie kanały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Telewizja w bloku nr 3 IP: *.comarch.com 12.11.08, 08:56 Hmm, jednak pakiet podstawowy nie jest jednak za darmo tylko za : 6,10 zł/m-c, link do cennika: www.azart.pl/cennik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blalop Re: Telewizja w bloku nr 3 IP: *.as.kn.pl 23.11.08, 17:44 Dziękuję bardzo za informację i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Pękające ściany w budynku nr 3!!! IP: *.as.kn.pl 23.11.08, 17:42 Witam wszystkich mieszkańców bloku nr 3!!! Po praktycznie już zakończonym remoncie zaczęły nam pękać ściany w prawie każdym pomieszczeniu i niestety z dnia na dzień jest co raz gorzej. Czy Wy też macie podobny problem? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! IP: *.as.kn.pl 25.11.08, 19:00 U mnie na razie tfu tfu nic nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 20:41 Na którym piętrze mieszkasz Tobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobi13 Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! IP: *.as.kn.pl 26.11.08, 22:47 na trzecim- narożne (z dwoma balkonami). Narazie zauważyłem, że pękają ściany nośne, głownie przy belkach przy drzwiach i oknach... trochę dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
clepsydra Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! 27.11.08, 11:48 budynek bedzie osiadal ok 4 lat - normalne, ze sciany pekaja troche Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! 30.11.08, 14:45 Podziekujcie madrym inaczej, ktorzy wkuwaja rury w lazience naruszajac konstrukcje budynku. Sprawa juz jest zgloszona w spoldzielni. Wszyscy wiedzielismy jaki jest projekt i ze rury sa widoczne, tak bylo na projekcie! Mi tez pekaja sciany - w przedpokoju i postaram sie, zeby obejrzano lazienki w bloku 3, bo za wlasne pienadze ponownego remontu robila nie bede. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi13 Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! IP: *.as.kn.pl 30.11.08, 23:31 masz tutaj oczywiście rację bo zasady odnośnie rur były określone jasno (że nie moża ich wkuwać w ścianę), jednak trudno tutaj kogoś oskarżać i wskazywać palcem. Żeczywiście pierwsze pęknięcie i największe bo przez całą ścianę powstało w łazience;( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Pękające ściany w budynku nr 3!!! 07.12.08, 16:53 pękniecia powinnas bezwzglednie zglosić w spoldzielni, budynek tak czy siak jest na gwarancji wiec moze cos zadzialaja. To ze budynek pracuje jest oczywiste ale takiej ilosci pekniec wytlumaczyc tym nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr T. Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:31 Witam mieszkańców bloku nr III. Czy wiadomo coś nt rozliczenia budynku i aktów notarialnych? Pzdt. Mr T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 28.01.09, 18:23 odbior wg Pani Kołodziej "moze w lutym a na pewno w marcu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5an Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.chello.pl 27.01.09, 19:48 Kupię 2 pokojowe w tej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di Re: szukam sasiadów Hynka/BAJANA nowa inwesty.SM IP: *.as.kn.pl 12.03.09, 23:23 u mnie tez pekaja sciany. No i co z tym odbiorem?? hmmmm słuchajcie a jak u was z woda bo u mnie zanim mam ciepłą to hektollitry musza zlecieć. poza tym jak juz w końcu mam ciepła to nagle leci znów zimna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ciepła woda w budynku 3 i pękające ściany IP: *.as.kn.pl 15.03.09, 20:39 Witam, od jakiś dwóch jest już w porządku tzn po odkręceniu kurka z ciepłą wodą po chwili można się nią cieszyć. Wcześniej rzeczywiście był z tym duży problem szczególnie o 6 rano- po jakiś 15 min pompowania wody można było się wykompać.Teraz jest na prawdę nieporównywalnie lepiej, tak więc jeśli masz ten sam ciągle problem to może zależy od klatki. Spróbuj pogadać z sąsiadami, może razem coś się uda wywalczyć, razem raźniej. Nie jestem fachowcem ale prawdopodobnie był problem z obiegiem ciepłej wody- krótko mówiąc w pionie powinny być trzy rury- 1z zimną (poznasz po liczniku która to), 2 z ciepłą (czerwony licznik), 3 to tzw obieg- jeżeli np rano złapiesz za rurę z ciepłą i z obiegiem albo tylko z obiegiem i będą zimnie to prawdopodobnie z właśnie z obiegiem jest problem. Ale jak napisałem wszcześniej nie jestem fachowcem i mogę sie mylić- jeśli ktoś się lepiej zna to mnie poprawi. Jeśli chodzi o ściany Panowie z budowy twierdzą że to normalne i mają prawo pękać bo budynek się osadza. Zabardzo się na tym też nie znam, pytałem się też fachowca który robił mi mieszkanie to samo mi powiedział. Narazie jakby się wszystko uspokoiło i narazie nowych pęknięć nie widać. Chciałym się zapytać skorzytając okazji czy też u Was w pinicy jest wilgoć na posadze i wszystko wygląda jak po zalaniu. Wygląda to tak jakby wody grunotwepodtopiły pinice. Czy ktoś coś wie na ten temat?? Jeszcze prośba żeby zakładać nowe wątki dla nowych tematów z nowymi tytułami i nie dawać odpowiedzi dla innego wątku bo się pogubimy. Pozdrawiam mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Budynek 3 21.04.09, 23:09 Czy Wy tez uwazacie, ze pani sprzatajaca sprzata srednio, zeby nie powiedziec slabo? zmywalne plamy na kaflach jak byly tak sa a drzwi od klatki wiecznie zostawia otwarte i jest w tej sprawie niereformowalna. nie martwi Was, ze drzwi od naszych klatek sa tak czesto otwarte? przeciez to zaproszenie dla zlodzieji a wiele osob trzyma na klatkach wozki dzieciece, byly uz kradzieze... Apeluje o zamykanie drzwi wejsciowych a nie blokowanie ich! Niektorzy maja tez problem z dojzeniem czerwonych linii oznaczakacych miejsca parkingowe, jestesmy wszyscy dorosli wiec skad takie niespoleczne zachowanie? niektorzy zostawiaja tez smieci pod drzwiami mieszkania albo smietnika. Poza tym mieszka nam sie bardzo dobrze i czekamy z niecierpliwoscia na akty notarialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Budynek 3 IP: *.comarch.com 22.04.09, 11:01 'Apeluje o zamykanie drzwi wejsciowych a nie blokowanie ich!' ... Tak z ciekawości... Co rozumiesz przez 'blokowanie' ? Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Budynek 3 23.04.09, 15:23 na dole drzwi sa blokady, taka nózka, podobna do rowerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budynek 3 IP: *.as.kn.pl 25.04.09, 03:04 W wszystkim co piszesz niestety masz rację. Jeśli chodzi o parking to jeszcze bym dorzucił, że chęsto jest zajmowany przez gości pobliskiego baru (np. w niedzielę były chyba chciny, goście sobie zaparkowali na 4 miejscach). W sumie mogłaby być tablicza, że parking jest dla mieszkańców ale chyba to nie odniosłby skutku. Jeśli chodzi o śmieci, to niestety są też często zostawione worki przed budynkiem ze śmietnikami. Prawdopodobnie też pochodzą m.in. z baru bo ostatnio widziałem z klatki jak w nocy zostawiał je pracownik. Dużo można wymieniać tutaj problemów- wydeptane ścieżki na trawnikach i parkowanie na nich samochodów, śmiecenie i psie kupy. Czyli po raz kolejny jak i wszędzie, my Wrocławianie dajemy dowód swojego niechlujstwa, głupoty, brudactwa itp. Jeśli dobrze poszukać to w promieniu 200m od bloku można znaleść prawdziwe wysypisko śmieci. Wszystkim, którzy dbają o porządek nie tylko w swoim mieszaniu i prawidłowo parkują samochody;), życzę spokojnego mieszkania i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Grillowanie na balkonie 28.04.09, 20:54 Mam ogromną prośbę do mieszkańców – zwłaszcza bloku nr 1 – PROSZĘ NIE PALIĆ GRILLA NA BALKONIE!!! Sytuacja od dawana już powtarza się notorycznie jakieś 2 razy w tygodniu. Rozumiem, że dla niektórych jest to sposób na przygotowanie kolacji ale innym mieszkańcom to przeszkadza. Ciężko wytrzymać dym i zapach mięsa/kiełbasy – nie można otworzyć okna, bo sąsiad właśnie na balkonie przygotowuje sobie kolację! Już kilkakrotnie temat był poruszany w spółdzielni – niestety bezskutecznie. Naprawdę stało się to bardzo męczące, jeszcze raz na jakiś czas rozumiem, ale 2 – razy w tygodniu? Ludzie trochę wyobraźni, nie mieszkacie w domku 1-rodzinnym z dużym ogrodem tylko w bloku! Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Grillowanie na balkonie 30.04.09, 22:21 tyle czasu juz prosisz? w takiej sytuacji dzwoni sie na straz pozarna! sasiad placi za takie wezwanie z wlasnej kieszeni. poza tym skad ma biedaczek wiedziec ze sasiadom to przeszkadza, skoro zapewne nikt sie do niego nie pofatygowal i nie zwrocil mu uwagi?! Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Grillowanie na balkonie 04.05.09, 15:16 Wie chociażby stąd, że na zebraniu mieszkańców sprawa ta była omawiana i podano do powszechnej wiadomości, że takie „czynności” w bloku są zabronione. Zresztą takie informacje wiszą też na tablicy informacyjnej. Osoba, która notorycznie tego grilla na balkonie robi w zebraniu mieszkańców brała udział, ale w tym temacie jakoś nie miała nic do powiedzenia. Sądzę zatem, że nie może być tutaj mowy o niewiedzy. Wolałbym uniknąć wzywania straży, ale obawiam się, że moja cierpliwość już się kończy – skoro inni mieszkańcy nie myślą o sąsiadach, też będę „bezwzględny”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Budynek 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.09, 18:49 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkanka w budynku 4. Czy mozna wynegocjowac jakis rabat w SM Piast? 6 200 za metr to troszke duzo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Budynek 4 23.04.09, 21:50 raczej nie ma co liczyc na rabat, tez sie interesowalam kupnem tam mieszkania, juz prawie wszystkie mieszkania sprzedali po takiej wlasnie wysokiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Budynek 4 IP: *.as.kn.pl 16.06.09, 17:21 Rabat jest możliwy, trzeba tylko porozmawiać. Właśnie wraz z mężem kupiliśmy tam mieszkanie. Patrzymy teraz przez okno na budowę i czekamy na oddanie do wykończenia. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Budynek 4 IP: *.kghm.pl 17.06.09, 15:20 A tak z ciekawości to jaki rabat można wynegocjować (procentowo)bo interesuję się budynkiem nr 5, który jest w podobnej cenie za metr. Byłabym bardzo wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Budynek 4 20.06.09, 13:46 A gdzie dokładnie stanie ten 5 budynek? i czy będzie podobny do pozostałych? Mieszkam w 1 bloku i zastanawiam się co zrobią z tym obecnym placem budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Budynek 4 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.09, 11:19 5 budynek bedzie pomiedzy Bulwar Ikara a szkola podst.38. Wiesz, gdzie jest ta gorka za przychodnia? To mniej wiecej ten teren. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Pytanie do mieszkancow klatek A IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.04.09, 15:19 Zastanawiam sie nad mieszkaniem w klatce A, tylko ze najwiekszy pokoj wydaje sie byc calkiem nieustawny, tzn. przez łuki, dużą ilość okien i aneks kuchenny. Czy może się mylę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie do mieszkancow klatek A IP: *.as.kn.pl 24.04.09, 20:07 chyba masz rację, duży pokój to wyzwanie przy meblowaniu, ale za to jest dużo przestrzeni i nie zbakrutujesz przy urządzaniu. Po za tym są dwie całkiem spore wnęki na szafy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzyciel pytanie do mieszkańcow IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.04.09, 12:38 Jako zainteresowany budynkiem 4 mam pytanie: jak jest z tymi urządzeniami sanitarnymi - warto wziąć? A jak się nie weźmie to spółdzielnia odlicza od ceny mieszkania? I jeszcze jedno: czy drzwi wewnętrzne są dobre jakościowo? Z góry dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
es15 Re: pytanie do mieszkańcow 01.05.09, 16:33 witam, kupiłam mieszkanie w budynku nr 4. Za wpłatę całości kwoty (zamiast w transzach) dostałam rabat 10%. Z tego co mi powiedziano, jeśli urządzeń sanitarnych lub drzwi się nie weźmie - kwota zostanie odliczona, ale są to b. niewielkie kwoty, bo przecież inwestor kupuje ogromne ilości, więc za niewielką cenę...ponadto o ile mi wiadomo drzwi pochodzą z firmy PORTA. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Akty notarialne - budynek nr 3 IP: *.as.kn.pl 18.05.09, 23:25 Witam wszystkich Mieszkańców! Czy wiecie coś może na temat aktów notarialnych dla mieszkań w budynku nr 3? Z informacji od Piasta miały być w kwietniu, a już praktycznie maj się kończy... Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Akty notarialne - budynek nr 3 IP: *.comarch.com 19.05.09, 10:19 Jak ostatnio dzwoniłem to miało być na początku maja... mamy już raczej koniec maja a aktów nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Akty notarialne - budynek nr 3 IP: *.wro-com.net 26.05.09, 15:55 Jak się okazuje mają być w pierwszej dekadzie czerwca.... Ale czy będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opo Re: Akty notarialne - budynek nr 3 IP: 79.110.196.* 01.06.09, 21:56 ale co kupujecie tymi aktami - spółdzielcze prawo.....przeżytek PRL- owski....UE uznaje tylko własnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: pytanie do mieszkańcow IP: 89.174.230.* 12.08.09, 12:54 Witam i pozdrawiam przyszłych sasiadów bloku nr 4 Jesli chodzi o uposazenie to jest przewidziane tak: drzwi wew Porta plaskie kolor jasne drzwi zewn Porta antywlamaniowe kolor orzech-z drzwi tych nie mozna rezygnowac wanna stalowa olkusz umywalka i kompakt wc -kolo baterie chyba roca -jak pamietam parapety z konglomeratu marmurowego A wiec mozna to wszystko zostawic badz zrezygnowac z calosci lub czesci-przy rezygnacji sa odliczane koszta tych urzadzen i robocizny A za reszte zachcianek dodatkowe oplaty wedlug cennika wykonawcy:) Mam pytanie czy ktos wie kiedy zostanie oddany ten budynek? Chodzi mi o jakis konkretny termin Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Re: pytanie do mieszkańcow 13.08.09, 14:45 Witam Konkretów się nie dowiedziałam (jak to bywa w tej spółdzielni:) ale mówią, że dopiero we wrześniu będzie można wejść z remontem do mieszkania. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: pytanie do mieszkańcow IP: 89.174.230.* 20.08.09, 12:11 To i tak juz jaks informacja-wiadomo ze byc moze bedzie to wrzesien. Dzieki Olapa1 Remont mieszkanka troszke potrwa a wprowadzic sie czlowiek chce jak najszybciej:) Oby w tym roku:) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Re: pytanie do mieszkańcow 21.08.09, 07:58 Z najnowszych wieści ze Spółdzielni:) Klucze dostaniemy w połowie września (podobno 15-16) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: pytanie do mieszkańcow 21.08.09, 10:52 Witam, Mieszkam w bloku nr 1 i na bieżąco mam okazję śledzić posępny prac w Waszym bloku. Mieszkania wyglądają już na ukończone, ale prace trwają na tarasach i przy wejściu do klatki schodowej - do zrobienia jeszcze droga dojazdowa, cały plac przed blokiem. Obawiam się, że do września nie zdążą, ale podobnie jak Wy wolałabym aby już się ta budowa zakończyła, bo od rana tłuką się niemiłosiernie :( Życzę powodzenia :) Z doświadczenia wiem, że w tej SM nigdy nic nie jest na czas... ale da się przeżyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 27.08.09, 18:54 Witam, Skoro w pierwszym bloku, to jesteś już dawno po odbiorach. Jak idą? Dużo niedociągnięć? Braków? Jak szybko usuwają? Możesz dać jakieś info? Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: pytanie do mieszkańcow 31.08.09, 14:11 Faktycznie dawno po odbiorach, bo już prawie 2 lata :) Generalnie trzeba wszystko dokładnie sprawdzić - ściany, okna (czy nie ma zarysowań - jak są to do wymiany), czy działa dzownek, domofon, czy są wszystkie drzwi (u nas zapomnieli wstawić), czy odpływy są tam, gdzie powinny wg planu, trzeba też odebrać klucze do piwnicy. Na wstawienie drzwi, zmianę szyby czekaliśmy chyba z 3-4 tygodnie (już dokładnie nie pammiętam), ale podobno przy każdym kolejnym bloku szło to już dużo sprawniej :) Życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 05.09.09, 16:21 dzięki lesny_duszek za info. Zobaczymy jak to u Nas pójdzie. :) Ps. My nie mamy piwnic - w naszym bloku zrobili parking, a tym samym pozbawili Nas przyjemności z posiadania małego kącika na graty... No cóż, może jeszcze da się coś załatwić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 07.09.09, 10:28 może jak ładnie i większością głosów "poprosimy" to pozwolą nam zabudować te nasze miejsca postojowe...wtedy upieczemy dwie pieczenie...będzie i garażyk i mini-piwniczka;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Re: pytanie do mieszkańcow 08.09.09, 08:24 przyłączam się do inicjatywy:) chociaż nie za dużo tam miejsca na trzymanie gratów... podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: pytanie do mieszkańcow 08.09.09, 13:32 Nie wy pierwsi macie taki pomysl. niestety do blokad miejsc parkingowych nie udaje sie przekonac spoldzielni. Mieszkam w 3 i bardzo by sie takie przydaly, bo parkuja tu mieszkancy innych budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 09.09.09, 09:07 na blokadę miejsc postojowych zewnętrznych pewnie szans nie ma...ale tu mowa o parkingu podziemnym w bloku 4...tu szanse są...w odpowiedzi na napąknięcie o tej kwestii odpowiedzią było, że na razie nie można...a na razie nie znaczy nigdy...a to już jakiś dobry znak:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: pytanie do mieszkańcow IP: 89.174.230.* 14.09.09, 10:23 Może... ale teraz mamy miejsca postojowe,rowerownie i wózkownie - pewnie temat zabudowy miejsc postojowych jest zależny od architekta i konstruktora budynku więc ciężko powiedzieć... jakby mogli to by sami zabudowali i po ładnej cenie sprzedali, zobaczymy co bedzie jak sporo miejsc nie zostanie sprzedanych... Jeszcze chwila i czeka nas odbiór mieszkań- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 14.09.09, 11:00 ooo...dobra nowina:) a w zasadzie dwie...odbiór blisko i jest miejsce na rowery i wózki...ten fakt mi umknął... już czekam na ten odbiór z niecierpliwością:))) pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Re: pytanie do mieszkańcow 14.09.09, 12:02 To rzeczywiscie swietna nowina z ta rowerownia:) Nie moge sie doczekac odbioru mieszkanka. Podobno już w przyszłym tygodniu:) Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: pytanie do mieszkańcow IP: 89.174.230.* 16.09.09, 08:51 W przyszłym tygodniu:( ? Z informacji jakie posiadam odbiór miał być w tym tygodniu-chyba że już coś wyskoczyło i jest delikatny poślizg... Pozdrowionka dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Opóźnione odbiory :( 21.09.09, 11:56 Niestety mam złą wiadomość dla mieszkańców budynku 4 - odbiory są opóźnione o 2 tygodnie. Podobno nie mają jeszcze jakiegoś zezwolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: Opóźnione odbiory :( IP: 89.174.230.* 23.09.09, 10:32 Pytanie czy na pewno za 2 tygodnie... ? Wiesz może jakiego zezwolenia nie mają? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opóźnione odbiory :( IP: *.as.kn.pl 23.09.09, 11:30 no właśnie...2 tygodnie, potem kolejne 2 tygodnie...jeśli rozpoczęła się procedura starań o pozwolenie na użytkowanie to kilku tych zezwoleń może im brakować...a my tak będziemy czekać i czekać...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Opóźnione odbiory :( IP: *.as.kn.pl 24.09.09, 20:05 Witam sąsiadów z klatki B i sąsiednich, rozmawiałem i z kierownikiem budowy i ze spółdzielnią, obiory mieszkań zaczną się od najbliższego poniedziałku. Brakowało im wcześniej badania jakości wody, ale już to dostarczyli. Będą oddawane mieszkania które są skończone, w niektórych mieszkaniach w ostatniej chwili zmieniono układ ścian działowych, te mogą być oddawane później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 29.09.09, 19:34 Witam wszystkich forumowiczow, Kto z Was odebral juz mieszkanie w bloku 4? Z czym byly problemy? U nas niestety zbyt duzo usterek, bedziemy mieli drugie podejscie do odbioru, niestety jeszcze nie wiadomo kiedy... Bylabym wdzieczna za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olapa_1 Re: Opoznione odbiory lub ich brak 30.09.09, 08:39 Witam! A jakie miałaś usterki? My mamy odbiór w piatek, proszę wiec o rady na co zwrocic szczegolna uwagę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 30.09.09, 10:43 ja również chętnie posłucham, na co zwrócić szczególną uwagę? ...i tak ogólnie, czy sprawnie i szybko idą odbiory? pozdrawiam ciesząc się mimo wszystko, że to już bliżej niż dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.09, 10:16 Ciezko powiedziec, na co zwrocic uwage. U nas okna byly wszystkie w jakis sposob uszkodzone, dlatego do odbioru nie doszlo. Generalnie, jesli nie chcesz sie pozniej zdziwic, ze cos jest inaczej, lub jest uszkodzone, patrz na wszystko, sprawdzajac dokladnie. Nie spiesz sie, nawet jesli beda Cie pospieszac. Im wiecej zauwazysz teraz, tym mniej problemu bedziesz mial/miala pozniej. Zycze powodzenia. My niestety czekamy na usuniecie usterek i date kolejnego podejscia do odbioru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 02.10.09, 10:27 ooo pośpieszają? ;) ...dzięki za wskazówki:) ....i chętnie poczytam o kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 12.10.09, 17:23 Hej xyz, jak odbior? My niestety czekamy na kolejne podejscie. Zobaczymy czy bedzie wszystko w porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 13.10.09, 10:09 hej...akurat u mnie odbiór nastąpił...oczywiście okna miały defekty i to wszystkie:( -ale okna chyba są zmorą każdego...no i parapety...na pierwszy rzut oka niby nic...a jak im się przyglądnąć...rysy...odpryski...u mnie tyle się znalazło - czekam na usunięcie usterek, a Wam życzę, aby tym razem było ok:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 12:47 A my nawet jeszcze nie spojrzelismy na parapety. Defekty w oknach byly tak duze, ze wrecz nas to zszokowalo, ze w takim stanie mieszkanie jest oddawane... A jak sciany itd? Bo u Nas otwory na drzwi byly przesuniete i niewymiarowe, ale z tego co wiem, zostalo to poprawione. Czekamy jeszcze na informacje o instalacji wod-kan... Pozdrawiam z klatki B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: 89.174.230.* 13.10.09, 14:48 Tzn. ze mieszkanie juz odebrales? Czy odbior jest przesuniety do czasu usuniecia usterek? Wiesz okna to akurat powazna sprawa bo sa drewniane-to nie plastik. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 13.10.09, 15:05 tak, mieszkanie odebrane, usterki do usunięcia wpisane zostały w protokół. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Opoznione odbiory lub ich brak 14.10.09, 20:02 Super, że już odbieracie mieszkania - oby poszło szybko i bezproblemowo :) Nam mijają już 2 lata jak mieszkamy - ale zleciało :) Mam pytanie: czy wiecie może co będzie z placem przed Waszym blokiem? teraz tam jest istne pobojowisko, pełno gratów z budowy, ziemi i innych "atrakcji" Cóż nie wygląda to dobrze :( Podobno ma tam być plac zabaw - ale kiedy??? Macie może jakieś informacje na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 15.10.09, 10:07 do mnie też doszły takie słuchy ze spółdzielni, że będzie tam plac zabaw...czyli zielono nam będzie:) no i jeszcze jeden blok stanie...między 3 a czwartym blokiem... zielony duszku jakie masz reflekcje po tych 2 latach? warto było czy nie? dobrze się mieszka? nic się nie psuje;)? ...a swoją drogą...to już 2 lata?!? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ymen Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: 78.8.145.* 16.10.09, 10:41 nie chcę rozpowiadać jakiś plotek ale może ktoś potwierdzi- nie wiem co będzie przed blokiem nr 4, plac zabaw ma powstać między blokami 3 i 4, natomiast nowy blok 5 ma powstać przy ulicy Drzewieckiego (tzn chyba, bo raz mieli nie budować, potem znów mieli i wkońcu nie niem na czym stanęło). Tak jak napisałem nie wiem na 100 czy tak ma być, kiedyś po prostu przypatrywałem się mapie budynków i mam nadzieję że dobrze widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ymen Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: 78.8.145.* 16.10.09, 10:44 a tak na marginesie, ja się nie cieszę na wiadomość o placu zabaw, mam do tego jakiś uraz: w dzień gwar, w nocy huliganka, melinarstwo ehhh szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 16.10.09, 12:16 zgadza się:) na Drzewieckiego 38- jeśli już nie zaczęli - to lada dzień zaczną budowę...w internecie można już znaleźć informację o sprzedaży tych mieszkań... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Opoznione odbiory lub ich brak 19.10.09, 15:30 Gość portalu: xyz napisał(a): > zgadza się:) na Drzewieckiego 38- jeśli już nie zaczęli - to lada > dzień zaczną budowę...w internecie można już znaleźć informację o > sprzedaży tych mieszkań... > pzdr. Na Drzewieckiego zaczęli wykopy, teren ogrodzony - ale to jest bliżej Bulwaru Ikara, koło szkoły - od naszych bloków dość daleko. Niby lokalizacja się zgadza - czy to ta budowa? Niestety tablicy informacyjnej jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_duszek Re: Opoznione odbiory lub ich brak 19.10.09, 15:28 Z placu zabaw się cieszymy - tzn. bardzo chciałbym, aby ten plac między blokami jakoś zagospodarowali... zieleń, teren "rekreacyjny", czy coś w tym stylu - miejsca przecież jest trochę. Obawiam się tylko, że taki stan rzeczy jak teraz - czyli totalny bałagan i syf jeszcze się utrzyma (dopóki nie ukończą budowy ostatniego bloku). Mieszka się dobrze, choć wiadomo że w tej SM nic się szybko nie da zdziałać, na wszystko się czeka i czeka - ale już się przyzwyczailiśmy. Generalnie jest dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.as.kn.pl 20.10.09, 12:42 ...więc cieszących się z zieleni jest więcej. Ja też się cieszę, że tam będzie zielono...nie wiadomo, kiedy, ale będzie:) to inf. z naszego placu budowy, więc chyba mówili prawdę;)...i o tym bloku, który rzekomo miałby stanąć tam jeszcze też... budowa koło szkoły też należy do naszego Piasta;) pozdrawiam i dzięki leśny duszku za krzepiące słowa...skoro generalnie jest dobrze to jest się z czego cieszyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Opoznione odbiory lub ich brak 22.10.09, 23:43 zanim powstanie bydynek miedzy 3 i 4 to jeszcze pewnie kilka lat minie :) Perzeciez musza byc najpierw plany, projekt a to jest tylko gdybanie. na plac zabaw i teren zielony licze bardzo, tylko napierw niech zrobia drenaz terenu bo tam sa mokradla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.09, 10:18 Informacje juz wczesniej nam przekazali, ze ten teren to bedzie zielen i forma ogrodu - cokolwiek mialoby to znaczyc. Narazie z tego co widze, dowoza i uklepuja ziemie. Pozdrawiam wszystkich z nowego bloku, i zycze duzo zdrowia i mniej zszarganych nerwow z odbiorem niz nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 00:44 no tak może specjalnie miały defekty - i tak za wymiane zaplaca wszyscy, dostaniecie doplaty w koncowym rozliczeniu - przeciez to spoldzielnia, ineteres sie musi krecic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Opoznione odbiory lub ich brak IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.09, 10:21 W umowie jest zapis o podwyzszeniu i doplatach przy szczegolnych warunkach, wynikajacych z sytuacji rynkowej. Usuwanie przez nich usterek wynika z ich niechlujstwa w trakcie budowy. Placic wiec nie mamy za to zamiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 26.06.10, 18:49 coraz większe zacieki na ścianach w przejściu do garażu? coś się dzieje w tej sprawie?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.10, 08:01 W garazu tez cos ciekło? My mielismy nad mieszkaniem niezabezpieczone kominy. Kiedy padal deszcz, po scianie w lazience ciekla woda. Ale juz zostalo to naprawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 3 Re: pytanie do mieszkańcow IP: 79.110.195.* 30.09.09, 11:16 nigdy nie dostaniecie zgody na zabudowe parkingu podziemnego. jedyne na co moga sie zgodzic, ale nie musza, ogordzenie z siatki. garaz podziemny ma wyliczony system wentylacyjny, wstawienie jakicholwiek scian czy innych przeszkod stałych zakloca obieg powietrza, moze spowodowac ze spaliny i opary beda staly w garazach a to grozi zatruciem, zadymieniem i daleko idacymi konsekwencjami prawnymi. tak jak pisalem jedyne co to plotki z siatki z wyraznym zakazem wieszania czegokolwiek na owych siatkach. moim zdaniem gra nie warta swieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: pytanie do mieszkańcow IP: *.as.kn.pl 01.10.09, 10:58 w sytuacji kiedy nie ma piwnic, zabudowa w stylu ogrodzenia z siatki, już by mnie satysfakcjonowała...:) Odpowiedz Link Zgłoś
curcia6 Drzewieckiego 38 05.11.09, 19:28 Witam forumowiczów, Zastanawiam się, czy ktoś z zaglądających tu skusił się na zakup mieszkania w nowym budynku przy ul. Drzewieckiego 38. Budowa już się rozpoczęła, planowany termin zakończenia robót to pierwsza połowa 2011 roku. Może mieszkańcy pozostałych budynków mają jakieś rady, które przydadzą się podczas "współpracy" z SM Piast. Na co uważać, o co pytać przy podpisywaniu umowy, na co się nie zgadzać, itp? Dodam że cena to 6 199 zł za metr. Serdecznie pozdrawiam obecnych mieszkańców osiedla oraz przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś