Dodaj do ulubionych

Amber Developer

IP: 217.153.67.* 08.02.07, 09:04
jestem zainteresowana zakupem mieszkania w Oleśnicy na osiedlu Arkadia- czy
ktos może mi doradzić czy ten developer jest wiarygodny? co budowął ?
Obserwuj wątek
    • Gość: simonka Re: Amber Developer IP: 217.153.67.* 09.02.07, 11:15
      a wiadomo za co ? to pewna infomacja? bo oni bardzo ostatnio się ogłaszają w
      prasie i radiu w związku z tą inwestycja - a projekt jest ładny
      • kristoff26 Re: Amber Developer 09.02.07, 12:06
        Weźcie mnie nie straszcie bo ja już nawet zadatek 3tys wpłaciłem.
        Pytałem wszędzie gdzie się da i nikt nic nie mówił o jakichś problemach. Faktem
        jest że to nowy developer, nic jeszcze nie wybudował (ma restaurację i hotel),
        ale w końcu każdy kiedyś zaczyna. A ceny mieszkać w Oleśnicy w przeciwieństwie
        do Wrocławia i najbliższych są jeszcze w moim zasięgu. Gdzie się dowiedzieć
        więcej na ten temat bo mam czas do kwietnia że w razie wojny tracę "tylko" zadatek.
        • Gość: NOWY Re: Amber Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:49
          no niestety znalazłem to "forum" po wpłaceniu zadatku... ;/ Czy wiadomo coś
          nowego na temat tego developera??? Proszę o info
    • Gość: Art Re: Amber Developer IP: *.198-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.02.07, 14:14
      A tu taki ciekawy artykulik o panu Patykowskim sprzed kilku lat:

wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/345496.html
      • kristoff26 Re: Amber Developer 09.02.07, 14:35
        Gość portalu: Art napisał(a):

> A tu taki ciekawy artykulik o panu Patykowskim sprzed kilku lat:
        >
        > wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/345496.html

No właśnie znalazłem ten artykuł i mnie mocno zaniepokoił. Pytam gdzie tylko
        mogę. Nawet na policję w Oleśnicy wysłałem zapytanie. Stronka firmy Amber szybko
        się rozbudowuje i widać że pan Patykowski mocno wszedł w budownictwo. A jeśli
        miałby być to przekręt to na ogromną skalę bo pojawiło się tam sporo nowych
        inwestycji. Informacje: www.budowlane.info.pl.
        Interesuje mnie to o tyle że tak jak pisałem wpłaciłem zadatek i z tego co mówił
        właściciel to ponad połowa mieszkań jest już zarezerwowana (było zaznaczone na
        planie). Jeśli nie kupię teraz to przy takim wzroście cen chyba już nigdy.
        Sprawdziliśmy wpisy do ksiąg wieczystych, umowę rezerwacyjną czytali prawnicy,
        plac jest ogrodzony pod budowę. No nie wiem co zrobić :(
        • Gość: Art Re: Amber Developer IP: *.198-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.02.07, 14:59
          a oni maja juz pozwolenie na budowe?
          Na Policje to moze nie ma sensu wysylac skoro tatus byl komendantem;))
          No ja nie chce straszyc ale wiem co w Olesnicy sie mówi o tych ludziach i ile
          juz firm Jacek nie mial a nie ma po nich śladu:(co nie oznacza oczywiscie ze ta
          inwestycja mialaby sie nie udać.

• kristoff26 Re: Amber Developer 09.02.07, 15:27
            Gość portalu: Art napisał(a):

> a oni maja juz pozwolenie na budowe?
            > Na Policje to moze nie ma sensu wysylac skoro tatus byl komendantem;))
            > No ja nie chce straszyc ale wiem co w Olesnicy sie mówi o tych ludziach i ile
            > juz firm Jacek nie mial a nie ma po nich śladu:(co nie oznacza oczywiscie ze ta
            > inwestycja mialaby sie nie udać.
            >
            >
            >

Mają grunt, pozwolenia jeszcze nie. Teraz tylko rezerwuje się mieszkania.
            Przedwstępne umowy sprzedaży, czyli poważniejsze dokumenty (podstawa do kredytu)
            będą po zdobyciu pozwolenia (ok. kwietnia). I wtedy też mają rozpocząć prace.
            Gdyby pozwolenia nie zdobył i musiał rozwiązać umowę rezerwacyjną to zwraca
            podwójny zadatek.
            Kłopot w tym że jak teraz nie kupię to chyba pozostaje wynajem do końca życia bo
            3900zł/m2 w Oleśnicy to nie 7000-8000/m2 we Wrocławiu czy już ok 5000zł/m2 w
            okolicy. Nie wiem co robić. Kogo i o co się jeszcze pytać? Głupia sytuacja :(
            Teraz to dość powszechne zjawisko że biznesmeni próbują działać na różnych
            polach. Raz wyjdzie, a raz nie. Nie wiem co o tym sądzić.
            • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Amber Developer IP: 80.53.53.* 28.08.08, 13:59
              Jak czytam te brednie to sie zastanawiam, jaki to ma sens! Pan
              Patykowski jest dobry deweloperem. Osiedle Arkadia odda przed
              czasem - jak mało jaki deweloper. A to, że miał jakieś problemy z
              korupcją, to co was to obchodzi. Jak dają to kazdy bierze, a wam po
              prostu dupe ściska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • kristoff26 Re: Amber Developer 28.08.08, 17:02
                Ręce opadają jak się czyta takie wpisy. Zobacz sobie na daty wpisów, do których
                się odnosisz. Są z czasu gdy pan Patykowski nawet nie zaczął jeszcze budowy.
                Teraz to rzeczywiście wygląda nieźle i widząc gotowe (ponoć ładne) mieszkania
                można je śmielej kupować. Wtedy o panu Patykowskim jako developerze nikt nic nie
                wiedział bo to Jego pierwsza inwestycja. Dodatkowo artykuł o niezbyt świetlanej
                przeszłości i średnio pochlebne opinie mieszkańców Oleśnicy powodowały że
                człowiek się 10 razy zastanawiał zanim wpakował się w kredyt na 30 lat w tak
                niepewną inwestycję. Zupełnie nie rozumiem Twojego podniesionego tonu wyrażonego
                masa wykrzykników. A co do korupcji to się nie będę wypowiadał. Powiedzmy że
                rozdzielę działalność developerską od poprzednich działań "biznesowych".
                • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Amber Developer IP: 80.53.53.* 31.08.08, 21:35
                  W takim raziem należało poczekać z wyrażaniem swojej negatywnej
                  opini na temat Pana Patykowskiego!
                  • kristoff26 Re: Amber Developer 01.09.08, 08:10
                    Po raz kolejny się nie zgodzę. Kupno mieszkania i wzięcie kredytu to nie
                    kupienie lizaka. Taką decyzją można sobie załatwić całe życie. Dlatego każdy
                    normalny kupujący przed wzięciem kredytu dokładnie sprawdza developera. To co
                    pojawiało się w poprzednich wpisach to nie negatywna opinia tylko wyrażenie
                    obaw. Doskonale wiesz że na każdego nowego developera patrzy się z pewnym
                    dystansem. Jeżeli developer wcześniej coś postawił to można popytać ludzi tam
                    mieszkających, pooglądać stan mieszkań, itp. A w takiej sytuacji szuka się
                    informacji w innych źródłach. A tutaj jak sam przyznałeś przeszłość nie była
                    świetlana. Tak jak pisałem w poprzednim wpisie, Arkadia wygląda nieźle i na
                    pewno pomoże to panu Patykowskiemu w dalszych inwestycjach. Teraz potencjalni
                    klienci kolejnych inwestycji będą patrzyć na poprzednie dokonania i jeśli
                    spodoba się im to co zobaczą to nie będą dalej "grzebać w przeszłości".
                    Dla mnie to w zasadzie koniec tematu.
                    Pozdrawiam
    • Gość: k3213 Re: Amber Developer IP: *.media4.pl 16.03.07, 19:17
      Co wiecie na temat tego dv???Sprawdzaliscie go???
      Pytam,bo jestem w trakcie podpisywania umowy na mieszkanie.
      Nie chce wpakowac pieniezkow w cos nie pewnego.
    • Gość: też zainteresowany Re: Amber Developer IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.03.07, 09:47
      Witam jestem z Oleśnicy też byłbym zainteresowany kupnem mieszkania od firmy
      Amber, ale jako mieszkaniec Oleśnicy znający trochę ze słyszenia interesy pana
      P. nie kupię tam mieszkania. Inwestycja wygląda rzeczywiście ładnie i wszystkim
      życzę powodzenia, ale ja się trochę boję wtopić kasę. Bardzo mnie zastanawia
      dlaczego firma Amber reklamuje się we Wrocławiu? w radio itd. przecież ze
      sprzedażą mieszkań w Oleśnicy nie było by problemu. Może dlatego że tu dużo
      ludzi wie o jego wcześniejszych przekrętach. Ale może w myśl zasady
      że "pierwszy milion trzeba ukraść" teraz już wszystko będzie dobrze.
    • Gość: zbigniew Re: Amber Developer IP: *.eranet.pl 05.04.07, 22:34
      Znam wlascicieli firmy Amber osobiscie od lat i wierze w ich uczciwosc. To
      szanowani ludzi w miescie i znani bowiem zajmowali wysokie stanowiska. Pan
      Patykowski byl w Olesnicy szefem Policji przez wiele lat i zlego slowa o nim
      nie mozna powiedziec. Obecnie prowadza knajpe i hotel w Cieślach. Wiem ze
      firmie tej zaangazowana jest cala rodzina Patykowskich. Ich hotel jest ladny i
      chyba to jest powodem ludzkiej zawisci. Kupilem mieszkanie 3-pokojowe i
      zaplacilem zadtek na poczet umowy rezerwacyjnej. Wiem tez ze umowa przedwstepna
      jest w formie umowy notarialnej. Budynek jest ladny. Znam wszystkie oferty w
      Olesnicy i mi sie to zdecydowanie podoba. A poniewaz jest miedzy developerami
      konkurencja to sie żrą gadajac jeden na drugiego. Ludzie mniej zawisci.pzdr
    • Gość: Zibi Re: Amber Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:33
      Bo co pajacu , zwolnili Cię i się mścisz? Ja pracuję nadal w tej
      firmie i nie zamierzam jej zamieniać na żadną inną. Wypłaty na czas,
      fantastyczna atmosfera i dobrze płacą.
    • Gość: obserwator z ONZ Re: Amber Developer IP: 57.66.197.* 12.10.07, 15:52
      BUHAHAHAHA !

Ludzie, trzymajcie sie lepiej z daleka od tej firmy. To ze dobrze placa swoim
      pracownikom o niczym nie swiadczy. Te wyplaty sa przeciez z waszych zadatkow i z
      waszych pieniedzy !
      Kupujcie od niego mieszkania dopiero, gdy zostana wybudowane.
      • Gość: Zibi Re: Amber Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 18:36
        Wspólnik Solaru. Jeju, czego to Wy ludzie nie wymyslicie...
        Haha...Najpierw sprawdzcie dokładnie , a później piszcie . W firmie
        jednoosobeowej raczej nie ma wspólników....
        • Gość: OOOO Re: Amber Developer IP: 84.13.130.* 02.02.08, 10:48
          ja podziekowalem za mieszkanie na tym osiedlu jakos mnie nie przekonuja
          powiazania tych ludzi za duzo tu niedomówionych słów. Dziękuje poczekam
          • Gość: sasiad Re: Amber Developer IP: *.gprs.plus.pl 08.02.08, 00:57
            mam wykupione mieszkanie i poki co jestem zadowolona, budowa idzie w
            szybkim tempie, firma poszla mi na reke, nie narzekam
            • Gość: podwykonawca Re: Amber Developer IP: *.eranet.pl 23.04.08, 17:51
              Niestety człowiek bardzo nieuczciwy, nie płaci firmom podwykonaczym,
              nie odbiera telefonów, kłamie, moge podać kilka firm które zeszły z
              budowy , także mysle że nadal jeszcze nie ukradl pierwszego miliona,
              radzę trzymać się z daleka od takich ludzi, a już na pewno nie
              płacić za nic z góry
              • Gość: Adam Re: Amber Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:05
                Podaj nazwy tych firm, które zeszły z budowy, bo rzekomo Amber im
                nie zapłacil. Czekam z niecierpliwością.
            • Gość: Piotrek Re: Amber Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:10
              Ja też wykupiłem tam mieszkanie, na 2 piętrze , więc będziemy
              sąsiadami. Przejeżdzam kolo budowy co tydzien i widze bardzo duże
              postępy w wykanczaniu mojego mieszkania.
              • Gość: Mira Re: Amber Developer IP: *.gprs.plus.pl 10.07.08, 23:10
                Rzeczywiście tempo jest imponujące. Budynek wygląda bardzo ładnie,
                nie ma chyba konkurenta w Olesnicy. Dostałem zaproszenie po odbiór
                kluczy. Juz sie nie moge doczekac.:)
    • Gość: Łukasz Re: Amber Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 15:53
      Właśnie odebrałem klucze do swojego mieszkania w Arkadii. Jestem
      cholernie miło zaskoczony. Nie dość, że najladniejszy blok w
      Oleśnicy, to jeszcze najładniej wykonczony w środku. Sąsiedzi
      odzywajcie się. Łukasz z Wiejskiej 22 c.
      • Gość: Joanna Re: Amber Developer IP: *.srv.volvo.com 06.08.08, 12:24
        Cześć Łukaszu,
        Właśnie bylismy z mężem oglądać mieszkanie na Wiejskiej. Bardzo nam
        się spodobało. Prawdopodobnie zdecydujemy sie na kupno, więc może
        będziemy sąsiadami :)
        Mam do Ciebie pytanko w kwestii finansowej - czy negocjowałeś cenę?
        Developer proponuje 4500 za m2, ale może warto powalczyć o jakieś
        zniżki...
        Pozdrawiam, Joanna.
    • Gość: genek Bandyta IP: *.197.88.22.edial.pl 17.12.13, 19:52
      Nikomu nie radzę mieć do czynienia z deweloperem patykowskim jeśli niechcecie zostać okradzeni!!!! wystrzegajcie się GO jak ognia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka