Gość: bil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:26 Czy ktos mieszka w mieszkaniu zarzadzanym przez ta spóldzielnie? Jakie tam sa czynsze? Co wchodzi w czynsz? Jak sie z nimi wspólpracuje?Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bil Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 01:02 Prosze o jakies info. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Popowicach przy Wejcherowskiej. Oczywiscie rynek wtórny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Spóldzielnia Popowice IP: 62.233.144.* 11.02.07, 13:07 Witam, mieszkałam własnie na Wejherowskiej (przez samo h ;) w 42 metrowym mieszkaniu - czynsz był różny w zależności od zużycia wody - średnio jakieś 350-380 zł W skład czynszu wchodziło: CO (rozliczane co rok wg zużycia na miernikach - miałam zawsze zwroty), woda ciepła i zimna (prognozy szacowane wg zużycia za poprzedni kwartał)fundusz remontowy, wspólny prąd, opłata za administrację i jakieś grosze za wywóz smieci i eksploatację windy (jesli to 10-pietrowiec) i domofon. Współpraca ze spółdzielnią - nie miałam sytuacji, które wymagałyby częstych kontaktów, ale rozliczenia były zawsze na czas, w przypadku jakichś awarii dość szybko reagowali, jak na tak duże osiedle - czysto i widoczne inwestycje - nowe place zabaw, ostatnio nowe domofony i skrzynki pocztowe. Dobrze mi się mieszkało na Wejherowskiej, czego i Tobie życzę Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 15:29 Dziękuję za odpowiedz. Zastanawiam sie nad 54m mieszkaniem.To pewnie czynsz bedzie koło 400 zł. Plus jeszcze prąd i internet, gaz -koło 550zl. Jakos drogo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 21:19 Troche dale na osiedlul.Kozanow IV czynsz za 60,5 m+ woda ,nie ma pomiernikow ciepla ,gaz ryczalt ,2 osoby 360zl ,niestety Popowice i Pisat nie sa tanimi spoldzielniami i osiedle to ma juz troche lat a stan budynkow rozny . Odpowiedz Link Zgłoś