Dodaj do ulubionych

Spóldzielnia Popowice

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:26
Czy ktos mieszka w mieszkaniu zarzadzanym przez ta spóldzielnie? Jakie tam
sa czynsze? Co wchodzi w czynsz? Jak sie z nimi wspólpracuje?Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: bil Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 01:02
      Prosze o jakies info. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Popowicach przy
      Wejcherowskiej. Oczywiscie rynek wtórny
      • Gość: ania Re: Spóldzielnia Popowice IP: 62.233.144.* 11.02.07, 13:07
        Witam, mieszkałam własnie na Wejherowskiej (przez samo h ;) w 42 metrowym
        mieszkaniu - czynsz był różny w zależności od zużycia wody - średnio jakieś
        350-380 zł
        W skład czynszu wchodziło:
        CO (rozliczane co rok wg zużycia na miernikach - miałam zawsze zwroty), woda
        ciepła i zimna (prognozy szacowane wg zużycia za poprzedni kwartał)fundusz
        remontowy, wspólny prąd, opłata za administrację i jakieś grosze za wywóz
        smieci i eksploatację windy (jesli to 10-pietrowiec) i domofon.

Współpraca ze spółdzielnią - nie miałam sytuacji, które wymagałyby częstych
        kontaktów, ale rozliczenia były zawsze na czas, w przypadku jakichś awarii dość
        szybko reagowali, jak na tak duże osiedle - czysto i widoczne inwestycje - nowe
        place zabaw, ostatnio nowe domofony i skrzynki pocztowe.
        Dobrze mi się mieszkało na Wejherowskiej, czego i Tobie życzę

Pozdrawiam
        ania
    • Gość: bil Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 15:29
      Dziękuję za odpowiedz. Zastanawiam sie nad 54m mieszkaniem.To pewnie czynsz
      bedzie koło 400 zł. Plus jeszcze prąd i internet, gaz -koło 550zl. Jakos drogo
      wychodzi.
      • Gość: anna Re: Spóldzielnia Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 21:19
        Troche dale na osiedlul.Kozanow IV czynsz za 60,5 m+ woda ,nie ma pomiernikow
        ciepla ,gaz ryczalt ,2 osoby 360zl ,niestety Popowice i Pisat nie sa tanimi
        spoldzielniami i osiedle to ma juz troche lat a stan budynkow rozny .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka