Dodaj do ulubionych

kondycja finansowa developera

18.04.03, 20:58
pojawia sie pytanie, czy fakt że jeden developer ciągnie kilka inwestycji to
dobrze czy zle. Z jednej strony - znaczy że się u niego wszystko kręci ok.
ale z drugiej więcej ryzykuje.
Byłam zszokowana gdy dowiedziałam sie ze Mój Dom SA ma kapitał zakładowy w
wysokości 120.000 zł - to mniej niż mieszkanie które chcemy kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brell Re: kondycja finansowa developera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.03, 22:28
      To i tak miałaś szczęście, są firmy, których kapitał zakłdowy wynosi kilka
      tysięcy złotych - widziałem na własne oczy, a mimo to prowadzą inwestycje. To
      i tak niczego nie gwarantuje.
      • Gość: mariusz Re: kondycja finansowa developera IP: 195.205.44.* 30.05.03, 13:50
        ale dowiedz sie jak moj dom SA placi wykonawcom, tez bedziesz zdumiona
        zawsze na czas
    • Gość: r2 Re: kondycja finansowa developera IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 13:57
      no kapitał zakładowy nie jest wyznacznikiem kondycji firmy,a dla dewelopera to
      chyba bardziej istotne jest jakie posiada środki obrotowe i jak nimi obraca -/i
      tym podobne w bilansie/.
    • Gość: michael_witmann Re: kondycja finansowa developera IP: *.gl.digi.pl 05.06.03, 18:11
      cześć,powiedz gdzie u nich kupujesz?Bo sam jestem w trakcie transakcji z
      nimi,kapitałem zakładowym się nie przejmuj,bo to wymóg kodeksowy-nic innego...
      • Gość: anetta75 Re: kondycja finansowa developera IP: *.fega.com.pl / 10.10.1.* 06.06.03, 12:00
        nie kupuję jednak u nich. Zależało mi na wcześniejszym termine oddania i
        niepokoiła mnie sprawa ulgi odsetkowej/pozwolenia na budowę.
        Sprawa jest prawnie niejasna, ale istniało ryzyko utraty prawa do ulgi
        (inwestycja na Gaju. Generalnie problem nie wynika ze złej woli Mojego Domu
        tylko z treści przepisów. 3 lat od końca roku w którym wydano decyzję na
        oddanie mieszkań.
        Kupuję od Wrobudu na Złotnikach (termin oddania VI/VII. 2003 r.).
        Umowa w Moim Domu jest, w porównaniu z innymi, nawet ok. ale 0.9%
        waloryzacji/mies. od niewpłaconej kwoty ceny to przesada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka