tobiwankenobi 19.04.03, 00:03 moze w ZDiKu panie i panowie nie zauwazyli ale juz od dwoch dni (od 17 IV) nie dziala oswietlenie na tej budowli - na tej drodze panuja prawdziwe ciemności. Zglaszam wiec ta usterke i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystianwro Re: Estakada Gadów 19.04.03, 13:34 tobiwankenobi napisał: > moze w ZDiKu panie i panowie nie zauwazyli ale juz od dwoch dni (od 17 IV) > nie dziala oswietlenie na tej budowli - na tej drodze panuja prawdziwe > ciemności. > Zglaszam wiec ta usterke i pozdrawiam. No no po prawie roku oświetlenie padło, ciekawe kiedy zacznie sie ta wspaniała budowla walić jak inne pozostałe estakady we Wrocławiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Re: Estakada Gadów 19.04.03, 16:50 To, że padło nie jest jeszcze największą hańbą- może lampy są połączone w ten sposób, że jak mamy awarię w jednej, inne też odmawiają posłuszeństwa; albo też jakieś zabezpieczenie w trafo padło. Natomiast skandalem jest aby taka sytuacja trwała dłużej niż 2-3 godziny. Nie wiem jaki jest system, ale uważam, że tak ważne dla strategii komunikacyjnej obiekty powinny być monitorowane w jakiś sposób. Do tego usuwanie usterki powinno rozpoczynać się natychmiast. CZY MAMY ROZUMIEĆ, ŻE ZDIK JEST INSTYTUCJĄ PRLowską I USUWANIE AWARII TRWAĆ BĘDZIE CAŁYMI DNIAMI?!? Swoją drogą, może wreszcie panowie się zmobilizują, kiedy w sądach pojawi się trochę pozwów przeciwko ZDIKowi, a nawet cywilnych bezpośrednio przeci ludziom odpowiedzialnym za określony stan rzeczy. Prawda jest taka, że np. rowerzysta, który wpadnie na barierkę w wyniku nieoświetlenia takiego obiektu inżynieryjnego i spadając z rowera złamie nogę, może domagać się odszkodowania przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
tobiwankenobi Re: Estakada Gadów 21.04.03, 00:16 ja mam pewna teorie na ten temat (swiatla dalej nie dzialają 21.04) -lampy maja przerwe swiateczna - no bo komu sie chce pracowac w dni wolne Odpowiedz Link Zgłoś