Dodaj do ulubionych

ziemia za miastem

IP: *.crowley.pl 21.05.07, 09:54
choć mieszkamy we wrocławiu i uwielbiamy to miasto, postanowilismy kupić
działkę na wsi. Paniowice - 18 km od centrum.... po prostu swietne miejsce,
jeszcze "jakby nie odkryte". Na działce brzózki, obok staw i gniazdo bociana,
i piękny widok na las. Ostatnio w godzinach szczytu do Ruskiej dojechałam w
35 minut... cudo...A Wy? znalexliście już swoje miejsce na ziemi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaro Re: ziemia za miastem IP: 212.185.43.* 21.05.07, 12:18
      A po ile tam są działki?
      • Gość: Sara ziemia za miastem IP: 82.177.175.* 21.05.07, 15:28
        Ja już mieszkam od pięciu lat i nie wyobrażam sobie mieszkania w betonach ,a
        teraz wiosną to człowiek nacieszyć oka i ucha nie może tą naturą.Pozdrawiam i
        życzę zrealizowania tej transakcji.
        • zenek212 Re: ziemia za miastem 21.05.07, 17:30
          Rewelacja mili Państwo!Az łza sie krecie w oku, no a ile tam kosztuje działeczka???
          • Gość: khucz Re: ziemia za miastem IP: *.crowley.pl 22.05.07, 15:38
            my zapłaciliśmy 140 zł za metr
            • Gość: aga_ta_78 Re: ziemia za miastem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 16:36
              No dobra, ale jaka lokalizacja, bo to chyba bardzo istotne, sama cena nic nie
              mówi.
              • Gość: ta Re: ziemia za miastem IP: *.range86-133.btcentralplus.com 22.05.07, 23:54
                no wlasnie ta lokalizacja o ktorej mowa w temacie. to autor tematu.
                • Gość: wysoki Re: ziemia za miastem IP: *.wssk.wroc.pl 23.05.07, 10:46
                  lokalizacj ataka sobie:
                  - tereny zalewowe i troche smrodkowe ...

PZDR
    • Gość: olaf Re: ziemia za miastem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.05.07, 02:09
      Gratulacje!
      A kiedy kupiliscie ta dzialke? Ostatnio widzialem ogloszenie w autogieldzie za
      150zl m2
      • Gość: Realista ziemia za miastem! IP: 82.177.175.* 24.05.07, 11:03
        Są jeszcze działki za 100 zł za m2 i także 18 km od Centrum.Tylko trzeba
        odróżnić chcącego nabyć działkę a takiego marudera ,któremu wszystko nie
        "pasi".Maruder niech czeka ,...może tereny podmokłe same "kiedyś " się osuszą
        ,wszak Wrocław leży w niecce i każdy przedszkolak to wie!
      • Gość: khucz Re: ziemia za miastem IP: *.crowley.pl 24.05.07, 14:31
        Kupiliśmy w zeszłym tygodniu. Co do smrodu...to śmierdzi w Świniarach...a do
        Paniowic stamtąd daleko. Nasi znajomi mieszkają w szewcach od 10 lat i nigdy
        żadnego smrodu nie było ( a nasza działka bliżej zabudowań z Szewcami niż
        Paniowicami) Ale faktycznie maruderzy zawsze znajdą cos na nie. Dla nas miejsce
        jest super. Naprawdę polecamy...i to o czym pisałam na wstępie - piękny staw i
        gniazdo bociana...

jak dla mnie dom powinno budowac się w miejscu, w ktorym chce się odpoczywać.
        Lasy, przestrzeń...ale każdy ma swoje potzreby
        • Gość: b Re: ziemia za miastem IP: *.range86-133.btcentralplus.com 26.05.07, 00:54
          fajnie ze jestes zadowolona. piszeszz ze dom powinno budowac sie w miejscu w
          ktorym czlowiek powinien odpoczywac.... proponuje dopisac zmeczony po pracy i
          wypompowany godzinnym dojazdem do domu.....
          • Gość: khucz Re: ziemia za miastem IP: *.magma-net.pl 27.05.07, 23:03
            teraz mieszkamy w Leśnicy. Dojazd do pracy zajmuje mi godzine w jedną stronę, z
            Paniowic wgodzinach szczytu 35 min...więc chybai to na korzyśc:)
            • Gość: Sara ziemia za miastem IP: 82.177.175.* 29.05.07, 08:47
              Ja do pracy z domu pod miastem wracam 20 minut i wjeżdżam do swojego
              garażu.Zawsze mam miejsce przed domem wolne ,żadnych imprez nad głową,jak sąsiad
              mój się bawi to ja wiem to po stojących przed jego domem autach ,nie jestem
              bezpośrednim uczestnikiem jego śpiewów!Mój pies ma spory własny wybieg i ta
              przestrzeń w domu ,ach żyć się chce! A miłośników małych ciasnych klitek w
              "bloku-slamsach",band osiedlowych ,smrodu spalin ,turkotu tramwajów,braku miejca
              postojowego i codzienna walka o jego znalezienie ,życzę dalszego samozachwytu
              nad taką sytuacją .Przemawia chyba frustracja ,bo nic zmienić nie mogą ,to
              ponarzekać tylko zostaje i samemu się dowartościować ,bo nikt inny tego nie zrobi!
              Khucz,ważne ,że już pierwszy krok zarobiłaś ,teraz tylko realizować własne
              marzenia ,bo nie ma nic trwalszego na tej ziemi niż właśnie ZIEMIA!A Ty już masz
              własny kawałek gruntu.
              • Gość: khucz Re: ziemia za miastem IP: *.crowley.pl 29.05.07, 09:24
                dzięki Sara ;) Twoje słowa tylko gruntują mnie w przekonaniu, że to dobry
                kierunek, choć niestety mój dom nie stanie w Paniowicach szybciej niż za kilka
                lat...:(ale zainwestowaliśmy w działkę w przekonaniu, że taniej nie będzie.mamy
                po 20- parę lat, mam nadzieje, że przed 40 się wybudujemy ;) a to przeciez
                dopiero połowa życia będzie

ps. a jak ze szkołą dla dzieci- chodza do wiejskich w poblizu zamieszkania czy
                dowozicie dzieciaki do Wrocławia?
                • kerrmit20 sara co to zna wrocek, cytat 29.05.07, 10:18
                  "A nie reflektowalibyście na działkę koło Siedlec ,ja tam mieszkam i są jeszcze
                  działki wolne w cenie 100 zł za metr.Co prawda nie przy lesie ,ale przy drodze
                  asfaltowej ,zawsze można podejść do lasu na spacer.Pozostała jeszcze wolna
                  działka 1200m2za 80 tys zł ,o ile nie znalazła nabywcy?Jej lokalizacja to przy
                  drodze polnej"

gratulacje znajomości realiów wrocławskich
                  • Gość: khucz Re: sara co to zna wrocek, cytat IP: *.crowley.pl 29.05.07, 15:19
                    i co z tą działką? wolna czy nie? byłabym zainteresowana
            • dekar Re: ziemia za miastem 30.05.07, 10:16
              Gość portalu: khucz napisał(a):
              > teraz mieszkamy w Leśnicy. Dojazd do pracy zajmuje mi godzine w jedną stronę,
              z
              > Paniowic wgodzinach szczytu 35 min...więc chybai to na korzyśc:)

Jedną z zasad jaką moim zdaniem powinno się kierować przy wyborze działki jest
              NIE branie pod uwagę dojazdu do aktualnego miejsca pracy. Uzasadnienie jest
              proste, dzisiaj pracujesz tu jutro zupełnie gdzie indziej. Dlatego dla mnie
              najważniejsza jest szybkość dotarcia do centrum, a nie do pracy.
              Za parę lat może okazać się, że to z Leśnicy będzie szybciej się dostać do
              pracy niż z Paniowic, oczywiście nie życzę tego, ale z tego powodu przytoczony
              argument jest dla mnie chybiony.
    • Gość: Sara ziemia za miastem IP: 82.177.175.* 29.05.07, 10:31
      Mieszkam ,dużo, dużo bliżej ,a podałam miejscowość dla orientacji ,przykro w tej
      cenie już nie ma działek koło mnie ,ceny wręcz galopują .W Siedlcach za rolną
      krzyczą już 75 zł,dobrze zrobiłaś ,to zawsze lokata,a miasto ciągle się rozwija
      i terytorialnie także .Jeżeli masz jakieś pytania to podaj e-maila,wówczas
      złośliwie dogadujących ominiemy i rozmowa stanie się na temat.
      • Gość: khucz Re: ziemia za miastem IP: *.crowley.pl 29.05.07, 15:16
        8845946- to moje gg Sara :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka