Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny

IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 02.06.07, 20:44
ile czekaliście na przyznanie kredytu przez bank? Niedługo składam dokumenty i chcę wiedzieć ile mniej wiecej czasu będzie to trwało. Prosze o zaznaczenie jaki bank i czy mieszkanie kupowane na rynku pierwotnym czy wtórnym (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Dziękuję za odp
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: kredyt hipoteczny IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 02.06.07, 20:47
      i proszę o zaznaczenie czy dokumenty były składane bezp do banku czy przez pośrednika (np open finance czy expander)
      • nanait Re: kredyt hipoteczny 02.06.07, 21:45
        witam... kredyt w PKO BP - od zlozenia wniosku (bezposrednio w banku) do
        przyznania kredytu ok 14 dni; mieszkanie kupowane od dewelopera...
        ubiegalismy sie tez w BPH ale ciagle czegos im brakowalo i po ponad 3 tyg
        biegania do nich podziekowalismy im; kredyt bralismy w zlotowkach;
        • Gość: able071 Re: kredyt hipoteczny IP: *.e-wro.net.pl 03.06.07, 03:12
          amozesznapisac jakie zaoferowali Wam warunki?? oprocentowane calkowite, marza, koszta okolokredytowe (ubezpieczenie pomostowe, niskiego wkladu, ubezpieczenie na zycie i inne wymyslone przez bank) wczesniejsza splata, ewentualny rachunek offsetowy?
          • Gość: gosc Re: kredyt hipoteczny IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.06.07, 09:43
            Witam! Ponieważ przebywam za granicą expander zaproponował mi 3 banki ge money, fortis i dom bank. Podobno tylko te banki udzielają kredytu rezydentom. Jeszcze pko bp ale tam trzeba tłumaczyć dokumenty przez tłumacza a to jeszcze dłużej trwa. Nie znam dokł warunków bo i tak mam ograniczony wybór więc składam do wszystkich trzech i zastanawiam się ile to potrwa w jakim banku. Pozdrawiam i dziękuje za odp
            • Gość: gosc Re: kredyt hipoteczny IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.06.07, 09:52
              fortis ma najlepsze warunki z tych wszystkich banków ale expander poinformowal mnie ze tam są kolejki i długo się czeka a jak mam 2 tyg do wpłacenia pierwszej raty za mieszkanie. Czy ktoś z Was brał kredyt w Fortisie? Ile czekaliście na przyznanie? Czy ktoś był w takiej sytuacji, że nie dostał kredytu na czas? Jak wtedy postąpił developer?
              • Gość: rychu Re: kredyt hipoteczny IP: *.telsat.wroc.pl 03.06.07, 10:04
                nordea na kazimierza wielkiego 6-7 dni.
                szczerze polecam
                • Gość: max Re: kredyt hipoteczny IP: *.e-wro.net.pl 03.06.07, 11:45
                  a czy mozesz podac wiecej szczegolow oferty ktore wymienilem w poprzednim moim poscie?
                  • Gość: Marv Re: kredyt hipoteczny IP: *.range86-133.btcentralplus.com 04.06.07, 15:36
                    Dom Bank jako jedyny jest ubezpieczony od ryzyka spadku wartosci
                    nieruchomosci,wiec jezeli zacznie sie maly krach,a trzeba liczyc ze w przeciagu
                    10 lat w kazdym kraju zanotowano lekki krach,korekte itp.. bank nie wysle tobie
                    listu z info ze masz 'pan wplacic w ciagu 30 dni np 30 tys zl' bo o tyle spadla
                    nieruchomosc lub prognozuja spadek...
                    Jest moze drozszy ale spokojnie pisz..
                • Gość: werronka Re: kredyt hipoteczny IP: *.telsat.wroc.pl 07.06.07, 22:37
                  bruhahaha

do łez sie usmiałam...
                  u nas to trwało 1.5 słownie półtora miesiąca, bo własnie jedno z nas pracuje za granicą.
                  potrzebne były im straszne duperele typu świadectwo pracy z poprzedniego zakładu, notarialne upoważnienie kogoś do odbioru korespondencji w Polsce.

warunki mają dobre, ale nie polecam, jeśli komuś się spieszy
      • slawekpiechur Tańsze kredyty z EHIP.COM.PL – sprawdź 10.07.14, 11:58
        Pojawiła się rewelacyjna okazja aby otrzymać tańszy kredyt od innych. Chodzi o Biuro Obsługi Kredytów Hipotecznych

Wystarczy wejść na ten adres www

www.ehip.com.pl/
        wypełnić formularz a na spotkaniu z doradcą powołać się na złożenie wniosku z tej strony.
    • Gość: magda Re: kredyt hipoteczny IP: *.magma-net.pl 07.06.07, 12:57
      Bank Millennium, decyzja od 1-3 tyg. jedna z lepszych ofert na rynku!!!
      • Gość: niezadowolony Re: kredyt hipoteczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.07, 18:11
        Co do Millennium, to najgorsza obsługa z jaką się spotkałem. Pracownicy
        twierdzą, że nie ma złożonych wniosków i każą składać jeszcze raz, potem jak im
        się udowodni sygnaturą, że taki wniosek jest, to na każde zapytanie
        odpowiadają: proszę poczekać, spytam, bo nie chcę strzelić gafy-żenada. Miałem
        z dziewczyną zdolność bardzo, bardzo wysoką, powiedziałbym przekraczającą u
        każdego mocno średnią krajową, a ubiegaliśmy się o 2/3 wartości mieszkania,
        gdyż 1/3 wpłaciliśmy gotówką i nie była to duża kwota (ta kredytu). Ostatecznie
        po 4 tyg.! zażądali ponownej weryfikacji zarobków i jeszcze jakichś tam na nic
        nie potrzebnych świstków. Inne banki z pacołowaniem w...chciały nam przyznać
        kredyt, a przez nich wszystko się opóźniło i frank poleciał w dół. Wszyscy byle
        nie oni, a ponoć mają też mnóstwo ukrytych kosztów, które wychodzą później.
        Powinni zacząć od zmiany personelu, bo jakbym miał być obsługiwany przez ludzi
        wiecznie nic nie wiedzących i tłumaczących się, że zawsze mogą palnąć gafę, to
        nie widzę możliwości współpracy na kilkadziesiąt lat.
    • Gość: gosc Re: kredyt hipoteczny IP: *.e-wro.net.pl 08.06.07, 06:18
      Nie polecam Metrobanku z Grupy Kapitałowej Getin. Chłopak, który kupował ode
      mnie mieszkanie starał się o kredyt właśnie od nich. Od momentu zawarcia umowy
      przedwstępnej do podpisania aktu notarialnego upłyneło 11 tygodni(!!!), a kasy
      jeszcze nie mam na koncie. "Znakiem rozpoznawczym Metrobanku mają być:
      innowacyjne produkty, elastyczne procedury, indywidualny sposób podejścia do
      sytuacji finansowej kredytobiorcy oraz szybkość decyzji kredytowych". HA HA
      HA!!! Informowanie o konieczności uzupełnienia dokumentów w ostatniej chwili co
      przedłużało procedurę, zmiana warunków już przyznanego kredytu, żądanie ode
      mnie dokumentów zupełnie im niepotrzebnych - to ich sposób działania. Szczerze
      NIE POLECAM!
      • Gość: tunia Re: kredyt hipoteczny IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 08.06.07, 15:07
        Mieszkam zagranica. najpierw chcialam w PKO BP, bo tam mam konto od lat, ale trzeba bylo tlumaczyc
        dokumenty. Potem poszlam do Open Finance, ale ich przedstawiciel okazal sie brokerem firmy
        ubezpieczeniowej, bo chcial mi wcisnac wiazane ubezpieczenie na zycie, a caly czas mowil o funduszach.
        To bylo dla Banku Fortis. W koncu poszlam do BZ WBK i tam od zlozenia wszystkich dokumentow decyzje
        dostalam po 4 dniach. Kredyt wzielam w zlotowkach. Oprocentowanie chyba nie najlepsze, ale pracujac
        zagranica nie mialam wielkiego wyboru. Pierwsze dwa lata 4,8%, potem 5,4%. Mozna splacic wszystko
        wczesniej bez problemu. Ubezpieczenie pomostowe 120zl.
        • Gość: gosc Re: kredyt hipoteczny IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 08.06.07, 20:44
          hej Tunia!
          Mieszkasz może w Dublinie? Napisz mi proszę czy w WBK trzeba mieć wkład własny, czy dają 100%? Dziękuję za odp
          • diablica_7 Re: kredyt hipoteczny 15.06.07, 20:53
            nam w goldenegg zaproponowali millenium lub santanderconsumer bank bo tam można
            na 35-40 lat kredyt
            • Gość: Liber Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 12:12
              hehe to widze ze tak samo:) ja też te 2 banki dostałem. no i jestem zadowolony,
              wybrałem millenium, zobaczymy:) a jak GoldenEgg się podoba? mi bardzo, mila
              obsługa, dobrze poinformowani konsultanci i nie trzeba wchodzić na strony
              internetowe banków czy chodzić samemu tylko masz wszystko w jednym miejscu:)
        • Gość: michu Re: kredyt hipoteczny IP: *.lanet.net.pl 03.09.07, 21:29
          a mnie w Open Finance bardzo sprawnie i szybko załatwili kredyt i to na naprawdę
          niezłych warunkach - sprawdzałem sam prawie wszędzie i dali mi jeszcze lepsze
          (no i miałem kilka ofert na bieżąco co było dla mnie ważne). Obsługa zależy
          pewnie z kim rozmawiałaś.
    • Gość: jekosz Re: kredyt hipoteczny IP: *.media4.pl 15.06.07, 22:29
      Brałem kredyt w BZ WBK. Na decyzję czekałem 4 dni robocze od momentu złożenia
      kompletu dokumentów. Kredyt można spokojniedostać na 100% wartości
      nieruchomości, ale niestety tylko w złotych. Oprocentowanie 5,4% w skali roku.
      • Gość: aris zloty czy frank IP: *.atol.com.pl 15.06.07, 22:57
        kredyt w zlotowkach uchodzi za "stabilniejszy". Czy ktoś wie jak będą
        przeliczać kredyt złotówkowy jak wejdziemy do strefy euro?
    • www.informatorkredytowy.pl Re: kredyt hipoteczny 27.07.07, 23:08
      Obecie okres wakacyjno urlopowy więc większości banków cieżko z szybkością w tremacie kredytów hipotecznych niestety.
      • Gość: majk Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:13
        ja w dom banku. Jako pracownik getin banku oczywiście dostałem ofertę
        specjalną :)))) Sprawy załatwiałem prawie miesiąc, ale głównie z powodu
        opieszałości spółdzielni w której jako członek będę miał mieszkanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka