kemer11 08.10.07, 21:20 Szukamy kontaktu z przyszłymi mieszkańcami tego osiedla. Zastanawiamy się nad kupnem szeregu na tym osiedlu i chcielibyśmy się cos więcej dowiedziec o tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinek Re: Osiedle Brylantowe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.10.07, 21:47 Co za nazwa osiedla ! Tynki beda z brylantami, czy jak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: Osiedle Brylantowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 20:43 Cześć - z tego co wiem tam wszystko jest juz tam sprzedane ! Pozostał tylko rynek wtórny, gdzie jest do sprzedania szereg + tzw. odstepne od umowy za 180.000,- od jakiegoś cwaniaka, który to sprzedaje go już z 7 miesięcy. Oczywiście jeżeli mówimy o tym samym osiedlu czyli realizowanym przez SM Jedynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kemer11 Re: Osiedle Brylantowe 09.10.07, 22:42 Właśnie o to osiedle chodzi.A czy ktoś ma doświadczenie ze współpracy ze spóldzielnią Jedynką? Odpowiedz Link Zgłoś
isia333 Re: Osiedle Brylantowe 10.10.07, 11:37 Ze Spółdzielnią Jedynka mam. Posiadam mieszkanie spółdzielcze własnosciowe, będące w ich zasobach, kupione jednak przed kilkunastoma laty. To bardzo odległe czasy. Na początku lokatorzy prowadzili kilka małych "wojen" z Prezesem, Vice-prezesem, Radą Nadzorczą. Problemy dotyczyły administrowania budynkiem, rozliczaniem finansowym itp. Myślę, że w każdej spółdzielni są podobne problemy. Gdy teraz patrzę na to wszystko już z odległej perspektywy, muszę przyznać, że jest to jedna z lepszych spółdzielni mieszkaniowych w naszym mieście. W ubiegłym roku w maju sama myślałam o kupnie jednego z szeregów na Osiedlu Brylantowym. Jako członek spółdzielni miałam prawo pierwokupu, przed skierowaniem oferty na tzw. wolny rynek. Trochę biłam się z myślami, tym bardziej, że w tym czasie miałam namierzony już inny szereg w innym miejscu, sprzedawany w stanie surowym zamkniętym. To było już coś co stało, a nie miało być dopiero stawiane. Na dodatek trochę bałam się tych budowli wznoszonych przez spółdzielnie mieszkaniowe, gdzie zazwyczaj nie masz gwarancji ceny. Bałam się, że na koniec budowy będę musiała sporo dopłacić. O rezygnacji z Os. Brylantowego zadecydowała gwałtowna zwyżka ceny(Prezes wycofał pierwszą ofertę sprzedaży - uznał, że sprzedaje za tanio). Szeregówki i tak sprzedał na pniu. Były osoby, które kupowały po kilka domów. Ja od kilku miesięcy mieszkam już w swoim nowym domu, ale jako członek SM Jedynka zastanawiam się, czy spółdzielni uda się dokończyć tę inwestycję i czy my wszyscy nie będziemy jeszcze do tego dopłacać. Piszę tak, bo nie znam treści umów, jakie podpisywała Spółdzielnia przy kupnie-sprzedaży. Mam jedynie nadzieję, że interesy Spółdelni zostały zabezpieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobig Re: Osiedle Brylantowe 11.03.08, 23:30 Czy zdają Państwo sobie sprawę z tego, że z medycznego punktu widzenia istnieje prawdopodobieństwo(a jak wysokie jest to prawdopodopienstwo to prowadzone są aktualnie intensywne badania zwł w Norwegii nad tym tematem ) wystąpienia w Panstwa organizmach po kilku-kilkunastu latach chorób nowotworowych w postaci np raka mózgu lub białaczek z powodu oddziałynia fal GSM z połozonej niemal przy waszym Osiedlu Brylantowym (około 20 metrow od skrajnych domków przy drodze)stacji bazowej ( nadawczej) operatora komórkowego .Ja rozumiem że mozna zachwalać architekture dobre połozenie ale czy kwestia zdrowia nie jest kwestią najważniejszą > >? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pottrus Re: Osiedle Brylantowe IP: 193.0.242.* 12.03.08, 11:53 A czy ktoś widział plany obwodnicy miasta, ktora ma byc połozona około 200 metrów ( za ogródkami działkowymi) - ja widziałem bo szastanwiałem sie nad osiedlem Bursztynowy zaułek i jakoś mam mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Brylantowe IP: *.eranet.pl 12.03.08, 12:24 widziałem te plany i wszystko sie zgadza około 200m od granic osiedla obwodnica..ale to i tak mniejsze zło niz ta stacja bazowa gsm ktora trzepie po mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Osiedle Brylantowe IP: *.dialog.net.pl 29.04.08, 14:45 a co tam oni będą mieszkać na Krzykach i Ołtaszynie - prestiżowych dzielnicach....nie tam jakichś spokojnych Żernikach czy Wojnowie..... Odpowiedz Link Zgłoś