Dodaj do ulubionych

Integer - osiedle chabrowe

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 20:04
czy ktoś kupuje tam mieszkanie - mam kilka pytań i informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: dd21 Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 19.07.03, 07:34
      jakiego typu informacje posiadasz ? Zastanawialem sie nad zakupem mieszkania na
      tym osiedlu
      • Gość: gusia Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 19:43
        Gość portalu: dd21 napisał(a):

> jakiego typu informacje posiadasz ? Zastanawialem sie nad zakupem mieszkania
        na
        >
        > tym osiedlu

po pierwsze obok osiedla będzie obwodnica autostwadowa....po dwa pasy w każdą
        stronę - nie wiem czy sie cieszyc czy płakać....
        byłam 3 razy na budowie i nie zauważyłam zeby cos sie działo - siedzi kilku
        facetów i się opala.... deweloper twierdzi,że z terminem sie wyrobi...hmmmmm
        zapłace 100% ceny do końca roku zeby nie objął mnie przyszłoroczny podatek za
        grunt i wzrost vatu na mat. budowlane - deweloper twierdzi,że moze w przyszłym
        roku po wybudowaniu mieszkania zażądać wyrównania.....
        • Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 20.07.03, 21:44
          >
          > po pierwsze obok osiedla będzie obwodnica autostwadowa....po dwa pasy w
          każdą
          > stronę - nie wiem czy sie cieszyc czy płakać....
          > byłam 3 razy na budowie i nie zauważyłam zeby cos sie działo - siedzi kilku
          > facetów i się opala.... deweloper twierdzi,że z terminem sie wyrobi...hmmmmm

Mieli podobno problemy z prądem na budowie i zmieniali plan osiedla
          (zamieniali budynki). Z fundamentem mieli okolo 3 tyg. spóźnienia, ale podobno
          mają z kolejnymi etapami nadrobić (przynajmniej tak twierdzą).

> zapłace 100% ceny do końca roku zeby nie objął mnie przyszłoroczny podatek
          za
          > grunt i wzrost vatu na mat. budowlane - deweloper twierdzi,że moze w
          przyszłym
          > roku po wybudowaniu mieszkania zażądać wyrównania.....

To jest w umowie, że: "Kolejna rata może być zwiększona przez Sprzedającego o
          taką część wskaźnika wzrostu cen wg GUS.... itd."
          Także to tyle jeżeli chodzi o ewentualny wzrost cen. I nie wydaje mi się, żeby
          Integer mógł żądać jakiegoś wyrównania już po wpłacie raty. Przed wpłatą jak
          najbardziej, wcześniej informując i powołując się na jakiś tam wskaźnik GUS,
          ale po zdecydowanie nie. Natomiast ostateczna wycena może ulec zmianie po
          obmiarze powykonawczym (też to jest w umowie).

Kupiłem tam mieszkanie. Jakby co to zapraszam na priv mmmaslov@poczta.onet.pl
          Chetnie podyskutuje.
          MM

• Gość: BlueBird Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.localdomain / 192.168.29.* 24.07.03, 08:38
          Mam podpisaną z firmą INTEGER umowę przedwstępną. Mogę coś nie coś podyskutować
          o zapisach w umowie (zresztą w procesie negocjacji można starać się wprowadzić
          własne zapsy - developer nie rozbi z tym większych problemów). Sporo
          pochodziłem żeby dowiedzieć się o wspominanej przez poprzedników drodze
          wojewódzkiej (nie obwodnicy!!!). Szczegółami chętnie podziele się na privie
          skornak@interia.pl.
    • Gość: Sowa Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.03, 11:57
      Interesowałam się zakupem mieszkania na tym osiedlu i muszę przyznać, że z
      bólem serca (bardzo ładna architektura, świetne projekty mieszkań, ciekawa
      lokalizacja), ale zrezygnowałam z tego pomysłu, bo za dużo tam niewiadomych. W
      siedzibie firmy niewiele można się dowiedzieć na temat inwestycji, a jeśli już
      udzielą jakiejś odpowiedzi, to jest ona albo wymijająca albo zbyt
      optymistyczna w stosunku do tego, co dzieje się na placu budowy. Nie wierzę,
      że budynki będą skończone w IV 2003 - przecież tam jest jeszcze masa do
      zrobienia! Poza tym firma Integer nie ma jakichś specjalnych osiągnięć w
      budownictwie mieszkaniowym, choć może nie jest to do końca miarodajne
      kryterium, ale wolałabym nie przekonywać się o tym na własnej skórze, jako że
      jest to ich pierwsza tego rodzaju inwestycja. W dodatku cena 2400 PLN/m2
      wydaje mi się zbyt optymistyczna w stosunku do standardu wykończenia i
      planowanej infrastruktury i nie można jej do końca usprawiedliwiać lokalizacją
      poza granicami administracyjnymi Wrocławia, w którym średnia cena metra
      kwadratowego to ok. 2700 zł/m2.
      • Gość: Sowa Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.03, 11:58
        Nie wierzę,
        > że budynki będą skończone w IV 2003

Chodziło mi oczywiście o IV 2004 :-)
      • Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 27.07.03, 14:16
        > jest to ich pierwsza tego rodzaju inwestycja. W dodatku cena 2400 PLN/m2
        > wydaje mi się zbyt optymistyczna w stosunku do standardu wykończenia i
        > planowanej infrastruktury i nie można jej do końca usprawiedliwiać
        lokalizacją
        > poza granicami administracyjnymi Wrocławia, w którym średnia cena metra
        > kwadratowego to ok. 2700 zł/m2.

Z tego co sie orientuje, to mieszkań o cenie 2400 za m2 (netto) to jest na tym
        osiedlu chyba z 5 albo 6 (parter budynku E - punktowca). Pietra budynku E oraz
        budynki C i D to 2500 za m2, budynki A i B to 2650. Także chyba z tą ceną 2400
        za m2, to nie jest tak jak napisałaś.
        Poza tym piszesz, że za dużo tu niewiadomych i nic się nie można dowiedzieć.
        Może by tak konkretnie, bo to co dla jednego niewiadome, dla drugiego będzie
        oczywiste...
        Pozdrawiam
        MM
    • Gość: Jacek Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.03, 11:11
      Gratuluję optymizmu. Mieszkam na sąsiednim osiedlu budowanym przez Integer
      (jako podwykonawca). Mieliśmy z nimi tyle problemów, że drugi raz bym się w to
      nie pakował.
      • Gość: BlueBird Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.localdomain / 192.168.29.* 29.07.03, 14:05
        A mógłbys coś więcej powiedzieć ????
        Bo Twoje osiedle z tego co wiem było budowane przez ESWL System Sp. z o.o.
        Podwykonawcami byli Integer i Wrocławska Jedynka o ile pamiętam. Rozumiem, że
        masz jakieś zastrzeżenia co do jakości prac wykonanych przez Integer, bo co do
        jakości materiałów to chyba w tej kwestii władny był ESWL.
        Gdybyś coś więcej mógł napisać o zastrzeżeniach do Integera byłbym wdzięczny.
      • Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 09.08.03, 01:02
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Gratuluję optymizmu. Mieszkam na sąsiednim osiedlu budowanym przez Integer
        > (jako podwykonawca). Mieliśmy z nimi tyle problemów, że drugi raz bym się w
        to
        > nie pakował.

Dowiedziałem się czemu mieliście problemy z Integerem. Otóż ESWL nie płacił im
        za robote, toteż oni, nic dziwnego, że nic nie chcieli poprawiać...
        Chyba, że masz jakieś inne informacje, to napisz, chętnie posłucham.
        MM
    • Gość: M Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.magma-net.pl 08.08.03, 23:57
      Jeżeli chodzi o "obwodnicę autostradową" to bedzie to droga wojewódzka - jeden
      pas wjedna stronę, parametry drogi zbliżone np. do drogi nr 8. Buduję dom na
      Ołtaszynie, byłem również zaniepokojony informacjami o "obwodnicy" i
      sprawdziłem te informacje w Urzedzie Gminy w Kobierzycach. Mimo minusów jakie
      niesie droga, okolica jest super i warto tam inwestowac. Pozdrawiam
      • Gość: lecad Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.crowley.pl 11.08.03, 10:36
        Gość portalu: M napisał(a):

> Jeżeli chodzi o "obwodnicę autostradową" to bedzie to droga wojewódzka -
        jeden
        > pas wjedna stronę, parametry drogi zbliżone np. do drogi nr 8. Buduję dom na
        > Ołtaszynie, byłem również zaniepokojony informacjami o "obwodnicy" i
        > sprawdziłem te informacje w Urzedzie Gminy w Kobierzycach. Mimo minusów jakie
        > niesie droga, okolica jest super i warto tam inwestowac. Pozdrawiam

Właśnie rozmawiałem z kimś z Urzędu Gminy w Kobierzycach z działu
        zagospodarowania terenu. Dowiadziałem się, że owsze droga ma być drogą
        wojewódzką, ale ma to być wschodnia część obwodnicy wrocławia. Ma powstać do
        2008 roku.
        Pozdrawiam
    • Gość: Adam Re: Integer - osiedle chabrowe IP: 80.68.224.* 12.08.03, 15:28
      Gość portalu: gusia napisał(a):

> czy ktoś kupuje tam mieszkanie - mam kilka pytań i informacj

Planowałem kupno mieszkania, ale się wycofałem. Tym którzy chcą tam kupić
      mieszkanie proponuję sprawdzić czy Integer ma pozwolenie na przyłącze do sieci
      kanalizacji w Wysokiej. Z tego co wiem, a sie dowiadywałem w gminie Kobierzyce
      oczyszczalnia ścieków w Wysokiej nie jest na obecnym etapie przyjąć dodatkowych
      ścieków, dopiero po rozbudowie która ma nastąpić w 2004
      • Gość: exxon Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.usr.onet.pl / 192.168.1.* 01.09.03, 16:01
        Jesli jestes juz po podpisaniu umowy na kupno mieszkania na Osiedlu Chabrowym w
        Wysokiej od Integera to daj znac pod adres: jacek@friends.id.pl
        Miło bedzie poznac przyszlych sasiadow oraz pilnowac wlasnych interesow :)

PZDR

Exxon
        • Gość: sloopek Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 15:06
          Przybywajcie ludziska piszcie na jacek@friends.id.pl lub do mnie wdym@op.pl

Dodam, że już jest planowany pierwszy wieczorek zapoznawczy przy piwku, więc
          takiej okazji nie można przegapić.

Pozdrawiam
          Wojtek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka