glo1004 16.10.07, 21:12 czy ktoś coś wie na temat construct invest (rezydencja modrzewiowa)? ten wątek był już wprawdzie poruszany, ale jakoś się zgubił bez jakiś wielkich konkretów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: construct invest IP: *.chello.pl 17.10.07, 08:02 z tego co się orientuję developer ma (miał ???) jakieś niedociągnięcia biurokratyczne, miał pozwolenie na szeregówki, a chce stawiać mieszkania, protestują okoliczni mieszkańcy i wcale im się nie dziwię, zresztą polecam sprawdzenie na miejscu, w środku osiedla domków jednorodzinnych nagle ktoś chce postawić sześć bloków. stan na koniec sierpnia (jak tam byłem) to wbita tablica i coraz wyższa trawa. Odpowiedz Link Zgłoś
glo1004 Re: construct invest 17.10.07, 20:23 wygląda mi to wszystko zbyt kolorowo :( Odpowiedz Link Zgłoś
tk36 Re: construct invest 23.02.08, 22:35 Ta budowa wygląda na niezły przekręt. Byłam wstępnie zainteresowana Kiełczowem. Z informacji telefonicznej i na stronie dewelopera wynika ,że ta "rezydencja" jest wyposażona w kanalizację. Postanowiłam to sprawdzić na miejscu i w gminie. Kanalizacji nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie. Z wodą są stałe problemy ,w lecie pernamentnie nie ma wody, bo miejscowy wodociąg nawet nie może wydolić by obsłużyć pojedynczych domów na wsi, co dopiero blokowisko na kilkuset osób. Od mieszkających w bezpośrednim sąsiedztwie inwestycji dowiedziałam się, ze sprawa jest sądzie, i będą się bronić do skutku . Inwestor zobowiązał się podobno wybudować własne szambo na sześć bloków i jakieś dodatkowe zbiorniki podziemne. To wszystko wygląda na niezłe szambo, nie tylko w sensie sanitarnym. Ci co już się dali nabrać niech lepiej sprawdzą papiery tej budowy i tego "inwestora", zanim nie utopia się w tym szambie. Odpowiedz Link Zgłoś