Dodaj do ulubionych

construct invest

16.10.07, 21:12
czy ktoś coś wie na temat construct invest (rezydencja modrzewiowa)? ten wątek
był już wprawdzie poruszany, ale jakoś się zgubił bez jakiś wielkich konkretów :)
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: construct invest IP: *.chello.pl 17.10.07, 08:02
      z tego co się orientuję developer ma (miał ???) jakieś niedociągnięcia
      biurokratyczne, miał pozwolenie na szeregówki, a chce stawiać mieszkania,
      protestują okoliczni mieszkańcy i wcale im się nie dziwię, zresztą polecam
      sprawdzenie na miejscu, w środku osiedla domków jednorodzinnych nagle ktoś chce
      postawić sześć bloków.

stan na koniec sierpnia (jak tam byłem) to wbita tablica i coraz wyższa trawa.
      • glo1004 Re: construct invest 17.10.07, 20:23
        wygląda mi to wszystko zbyt kolorowo :(
      • tk36 Re: construct invest 23.02.08, 22:35

Ta budowa wygląda na niezły przekręt. Byłam wstępnie zainteresowana Kiełczowem.
        Z informacji telefonicznej i na stronie dewelopera wynika ,że ta "rezydencja"
        jest wyposażona w kanalizację. Postanowiłam to sprawdzić na miejscu i w gminie.
        Kanalizacji nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie. Z wodą są stałe problemy ,w lecie
        pernamentnie nie ma wody, bo miejscowy wodociąg nawet nie może wydolić by
        obsłużyć pojedynczych domów na wsi, co dopiero blokowisko na kilkuset osób. Od
        mieszkających w bezpośrednim sąsiedztwie inwestycji dowiedziałam się, ze sprawa
        jest sądzie, i będą się bronić do skutku . Inwestor zobowiązał się podobno
        wybudować własne szambo na sześć bloków i jakieś dodatkowe zbiorniki podziemne.
        To wszystko wygląda na niezłe szambo, nie tylko w sensie sanitarnym. Ci co już
        się dali nabrać niech lepiej sprawdzą papiery tej budowy i tego "inwestora",
        zanim nie utopia się w tym szambie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka