Gość: jjj IP: *.telsat.wroc.pl 16.11.07, 22:58 witam, czy ktoś kupił mieszkanie od Ganta na Kamiennej? Budowa idzie pełną parą. Lokalizacja jest całkiem całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjj jest z Ganta Re: Gant Kamienna IP: *.greenlan.pl 16.11.07, 23:05 Gościu - nieźle dalej kombinujecie. Po co płacić za reklamy w mediach? Wszystarczy otworzyć nowy wątek na forum - i biznes dalej się kręci ... Cha, cha, cha ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Gant Kamienna IP: *.telsat.wroc.pl 16.11.07, 23:08 długo nad tym myślałeś? i głosowałeś na PIS? oni też widzą wszędzie spisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Gant Kamienna IP: *.lanet.net.pl 17.11.07, 11:05 8000 PLN za 1m2 słownie jeden metr! lokalizacja niby OK , ale nie do konca, blisko dosyc ruchliwej ulicy, koszmarne rozklady mieszkan= aneksy kuchenne, ale niektorzy moze to lubia. Max powierzchnia ponizej 50m2, wyliczona tylko po to, aby sprzedaly sie mieszkania w okreslonej cenie, czyli 47m2 x 8000PLN =376.000 zł. Na tyle pewnie wyliczono zdolnosc kredytowa niedobitkow, ktorzy jeszcze nie zdazyli kupic mieszkania przed faza wzrostow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS won Re: Gant Kamienna IP: *.greenlan.pl 17.11.07, 11:18 Nie głosowałem na PiS - to są pojebańcy. Jak ktoś pisze taki tekst o nowej inwestycji - to wg mnie nie jest to klient, tylko naganiacz. I tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Gant Kamienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:16 Lokalizacja do zaakceptowania, nawet pomimo ruchliwej ulicy i okolicznych blokowisk z epoki późnego gierka. Ale generalnie wkoło ponuro i nieciekawie. Rozkład mieszkań pozostawiam bez komentarza, bo to kpina. Gant chyba przepłacił sporo za działkę i teraz sprzedaje po 8 tys, żeby potem zrobić mega-promocję i sprzedawać po 7-7,5 tys. Inwestycja byłaby zdecydowanie ciekawsza, patrząc na okolicę, gdyby zajął się nią profesjonalny architekt z wizją i pomysłami. A tak wyszło to co wyszło. Podobnie jak z inwestycjami na Opolskiej i na Kaszubskiej. Gant nie ma za bardzo innej drogi do obrania, jak sprzedawanie z narzuconą wysoką marżą na każdy metr kwadratowy. Jako spółka giełdowa musi wykazywać zyski, bo inaczej inwestorzy zacznął sprzedawać udziały i spółka przejdzie do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gant Kamienna IP: *.wro.vectranet.pl 19.11.07, 01:20 te kilkast mieszkan zatka rano ulice, tam nie ma swiatel , bedzie ciezko wyjechac.. moze jednak niedobitkow nie bedzie stac na paliwo skoro kupia za ostatnie pieniazki 40m nore zwana apartamentem. licze za to ze seria malych lokali uslugowych podniesie wartosc lokali w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
spooner Re: Gant Kamienna 19.11.07, 09:39 ..rozklady mieszkan wedlug mnie sa akceptowalne (na pewno nie nazwalbym ich koszmarnymi..) no moze poza tymi 2 pokojowymi z przechodnim pokojem dziennym. Architektura tez nie jest najgorsza.. ale 'Ceny już od 7 950 zł/mkw' mnie rozbawilo.. :rolleyes: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gant Kamienna IP: *.218.151.81.telsat.wroc.pl 11.03.08, 18:59 Witam! sprawdziłem dziś status wolnych mieszkań na stronie ganta i aż trudno uwierzyć... w ciągu ostatnich 3 miesięcy sprzedali 80% mieszkań przy "cenach już od 7 950 zł/mkw netto" ?? na rok przed planowanym terminem oddania? przegapiłem promocję "drugie mieszkanie gratis" czy może to magia aquaparku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Gant Kamienna IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 21:35 Z oficjalnej strony Ganta dotyczącego Kamiennej 1 wynika iż na 1 listopada 2013 sprzedali 38 z 120 mieszkań. Na danym piętrze jest od 11 do 15 mieszkań. Ip. - sprzedali 6 z 15 mieszkań. IIp. 6 z 15, IIIp. 6 z 15, IVp. 5 z 15, Vp. 6 z 11, VIp. 5 z 11 i VIIp. 4 z 11. Jak by nie liczyć sprzedali dopiero 31,37% mieszkań. Wszelkie inny informacje znajdujące się choćby na tym forum uważam za kłamstwa. I jak tu kupić mieszkanie od developera, który zniża się do takiego poziomu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiop Re: Gant Kamienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:43 Gant czy Kant? Ta druga nazwa jakoś mi lepiej do nich pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STATYK Re: Gant Kamienna IP: *.e-wro.net.pl 16.05.08, 23:55 16.05.2008 ZE STRONY GANTA Ilość sprzednych mieszkań: 104 Ilość niesprzedanych mieszkań: 149 Procentowo sprzedane: 41,11 % NOWA STRONA GANTA Z INWESTYCJĄ NA KAMIENNEJ www.gant.pl/CMS/Kamienna/opis_inwestycji.html WEDŁUG RAPORTU GANT ŚREDNIA MARŻA ZE SPRZEDAŻY MIESZKAŃ W I KWARTALE 2008 WYNIOSŁA 43% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gant Kamienna IP: *.chello.pl 20.05.08, 00:39 Wa artylkule w Rzepie prognozują,że marże spadną do poziomu ok. 20 % Jakoś nie widże ,żeby Kant obnizył ceny o 20 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volly Re: Gant Kamienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:19 Jak nikt nie będzie chciał kupić, to obniży. Rynek rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Gant Kamienna 22.05.08, 11:31 Gość portalu: aaa napisał(a): > Wa artylkule w Rzepie prognozują,że marże spadną do poziomu ok. 20 % > Jakoś nie widże ,żeby Kant obnizył ceny o 20 %. Zawsze rozsmieszają mnie takie stwierdzenia, bo każdy może je wykorzystać na własne potrzeby i prognozy. Podam kilka interpretacji, które przychodzą mi do głowy. Proste przykłady. Sprzedajemy mkw za 6 tys. zł. Nasza marża to 40%, więc zysku na metrze mamy 2400, a koszt 3600. Zatem jeśli marża ma spaść o połowę, to mamy zysku 1200 na mkw, czyli mieszkania będą po 4800. Inna interpretacja - marża spadnie do 20%, to mamy 3600*1,2=4320. Jeszcze inna - marże spadną do 20% obecnej marży, czyli 2400*20%=480, więc metr po 4080. Przykładów można mnożyć w tym zakresie i każdy da inny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
fezuj Re: Gant Kamienna 22.05.08, 12:25 Ale jak by nie kombinowac - wyjdzie taniej ! Wielki kawal tortu wykraja sobie deweloper... PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
zaje_gazeta Re: Gant Kamienna 24.10.08, 12:39 niech bedzie ze zrobie gantowi reklame (moze anty) z tego co widze to w ciagu 6 miesiecy sprzedali okolo 10 mieszkan na kamiennej - jestem w szoku tymi postepami a dzis prosze wchodze na stronke kanta a tam zniknela informacja koniec z promocjami zaskoczymy cie cenami i co jest - promocja kupuj bez vatu ;) zobaczymy jaka bedzie nastepna - kto stawie ostateczna cene na kamiennej ??? - 5500 ??? czy przeszacowalem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Re: Gant Kamienna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.08, 22:05 Przykrecaja kurki z kredytami, wiec to dopiero poczatek obnizek. Teraz sie dopiero zacznie to co najlepsze - pustynia popytowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Gant Kamienna IP: *.e-wro.net.pl 31.10.08, 17:46 a co myślicie o promocji gant'a bez vatu? w ogóle to ile wynosi stawka tego vat'u? 7% czy 22%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Gant Kamienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 00:35 mieszkania 7%, lokale usługowe 22% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa mysle ze juz niedlugo cent zjada w dol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.08, 17:05 dlatego nie warto ladowac sie w takie promocje. Chyba ze musisz kupic na gwalt. Ceny sa tam z kosmosu (pod 7.000 mkw) a ta promocja to typowa nagonka zeby jak najszybciej sprzedac bo niby taniej nie bedzie. Guzik prawda. Mysle ze po nowym roku te mieszkania beda 7% tansze bez zadnych promocji. Aaa jestem ciekaw bo w regulaminie napisali ze trzeba podpisac umowe przedwstepna - wiec pewnie beda chcieli jakies siano. I juz trzeba zaczac uwazac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gant Kamienna IP: *.legnica.vectranet.pl 31.10.08, 22:00 Nie kupujcie od Ganta.Na Kaszubskiej od dwóch lat czekają na akty. Gant nie dostał zgody na użytkowanie budynku.Ludzie się powprowadzali i mieszkają nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norka Gant- Kant Re: Gant Kamienna IP: *.hasco-lek.pl 04.11.08, 14:25 witam bardzo żle słyszałam o Gancie , brak profesjonalizmu , dużo błędów papierkowych, bardzo złe obchodzenie się z klientem itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harnas forum Gant Kamienna IP: 212.160.143.* 13.07.09, 09:20 www.gant-kamienna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZU Ja już kilka ubezpieczyłem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 18:04 PZU SA oferuje ubezpieczenie mieszkań i domów PZU DOM na szczególnie korzystnych warunkach. Ubezpieczenie chroni w przypadku szkód wyrządzonych przez: - zalanie, - ogień, - powódź, - piorun, - grad, - huragan, - kradzież z włamaniem, - przepięcie energii elektrycznej, a także Odpowiedzialnośc Cywilną oraz Assistance W celu uzyskania dodatkowych informacji proszę o kontakt: Mieczysław Ficner Tel. 0-602 25 44 90 www.pzu.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnas Re: Gant Kamienna IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.10.09, 19:46 forum gant kamienna www.gant-kamienna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum-gantkamienna Re: Gant Kamienna IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.10.09, 19:47 forum gant kamienna: www.gant-kamienna.pl Odpowiedz Link Zgłoś