Dodaj do ulubionych

Gagarina/ obwodnica

IP: *.chello.pl 20.12.07, 15:08
Czy ktoś wie w jakiej odległości od budynku WPB między Gagarina a
Żwirki i Wigury (na styku ulic) będzie mieścić się obwodnica?
Wiem, że zaczęte są już prace przy obwodnicy, więc może jeśli ktoś
mieszka w pobliżu to widział?
Obserwuj wątek
    • Gość: asas Re: Gagarina/ obwodnica IP: *.chello.pl 21.12.07, 10:38
      podtrzymuję pytanie. bardzo proszę o odpowiedz, jeśli ktoś widział
      albo słyszał coś na ten temat.
      • Gość: J Re: Gagarina/ obwodnica IP: 212.185.43.* 21.12.07, 11:36
        Niestety bardzo blisko.
        Tutaj masz dokładną mapę przebiegu obowdonic Wrocławia:
        wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2d68eb78-17d5-4a1e-815c-15a8e89cfc69/7.pdf
        • Gość: asas Re: Gagarina/ obwodnica IP: *.chello.pl 21.12.07, 12:37
          a nie wiesz ile to jest metrów?
        • Gość: Michal Re: Gagarina/ obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 14:22
          300-400
          • Gość: nimf Odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:06
            Odradzam stanowczo kupienie mieszkania obok obwodnicy!!! Mieszkałem sam przy
            autostradzie i w lecie można oszaleć. Dlaczego niby tam pozwalają sie budować i
            tak sie spieszą ze sprzedażą miwszkań? Czy to przypadek, że cały Muchobór jest
            zabudowywany blokami właśnie teraz w okolicy przyszłej autostrady ? Podobnie na
            Maślicach, przy samej przyszłej autostradzie postawili tyle nowych bloków? Co
            niektórzy mądrzejsi już mieszkania sprzedają, bo później nikt ich nie kupi.
            ODRADZAM!!!
            • Gość: Michal Re: Odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 20:56
              Niech buduja jak najwiecej. Kazdy nowy budynek to dodatkowy ekran akustyczny dla
              budynkow dalej polozonych. Ale powaznie: ja tez na Gagarina bym nie kupil.
    • garym Re: Gagarina/ obwodnica 25.12.07, 19:46
      Około 200 m, narysowane na podstawie prac archeologicznych pod AOW:
      tinyurl.com/2zevm6
      • Gość: asas Re: Gagarina/ obwodnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.07, 19:59
        a to tam były jakieś prace archeologiczne? bo jakoś dwa dni temu nie widziałam, żeby było tam rozkopane?
        • Gość: asas Re: Gagarina/ obwodnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.07, 20:16
          a poza tym garym, rozumiem, że mieszkasz na drohobyckiej... nie boicie się tej obwodnicy? co sąsiedzi mówią na ten temat? z tego co wiem to as bau na gagarina planuje jeszcze inne budowy i to w stronę haste...tmb na rakietowej. ogólnie dużo się tam buduje. myślisz, że ekrany zniwelują hałas, że będzie szło tam wytrzymać?
        • garym Re: Gagarina/ obwodnica 26.12.07, 22:51
          prace archeologiczne prowadzone były za Haste oraz przy Granicznej, Są dobrze
          widoczne na maps google i wystarczyło połączyć je prostymi odcinkami.
          Mój blok położony jest w głębi osiedla i od AOW oddzielać będą go inne bloki.
          Ostatnim brakującym ogniwem jest właśnie wspomniany blok przy ŻiW oraz Gagarina.
          Jeżeli kts chce sie przekonać jak działa osłona akustyczna w postaci wałów i
          ekranów to proponuje przejechać się do Poznania. W okolicach Lubania A2
          przebiega w podobnej odległości od zabudowań. As-BAU podobno planuje budowę nie
          tylko do Haste ale nawet i na terenie obecnej fabryki.
          Trochę więcej o samej obwodnicy:
          as-bau.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?t=17
          Zastanowiłbym się jeszcze nad uciążliwością pozostałych trzech ulic w pobliżu
          tej inwestycji:
          - Gagarina, będzie obsługiwać obecne i powstające osiedla, być może także Smolec
          i okolice
          - ŻiW docelowo ma być ślepa ale wiem że mieszkańcy Smolca walczą o jej przejezdność
          - Rakietowa, najprawdopodobniejszy główny dojazd od Smolca do Wrocławia, a także
          wylot z MW na AOW i Oś Inkubacji

To także jest perspektywa hałasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka