Dodaj do ulubionych

TBS Wrocław

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 11:01
Zapisałem się na TBS budowa budynku przy ulicy Zielnej (wykonawca Wrobis) i
nie wiem jak to będzie? Poprzednie inwestycje przebiegały OK - terminowo i co
ważne nie podnosili czynszów. Cena za metr też przyzwoita 600zł. Czy ktoś
mieszka lub ma znajomych w tym TBS-ie?
Obserwuj wątek
    • Gość: orm Re: TBS Wrocław IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 02.09.03, 10:25
      my też tam będziemy mieszkać...Ten TBS to jedyny "państwowiec" w 100%
      sprawdzony i wiarygodny. Poza tym firma Wrobis - wykonawca budował już
      niejedno we Wrocławiu..
      • ioka Re: TBS Wrocław 03.09.03, 10:32
        Ja tez zamieszkam w budynku tego TBS-u przy Świstackiego, ciekawa jestem jak
        wykonczą mieszkania , w niektórych tbs-ach mieszkania mają panele na podlodze
        w innych tylko wykladziny :(
        i.
        • Gość: Magic Re: TBS Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 10:21
          Z tego co wiem żeby obniżyć koszty będzie bez paneli i bez płytek w łazienkach,
          ale to nawet lepiej bo i tak potem każdy zbija kafle i kładzie inne. Cena na
          zielnej poszła jeszcze w dół na 530zł - podobno mają oddawać kasę.!!!!
          • Gość: Magic Re: TBS Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:33
            UWAGA!!!
            Mam fotki z budowy przy Zielnej, jeśli ktoś reflektuje proszę dać znać.
            • prw Re: TBS Wrocław 26.10.03, 14:57
              Ja bardzo bede wdzieczny za takie zdjecia.
              Poprosze mailem, jesli mozna.
              • Gość: Magic Re: TBS Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 09:03
                To podaj meila
                • Gość: Aron Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 13.11.03, 16:08
                  Jeżeli masz jakieś zdjęcia to prześlij mi proszę też na maila:
                  janart@interia.pl
              • Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 13.11.03, 16:06
                www.tbs-wroclaw.com.pl
            • Gość: Rymek Re: TBS Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:19
              Witam, mam prosbe do Magic'a, Czy moglbys podeslac mi te fotki na skrzynke rymekk@wp.pl ? I czy moglbys napisac mi cos wiecej o tym projekcie?? Jestem spoza Wroclawia i jestem zainteresowany wlasnie TBS, ale informacje jakie sa w necie sa bardzo ogolne.Z gory dzieki. Pozdrowienia
        • Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 13.11.03, 16:04
          Witam. Z tego co widziałem to na Świstackiego przywieżli panele :-) Nie
          wiadomo tylko czy je zobaczymy. Też będziemy tam mieszkać. Jak na razie
          wszystkie formalności przebiegają o.k. Bez kręcenia. A dzisiaj nawet
          dowiedziałem się w biurze, że możliwe jest oddanie budynku przed czasem :-).
          • ulja7w Re: TBS Wrocław 14.11.03, 08:11
            Przed czasem tzn kiedy w przybliżeniu - wiesz może?
            Czyli będą panele? Super bo w pierwotnej wersji miały być płytki PCV.
            Ja też tam bedę mieszkać :-)
          • ioka Re: TBS Wrocław 17.11.03, 13:54
            O !!! to super wiadomosc - ze beda panele, bylam pewna ze wykladzina - takich
            informacji udzielila mi pani w biurze pol roku temu, widocznie zmienili
            zdanie :) oddanie przed czasem - tzn kiedy ???
            ja natomiast wiem ze prawdopodobnie ten teren - budynek bedzie ogrodzony, by
            sie sztajfy okoliczne nie szwedaly :) tylko nie jest to informacja
            potwierdzona :)
            pozdrawiam przyszlych sasiadow :))
            ioka
            • ioka Re: TBS Wrocław 17.11.03, 14:14
              Niestety, wlasnie tam dzwonilam , nie bedzie paneli :((( tylko wykladziny :((
              odanie budynku nie rowna sie z zasiedleniem ale prawdopodobnie zasiedlenie
              juz w styczniu-lutym :) to przynajmnije pocieszajace :)
              ioka
              • Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 19.11.03, 19:18
                Już nic nie rozumiem z tego. Tez dzwonilem kilka dni temu i też powiedzieli,
                że nie będzie paneli tylko wykladziny - dywanowe - niebieskie albo zielone
                oraz wykładziny PCV. Znajoma z kolei mieszka w tej nowej plombie obok na
                Świstackiego i widziała jak kładą kafle ??? Zobaczymy jak się wprowadzimy :-)
                Mam możliwość wejścia na teren budowy. Jak to zrealizuję to dam znać co i jak.
                Acha no i ściany mają być tradycyjnie białe. Pozdrowienia dla sąsiadów.
                • ioka Re: TBS Wrocław 20.11.03, 08:57
                  Wiesz jak to jest - ludzie rozne rzeczy widza :)) dopoki sami nie zobaczymy
                  nie mozemy byc niczego pewni :) zielone wykladziny ??? fuuuj ;)))
                  masz mozliwosc wejscia na teren budowy ??? hmmm tez chcialabym ...myslisz ze
                  udalo by mi sie tez wejsc ??? przemknac jakos :)
                  jak bedziesz cos wiedzial to dziel sie z nami informacjami
                  pozdrawiam
                  • ulja7w Re: TBS Wrocław 20.11.03, 23:45
                    Byłam dziś w TBS-ie. Pani powiedziała że nie będzie panele a wykładziny. Białe
                    płytki, tak jak było to ustalane przy podpisywaniu umowy. Prawdopodobnie
                    bedzie można zacząć zamieszkiwac tam pod koniec lutego.
                    Pozdrawiam sąsiadów :)
                  • Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 21.11.03, 15:55
                    Cześć. Byłem dzisiaj na Świstackiego. Wszedłem prawie do sojego mieszkania.
                    Prawie bo 2 piętra niżej. Niestety jak to na budowie pozamykane są mieszkania.
                    Zwykle tak robią gdy już wykończą częściowo. Akurat trafiłem na kafelkarza,
                    który kładł kafle na balkonie. W mieszkaniach nic jeszcze nie ma poza
                    pomalowanymi ścianami. Na balkonach są kafle i na klatce schodowej tak samo.
                    Okna plastikowe jak pewnie już widzieliście. Windy są ,,nowej generacji",
                    czyli z blaszanymi drzwiami. to tyle chyba. Powiedziałem wszystko co
                    widziałem. Acha gość od kafli powiedział, że nic nie wie na tematkafli
                    wewnątrz mieszkań. To tyle. Aha - ma ktoś z Was może zeskanowane plany budynku
                    te co dostawaliśmy w momencie podpisania umowy ? Jak możecie to prześlijcie mi
                    na adres : janart@interia.pl
                    Zdjęć nie zrobiłem bo nie mialem dzisiaj aparatu. :-(
                    • ioka Re: TBS Wrocław 21.11.03, 16:47
                      Dzieki za informacje, w poniedzialek Ci zeskanuje to co mam - projekt wew i
                      przesle
                      ioka
                      • Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 10.12.03, 23:13
                        I pierwszą bramę oddano przy ul. Świstackiego. Jeszcze tylko 4 :-))
                        • ioka Re: TBS Wrocław 17.12.03, 13:20
                          Udalo mi sie wejsc do srodka - niestey na parterze tylko kurz i pyl
                          zastalam ...ale ogolne wrazenie OK :)
                          • ulja7w Re: TBS Wrocław 20.01.04, 09:22
                            Czy wiadomo już może kiedy będzie można się wprowadzać?
                            • ioka Re: TBS Wrocław 20.01.04, 12:19
                              No wlasnie, kiedy ?? pod koniec czy jednak na poczatku lutego ?? Wplacaliscie
                              juz te kaucje "czynszowa" ??
                              i.
                              • ulja7w Re: TBS Wrocław 20.01.04, 16:47
                                Nie kaucji żadnej nie wpłacałam jeszcze. Nic jeszcze nie wiadomo :(
                                • Gość: Aga Re: TBS Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 22:11
                                  Proszę o informację jakie będzie wyposażenie , co będzie na podłogach , czy na
                                  ścianach będą gładzie czy zwykły tynk, zlewozmywak metalowy czy emaliowany
                                  biały?
                                  • ioka Re: TBS Wrocław 21.01.04, 10:31
                                    na podlogach wykladziny, w lazience nie bedzie kafli, sciany pomalowane na
                                    bialo a zlew zapewne z tych najtanszych :) jeszcze tylko energetyka ma odebrac
                                    instalacje wiec nie powinno im to duzo czasu zajac. Wyobrazacie sobie jak
                                    wszyscy w jednym czasie zaczna wprowadzac sie z
                                    gratami .... :)))) "Alternatywy 4" :)
                                    • ulja7w Re: TBS Wrocław 22.01.04, 08:33
                                      Mam nadzieję że ściany nie będą krzywe jak w Alternatywy 4 i nie okaże się że
                                      mam z kimś wspólne mieszkanie :)))
                                      • ioka Re: TBS Wrocław 22.01.04, 09:17
                                        w drzwiach wejsciowych klamki sa koloru zlotego :))))
                                        wlasciwie o gustach sie nie dyskutuje ... :)))
                                        • ioka Re: TBS Wrocław 03.02.04, 12:32
                                          Macie juz wyznaczone terminy odbioru mieszkań ?? Podzielcie sie informacjami
                                          jesli jakies macie ;)
                                          Pozdrawiam
                                          • ulja7w Re: TBS Wrocław 03.02.04, 16:00
                                            Jak na razie zapłaciłam kaucję. W następnym tygodniu moze ostateczne podpisanie
                                            umowy. Odbiory mają zacząć się od 16.02. ;-)
                                            pozdrawiam
                                            • Gość: gość Re: TBS Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 08:16
                                              ale chyba 16.02.05
                                              • ulja7w Re: TBS Wrocław 04.02.04, 20:34
                                                Nie. 16.02.2004r
                                            • Gość: gość Re: TBS Wrocław IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 00:15
                                              No to gratuluje optymizmu. W dwa tygodnie wybudowac 2 pietra, zadaszenie i
                                              wykonczyc budynek to byloby osiagniecie na miare XXI wieku ;)
                                              16.02.05 jest bardzo realny - niestety.
                                              • ioka Re: TBS Wrocław 05.02.04, 08:07
                                                Chyba kolego nie doczytales dokladnie o jakim budynku rozmawiamy, piszemy o
                                                Swistackiego ten budynek jest juz po wszelkich odbiorach a my czekamy tylko na
                                                to az mile panie w TBS-ie uporaja sie z papierami :)
                                                • Gość: gość Re: TBS Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.04, 23:25
                                                  A to przepraszam bardzo, rzeczywiscie nie doczytalem.
                                                  W takim razie szybkiego i bezusterkowego odbioru mieszkanka.

• Gość: N.O.S Re: TBS Wrocław IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 07.02.04, 19:23
                                                    CZEŚĆ. dZWONIŁEM W PIĄTEK I DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE ZAREKLAMOWALI USŁUGĘ JAKIEGOŚ
                                                    PODWYKONAWCY JESZCZE A TO SIĘ WIĄŻE ZE ZWŁOKĄ BO TRZEBA PRZECIEŻ PONOWNIE
                                                    ODEBRAĆ ZAREKLAMOWANĄ PRACĘ. ALE PANIE W BIURZE ZAPEWNIAJĄ, ŻE OD 15, CZY 16-
                                                    GO JUŻ BĘDZIE ZASIEDLANIE. BYŁY TEŻ MAŁE PROBLEMY PODOBNO Z ZEBRANIEM KAUCJI
                                                    OD NIEKTÓRYCH NAJEMCÓW. W TAKIM RAZIE DO ZOBACZENIA NA NASZYM NOWYM OSIEDLU :-
                                                    ))
                                                  • Gość: moni Re: TBS Wrocław IP: 212.127.78.* 09.02.04, 12:32
                                                    chciałabym sie dowiedziec o koszty kupna mieszkania w TBS ile ta przyjemność
                                                    kosztuje, i jakie trzeba spełniać warunki. kaja30@tlen.pl
                                                  • ioka Re: TBS Wrocław 09.02.04, 13:24
                                                    Witam,
                                                    jak myslicie, wszyscy dostaniemy klucze jednego dnia, troche to potrwa bo
                                                    musimy podpisywac protokoly odbioru, wiec ciekawa jestem czy uwina sie jednego
                                                    dni z nami wszystkimi :)
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Marcin www.swistackiego.mr.com.pl IP: *.mr.com.pl 09.02.04, 16:27
                                                    Witam
                                                    dopiero dziś trafiłem na to forum...
                                                    Zapraszam na:
                                                    www.swistackiego.mr.com.pl

Marcin
                                                  • ioka Re: www.swistackiego.mr.com.pl 10.02.04, 09:20
                                                    Plus dla Ciebie :)
                                                    Wiecie moze czy bedziemy miec TV kablowa ???
                                                    Pozdrawiam sasiadow :)
                                                  • Gość: N.O.S Re: IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 12.02.04, 19:41
                                                    www.dominium.pl/serwis/pokaz_art.php?id=242&type=art&PHPSESSID=5aa4458aa01639a402a07ac46a8c823c
                                                    Ciekawy link dotyczący TBS-ów. Pozdrowienia dla sąsiadów :-))
                                                  • Gość: 2 pokoje Re: Z miłą chęcia zamienię ... IP: *.media4.pl / 81.219.224.* 20.03.04, 19:28
                                                    witam
                                                    mieszkam 3 rok w TBS w Intakusie 64 m2 północ/południe 2 pokoje, rozkładowe, 2
                                                    pokoje,przedpokuj,kuchnia,balkon 10 m2, garderoba
                                                    ponieważ poszukuję mieszkania 3-4 pokojowego o większym metrażu z miłą chęcią
                                                    zamienię,
                                                    mieszkanie urządzone, kuchnia-meble,sprzęt AGD, garderoba szafa 2,5m/3m/1,5m
                                                    pokój panele,
                                                    kontakt cuna@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka