Dodaj do ulubionych

Czy nowy budynek odetnie od światła mieszkańców...

05.03.08, 11:42
no to kolejny Nowy Targ nam powstaje, a dokladniej Łaciarska. ile jeszcze ulic
zlikwidujemy?
Obserwuj wątek
    • Gość: mark podworko pelne samochodow IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 05.03.08, 12:51
      to podworko zawsze widzialem pozastawiane samochodami, tam nikt nie spedza
      wolnego czasu... moim zdaniem dobrze ze zostanie odtworzony przedwojenny uklad
      ulicy.
      • Gość: mieszkaniec ulicy Re: podworko pelne samochodow IP: *.dialog.net.pl 05.03.08, 13:08
        ...nie zostanie odtworzony przedwojenny charakter ulicy , bo jest
        kilka bloków, które nie przypominają tamtego klimatu , hehe, ten
        tekst to bzdura z brudnego palca wyssana (jak mowił niedawno pewien
        minister), pozdrawiam łatwowiarków...
      • Gość: Jeremy Re: podworko pelne samochodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:09
        Nie wiem, czy byłeś tam i widziałeś, w którym miejscu jest ta budowa. Ja tam mieszkam, a dokładniej wynajmuję mieszkanie. Od kiedy budowane właśnie przy pl. Dominikańskim Just'n Centre osiągnęło pełną wysokość, podwórko jest dosyć ciemne. Postawienie jeszcze jednego wysokiego budynku sprawi, że zapadną tam ciemności totalne. Nie chcę być w skórze stałych mieszkańców zwłaszcza tego niskiego budynku na Krawieckiej 10. Będą mieli z dwóch stron ściany wyższych budynków w odległości 10 metrów od własnych.
    • kajus Czy nowy budynek odetnie od światła mieszkańców.. 05.03.08, 14:08
      czemu mieszkańcy mają pretensje do Akme?? I czemu nie piszą o tym kto sprzedał
      czyli spółdzielni Cichy Kącik. Tylko do spółdzielni mogą mieć swoje uwagi,
      zwłaszcza, że to ich (mieszkańców) przedstawiciele!!!

Najpierw aktyw spółdzielczy załapie kasę do wypłacania premii a podpuszcza się
      mieszkańcow na kupca? Pomyślcie trochę...
    • Gość: lol Wyburzmy całe Stare Miasto IP: 62.233.177.* 05.03.08, 20:22
      będzie tyle słońca.
      • Gość: Raio Żal mi tych mieszkańców IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 09:57
        Od 10 lat patrzę jak ginie podwórko przy ul. Oławskiej, które było kiedyś ostoją
        zieleni dla całej okolicy. 10 lat temu na ul Biskupiej wycięto część drzew pod
        budynek mieszkalny z podziemnymi garażami. Budynek powstał ale bez garaży od
        tego czasu miejsce do parkowania to walka o ogień. Rok temu powstał budynek przy
        pl. dominikańskim. Mieszkańcom ul. Oławskiej tak bardzo nie zaszkodził ale jak
        patrzę na ul. Krawiecką gdzie mieszkańcy tego bloku mogą kijem od szczotki
        zapukać w kask budowlańca stojącego na 2 piętrze budowy to ręce opadają. kiedy
        zobaczyłem wykop (tak p. redaktorze od dawna tam kopią ) myślałem że ma on na
        celu poszerzenie podziemnej części budynku przy Dominikański. W głowie mi się
        nie mieściło że może tam powstać budynek mieszkalny. Swoją drogą to trzeba być
        Jolą z BB żeby w tym budynku Akme zamieszkać. Z 4 stron okna innych budynków w
        odległości od 10 do 20m. Bardziej intymnie będą mieszkańcy mieli na klatce
        schodowej niż we własnych mieszkaniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka