Dodaj do ulubionych

raj-development -- ul. Krzywoustego

IP: *.lanet.net.pl 03.04.08, 13:27
budują (właściwie remontują) kamienicę na Psim Polu - krzywoustego. Nie za
wiele znalazłam o tym developerze i samej inwestycji (poza tym co mają na
swojej stronie). Moze ktoś na forum ma jakieś info na temat
developera/inwestycji itp
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.lanet.net.pl 04.04.08, 20:39
    • Gość: . Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.lanet.net.pl 08.04.08, 20:32
    • Gość: ja Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:24
      jeżeli ktoś ma jakieś informacje na ten temat bardzo się mi przydadzą. Planuje kupić tam mieszkanie ale trochę się boję tej kamienicy
      • Gość: mig Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 22:29
        Kamienica bardzo ładna, gorzej z otoczeniem, może będzie kiedyś lepiej, może...
        Poza tym wydaje mi się że będzie słychać duży hałas od drogi (zdezelowana
        kostka). Jeśli już bym się zdecydował to na mieszkanie z przeciwnej od drogi
        strony budynku.
        • Gość: ja Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 13:13
          dzieki za odpowiedz. tylko mieszkanie od tylu wchodzi w gre wlasnie ze wzgledu na halas. ciekawi mnie jak sie mieszka w takich odrestaurowanych kamienicach bo stare kamienice nie wchodza w gre. ciekawe czy mieszka sie bardziej jak w bloku czy bardziej jak w kamienicy
          • Gość: exzaiteresowana Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 15:09
            Mieszkania sprzedaje biuro nieruchomości Optomax, w sumie cenowo
            atrakcyjne ok.5 tys bruto. Te z tańszych dwupokojowe (Okolice 250 tys)
            maja jednak swoje mankamenty, jeśli chodzi o okno w kuchni. Ogólnie
            boję sie wydawać majątek na ogrzewanie gazowe - jest ryzyko przy
            wysokości kamienicznej. No i brak windy. Aha - w razie remontow trzeba
            brac pod uwage wymagania architektoniczne i koszty moga w sumie bardzo
            obciazac wspolnote.
      • Gość: quaid Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.net.igaz.net 15.06.08, 20:03
        Bardzo prosze o ewentualny kontakt osoby, która kupiła lub planuje
        kupic mieszkanie w tej kamienicy. Niewiele wiadomo o developerze,
        chciałabym zasięgnąć informacji na ich temat oraz na temat stanu
        technicznego budynku.

kontakt: gg6891212
        lub quaid666@wp.pl
    • Gość: LUKASZ Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 17:07
      MOIM ZDANIEM TO OKAZJA DEVELOPRR MŁODY ALE AMBITNY MOŻNA SIĘ DOGADAĆ
      BEZ PROBLEMU . CO DO MISZKAŃ TO MAJĄ MANTAMENTY CO DO NIE KTÓRYCH
      OKIEN W KUCHNI , ALE LEPSZE TAKIE Z MAŁYMI NIŻ KUCHNIA W POKOJU
      • Gość: quaid Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 16.06.08, 19:01
        czy moglbys sie do mnie odezwac Lukasz, jestem zainteresowana kupnem
        miezkania w tej kamienicy, czy ty kupiles tam mieszkanie?

kontakt do mnie
        quid666@wp.pl
        gg 6891212
        • Gość: LUKASZ Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 20:03
          nie bo sie spuznilem teraz zaluje to mieszkanie ktore chciele to
          juz sprzedali
          • Gość: LUKASZ Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 20:23
            a jeszcze to co wiem to developer wyglada ok
            • Gość: natka Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.08, 17:48
              A jak sprawdzałeś? Bo ja w KRS i tam wyszło ze Raj Dewelopment sp. z
              o.o. została założona w styczniu 2007r. w tym samym zresztą miesiącu
              założyli też Raj Dewelopment sp. z o.o. sp.komandytowa..najciekawsze
              jest to ze komplementariuszem tej firmy jest wspomniana sp. z o.o.
              (czyli ten współwłaściciel odpowiada całym majątkiem, problem w tym
              ze sp. z o.o. majątku z tego co wiem nie posiada)a komandytariuszami
              jest 3 gości którzy odpowiadają za ewentualne długi firmy kwotą
              10500 zł. (łącznie wszystkich trzech) i to właśnie budzi moje
              wątpliwości...o co chodzi? po co zakładali najpierw sp. z o.o. a
              potem komandytową? Czy ktoś ma jeszcze jakieś info na ten temat? Bo
              nie chcę wtopić kasy...
              • Gość: joldre Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:12
                Rzeczywiscie, w dodatku młode chłopaki. wygląda na to, że to ich
                pierwsza inwestycja
                • Gość: Andrzej Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:10
                  Właśnie czy oni już coś kiedyś zrealizowali? Jka tak to co i gdzie?
            • Gość: pp Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.08, 21:14
              no nie wiem. mnie zdenerwowali na początek. jak zadzwoniłem, żeby zarezerwować
              konkretne mieszkanie to usłyszałem, że deweloper "właśnie" podniósł o 200 pln za
              metr. z informacji na stronie wynikło jednak, że cenę podnieśli o 300 pln. nikt
              mi tego w sumie do końca nie wyjaśnił. agent mówi jedno, deweloper drugie.
              ogólnie mało sympatyczne i poważne podejście do sprawy.
              • Gość: rudi Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:19
                a dostałeś juz dokumenty do przeczytania? Ja też byłem
                zainteresowany, ale podpadło mi oświadczenie banku o zwolnieniu
                lokalu z obciążeń hipotecznych...nie jestem ekspertem, ale tam było
                napisane ze bank wyrazi zgode na zwolnienie z hipoteki jak deweloper
                przekaze moja kase na spłate kredytu inwestycyjnego...a co bedzie
                jak nie przekaze?? mam sie z nimi potem sądzic i zostac z kredytem
                na 30 lat i bez prawa do lokalu?? Moze ktoś mi to jakoś sensownie
                wyjaśnic??
                • Gość: LUKASZ Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:47
                  przeciez w umowie masz podane konto tego banku pko na ktore masz
                  wpłacic zeby zwolnic lokal
                  • Gość: rudi Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 08:29
                    "bank wyrazi zgode na zwolnienie jak deweloper przekaze pieniądze na
                    spłatę kredytu.." a jaka mam pewność ze przekaze?
                    • Gość: Krzych Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 10:40
                      Też jestem zainteresowany zakupem tam mieszkania. Może Lukaszu napiszesz coś
                      więcej o samym developerze skoro twierdzisz, że jest ok i można się z nim
                      dogadać. Bo jakoś nie mogę doszukać się jego innych inwestycji, poza tą na
                      Krzywoustego. A poza tym w jaki sposób sie dogadywałeś z developerem skoro na
                      ich stronie jest tylko kontakt do pośednika nieruchomości, a nie ma nawet adresu
                      siedziby developera i telefonu. No chyba, że coś niedoczytałem. Pozdrawiam
                    • Gość: ??? Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 16:06
                      Z reguly nomalny zapis to zobowiazanie do przekazania mieszkania bez
                      obciazen hipotecznych w dniu podpisania aktu notarialnego, bo to
                      ciagle regula, ze golodupce finansuja investycja z kredytu i srodkow
                      od chetnych a nie wlasnych srodkow. Mnie sie nie podobalo, ze tam
                      wszystko w regipsach - od podlogi po sufit - z sufitem wlacznie. Jaki
                      grzyb przykryty tymi regipsami to lepiej nie wiedziec. W sumie zero
                      skuwania tynkow i kladzenia gladzi....super dla ekipy remontowej.
                      • Gość: kar Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 28.06.08, 23:59
                        Mysle, ze trzeba sie bardzo glęboko zastanowic przed decyzja zakupu
                        mieszkania przy krzywoustego. zaczyna sie negocjacjami natomiast
                        niewiele z ustalen jest przed developera wziętych pod uwagę.
                        począwszy od wspomnianego zaświadczenia z banku, ktore
                        odbiega ,,nieco"! od standardu, az po samą obslugę pośrednika.
                        Enigmayczne zapewniane kogoś, ze przeciez bank zwolni hopotekę jak
                        wpacimy pieniądze na wskazany nr konta jeszcze nie wystarcza, bez
                        zobowiazania się developera, że pieniadze te zostaną na ten cel
                        przekazane. To chyba normalne, że chcemy takiej gwarncji na piśmie,
                        zwlaszcza ze zadużamy sie na cale zycie...Poza tym sprzedający chyba
                        nie do konca zdają sobie sprawy z tego, że są na rynku oferty innych
                        developerów, które moze i nieco mniej atrakcyjne ale obarczone
                        mniejszym ryzykiem, zarówno jezeli chodzi o sam stan techniczny
                        budynku (nowe mieszkania), jak i zapisów dotyczacych zwolnienia z
                        hopoteki.
                  • Gość: ana Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 30.06.08, 21:21
                    Panie Lukaszu mniemam,ze jest Pan posrednikiem sprzedajacym
                    mieszkania developera.Jako,ze bylam zainteresowana mieszkaniem z
                    ww.opisywanej kamienicy umowe czytalo mnostwo fachowcow a branzy
                    developerskiej,nieruchomosciowej ,prawnnicy oraz analitycy bankowi.

Kazdy z ww wymienionych odradzil mi kupno mieszkania z tak
                    skonstruowana umowa.Bank w zyciu nie dalby mi pozyczki pod
                    mieszkanie ,ktora mialaby powedrowac na prywatne konto,a wlasciciel
                    konta o ile bylby uprzejmy splacilby hipoteke -taki w tej chwili
                    skonstruowana jest umowa(mimo prosb nic konkretnego w umowie nie
                    zostalo poprawione,a papier z banku na ktory dlugo czekalam,okazal
                    sie przepisanymi z umowy developera kilkoma zdaniami)
                    Jesli nie zna Pan przepisow,a nie ma Pan licencji,prosze sie douczac
                    a nie dzialac na szkode kupujacych. To,ze nie ma Pan od nich
                    prowizji nie znaczy,ze ma ich Pan traktowac bez szacunku.
                    To nie chleb na,ktory mozna sobie pozwolic bez wiekszego wysilku.To
                    lata splat.
                    Chcialby Pan kupic sobie mieszkanie,ktore nigdy nie bedzie Pana?
                    Jesli sprzedalo sie wystarczajaco duzo mieszkan i developera stac na
                    czekanie ,niech tak zrobi,niech podwyzsza ceny,mamy wolny rynek.
                    Ale prosze nie mydlic klientom oczu,nie zwodzic,tylko stawiac sprawe
                    jasno.
                    Mozna tak przeprowadzac transakcje by wilk byl syty a owca cala.
                    Znam pare osob,ktore z tych samych wzgledow wycofaly sie z kupna
                    mieszkania w tej kamienicy,wiec prosze popracowac nad obsluga
                    klineta.
                    Posrednik ma obowiazek sprawdzic cala dokumentacje a Pan tego chyba
                    nie zrobil
                    Pozdrawiam
                    • Gość: squat Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.chello.pl 03.07.08, 18:42
                      Na www.oferty.net. mieszkania ich śmigają od 19 stycznia tak więc,
                      jak narazie to nie specjalnie idzie pośrednikowi ta sprzedasz biorąc
                      pod uwagę w miarę atrakcyjną cenę za m.kw.
                      • Gość: b Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.lanet.net.pl 04.07.08, 15:15
                        ale wg ich strony połowę już sprzedali (7 z 14), ja też zrezygnowałam po tej
                        umowie z zapisem że "bank zwolni hipotekę jeśli developer wpłaci"... Początkowo
                        wcale w tej umowie nie było mowy o zwolnieniu hipoteki, było tylko info ze
                        takowa istnieje. Po naszych sugestiach dodano ten zapis, ale jak i innym w tym
                        wątku nie wydał mi się on wystarczający....
                        • Gość: klient Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.08, 14:09
                          ... pierwsza inwestycja, fatalna umowa, brak odpowiedzialności
                          szumnie nazwanego developera... trzeba być zdesperowanym pasjonatem
                          z adrenalina żeby kupić u nich mieszkanie...
    • Gość: mieszkaniec Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: *.veritydevelopment.com 25.06.09, 09:25
      Jestes zadowolonym mieszkancem kamienicy przy Krzywoustego 271.
      Developer okazal sie bardzo uczciwa osoba, budynek dostal pozwolenie
      na uzytkowanie, aktualnie czekamy na wyodrebnienie lokali. kwestie
      zapisow w umowie przedwstepnej mozna bylo negocjowac, choc i tak
      byla bardzo rozsadnie napisana. niepokoj pozostalych osob na forum
      dyskusyjnym budzil pewnie fakt, ze jest to jedyna inwestycja tej
      firmy, wiec obawy moglby byc uzasadnione:) ja osobiscie jestem
      bardzo zadowolony, jesli raj development bedzie budowal lub
      remontowal cos nastepnego bede trzymal za nich kciuki!:)
      • Gość: Joanna Re: raj-development -- ul. Krzywoustego IP: 212.160.139.* 02.07.09, 10:50
        Panie mieszkańcu czy mogę prosić o kontakt gdyż również jestem
        szcześliwą posiadaczką mieszkania przy Krzywoustego 271 moje gg
        3735724.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka