malagracja 15.02.09, 12:17 W tym wątku dzielimy się doświadczeniami z pasami do pończoch firmy RAGO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malagracja model 22 15.02.09, 18:49 Zakupiłam taki w czarnym kolorze. I jestem bardzo zadowolona :-) Bardzo dobrze trzyma nylony, nadaje sie tez do ponczoch elastycznych. Ponoc ma delikatne wlasciwosci modelujace, ale ja zabardzo ich nie odczuwam poniewaz pas nie jest dla mnie na styk :-) Pas się nie marszy ani nie przesuwa podczas chodzenia. Pas jest wciągany. Regulatory oraz żabki są metalowe. To jest mój pierwszy "prawdziwy" pas i polecam go na początek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: model 22 28.02.09, 11:54 Właśnie taki zamierzam sobie kupić na początek :-) Też czarny. Skorzystam z okazji i podpytam Cię: 1. Czy ten pas bardzo odznacza się pod ubraniem? A konkretnie pod cienkimi spódnicami tzw. kostiumowymi (czyli do biura)? Ze wszystkich, jakie do tej pory oglądałam w necie wydał mi się najbardziej neutralny pod tym względem (nie to, co np. pas firmy Admirał, kuszący cenowo). 2. Podobno ma modelować tylne rejony ciała - ze zdjęć jednak wynika (fakt, nie ma zbliżeń) że trochę spłaszcza. Jaka jest Twoja opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Model 22 - szczegółowo :) 28.02.09, 11:58 Wogole sie nie odznacza, nic a nic. Jedynie co to odrobine podwiązki ale tylko w przypadku spódnicy ołówkowej, bardzo dopasowanej :-) Nie spłaszcza, ani troche. Ma fajne wyciecie na pupe, które kończy się tuz nad pośladkami - nie ma szans, zeby materiał nachodził na pupe. Moze lekko uwypukla pośladki, ale to pewnie zasluga tego, że delikanie ściska ciałko nad pośladkami :-) Ma tez duzo szwów, które ładnie napinają materiał. P.S. A zdjecia sa wyjatkowo nieudane, w rzeczywistosci wyglada o wiele delikatniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: Model 22 - szczegółowo :) 28.02.09, 20:15 Dziękuję za opis, już zaczynam się napalać na ten zakup :-) Szkoda tylko, że w sklepie nylony.pl pas ten kosztuje obecnie 140 zł, a wcześniej był po 120 (i chyba 115 w promocji walentynkowej). Przy obecnym kursie walut chyba nie opłaca się kupować go za granicą... Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Model 22 - szczegółowo :) 28.02.09, 21:50 Oj, ja tez kupilam go za 120 zł :/ I dopiero zobaczylam ze zrobili podwyzke. Ale i tak pewnie skusze sie jeszcze na bialy, bo wiosna idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j Re: Model 22 - szczegółowo :) 30.06.09, 09:46 Nie zgodzę się z tym, że się nie odznacza. Odznacza się wszystko w spódnicach ołówkowych, szwy, podwiązki, linia z tyłu pupy, szew z przodu. Podwiązki jeszcze bym przebolała, ale szwy już nie. Do tego podwiązki z przodu są bardzo długie i przy niskim wzroście trzeba je skracać i szukać krótkich pończoch. Ja mam 163cm (dł. krocza ok. 76cm) i nie da się w tym pasie zapiąć pończoch sięgających prawie pod pupę bez marszczenia manszety, muszę szukać krótkich. Jedynym plusem jest to, że bardzo dobrze trzyma pończochy. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Gdzie można kupić pasy RAGO? 23.02.09, 16:51 1. W Polsce: - www.nylony.pl 2. Za granicą: - www.ragoshapewear.com/ - www.stockingshq.com/stockings-hq-1-0.html - www.sheernylons.co.uk/default.asp - www.alexis4u.com/index.htm - www.openbottomgirdles.co.uk/ Jeżeli znacie jakieś sklepy, gdzie można kupić pasy RAGO, wpisujcie ich adresy jako odpowiedź na TEN post :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazeq Re: Gdzie można kupić pasy RAGO? 14.01.10, 09:57 zagranica: www.secretsinlace.com/category/Rago_Shapewear Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Tabela rozmiarowa pasów Rago 26.02.09, 21:09 www.nylony.pl/rozmiary_pasy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
balbina11 Re: RAGO 721 28.02.09, 12:40 Zakupiłam - czarno różowy S, za radą naszej Fizi ;-) Mam w talii jakieś 76 cm i ta S-ka jest idealna, nawet mogłaby być ciaśniejsza, ale wtedy miałabym problem z samodzielnym zapięciem. Do tego zakupiłam swoje pierwsze nylony i jestem zachwycona. Dostałam paczkę i chciałam się ubrać przed przyjazdem M, oczywiście tego dnia przyjechał wcześniej i musiałam się przed nim zamknąć w łazience. Efekt spektakularny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
intuition86 Re: RAGO 21 i 721 14.03.09, 07:53 Zależy mi na wyszczupleniu. Wg nylony.pl pod tym względem najlepszy jest Rago 21 "[rozmiar] należy dobierać dokładnie na podstawie obwodu pasa (szerokość bioder nie ma tu takiego znaczenia bo pasek jest podcięty ponad nimi)". I tu moje pytanko. Czy jeśli talia będzie mocno ściśnięta to czy aby tłuszczyk nie wyjdzie w okolicy bioder w postaci paskudnej fałdki? Miałam kiedyś jeden gorset, w którym właśnie tak się podziało, nie muszę dodawać że wyglądało to tragicznie ;) Model 721 wydaje się dłuższy i 'łapie' również biodra, ale czy równie skutecznie wyszczupla? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: RAGO 21 i 721 14.03.09, 20:20 Powiem tak, że nic Ci nie wyjdzie a bedziesz miala jedynie uczucie ściśnięcia jezeli weźmiesz taki rozmiar, żeby Cie "naprawde" modelował. Poza tym, Rago to bielizna typowo modelująca więc nie martw sie, że będziesz wygladala "w niej gorzej niz bez niej" - ryzyko jest minimalne :-) Gorsety są inaczej szyte i z innych materiałów, ale jeżeli boisz sie to weź ten dłuższy model. Rago 21 jest skupiony tylko na talii :-) Wg mnie rago 21 bedzie lepiej wygladac, bo w 721 w przypadku bardzo okraglych kształtów moze być efekt zawiązanego bandaża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina11 Re: RAGO 21 i 721 09.04.09, 16:37 Rago 721 modeluje mnie super, ale ja mam tłuszczyk na plecach ;-) Noszę go pod obcisłe sukienki i jest ok. Teraz planuję rago 22 pod letnie sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_freakish Re: RAGO 21 i KMD 29.03.10, 20:37 Czy mocniej wyszczupla Rago 21 czy L'amour Waspie KissMedeadly? który będzie lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: RAGO 31.05.09, 08:20 Po licznych próbach wychodzi na to,że najbardziej pasują mi wysokie pasy RAGO.Na codzień załadam Nr 65 natomiast na specjalen okazje 721. Ma on oprócz innych zalet tę jedną niepowtarzalną,że podciągnięty tuż pod biust(co czynię gdy mam na sobie GIO superlong)podnosi go trochę i optycznie powiększa.Cóz piersi to mój mały kompleks 86 cm. Natomiast 65-piątkę cenię za niezawodne trzymanie pończoch.Nigdy nie spłatał mi figla. Nyllabella Odpowiedz Link Zgłoś
ponczochy.glt.pl 22 biały 01.06.09, 19:51 Prześliczny :-) Niczym nie odbiega od tego samego modelu w kolorze czarnym. Pod jasne ciuchy wymarzony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Rago 1357 aka 57 Lacette 30.11.09, 16:09 Godzinę temu dotarł ze sklepu Girdlebound. To mój pierwszy kontakt z Rago i mogę napisać krótko: masakra! Materiał jest niesamowicie gryzący, miałam go na sobie około 20 minut a teraz siedzę i drapię się jak zawszona! Podejrzewam, że to kwestia przyzwyczajenia, efekt jest tak powalający, że mam w każdym razie zamiar się przyzwyczaić, choćby się waliło i paliło. Na swoje wymiary (62/96) wzięłam S(26 cali) i bardzo dobrze. W talii po prostu pasuje, natomiast biodra cudownie kształtuje, spłaszczając boczki i różne sadło-balerony na rzecz pupy, którą bardzo ładnie zaokrągla i modeluje. Podwiązki nieregulowane, ale przymierzałam z pończochami (Gio 8.5, mój wzrost 160 cm) i pasuje świetnie. Kwiatowy wzór na tkaninie jest rewelacyjny, całość zwłaszcza od tyłu wygląda niezwykle kobieco. Miałam wielkie problemy z przepchnięciem go przez swój dość pokaźny zad, ale widzę, większy powiewałby w pasie. Panel "brzuchowy", mam wersję czarny z czarnym, moim zdaniem zbędny i nic specjalnego akurat mi z brzuchem nie robi. Ogólnie 10/10, a ja wracam się drapać:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Rago 1357 aka 57 Lacette 01.12.09, 16:15 Dwa pytania: a) gdzie kupiłaś pas? b) czy on jest z nylonu? Zaraz rozwiążemy zagadkę drapania! :-) Pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: Rago 1357 aka 57 Lacette 01.12.09, 16:56 Odpowiadam na dwa pytania:) Kupiłam go na www.girdlebound.com Jeśli silna psychika wytrzyma obrzydliwą grafikę w tym sklepie, który wygląda jak ustawiony na chomikobieżnym serwerze, to polecam. Ceny rewelacyjne, przesyłka 11.8 dolarów, płatność PayPalem, oczekiwanie 10 dni, na życzenie za darmo farbują białe girdle i pasy na wybrany z menu kolor. Pytanie drugie: 70% nylon, 30% spandex (exclusive of decoration). Z czego są zrobione decorations w takim razie i co się do nich wlicza, nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Rago 1357 aka 57 Lacette 03.12.09, 17:08 Hm. Dziwne, wiesz? Mój pas nie gryzie ani nie drapie, a skład jest identyczny. Możesz wyprać go w większej ilości płynu zmiękczającego, być może jakieś wystające niteczki mają ostrzejsze końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
wn40 Re: RAGO 23.01.10, 13:43 Prośba do malagracji Zaczynam przygodę z pończochami.Czy mogę rozpocząć od pasa Rago 21-bardzo mi się podoba.W pasie mam 78, biodra 100.Jaki mam wziąć rozmiar.Czy będzie odpowiedni do pończoch od sprzedawcy GLINMAR.Jescze jedno,po cięciu cesarskim mam nieładną fałdę na brzuchu.Czy ją zakryje i wymodeluje? Dziękuję z góry za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja wn40 01.02.10, 12:02 Witaj, możesz zacząć od każdego pasa, który Ci się podoba. Z Rago 21 powinnaś wziąć L. Ten pas będzie odpowiedni do każdych nylonów. Jeżeli masz bliznę w "standardowym" miejscu, to ją zakryje. Pas ściśnie Cię lekko w talii i spłaszczy brzuszek (a to po pewnym czasie skutkuje stałym wymodelowaniem sylwetki). Odpowiedz Link Zgłoś
wn40 Re: wn40 02.02.10, 13:33 Dziękuję Malagracjo za odpowiedź, po konsultacjach na www.nylony kupiłam rozmiar M, leży idealnie, wyszczupla i zakrywa wszystko, co trzeba.Jeszcze tylko udałam się po poradę do Fizi, jak początkująca pończoszanka ma zapiąć żabki z tyłu, bo akrobatką nie jestem, a zapiąć je z tyłu to wielka sztuka.Instrukcję już mam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: wn40 02.02.10, 17:17 Ja się martwiłam, że jak się ściśniesz to nie będzie za dobrze. Bardzo się cieszę, że dopasowałaś sobie pas. :) Odpowiedz Link Zgłoś
valentinee Re: wn40 07.02.10, 13:02 A podzieliłabyś się ta instrukcją zapinania pończoch od tyłu? Też jestem początkująca i muszę się sporo nagimnastykować :) Również jako pierwszy pas wybrałam Rago 21 i jestem zadowolona z efektów. Talia faktycznie jest węższa, a na tym mi głównie zależy. Mam tylko wrażenie, że dziwnie w nim wyglądam pod ubraniem. Czuję się tak sztywno ;) Za to Chłopakowi podoba się bardzo ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
wn40 Re: wn40 14.02.10, 17:21 do valentinee: witam i przepraszam, że tak późno odpowiadam, napisz do mnie na priv maila, to wszystko Ci wytłumaczę dokładnie, nie chcę bez wiedzy fizi pończosznki na forum kopiować jej wypowiedzi wn40@o2.pl Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
oneiris RAGO 16.02.11, 20:31 Cześć, dziewczyny. Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze czasem zagląda :) Pomysł rozpoczęcia przygody z pończochami do paska nie daje mi ostatnio spokoju. Chcę zacząć od czegoś wygodnego (żeby przypadkiem się nie zniechęcić) i myślałam właśnie o pasie Rago. Wpadł mi w oko model Satin, o ten: www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=2_104_105&products_id=368&zenid=68eba4b1561ae39e4e3610256961e6e6 Czy wiecie, czy to udany model? Może któraś z Was go wypróbowała? Jeśli chodzi o modelowanie, to zależy mi głównie na schowaniu dołu brzucha. Za to boję się efektu baleronu w talii - górny brzeg pasa wbity w ciało nie może wyglądać dobrze. Będę wdzięczna za wszelkie rady Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: RAGO 17.02.11, 17:13 O ile nie masz w talii dużo miękkiego ciałka i nie weźmiesz pasa za małego o 2 rozmiary to się nic nie powinno wbić:D Z brzuszkiem sobie też na pewno poradzi;) Pasek jest udany, trochę za nisko nachodzi na pośladki, niżej niż klasyczny Rago 22 czy 140, ale może to specyfika tylko moich 4 liter;) acha, przez to że materiał jest dość rozciągliwy, niestety na mnie pas nie wyglądał jak na modelce, tylko na dużo bardziej zabudowany. Rozmiar należy brać wg wskazówek na stronie pasek troszkę mniejszy, ogólnie śliczny, fajne wąziutkie i w miarę krótkie podwiązki (krótkie w porównaniu ze starszym bratem 22:) Odpowiedz Link Zgłoś