Dodaj do ulubionych

Apartamenty Korona

15.04.08, 15:37
Witam,
zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Apartamentowcu przy ul. Przyjaźni 66.
Dlatego wcześniej chciałam zapoznać się z opiniami nt developera, jednakże nic
na jego temat nie znalazłam. Czy może ktoś z Was mógłby podzielić się jakimiś
'ciekawostkami'? A może uda mi się tutaj spotkać przyszłych sąsiadów? :)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: z archiwum Re: Apartamenty Korona IP: *.ikatel.pl 15.04.08, 16:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=74890434
    • Gość: buu Re: Apartamenty Korona IP: *.gorzow.mm.pl 15.04.08, 18:33
      www.nowygorzow.pl inwestycje gorzow budownictwo
      najlepiej kupować mieszkania u sprawdzonego dewelopera, lub zasiegnac szerszej
      opinii na jego temat, nie tylko na forach hehe :)) pzdr

www.nowygorzow.pl inwestycje budownictwo Gorzów
    • klient-1 Re: Apartamenty Korona 25.05.08, 12:44
      Witam! jestem klientem developera"Korona" Piotr Drobnicki i
      zdecydowanie nie polecam, aby kupować własnie od niego mieszkanie.
      Przede wszytkim jest opóznienie prawie pół roku a po ostatniej
      rozmowie z developerem usłyszałem, że ten nie może mi podac terminu
      oddania budynku do uzytkowania i nie wiadomo kiedy tan będę mógł
      zamieszkać. Usłyszałem natomist, że moge rozwiżać umowę ale....
      umowa jest tak sptytnie skonstruowana, że I transza w wys ok 140 tys
      jest równocześnie zadatkiem a zatem przy rozwiązaniu umowy na pewno
      go stracę. Juz teraz wie, dlaczego Pan Piotr Drobnicki "KORONA" jak
      ognia unika podpisywania umów przedwstępnych w formie aktu
      notarailnego... Jakby tego było mało Pan Piotr chyba płaci
      pracownikam na pograniczu opłacalności ponieważ notorycznie ma
      problemy z pracownikami i w chwili obecnej na ok 70 mieszkań są 2
      ekipy, które tynkują mieszkania i w takim tempie zakonczy sie to za
      ok rok... I tak było prawie przy każdym etapie. Aby móc zamieszkać
      trzeba czekac aż będzie oddanie do użytkowania domu - czyli po
      zakonczeniu "tynkowania" wszytkich mieszkań i klatek schodowych , a
      zatem w tym tempie to ok rok......Oczywiście w umowie nie ma nic na
      temat ewentualnego opóźnienia developera!Jest natomiast wspomniane,
      że nie odpowiada on za opóźnienia wynikłe ... i również brakiem siły
      roboczej, - a zatem jakby przewidział , że tak może być! Tylko
      pytanie co możemy okreslic za brak takiej siły? czy to że nikt u
      Pana Piotra nie chce pracować, czy fakt, że płaci się jak płaci i
      dlatego tej siły roboczej nie ma? Na dodatek developer w swojej
      postawie nie ma pokory dla swoich klientów i proponuje rozwiązanie
      umowy - a dlaczego? dlatego, że zadatek w niemałej kwocie ( w moim
      przypadku ponad 100 tys) zostanie w jego kieszeni:-)
      reasumując:sprytny developer, który skonstruował tak umowę przy
      pomocy oich prawników jakby wiedział co jakie zaraz mogą powstać
      problemy...Zdecydowanie nie polecam zakupu tam mieszkań
      • Gość: Ważne - pilne Re: Apartamenty Korona IP: *.srv.volvo.com 14.10.08, 08:02
        Chciałabym się z Tobą pilnie skontaktować, mam taką samą sytuację
        jak Ty, jak zaglądasz na to forum prosze Ciebie o kontakt: 0606 717
        056. Wydaje mi się, ze można coś wymyśleć.
    • Gość: kklient Re: Apartamenty Korona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 15:48
      Opóźnienie jest - to prawda ale i tak nie buduja tego tak długo jak
      inni. Zastanawiam się nad kupnem i przegladałem dokumenty-
      pozwolenie na budowe dostali w lecie 2006 czyli budowa nie trwa
      dwóch lat, ksiięgi wieczyste czyste zadnego kredytu, a deweloper -
      to jego własna dzialalnośc gosp. - dośc elastyczny , daje długi czas
      na zalatwienie kredytu no i najwazniejsze ceny - są przyzwoite.
      • Gość: Pracownik Re: Apartamenty Korona IP: *.as.kn.pl 10.07.08, 05:48
        Pracuje na tej budowie i wiem ze pan Piotr próbuje tanim kosztem zakończyć prace
        tynkarskie proponując śmieszną cenę za tą usługę. Do wtorku były 4 firmy
        tynkarskie ale jedna już zrezygnowała i zanosi się że to nie koniec.
        • Gość: Tolek Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 10:33
          Kiedyś się tam przeszedłem, bo rozglądam się za mieszkaniem.
          Pogadałem z jednym z "pracowników". Z dwoma. Nie zazdroszczę im
          pracy. Ściany są masakrycznie krzywe i na nich spoczywa obowiązek
          wyrównania ich tynkiem tak, zby kupujący niczego nie zauważył.
          Powiesicie sobie na takiej ścianie szafkę kuchenną i będzie
          nieszczęście.
        • Gość: klient Re: Apartamenty Korona IP: *.eranet.pl 19.07.08, 12:39
          Pytanie: a wg Ciebie kiedy zakończy się budowa (pytam o stan kiedy
          już będą wszystkie tynki, zadaszenie)?

developer niestety nie potrafi/nie chce udzielić wprost tej
          odpowiedzi.
          • Gość: kde44 Re: Apartamenty Korona IP: *.magma-net.pl 03.08.08, 12:18
            Być może już pod koniec 2008. Ale zaufania do nich to bym do tego dewelopera nie
            miał. Nie ma żadnej tablicy budowy a totalny syf jaki panuje na budowie i
            dookoła w trakcie budowy stanowczo mnie od tego "apartamentowca typu
            amerykańskiego" odstręczył. W dodatku lokalizacja jest straszna - poziom brudu w
            okolicy jest nieznośny. Niedługo zacznie się przebudowa wszystkich okolicznych
            ulic: przyjaźni, jeździeckiej i skrajnej. Będzie to pewnie trwało wieki. Potem
            może da się tam mieszkać, ale przez pierwsze parę lat to pewnie będzie makabra.
            Zainteresowanym proponuję postać kwadrans na skrzyżowaniu Krzycka/Przyjaźni i
            pooddychać pełnymi płucami. A potem zrobić sobie wycieczkę w czasie deszczu i
            przespacerować się po okolicy. To naprawdę robi wrażenie...
            • Gość: klient3 i co dalej IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 17:08
              a czy ktoś ma coś pozytywnego do powiedzenia na temat tej inwestycji
              czy develpera? Czytajac to wszystko i będąc jednocześnie klientem
              nie ma powodów do radości. Zastanawiam się jakie jescze
              niespodzianki przed nami klientami.
            • Gość: z okolicy Re: Apartamenty Korona IP: *.magma-net.pl 05.08.08, 00:22
              Jeśli chodzi o te ulice - Skrajna - Jeżdziecka - Przyjaźni, to chyba
              nie wszystkie na raz...

Skrajna została właśnie "odremontowana" - kładli kanalizację i potem
              położyli nową nawierzchnię - byłoby dziwne, gdyby zaraz znowu
              zaczęli ja przebudowywać.

To prawda, że w planach miasta jest przedłużenie ulicy Jeździeckiej
              - tak iż będzie równoległa do Skrajnej i będzie przebiegała wzdłuż
              bloku budowanego przez "Koronę" - ale nie jestem pewien, czy nastąpi
              to tak szybko. W sumie w mieście jest wiele ważniejszych inwestycji,
              niż zrobienie ulicy, która nie wniesie aż tak wiele do poprawy
              komunikacji w okolicy (dojazd do Karkonoskiej jest możliwy Skrajną),
              choć ułatwieniem byłoby z pewnością związane z tym ewentualne
              przebudowanie skrzyżowania Krzycka/Przyjaźni.

A remont Przyjaźni zaplanowany jest chyba na 2009/2010 - ale to
              akurat plus, bo znacznie poprawi sytuacje w okolicy. Sama Przyjaźni
              jest w fatalnym stanie, a poprzez tak krzywy bruk ruch na niej jest
              niesamowicie głośny...
              • Gość: kde44 Re: Apartamenty Korona IP: *.magma-net.pl 05.08.08, 14:06
                Jeśli nie wszystkie naraz, tym gorzej, bo dłużej to się będzie ciągnąć, a
                "apartamentowiec typu amerykańskiego" stoi dokładnie w centrum planowanej
                przebudowy ulic w tym rejonie. Oczywiście przebudowa Przyjaźni poprawi
                komunikację, ale będzie trwała dość długo - nie mówię, że nie da się tam
                mieszkać po remoncie, tylko przed i w trakcie. W tej chwili naprawdę ciężko
                wytrzymać w okolicy ze względu na syf, który robi deweloper od tego
                "apartamentowca" i tymczasową bazę Polaqua. Tam naprawdę nie da się normalnie
                oddychać ani chodzić po chodniku.
                • Gość: Pracownik Re: Apartamenty Korona IP: *.lanet.net.pl 06.08.08, 21:21
                  Nie ma nic dobrego do powiedzenia na temat budowy i dewelopera.
                  To nie jest blok mieszkalny tylko totalna klapa!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Ściany nie są krzywe ale bardzo bardzo krzywe. 8cm. tynku żeby ją
                  wyrównać to standard. A na takiej grubuści tynku nie radze nic
                  wieszać nawet obrazka. Współczuje tym co kupili już mieszkanie od
                  p.Piotra
                  • Gość: beki Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 13:39
                    Totalną klapą jest to co ty wypisujesz. Pochodź po innych budowach i
                    pooglądaj, dowiedz się o opóźnienia a wtedy pogadamy. Najlepiej to
                    tylko siedziec nic nie robic, narzekać i oczerniac. Nikt nikogo do
                    kupna mieszkania nie zmuszał. Umowa nie pasowała nie trzeba było jej
                    podpisywać. Wasz wybór!!! Ja jestem zadowolona i z mieszkania i z
                    dewelopera bo trzeba robić coś więcej niż tylko NARZEKAć!!!
                    • Gość: beki Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 14:15
                      Podpisujesz się jako pracownik? A może już nim nie jesteś? Szkoda
                      tylko że deweloper ma takich współpracowników jak TY, może gdyby nie
                      WY ta budowa byłaby już dawno zakończona a JA dawno bym się już tam
                      wprowadziła. Polecam te mieszkania są ładne, przestronne a co
                      najważniejsze budynek jest wybudowany z cegły a nie jak na innych
                      budowach z PUSTAKÓW (białych)!!!
                      • Gość: Beata Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:51
                        Czy ktoś wie jak sie skontaktować z kierownikiem budowy? Dlaczego
                        robotnicy na budowie nie wiedzą kto nim jest i jak się nazywa?
                      • Gość: Pracownik Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 14.09.08, 23:14
                        Kierownik budowy jeździ bordowym fiatem.
                        Jeśli ten budynek jest murowany z cegły to chyba nier mówimy o tej
                        samej budowie. Na Przyjaźni 66 bydynek jest wybudowany chyba z 4
                        rodzaji pustaków i też z białych. Niektórzy chyba nie zwracaja uwagi
                        na szczeguły. Na tynk jest norma max.3cm a na ścianach jest nawet po
                        8cm. Wiem że się powtarzam ale zobaczymy co powie BEKI po 2
                        miesiącach mieszkania tam. Jak spadnie jej szafka lub pół ściany. Na
                        własne oczy widziałem jak murarze stawiali ściane odrazu ja
                        oblewając.(pijąc podczas murowania)
                        • Gość: beki Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.08, 14:09
                          Oj nie wiem dlaczego wypisujesz takie głupoty widać, że pracowałeś
                          tam bardzo krótko i to nie od samego początku. Ja budowę obserwuję
                          od momentu "wbicia łopaty", każdy etap, także nie wypisuj BZDUR.
                          Wiesz to ciekawe podajesz się za pracownika który tak wszystko
                          swietnie wie i co dalej tam pracujesz? Nie przeszkadzają Ci te
                          według Ciebie wszystkie nieprawidłowości? A może Ty kładziesz ten
                          TYNK więc stąd wiesz, że jest źle położony?
                          • Gość: Anty !!! Re: Apartamenty Korona IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 16:37
                            Droga Beki
                            Wiesz jestem skłonna bardziej uwierzyć temu pracownikowi niż Tobie,
                            wystarczy posłuchać komentarzy innych pracowników żeby wysnuć
                            wniosek że ta budowa to jedna wielka lipa - to są dosłownie słowa
                            które tam usłyszałam. Ja natmiast nie mogę sobie wybaczyć że
                            zdecydowałam się kupić mieszkanie od Pana Piotra Drobnickiego -
                            dałam się nabrać na piękne słowa i teraz za to płacę...
                            • Gość: beki Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 11:27
                              Jeżeli skupiasz się tylko na tym co mówią pracownicy i to ICH zdanie
                              jest dla Ciebie priorytetem, no cóż.... Szkoda , że sama nie umiesz
                              decydowac a bazujesz na głupotach "gdzieś" i "od kogoś" usłyszanych.
                              To jest WASZ wybór. Nie wiem dlaczego nie rozumiecie jednej
                              podstawowej rzeczy, że nikt nikogo nie zmuszał do kupna tam
                              mieszkania. To są WASZE decyzje. I szkoda tylko, że My Polacy mamy
                              w swoim charakterze tylko manie narzekania. To smutne....
                              • Gość: ~~mmm Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:05
                                Czy ktoś zna przybliżony chociaż termin oddania budynku do użytku? Z
                                tego co obserwuję na razie się na to nie zanosi..
                                • Gość: prawda Re: Apartamenty Korona IP: *.eranet.pl 18.11.08, 21:57
                                  niestety budowa tego budynku to wielkie nieporozumienie, sam
                                  właściciel -P.D.- ma problemy z własną osobowością (zresztą kto z
                                  nim rozmawiał to o tym wie).

To że będziemy tam mieszkać na wiosnę to pewne. Niestey pewne jest
                                  to, że to jest bardzo niski standard budynku (na korytarzach gumowa
                                  wykładzina, parapety i rynny z najtańszej blachy, zewnętrzna część
                                  budynku o niskiej jakości itp).

Reasumując, kupiliśmy drodzy Mieszkańcy budynek o niskim
                                  standardzie, developer jest chałturnikiem którego się należy
                                  wystrzegać (moim zdaniem facet ma naprawdę problemy z osobowością).

On kończy budowę my musimy zacząć wojnę.
                                  • Gość: nic dodać nic ująć Re: Apartamenty Korona IP: *.gprs.plus.pl 20.11.08, 14:45
                                    a raczej wiele możnaby jeszcze dodać, ale to się chyba tylko do
                                    gazet nadaje...
                                    • breslau99 Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? 20.11.08, 17:16
                                      Kiedy zamierzacie sie wprowadzac?
                                      • Gość: ~~mmm Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 17:51
                                        Poczyniłam już pierwsze kroki w tym kierunku ale zaprzestałam
                                        ponieważ mieszkania są nieogrzewane i wszelkie prace wykończeniowe
                                        mijają się z celem...
                                        • Gość: anty Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? IP: *.gprs.plus.pl 23.11.08, 22:03
                                          Ja jestem w trakcie, ale nie wiem w którym momencie przerwać bo brak
                                          ogrzewania może sprawić, że cała robota pójdzie na marne. Są już
                                          niby kaloryfery, ale to nie znaczy, że w końcu zaczną grzać. Ta
                                          budowa rządzi się swoimi prawami, a jakimi - tego nie wie nikt...
                                          • Gość: ~mmm Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 22:47
                                            pozostaje nam tylko mieć nadzieję ,że wkrótce będziemy mogli
                                            wprowadzić się do swoich mieszkań... tylko trochę juz tej
                                            cierpliwości brak...
                                            • breslau99 Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? 25.11.08, 16:37
                                              No widać, że cos sie ruszyło, uruchamiaja ogrzewanie.
                                              • krasnalzgrilla Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? 05.02.10, 20:08
                                                breslau99 napisał:

> No widać, że cos sie ruszyło, uruchamiaja ogrzewanie.

nie tylko uruchomili ogrzewanie, ale i opłaty comiesięczne...widać akt
                                                notarialny już blisko, blisko coraz bliżej...i wtedy się zacznie...władzę
                                                przejmiemy MY.

• krasnalzgrilla Re: Czy już ktoś wykończył swoje mieszkanie? 05.02.10, 20:09
                                        już mieszkamy ... "na budowie", ale mieszkamy...
    • Gość: Majka Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:19
      Coś mi podejrzany jesteś. Raz piszesz "jak ja bym tam pracowal" a za
      chwilę "a prosze wiezyc rozmawialam". To kto Ty jesteś On czy Ona?
      Ze już nie wspomnę że po ilości błędów ortograficznych wyglądasz mi
      na , jak sam to powiedziałeś "żula po podstawówce", zdesperowanego
      byłego pracownika budowy "Apartamentów Korona", który szuka miejsca
      żeby się wyżalić.
      • Gość: m.s.w. Re: Apartamenty Korona IP: *.dint.wroc.pl 26.02.09, 10:59
        Powiem wam tak. Byłem tam dzisiaj. Mimo olbrzymich opóźnień itd.....budynek już
        stoi i nie jest w nim wcale tak tragicznie. Faktycznie budowlańcy z tej budowy
        to jakieś nieporozumienie, ale taki jest standard części pracowników
        budowlanych, a akurat tutaj było ich aż ponad średnią.

Mam już prąd w mieszkaniu - dzisiaj elektrownia założyła licznik. Korytarze są
        pomalowane i wygląda to jak budynek mieszkalny, a nie obora. Jest szansa (choć
        takich było wiele) że budynek będzie nadawał się do mieszkania (co nie oznacza
        jego odebrania) już pod koniec marca. Ci co kupili tam mieszkanie mogą narzekać
        (ja również popełniłem ten błąd kupując dziurę w ziemi od człowieka z brakiem
        przeszłości budowlanej na podstawie dobrych rokowań). No każdy się może pomylić.
        Mankamentem jest tutaj oczywiście ilość kosztów które trzeba ponieść na
        doprowadzenie mieszkania do stanu używalności. Stan deweloperski bez instalacji
        wodnej w łazience, tynków wygląda naprawdę nie poważnie. Drugim mankamentem są
        koszty kredytu. Opóźnienie trwa już ponad rok czyli przy niewielkim mieszkaniu
        20 tys. wyrzucone dla banku. Jeżeli ktoś chce pogadać co robić dalej niech
        napisze swoje GG - chętnie podzielę się spostrzeżeniami. Może razem coś
        osiągniemy występując na drogę sądową przeciwko deweloperowi - bo tego chyba nie
        odpuszczę.....
    • Gość: medyk Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:45
      b]Przybyłem, zobaczyłem łaziłem tam cały tydzień... i po tygodniu
      namysłu kupiłem.
      Przekonały mnie porządne materiały z jakich wybudowano ten budynek i
      ...zdenerwowanie przedstawicieli firm "od" drzwi, "od" okien, "od"
      wind itd. Wszyscy narzekali, że deweloper czepia się najmniejszych
      szczegółów przy odbiorze prac. Deweloper w pierwszym kontakcie
      "trudny" ale zyskuje w miarę poznania. Facet pochodzi z Kanady i
      przyzwyczajony jest do innych standardów dlatego faktycznie jest
      upierdliwy dla podwykonawców (ale w końcu to on płaci... więc
      wymaga)
      Na miejscu jest ochrona 24h/dobę i powiem, że chyba zbyt gorliwie
      ochraniają- jak chciałem przed kupnem pooglądać mieszkania to nie
      wpuścili mnie do środka budynku tylko stałem jak kołek przy dyżurce
      i czekałem 20 min. aż przyjdzie ktoś kto mnie oprowadził (i tak za
      każdym razem...)
      Dużym plusem jest położenie. Budynek jest przy parku a remont
      infrastruktury drogowej jest juz klepnięty w UM. Mieszkania można
      oczywiście kupić taniej ale wartości nieruchomości w takim
      standardzie i lokalizacji niewątpliwie wzrośnie. Mieszkania kupiło
      tam już kilku znanych ludzi ze swiata polityki, sztuki, kilku
      menagerów więc nie obawiam się burd czy braku porządku.
      Poza tym mam "wszędzie blisko"!
      Minusem dla mnie jest to, że jeszcze nie jeżdżą windy ( a działają
      już od dawna!!!) Pytałem jakiegoś kierownika to mi powiedział, że
      firma która zakładała windy nie dostarczyła jeszcze kopletu
      dokumentów technicznych a deweloper woli dmuchać na zimne bo w razie
      "W" nie chce mieć kłopotów. Może i racja ale DLACZEGO TAK DŁUGO!?
      Rada: jak chcecie być konkretnie obsłużeni i oprowadzeni po budynku
      a do tego jesteście "upierdliwie aptekarscy" :) to poproście
      Ochroniarza albo kierownika budowy aby zajął się Wami Pan Tomek.
      Facet jest niezwykle miły, cierpliwy i poświęci Wam tyle czasu ile
      potrzebujecie.[/b]
      • Gość: gość Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 23:36
        o kurcze, czegoś takiego na tym forum jeszcze nie czytałam ...
        • Gość: sam Re: Apartamenty Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 15:16
          czy ktoś już ma akt notarialny? Miał być do 12.2008. Opóźnienie prawie rok a
          deweloper coś z aktem kręci. O co chodzi?
          • Gość: ja Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 21.10.09, 00:33
            czy może ktoś już podpisał ten "protokół na wydanie lokalu
            mieszkalnego wraz z umową w sprawie ponoszenia kosztów eksploatacji
            lokalu i kosztów zarządu nieruchomościa"?? Przecież to jakiś absurd:
            wartość 1GJ energii cieplnej=115zł ?? Czy to nie jest zdecydowanie
            za dużo?? A i jeszcze czy powinniśmy już regulować koszty
            eksploatacji lokali i części wspólnych, których nie jesteśmy jeszcze
            właścicielami? Czy nie powinniśmy najpierw podpisać aktu własności u
            notariusza?
            • Gość: br Re: Apartamenty Korona IP: 195.14.4.* 04.11.09, 13:49
              podaj jakiegos maila
              • Gość: rudek Re: Apartamenty Korona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:00
                ja w tej samej sprawie... rudek777@gmail.com

podpisałam ten protokół..nie wiem dlaczego...może przez to że
                p.Drobnicki wyprowadził mnie z równowagi...jak zawsze:(
            • Gość: Yellow10 Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.09, 18:12
              Witam, też kupiłam tam mieszkanie. Protokół podpisałam rok temu, ale nie
              dostałam żadnych dokumentów dotyczących opłat, o których Ty piszesz. Czy
              otrzymujesz jakieś faktury na koszty eksploatacji itd? Do tej pory płaciłam
              tylko za prąd. W lipcu miało odbyć się podpisanie aktów notarialnych, ale cisza.
              Pozdrawiam
              • Gość: rudek Re: Apartamenty Korona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:58
                od pazdziernika jest juz płatny czynsz...no i za zaległy rok okazało
                sie , że tez trzeba zapłacić...karteczka z informacją o odbiorze
                dokumentów była rozwieszana na drzwiach..hehe
                • Gość: yellow10 Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.09, 18:12
                  Witam, Świetne miejsce, szczególnie dla tych co tam jeszcze nie mieszkają. Będę
                  musiała się tam przejechać. A może wiesz dlaczego pocztą nie wysłali tych
                  informacji? Z tego co widziałam, to w niewielu mieszkaniach wieczorami świeci
                  się światło. Jeszcze raz dzięki za info.
    • Gość: ~r Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:34
      Czy ktoś wie ilu mieszkańców mieszka w budynku?
      • Gość: dj lansik Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 12:05
        chyba nie tak znowu duzo
      • Gość: krasnalzgrilla Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 09:18
        z tego co wiem to w budynku mieszka ok 26 osób, zamieszkałe jest 15 % lokali z
        70, które zostały wybudowane.
    • Gość: jm Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.10, 17:50
      Spotkałam się już z czymś takim jak ciepła woda tylko do 22. U nas wystarczyło
      zebranie wspólnoty, na którym zdecydowaliśmy, że chcemy mieć dostęp do ciepłej
      wody przez 24 godz. na dobę i już. Może to dobrze, że p. Drobnicki tam mieszka,
      więc na własnej skórze pozna wszystkie niedogodność i zadba o to aby Wam i Jemu
      mieszkało się dobrze.
      • Gość: ~bb Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 23.02.10, 08:07
        Czy ktoś wie kiedy w końcu będą zamontowane domofony?
        • Gość: yellow10 Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.10, 18:59
          Podobno za parę dni będzie wywieszona informacja kiedy będzie chodził
          specjalista od domofonów i będzie zamówienia, ponieważ jest wiele modeli do wyboru.
    • pzfd_wroclaw Re: Apartamenty Korona 24.03.10, 14:59
      Przy zakupie mieszkania warto pamiętać, że istnieje PZFD, czyli Polski Związek Firm Deweloperskich. Zrzesza on firmy rzetelne, wiarygodne, posiadające odpowiednie doświadczenie w branży deweloperskiej. Firmy te przestrzegają zasad Kodeksu Dobrych Praktyk oraz Katalogu Zasad Umowy Deweloperskiej, które zapewniają bezpieczny zakup mieszkania. Przed dokonaniem tak poważnego wyboru , warto się zastanowić, której firmie i dlaczego powinniśmy powierzyć swoje pieniądze.
    • pzfd_wroclaw Re: Apartamenty Korona 24.03.10, 15:17
      Przy zakupie mieszkania warto pamiętać, że istnieje PZFD, czyli Polski Związek
      Firm Deweloperskich. Zrzesza on firmy rzetelne, wiarygodne, posiadające
      odpowiednie doświadczenie w branży deweloperskiej. Firmy te przestrzegają zasad
      Kodeksu Dobrych Praktyk oraz Katalogu Zasad Umowy Deweloperskiej, które
      zapewniają bezpieczny zakup mieszkania. Przed dokonaniem tak poważnego wyboru ,
      warto się zastanowić, której firmie i dlaczego powinniśmy powierzyć swoje
      pieniądze.
    • Gość: Bela Re: Apartamenty Korona IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.10, 00:38
      jesli nie było grzyba i braku wody w umowie, albo jesli developer
      obiwecywal w umowie naprawienie usterek, mozesz oddac sprawe do
      sądu, niech ukara developera.
    • Gość: yellow10 Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 15:23
      A może trzeba zwołać zebranie wspólnoty mieszkańców. Jest już chyba parę osób,
      które mają akty własności swoich mieszkań. Można też zorganizować spotkanie
      tych, którzy są właścicielami mieszkań bez Pana Dewelopera i obgadać bieżące
      sprawy i nasze zastrzeżenia a następnie przekazać to Panu Deweloperowi. Póki co
      On dyktuje swoje warunki.
      • Gość: bb Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 22.05.10, 08:13
        Zastanawiam się nad sensownością płacenia pełnej kwotu czynszu ,
        płacimy za coś czego nie ma.

Myślę,że wspólnota mieszkaniowa miałaby nad czym debatować , jest
        wiele niedosiągnięc i niejasności w tym tzw. "apartamentowcu".
        • Gość: yellow Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.10, 18:18
          No to wydaje mi się, że trzeba się skrzyknąć. Pewnie już czas wybrać zarząd
          wspólnoty, który dbałby o interesy nasze i swoje. Bo jak tak dalej pójdzie, to
          zebranie zorganizują nam dopiero na początku 2011 roku, aby przedstawić na
          roczne rozliczenia. Może trzeba pogadać z sąsiadami.
          • Gość: JM Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.10, 09:10
            Kto ustalał koszty związane ze sprzątaniem garażu. Firma sprzątająca nie ma tam
            za dużo roboty, bo sprząta tylko pas środkowy- drogę dojazdową i konserwuje
            bramę.Czy robi to codziennie? Dlaczego tyle to kosztuje? Na koszt utrzymania
            garaży składa się: sprzątanie części wspólnej,okresowy przegląd wentylacji i
            serwis bramy wjazdowej. Czy wiadomo skąd wyszło prawie 70 zł/m-c? Szkoda,że w
            tej kwocie nie mieści się sprzątanie również miejsc postojowych.
            • Gość: mm Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 24.06.10, 22:59
              Akty notarialne podpisane , także proponuję spotkanie mieszkańców np
              na piętrze pizzerii Biesiadowo.
              Jest wiele niejasności, naprogramowych płatności które można
              zlikwidować, płatności za rzeczy nieistniejące itp, itd. Jest nad
              czym debatować.

Proszę o propozycje terminów ,o ile w ogóle ktoś zagląda na to forum.
              • Gość: JM Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.10, 18:11
                Chyba rzeczywiście mieszkańcy nie zaglądają na to forum zbyt często. Podobno
                15.07 jest spotkanie w sprawie domofonów, więc będzie okazja się spotkać i
                poznać oraz wymienić się np adresami e-mail w celu kontaktowania się w sprawach
                naszego budynku. Organizatorem tego lipcowego spotkania jest chyba Pan
                Drobnicki, więc albo przy Nim będzie można poruszyć nurtujące nas kwestie lub
                umówimy się na spotkanie w innym terminie i bez Niego.
                • krasnalzgrilla Re: Apartamenty Korona 16.07.10, 18:03
                  Gość portalu: JM napisał(a):

> Chyba rzeczywiście mieszkańcy nie zaglądają na to forum zbyt często. Podobno
                  > 15.07 jest spotkanie w sprawie domofonów

co to oznacza podobno albo jest albo go nie ma.
                • Gość: krasnalgrall Re: Apartamenty Korona IP: *.lanet.net.pl 20.07.10, 05:27
                  No i co spotkanie się odbyło , masz już ten domofon?
              • Gość: judym Re: Apartamenty Korona IP: *.lanet.net.pl 16.07.10, 18:01
                Gość portalu: mm napisał(a):

> Jest wiele niejasności, naprogramowych płatności które można
                > zlikwidować
                , płatności za rzeczy nieistniejące itp, itd. Jest nad
                > czym debatować.

Jestem członkiem wspólnoty z naprzeciwka. jakieś półtora roku temu my
                zasiedlaliśmy budynek. Naliczone opłaty, bo mieszkania wydane, racjonowanie
                ciepłej wody, bo w nieliczne lokale są użytkowane, itp.

Założyliśmy grupę właścicielską i ... zaprosiliśmy zaprzyjaźnionego zarządce,
                aby nam wytłumaczył jak funkcjonuje wspólnota i dlaczego mamy płacić, choć z
                czegoś nie korzystamy - windy parter.
                Za co płaca właściciele miejsc parkingowych - u nas opłata ok 146 zł za stanowisko.

Radzę zapoznać się z tekstem ustawy o własności lokali by zrozumieć co do
                was będą mówili profesjonaliści /prawnicy, zarządcy administratorzy/.

Jeszcze jedno, wspólnota mieszkaniowa to nie to samo co spółdzielnia
                mieszkaniowa tego nie da się porównać, pisze o tym bo u nas na pierwszym
                spotkaniu był sajgon zwolenników zarządzania z Radami mieszkańców, Komisjami
                rewizyjnymi , czy pisaniem statutu wspólnotowego czy rejestrają w sądzie
                gospodarczym czy wystaniem za czynsz faktur dla tych co mają zarejestrowaną
                działalności gospodarczą.

Po roku rozliczą wam naliczone opłaty w oparciu o koszty zarządu budynkiem. Na
                podstawie tych kosztów z "małym plusikiem" wyliczą wam nowe opłaty, znowu na rok.
                Zapamiętajcie, że lepiej jest zwracać kasę niż dopłacać jednorazowe duże kwoty.

• krasnalzgrilla Re: Apartamenty Korona 16.07.10, 18:10
              Gość portalu: JM napisał(a

> Dlaczego tyle to kosztuje? Na koszt utrzymania
              > garaży składa się: sprzątanie części wspólnej,okresowy przegląd
              > wentylacji i serwis bramy wjazdowej.
              > Czy wiadomo skąd wyszło prawie 70 zł/m-c?

Czy możesz wypisać detale co składa się opłaty za 70 zł jota w jotę?

• Gość: jm Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.10, 10:41
                Wszystkich pozycji nie znam. Na pewno jest w tym sprzątanie części wspólnej
                czyli drogi dojazdowej do poszczególnych miejsc parkingowych, ale już nie same
                miejsca, konserwację bramy wjazdowej i pewnie wszystko co jest związane z
                prawidłowym funkcjonowaniem wentylacji i oświetlenia. Ale czy to powinno aż tyle
                kosztować?
                Wracając do domofonu to go jeszcze nie mam.
                • krasnalzgrilla Re: Apartamenty Korona 20.08.10, 18:53
                  Gość portalu: jm napisał(a):

> Wszystkich pozycji nie znam.

to co masz już jakieś opłaty, czy nie ?
                  A Może tak sobie marudzisz pod publikę.
                  Że za drogo?
                  A co Ty proponujesz i co za to można kupić dla tego miejsca parkingowego.
                  • Gość: ~b Re: Apartamenty Korona IP: *.chello.pl 24.09.10, 07:41
                    Czy utworzyła się już Wspólnota Mieszkaniowa? Bo nic o tym nie słychać.
                    • Gość: obcy Re: Apartamenty Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.10, 20:59
                      Z tego co wiem, to Wspólnota powstaje w chwili podpisania aktów notarialnych przez właścicieli. Teraz powinno się zwołać zebranie właścicieli i wyłonić Zarząd, który w imieniu reszty pilnowałby interesów Wspólnoty - np. rozliczył dewelopera z wad budynku, jeśli takie są, ( żeby gwarancja nie minęła).
    • Gość: jm Re: Apartamenty Korona IP: 78.8.136.* 09.07.10, 22:35
      Jeśli ustawia spotkanie w celu wyboru domofonów, to chyba je chce załatwić.
    • hipoteczny11 Re: Apartamenty Korona 22.02.11, 21:27
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: renifer Re: Apartamenty Korona IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 11:06
        Chcialbym odswiezyc nieco temat i dowiedziec sie jak wyglada na dzien dzisiejszy mieszkanie w tym apartamentowcu gdyz jest nadal sporo mieszkan wolnych i zastanawiam sie nad zakupem ale z drugiej strony jest to bardzo dziwne ze po tylu latach nadal jest tyle wolnych mieszkan. Bede wdzieczny za kazda opinie.
        • Gość: zainteresowany Re: Apartamenty Korona IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 23:44
          witam,

podnoszę temat.
          jak wygląda aktualna sytuacja mieszkańców?
          da się mieszkać?
          jak wyglądają koszty i współpraca z developerem/zarządcą?
          jak ze standardem budynku i usuwaniem awarii?
          • Gość: janek Re: Apartamenty Korona IP: *.geotag.pl 10.10.13, 13:45
            Witam,
            planuje zakup tam mieszkania, zastanawia mnie dlaczego po tylu latach wciąż stoją puste jak dookoła ciężko znaleźć jakiekolwiek wolne w tej cenie :|
            czy może ktoś się wypowiedzieć czy warto? jakie sa minusy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka