Gość: Kasia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 10:53 czy ktos z Was ma meble kuchenne Bodzio? jak sie sprawuja? czy warto je kupic? A pokojowe - tj. regały i wypoczynek? są tanie, ale czy nie rozpadną sie po roku? milego tygodnia wszystkim! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: meble Bodzio IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 12:55 Witaj. Ja osobiście nie mam takich mebli, ale słyszałam od znajomych, którzy się zaopatrzyli w Bodziu w kuchenny komplecik, że to raczej nie był dobry pomysł. Podobno po kilku tygodniach zaczęła się odklejać okleina i w żaden sposób nie można było jej doprowadzić do porządku. Były też zdaje sie spore problemy z montażem. Panowie przez ładnych parę tygodni przywozili tę część, która służy do zabudowy zmywarki. Poza tym słyszałam opinie innych znajomych, że to są raczej meble jednorazowe. Dotyczy to zarówno kuchennych, jak i wypoczynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: meble Bodzio - help me! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 21:12 Dzięki , Aga Tego sie wlasnie obawiam, Po tym, co piszesz z pokojowych raczej zrezygnuję. Jeśli idzie o kuchenne, to sama nie wiem, To i tak najtańsze meble, jakie oglądałam (poniżej 2.000 za mały zestaw). Reszta chce za to samo straszne pieniądze. Nie stac mnie, a trudno, żebym miala pusto w kuchni. Może ktoś jeszcze ma doświadczenia z meblami kuchennymi Bodzio? Bardzo Was proszę, pomózcie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2 Re: meble Bodzio - help me! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 07:46 u znajomych - mają Bodzia w kuchni. przy używaniu piekarnika kuchenki jest to tzw. "akcja kuchenka" - wszystkie szuflady i drzwi przyległe do kuchenki muszą być wysunięte bo okleina /czy coś tam/ na meblach się marszczy od ciepła - to chyba nie jest dobre.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo Re: meble Bodzio IP: 2.4.STABLE* / *.wroc.roedl.pl 07.10.03, 10:15 hello ja tez mam meble bodzia-komode, szafke rtv i barek, jakos nie jest najlepsza to fakt, atutem jest cena, w pierwszej dostawie częsci moich mebli były poobijane, ale firma szybko wymieniła bez problemu, jak dotąd (pół roku) stoją i są ok, ale chyba następne moje mebelki nie będą od bodzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabbiano Re: meble Bodzio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.03, 11:39 Mam od ponad roku kuchnię Bodzio, jak do tej pory nic złego się nie dzieje i jestem z Bodzia zadwolona. Mam wbudowaną płytę elektryczną, lodówkę, okap i zlewozmywak, gotuję, tłuszcz czasami pryska, jak zmywam to dość często zalewam blat wodą i nic. Jak kupowałam meble, dostarczali je zmontowane, więc nie było problemu z samodzielnym montażem. Moi rodzice kupili szafkę pod zlewozmywak, były tam elementy żle dopasowane , ale nie było problemu z reklamacją-wszystko zostało terminowo załatwione. No i duży plus dla mających mało gotówki - meble Bodzio z wyposażeniem kosztowały tyle co "zwykłe" Forte bez wyposażenia. Pozdrawiam posiadaczka "Bodziów" Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: meble Bodzio 13.10.03, 11:16 dla mnie sprawa jest oczywista: buracka nazwa buracki wyglad burackie wykonanie takaz trwalosc :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: meble Bodzio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.03, 10:37 Przykro czytać takie maile, jak Twój Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: meble Bodzio 14.10.03, 22:13 no co Ty ? a mozesz uzasadnic co w nich przykrego ? ale tak konkretnie a nie, ze sama kupilas i przykro Ci czytac ze ktos uwaza to co kupilas za burackie. ja moge swoja opinie uzasadnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: meble Bodzio IP: 212.160.90.* 15.11.03, 12:54 no to uzasadnij.... ( prawdziwymi doświadczeniami ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: meble Bodzio IP: 212.160.90.* 15.11.03, 12:57 -podaj ładniejszą nazwę -zaprojektuj lepszy wygląd -a czy ty wogóle masz pojęcie o produkcji jakich kolwiek mebli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: meble Bodzio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.03, 10:38 dzięki, ale ceny dużo wyższe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekar Re: meble Bodzio IP: *.lukas.com.pl 12.11.03, 16:55 A ja jestem bardzo zadowolony z mebli Bodzia, mam zarówno zestaw wypoczynkowy jak i meble. Na jakość nie narzekam, widziałem o wiele droższe o podobnym standardzie wykonania (zestawy wypoczynkowe), co do mebli to jak je sobie zbijesz taką jakość będziesz miała. Dlatego podejrzewam, że Ci co tak narzekają po prostu spartolili robotę, a pretensje mają do producenta. Ja mam je już od roku i naprawdę nie widzę objawów zużycia. Kuchni nie mam więc się nie wypowiadam. Nie daj się zwieść "dobrym" radom osób które kierują się albo podsłuchanymi opiniami, albo po prostu nie spodobała im się piosenka w radiu. A co do Gawina, to próbowałem kupić tam meble (kuchenne), ale kiedy usłyszałem, że mam czekać dwa miesiące, bo nie ma aktualnie zamówień na Wrocław, a parę dni później zobaczyłem ciężarówkę Gawina z której wynoszono meble (właśnie kuchenne), to zrezygnowałem. Nie po to płacę, żeby traktowano mnie jak natręta i okłamywano w żywe oczy. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ismael Re: meble Bodzio IP: 212.160.90.* 15.11.03, 13:09 ja Tego pana popieram , ja mam cały dom w BODZIU , no i poza szafeczką obok centralnego, gdzie folia o frontu odchodzi ( normalne od temperatury ), mebelki 1 klasa , nie z mojego doświadczenia wiem, że Gawin ma kiepściutką obróbke tzn. grudki pod folią itp. no ale na solonie to idealnie wyglądają. sami sprawdźcie, narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iSMAEL Re: meble Bodzio IP: 212.160.90.* 15.11.03, 12:46 NIOM ! NIE ZEBYM TUTAJ KOGOŚ URAZIC MIAL, KAŻDY MA WYBORU PRAWO ALE JEDNA RZECZ MUSISIE WIEDZIEC , mianowicie fronty z MDF-u mają tą wadę, że przy 80 stopniach kurczy sie folia PVC która je pokrywa, ulegając odklejeniu ( a klej nie ma na to najmniejszego wpływu ), na świecie nie ma producenta folji, która by wytrzymywała wiele wyższą temperaturę, a wiec czy bedziecie mieć meble od Bodzia,Gawina, Forte, czy jeszcze kogoś zawsze przy wysokich temperaturach, sytuacja bedzie ta sama . >>>> rada taka : - przy kuchenkach wsawic ok.10 cm ( wystarczy ) szafki z lewej i prawej bez frontów i problem znika ( to już wina sprzedawcy, który nie uwzględnił tego odbierając zamówienie ) . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyc Re: meble Bodzio IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.03, 19:28 I didn't say not to buy that furniture. I said that I've had enough of that ad on the radio. Different thing. Odpowiedz Link Zgłoś