Gość: jerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:01 Z moich informacji uwaga na TMB!! Od sluzszego czasu ratuja sie poteznymi promocjami. Takie srednio-małe firmy sa najbardziej zagrozone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaje Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.nsn-inter.net 10.10.08, 12:10 Nie kupowac od nikogo poczekac az przejma banki i beda one sprzedawac wtedy inwestycja pewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.ibb.waw.pl 10.10.08, 13:18 xxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek99 Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 14:53 Z tego co mi pani mowila przez telefon to Locus chce budowac tylko z wlasnych i klientow pieniedzy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: 80.51.98.* 10.10.08, 15:06 Panie Jerzy jeśli to nie jest potwierdzona informacja to wprowadzanie w błąd co do sytuacji finansowej podlega sankcjom prawnym. Prawnicy TMB mają podstawę aby wystąpić na drogę sądową przeciwko panu choć oczywiście panu tego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em_z wro Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: 78.8.138.* 10.10.08, 17:34 kto nie kupił - nie sie wstrzyma! kto cześc kasy już wplacił - niech się modli, Żarty się skończyły w pon, dzis - masakra na rynkach, Jesli ktoś mysli że ma to słabe przełożenie na developerów to jest naiwny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferek Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.lanet.net.pl 10.10.08, 18:55 święte słowa. Przed chwilą za coś podobnego zjechałem na WP jedną panienkę która też sugeruje , że firmy developerskie mogą mieć kłopoty. Mam nadzieję że i w stosunku do niej ktoś wyciągnie konsekwencje prawne. Przecież to jawne sianie paniki. Pytanie tylko po co. Takie zabawy w historii źle się kończyły i tylko spekulanci i grube ryby na tym zarabiali. Zwykli ludzie tak czy inaczej na tym tracili. Pamietajcie że budownictwo jest lokomotywą gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies stepowy Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 19:28 A jak wszyscy -developerzy, banki, media- dmuchali ten spekulacyjny balon to gdzie byłeś, naganiałeś na zakupy pewnie i co teraz powiesz tym co pozaciągali kredyty i strach im w oczy zagląda, pewnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:43 Kupować tylko od firm które kończą inwestycje lub są sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 10.10.08, 21:15 zaskarz tez polowe dziennikarzy w US i Europie. Pali dupa co panie deweloper ? Slyszal pan o wolnosci wypowiedzi ? Czy tylko wtedy pan slyszal jak robil pan panike "taniej nie bedzie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 10.10.08, 21:18 >Pamietajcie że budownictwo jest lokomotywą gospodarki. zwlaszcza to budownictwo 100% drozej co rok, budowane na nadmuchiwanych kredytach Widac jak ladnie ta lokomotywa sie rozpieprzyla na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Never_gone Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 10.10.08, 22:45 bankructw nie będzie, po prostu ceny spadną o 40%. I wtedy normalni ludzie kupią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferek Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.lanet.net.pl 10.10.08, 22:56 Coś Pan taki nerwowy. Kupisz Pan sobie jeszcze wymarzone mieszkanko. Taniutko np w bloku z wielkiej płyty albo w starej kamienicy. Developerzy mogą w ogóle przestać budować mi to wisi i nie jestem developerem.Ale też nie może być tak, że mieszkanie kosztuje tyle samo co samochód a tak było jakieś 3 lata temu, no i rzuciły się spekulanty kupować.:))))))).Słodkich snów i się tak nie ciskaj, szkoda zdrowia. A wolność slowa to tylko takie powiedzenie dziennikarzy którzy z byle czego robią sensacje lub byle co piszą nie licząc się z konskwencjami a później się drą papę że wolność prasy itp bzdury. Z regóły dla kogoś pracują i ma to jakis głębszy sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmonit Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 23.10.08, 23:38 a ja słyszałem,że zbankrutować ma Forum Developerzy: Wrocław. hhehhehehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerytet Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 26.10.08, 18:00 słyszałem o kłopotach finansowych jednego z wrocławskich deweloperów o którym dużo piszecie na FORUM. Nie będę wymianiał nazwy, nie chce mnieć kłopotów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.as.kn.pl 26.10.08, 19:41 podaj chociaz pierwsza i ostatnia litere bedziemy zgadywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:44 Deweloperzy zwolnią tępo, przecież budować nie muszą. Fakt, pracuję u dewelopera. Jednak jeśli będzie źle, to dokończy jeden budynek, z pewnością nie sprzeda ponizej kosztów, może wynajmować gotowe mieszkania. Planuje te nie sprzedane wykończyć pod klucz i wynajmować. Nie zacznie następnych inwestycji, zakupiony grunt poczeka na lepsze czasy. Budować nie musi. Właściciel będzie żył z wynajmu. Pracownicy i wykonawcy stracą pracę, a na rynku będzie coraz mniej mieszkań w ofercie. Jednak sama jestem zaskoczona bo jest wiele telefonów do biura, mało tego uruchomione kredyty w ostatnich tygodniach i klienci podpisujący umowę na kupno. Wielu odwiedzających targi w Orbicie. Wydelegowane osoby na targi nie mogły usiąść ani na chwilę tylu było odwiedzających. Firma nastawiła się na pustki, a tu zaskoczenie (mówię o dniu dzisiejszym). Mam wrażenie, że niektórzy boją się, że będzie gorzej i kupują jeśli tylko dostana kredyt. Zapomniałam dodać, że ci co kupili w ostatnim tygodniu mieli wkład własny około 25 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefretete Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.08, 20:38 > Deweloperzy zwolnią tępo tępo, to znaczy mądrze inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:19 ojej ojej nefretete, w pięty mi poszło Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 26.10.08, 22:00 Nerwowy to ja jestem jedynie jak czytam takich za...ranych naganiaczy. Swoja ironie zostaw dla banku jak przysle kolejny monit o splate. Odpowiedz Link Zgłoś