Dodaj do ulubionych

Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:01
Z moich informacji uwaga na TMB!! Od sluzszego czasu ratuja sie poteznymi
promocjami. Takie srednio-małe firmy sa najbardziej zagrozone.
Obserwuj wątek
    • Gość: zaje Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.nsn-inter.net 10.10.08, 12:10
      Nie kupowac od nikogo poczekac az przejma banki i beda one sprzedawac wtedy
      inwestycja pewna
    • Gość: gosc Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.ibb.waw.pl 10.10.08, 13:18
      xxx
      • Gość: wacek99 Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 14:53
        Z tego co mi pani mowila przez telefon to Locus chce budowac tylko z
        wlasnych i klientow pieniedzy :/
    • Gość: q Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: 80.51.98.* 10.10.08, 15:06
      Panie Jerzy jeśli to nie jest potwierdzona informacja to wprowadzanie w błąd co
      do sytuacji finansowej podlega sankcjom prawnym.
      Prawnicy TMB mają podstawę aby wystąpić na drogę sądową przeciwko panu choć
      oczywiście panu tego nie życzę.
      • Gość: em_z wro Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: 78.8.138.* 10.10.08, 17:34
        kto nie kupił - nie sie wstrzyma! kto cześc kasy już wplacił - niech się modli,
        Żarty się skończyły w pon, dzis - masakra na rynkach, Jesli ktoś mysli że ma to
        słabe przełożenie na developerów to jest naiwny,
      • Gość: lucyferek Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.lanet.net.pl 10.10.08, 18:55
        święte słowa. Przed chwilą za coś podobnego zjechałem na WP jedną panienkę która
        też sugeruje , że firmy developerskie mogą mieć kłopoty. Mam nadzieję że i w
        stosunku do niej ktoś wyciągnie konsekwencje prawne. Przecież to jawne sianie
        paniki. Pytanie tylko po co. Takie zabawy w historii źle się kończyły i tylko
        spekulanci i grube ryby na tym zarabiali. Zwykli ludzie tak czy inaczej na tym
        tracili. Pamietajcie że budownictwo jest lokomotywą gospodarki.
        • Gość: pies stepowy Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.08, 19:28
          A jak wszyscy -developerzy, banki, media- dmuchali ten spekulacyjny
          balon to gdzie byłeś, naganiałeś na zakupy pewnie i co teraz powiesz
          tym co pozaciągali kredyty i strach im w oczy zagląda, pewnie nic.
          • Gość: Gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:43
            Kupować tylko od firm które kończą inwestycje lub są sprawdzone
        • steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 10.10.08, 21:15
          zaskarz tez polowe dziennikarzy w US i Europie.

Pali dupa co panie deweloper ? Slyszal pan o wolnosci wypowiedzi ? Czy tylko wtedy pan slyszal jak robil pan panike "taniej nie bedzie" ?
        • steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 10.10.08, 21:18
          >Pamietajcie że budownictwo jest lokomotywą gospodarki.

zwlaszcza to budownictwo 100% drozej co rok, budowane na nadmuchiwanych kredytach

Widac jak ladnie ta lokomotywa sie rozpieprzyla na calym swiecie.
          • Gość: Never_gone Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 10.10.08, 22:45
            bankructw nie będzie, po prostu ceny spadną o 40%.
            I wtedy normalni ludzie kupią:)
          • Gość: lucyferek Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.lanet.net.pl 10.10.08, 22:56
            Coś Pan taki nerwowy. Kupisz Pan sobie jeszcze wymarzone mieszkanko. Taniutko np
            w bloku z wielkiej płyty albo w starej kamienicy. Developerzy mogą w ogóle
            przestać budować mi to wisi i nie jestem developerem.Ale też nie może być tak,
            że mieszkanie kosztuje tyle samo co samochód a tak było jakieś 3 lata temu, no i
            rzuciły się spekulanty kupować.:))))))).Słodkich snów i się tak nie ciskaj,
            szkoda zdrowia. A wolność slowa to tylko takie powiedzenie dziennikarzy którzy z
            byle czego robią sensacje lub byle co piszą nie licząc się z konskwencjami a
            później się drą papę że wolność prasy itp bzdury. Z regóły dla kogoś pracują i
            ma to jakis głębszy sens
            • Gość: cmonit Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 23.10.08, 23:38
              a ja słyszałem,że zbankrutować ma Forum Developerzy: Wrocław.
              hhehhehehe;)
              • Gość: szczerytet Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.centertel.pl 26.10.08, 18:00
                słyszałem o kłopotach finansowych jednego z wrocławskich deweloperów
                o którym dużo piszecie na FORUM. Nie będę wymianiał nazwy, nie chce
                mnieć kłopotów:)

• Gość: gosc Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.as.kn.pl 26.10.08, 19:41
                  podaj chociaz pierwsza i ostatnia litere
                  bedziemy zgadywac
                • Gość: gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:44
                  Deweloperzy zwolnią tępo, przecież budować nie muszą. Fakt, pracuję
                  u dewelopera. Jednak jeśli będzie źle, to dokończy jeden budynek, z
                  pewnością nie sprzeda ponizej kosztów, może wynajmować gotowe
                  mieszkania. Planuje te nie sprzedane wykończyć pod klucz i
                  wynajmować. Nie zacznie następnych inwestycji, zakupiony grunt
                  poczeka na lepsze czasy. Budować nie musi. Właściciel będzie żył z
                  wynajmu. Pracownicy i wykonawcy stracą pracę, a na rynku będzie
                  coraz mniej mieszkań w ofercie. Jednak sama jestem zaskoczona bo
                  jest wiele telefonów do biura, mało tego uruchomione kredyty w
                  ostatnich tygodniach i klienci podpisujący umowę na kupno. Wielu
                  odwiedzających targi w Orbicie. Wydelegowane osoby na targi nie
                  mogły usiąść ani na chwilę tylu było odwiedzających. Firma nastawiła
                  się na pustki, a tu zaskoczenie (mówię o dniu dzisiejszym). Mam
                  wrażenie, że niektórzy boją się, że będzie gorzej i kupują jeśli
                  tylko dostana kredyt. Zapomniałam dodać, że ci co kupili w ostatnim
                  tygodniu mieli wkład własny około 25 000.
                  • Gość: nefretete Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.08, 20:38

> Deweloperzy zwolnią tępo

tępo, to znaczy mądrze inaczej ?
                    • Gość: gość Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:19
                      ojej ojej nefretete, w pięty mi poszło
            • steady_at_najx Re: Bankructwa developerow. Wpisujmy zagrozonych! 26.10.08, 22:00
              Nerwowy to ja jestem jedynie jak czytam takich za...ranych naganiaczy.

Swoja ironie zostaw dla banku jak przysle kolejny monit o splate.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka