Dodaj do ulubionych

dom pod Wrocławiem

27.10.08, 14:31
Rozważamy z męzem zakup domku jednorodzinnego pod
Wrocławiem.Bierzemy pod uwage kilka inwestycji developerskich:
Komorowice, Dobrzykowice, Smolec i Krzeptów.Czy ktos z Was kupił,
rozważa kupno lub zna opinie nt osiedli w którejs z tych
lokalizacji?Jesli tak podzielcie się opiniami na ten temat (wszelkie
za i przeciw mile widziene). z góry dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: EWA Re: dom pod Wrocławiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 15:07
      Witam, Smolec za głośny,za duży tłum, w pobliżu lotnisko,
      Dobrzykowice...drogie i takie jakieś...
      Reszty nie znam.
      Za to widziałam na targach ładne osiedle domków w Nadolicach
      Wielkich.

• Gość: Horka Re: dom pod Wrocławiem IP: 82.177.102.* 01.11.08, 19:28
      Polecam północne strony Wrocławia,znacznie tańsze i cichsze .
      • Gość: Krzysiek polecam domy pod Wrocławiem w Zajączkowie IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.13, 20:17
        Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą. Na północ od Wrocławia jest wiele interesujących miejscowości, jeszcze teraz po wybudowaniu AOW oraz nowego odcinka śródmiejskiej bardzo szybko można znaleźć się w mieście.
        Osobiście polecam Zajączków, tylko 5km od granic miasta:
        www.youtube.com/watch?v=Fnx6M2df-5M
        • Gość: Zając Re: polecam domy pod Wrocławiem w Zajączkowie IP: *.internetia.net.pl 21.08.13, 22:58
          A jak z AOW dojechać do Zajączkowa? Bo zjazdu na Obornickiej nie ma...
          • Gość: Krzysiek Re: polecam domy pod Wrocławiem w Zajączkowie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.09.13, 22:54
            Zjazdem z AOW "Poznań" i:

1) krótsza, szybsza droga:
            Sułowską kilkasetmetrów do wyjazdu z miasta, na wysokości Hotelu Jasek w lewo w Księgarską i Kominiarską i jesteśmy na drodze wylotowej w kierunku Zajączkowa (ul. Pełczyńskiej)

2) bardziej prostsza do skojarzenia, jednak cofamy się do miasta i nadkładamy drogi:
            Sułowską w stronę miasta, przed Centrum Handowym Marino skręcamy w krótki łącznik - ulicę Paprotną i wyjeżdżamy na wylotówkę na Zajączków (ul. Obornicka)
    • Gość: Artur Re: dom pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 19:38
      A ja na dokładkę polecę wschodnie rejony, Radwanice, Św. Katarzynę.
      Jest kilka ciekawych inwestycji. Powodzenia :)
    • Gość: domator Re: dom pod Wrocławiem IP: *.171.19.130.static.crowley.pl 05.11.08, 20:25
      Wszystkie lokalizacje będą uciążliwe, jeżeli musisz codziennie dojeżdżać do
      miasta i z powrotem. Jeszcze jak są dzieci to już tragedia. Dlatego warto
      zastanowić się, czy naprawdę potrzebujesz domu za miastem i czy będziesz mieć
      czas, żeby się nim nacieszyć.
      • Gość: ooo Re: dom pod Wrocławiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 19:37
        ja kupiłem we Wrocławiu 8 km od pl. Grunwaldzkiego 160 m i wcale nie
        jest uciążliwe. Nie jest to blisko do rynku ale z drugiej stromy nie
        chciał bym mieć domu w centrum miasta.
        • Gość: zly Re: dom pod Wrocławiem IP: *.as.kn.pl 23.11.08, 21:16
          To po co się wyrywasz jak temat jest o domu pod Wrocławiem a nie w. Pochwalić
          się chciałeś czy co?
    • Gość: andrzej Re: dom pod Wrocławiem IP: *.Martel.Biz 10.11.08, 15:43
      witam !
      mój znajomy sprzedaje nowy dom , skończony , zbudowany z najlepszych
      materiałów i super wyposarzony .Facet nie mieszka już w polsce .
      dom polozony w gałowie 2 kilometry od leśnicy na 1200
      zagospodarowanej działce , chce około 850 tyś
      zastanówcie się czy warto kupować od developera za podobne pieniądze
      pozdrawiam
      • Gość: karwiany Re: dom pod Wrocławiem IP: *.centertel.pl 23.08.13, 17:05
        witam polecam budowe domu w Karwianach , 15 minut do rynku samochodem , super lokalizacja

działka Karwiany do sprzedania OKAZJA
      • ewapaw5 Re: dom pod Wrocławiem 24.08.13, 10:19
        850 tys a po co komus tak drogi dom jak kupi mal;a dzialke i wybuduje malutki dom,calosc do 500tys .w cenie 850 tys bez problemu znajdzie z mediami dom we Wroclawiu
        • Gość: twizzz Re: dom pod Wrocławiem IP: 78.133.239.* 25.08.13, 02:43
          Komorowice - (albo Karwiany bo to obok) - male dzialki, duzo domow obok siebie.
          w miare blisko Wroclawia (od dobrej-poludniowej strony) ale trzeba liczyc sie z dojazdem autem
          bo komunikacja slabo dziala. (a przynajmniej dzialala jeszcze niedawno slabo).

Smolec i Krzeptow - duzo domow, to na plus i na minus zarazem. Okolica bardzo szybko sie rozwijajaca - zwlaszcza Smolec to wlasciwie Wroclaw.
          Za drogie domy i za blisko lotnisko.

Dobrzykowice - jedno duze nowe osiedle (zielone bodajze) - ladnie skomponowane osiedle z drogami i oswietleniem - ale ceny ciagle spore jak na wielkosc dzialek i fakt ze to szeregi a nie domy wolno stojace.

Podsumowujac z mojej strony - kazda z tych propozycji ma sporo plusow - wszystkie jak dla mnie dwa minusy - za mala dzialka i za duza cena.
          dzialki nie zwiekszycie ale moze uda sie zmniejszyc cene.

• Gość: ahaaha Re: dom pod Wrocławiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.13, 16:18
          A o Parku Domaszczyn ktoś myslal?
          forum.investmap.pl/dolnoslaskie-mieszkania-domy-f67/osiedle-park-domaszczyn-t6014.html
    • monc Re: dom pod Wrocławiem 26.08.13, 11:33
      Jeśli potrzebujesz profesjonalnego doradcy przy zakupie nieruchomości, jestem do Państwa dyspozycji.

Pomogę:
      - wybrać i ocenić mieszkanie lub dom
      - wynegocjuję lepszą cenę
      - ocenię umowę i wynegocjuję korzystne dla klienta zapisy
      - ocenię zgodność transakcji z nową ustawą deweloperską
      - pomogę we wszystkich formalnościach , w tym również kredytowych

Zapraszam do współpracy - tel. 536 496 163,
      doradca_nieruchomosci@wp.pl

• Gość: objawienie sprawdź sobieteż Domaszczyn,dewel. Park Domaszczyn IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.13, 13:29
      Sprawdźcie sobie dewelopera Park Domaszczyn-fajna i solidna firma. Nie są najtańsi, za to kto wie czy nie najlepsi. Porządnie buduja domki, opiekuja sie klientem, dbają żeby osiedle wyglądało jak wyglądać powinno-a umiejscowienie jest optymalne. Ludzie juz mieszkają, prawa własnosci przeniesione, okolica piękna:)
      • 82qwerty Re: sprawdź sobieteż Domaszczyn,dewel. Park Domas 07.07.14, 22:36
        a widzieliscie co nowego proponuja w ramch nowego etapu? kurcze, jest zupełnie inaczej niż było do tej pory. Fakt, ze pod linkiem www.parkdomaszczyn.pl/CMS/oferta/oferta_domow.html?podswietl=105 widac tylko ze to na razie maly kawałek calego terenu w takiej kompaktowej 100m2 zabudowie. Podoba Wam się czy nie? bardziej pytam o architekture, bo sam jakoś na razie nie mam zdania. Bardzo oryginalna propozycja jak na to co sie buduje w naszych okolicach.
        • danwoodwroclaw Domy energoszczedne Danwood - wystarczy działka 10.07.14, 14:37
          oto Nasza propozycja dla osób marzących o własnym domu o najwyższej jakości , taniej niż oferta deweloperów

strona danwood wrocłąw na facebooku

oficjalna strona producenta domów Danwood S.A

Danwood S.A
          jest producentem energooszczędnych domów prefabrykowanych w konstrukcji szkieletowej, oferującym gotowe domy jedno- i wielorodzinne, w dwóch standardach wykończenia – deweloperskim i pod klucz. Od 1995 roku firma zajmuje się budową domów i od tego czasu zyskała już ponad 4000 zadowolonych klientów, przede wszystkim w Niemczech, Polsce, Austrii, Wielkiej Brytanii oraz Irlandii.

ZALETY

Wszystko z jednej ręki – Danwood zapewnia kompleksową obsługę, od doradztwa, poprzez projektowanie, przygotowanie dokumentacji, budowę domu, aż po wykończenie wnętrz.
          Krótki czas realizacji – Po upływie 6 do 12 tygodni od rozpoczęcia budowy, w zależności od wielkości domu i stopnia wykończenia, można wprowadzić się do gotowego domu.
          Gwarancja i kontrola jakości – Firma udziela 30-letniej gwarancji na elementy konstrukcyjne podlegające obliczeniom statycznym. Świadectwami wysokiej jakości domów Danwood są certyfikaty jakości (RAL i ISO-9001) oraz stała kontrola materiałów przez Instytut Kontroli Materiałów dla Budownictwa w Dreźnie.
          Różnorodność projektów – W ofercie firmy znajdą Państwo domy i rezydencje o nowoczesnej i tradycyjnej architekturze – około 100 różnorodnych projektów. Istnieje też możliwość indywidualnych modyfikacji gotowych projektów.
          Energooszczędne domy – Danwood oferuje nowoczesne instalacje: pompy ciepła, technikę solarną, systemy wentylacji z odzyskiem ciepła, fotowoltaikę, które w połączeniu z przegrodami zewnętrznymi o niskim współczynniku przenikania ciepła U=0,131 W/(m2K)sprawiają, że domy są energooszczędne.
          Gwarancja stałej ceny – Danwood gwarantuje niezmienność ceny przez rok od podpisania umowy. Cena domu wynosi od 2000 zł/m2.

INFORMACJE DODATKOWE

Standardy wykończenia:

pod klucz – najwyższy standard wykończenia – gotowe do zamieszkania
          deweloperski – do samodzielnego wykończenia – z pokryciem dachowym, elewacją, stolarką okienną, instalacją wod.-kan., c.o. oraz elektryczną

zapraszamy do kontaktu z przedstawicielem regionalnym Danwood S.A
        • mik_justyna Re: sprawdź sobieteż Domaszczyn,dewel. Park Domas 12.07.15, 07:08
          a ja mam pytanie odnośnie właśnie domaszczyna, czy tam coś jeszcze może budują oprócz parku domaszczyn czy tylko to będzie nowe osiedle?
          • eda-n1 Re: sprawdź sobieteż Domaszczyn,dewel. Park Domas 12.07.15, 12:43
            Jeszcze budują domaszczyn osiedle rodzinne w sumie nawet niedaleko parku domaszczyn widziałam coś takiego www.youtube.com/watch?v=jltdaThorhU
    • remoskolhasos Re: Oferta nowoczesnych domów 17.07.14, 23:47
      nie niestety nie znam, ale z miłą chęcią się przyjrzę bo pierwsza strona zachęca :) w sprawie domów w Parku Domasczyn i odpowiedzi na pytanie kolegi o te domy 100m2 - myślę, ze jest to cieawe rozwiazanie, ale na bank tylko częśc ludzi zrozumie o co biega - że tylko 100m2, bez garażu itd. Ja na to patrze z tej strony - a po co więcej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka