Dodaj do ulubionych

Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów?

28.10.08, 08:16
Rozważamy z męzem zakup domku jednorodzinnego pod
Wrocławiem.Bierzemy pod uwage kilka inwestycji developerskich:
Komorowice, Dobrzykowice, Smolec i Krzeptów.Czy ktos z Was kupił,
rozważa kupno lub zna opinie nt osiedli w którejs z tych
lokalizacji?Jesli tak podzielcie się opiniami na ten temat (wszelkie
za i przeciw mile widziene). z góry dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 10:09
      zastanówcie się nad Wojnowem we Wrocławiu,,,
      Smolec- to problem samolotów ja odradzam
      Z tej listy mi pasuje najbardziej Dobrzykowice...
    • Gość: T. Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 16:22
      Zalezy gdzie pracujesz. We Wrocławiu największym i podstawowym problemem jest
      transport więc jeżeli możesz to tak ustaw sobie zycie żeby jak najmniej jeździć.
      Najważniejsze jest żeby jak najmniej trasy robić przez centrum i przez mosty. I
      żeby był autobus.
      W Dobrzykowicach sa 3 linie ale żadna nie ma przystanku przy osiedlu Archonu. W
      Smolcu dojazd do miasta jest doby o ile pracujesz na Nowym Dworze albo
      bielanach. Komorowice - dojazd tragedia przynajmniej na razie.
      • kopytko1 Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? 31.10.08, 10:46
        Ja polecam Nadolice Wielkie, gdzie jest przystanek. Osiedle Brzozowe
        Nadolice. Niestety mnie nie udało się z kredytem ale domy bardzo mi
        się podobają.
        • Gość: Mors Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.08, 17:47
          Witam serdecznie, ja kupiłem domu na osiedlu Brzozowe Nadolice.
          Urokliwe miejsce, bardzo fajny projekt całości oraz domów, cisza i
          odpowiadający mi standard zastosowanych materiałów. Osobiście
          polecam. Z tego co się orientowałem to w pobliżu ma przebiegać
          obwodnica (chyba wioska obok). To znacznie skróci czas dojazdu do
          centrum. Pozdrawiam.
          • Gość: Paweł Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 21:34
            Polecam Żerniki Wrocławskie i Świętą Katarzynę.Może pod względem walorów
            Krajobrazowych nie powalają na kolana , ale są dobrze skomunikowane z Wrocławiem
            i posiadają rozwiniętą (jak na wioski) infrastrukturę. Jest autobus podmiejski
            ,PKS, Kolej, Ośrodek Zdrowia , przedszkola, szkoły, sklepy i punkty usługowe, i
            co najważniejsze względny spokój- głównie zabudowa jednorodzinna bez
            gigantycznych projektów deweloperskich , które załatwiły kameralny charakter
            niektórych wrocławskich osiedli podmiejskich (np Ołtaszyn)
          • Gość: Nadoliczanka? Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.amgen.com 17.03.09, 23:25
            Szukam sąsiadów z "Brzozowych Nadolic". Mam kilka pytań dot. osiedla
            domków. Czy mógłby odpisać ktoś kto tam kupił domek.
            • Gość: Mors Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:05
              Chętnie odpowiem na pytania Pani Nadoliczanko?. Kupiłem dom na
              osiedlu Brzozowe Nadolice we wrześniu tamtego roku.
    • antyk24.pl Naklepiej IWINY 30.12.08, 13:33
      dobre położenie i dojazd, nie ma samolotow, w planie 1 km do
      obwodnicy wschodniej, teren niezalewowy, spokojnie i miło.
      • Gość: Mobi Re: jednak Smolec IP: *.as.kn.pl 18.03.09, 10:46
        Nie polecam ani Nadolic, ani Kiełczowa, Wilczyc i innych fajnych terenów
        zalewowych. Kawał drogi do miasta, obwodnica będzie lub nie będzie, bo jest
        wstrzymana. Najbardziej zanieczyszczone powietrze / wiatry w większości
        zachodnie, więc wszystko idzie przez Wrocław /. Na Wojnowie antena telefonii
        komórkowej. W Kiełczowie w lecie problemy z wodą.
        Smolec to rzut beretem, nowa architektura, nie ma wiochy wokoło, bo stary Smolec
        leży poza nowymi osiedlami. Rzut beretem do miasta, dwie możliwości dojazdu / na
        Nowy Dwór i Oporów,Bielany /. Lądujących samolotów prawie nie słychać, owszem
        słychać startujące, ale coś za coś. Kanalizacja. 2 km dalej / przy Muchoborze /
        rozpoczęta budowa obwodnicy / nie będzie słychać, będzie łatwiej jeździć /. Cena
        szeregówek najniższa we Wrocławiu / porównajcie Wojnów, przy okazji, tam są
        ogromne korki /.
        Itd.
        Decyzja należy do Ciebie.
        • Gość: Mobi Re: jednak Smolec IP: *.as.kn.pl 18.03.09, 10:48
          Jeszcze jedno. Byle nie Krzeptów od As-Bau. Mają prawe dwa lata opóźnienia i
          robią ludzi w konia. To jeden z najgorszych developerów w mieście. I tam to pas
          lotniska jest naprawdę tuż za laskiem.
        • Gość: fran Re: jednak Smolec IP: *.181.188.86.static.crowley.pl 18.03.09, 10:56
          mobi

a dlaczego nei wspominasz o tym ze ze Smolca nei ma komunikacji
          miejskiej do wrocławia??? no i o "dziwnym" rozwiązaniu przy
          krzyżówce obwodnicy autostradowej z drogą an smolec?

ale fakt smolec to lepsza lokalizacja od krzeptowa
          • Gość: Mobi Re: jednak Smolec IP: *.as.kn.pl 18.03.09, 11:09
            Jest szansa, że autobus wróci jeszcze w tym roku. Rozwiązanie wjazdu nie jest
            potwierdzone, to o czym tu pisać. Zresztą on jest bez znaczenia.
            Mnie to miejsce pasuje, to je polecam. Niech inni zachwalają Nadolice,
            Radwanice, Siechnice, Chrząstawę i jeszcze dalej. Ja bym tam nie zamieszkał.
            Podzieliłem się opinią. Było pytanie, co można polecić, to polecam to, co mi
            pasuje i gdzie mieszkam. Nie zamieszkałem tu na hop siup. I nie żałuję decyzji.
    • Gość: Ewa Wilczek Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 12:47
      Tylko nie Komorowice tam jest planowany zjazd z autostrady.
      Dopiero bedzie jazda. Poza tym jest tylko jedna droga do Wrocławia a
      jak wszscy zaczną sie sprowadzac to bedzie masakra.

• Gość: Adam Skorupa Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:46
      Byłem w Komorwicach oglądałem domy wszystkich deweloperów.
      Niestety pęd do kasy jak zwykle zdominował uczciwośc wobec osób
      które chcą mieszkać w dobrym miejscu i dobrze wykończonym domu.
      Szkoda ,że zawsze tak jest i oczywiście arogancja sprzedających brak
      przygotowania ofert nieumiejętność odpowiedzi na podstawowe pytania
      np. wysokość pomieszcze, czy umieszczenie pionów wentylacyjnych.
      Słowem, Komorowice zaden developer nie spełnia moich wymogów
      jakościowych ( a nie są wygórowane ) jak na takie ceny.
      • Gość: gosc Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:35
        a tu się z kolegą nie zgodzę Domar z Komorowic ma elegancko zrobioną elektrykę :).
    • Gość: gość portalu Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:29
      szczerze mówiąc polecam nie kupować a wybudować dom. Standard developerski to w
      rzeczywistości zbiór błędów i pomyłek jakie zostały popełnione w procesie
      wznoszenia tych budynków. Z całą pewnością nie!! polecam Smolca i
      karwian-komorowic, o Krzeptowie chodzą różne opinie natomiast o dobrzykowicach
      nie wiem nic. na 2 pierwszych budowach miałem okazje pracować<na szczęście tylko
      w zakresie granicy działki> i nie wyglądało to dobrze. Przerażające było to że
      wykonawcy w smolcu chwalili się swoimi nie powodzeniami
      • Gość: Mobi Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.as.kn.pl 05.04.09, 21:58
        w którym Smolcu?
        konkretnie- malownicze, angielskie, skandynawskie, lawendowe?

z ciekawości pytam bo mam dom w lepszym stanie niż budowane indywidualnie przez
        znajomych / wynajęli firmy /
    • Gość: wicek Re: Komorwice,Dobrzykowice, Smlolec czy Krzeptów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 20:10
      Polecam zielone osiedle w dobrzykowicach , fajne domy , dobre
      wykończenie , cena przystepna i dojazd ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka