Dodaj do ulubionych

OSADA GENCZ - jak się tam mieszka?

IP: *.as.kn.pl 08.12.08, 12:48
Witam serdecznie,
przymierzam się do zakupu mieszkania w Osadzie Gencz. Proszę o
opinie na temat tego jak się tam mieszka, jakości mieszkań w stanie
deweloperskim. W innym wątku czytałam o problemach z deweloperem, o
niedoróbkach, ale może się pozmieniało w tym temacie, może II etap
oddali w lepszym stanie?
Czy nic nie zmieniło się w planach i dalej ma być tam ośrodek
zdrowia, poczta itp. tak jak pisze o tym deweloper na swojej stronie?
Obserwuj wątek
    • Gość: arko Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.as.kn.pl 09.12.08, 09:51
      Naprawde nie zaglada tutaj nikt, kto cos wie o Osadzie Gencz?
      • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 30.06.14, 16:29
        Mieszka się fatalnie, domy bardzo zle wykończone! Mialam inne zdanie o tym deweloperze, najchętniej bym się tego domu pozbyla i kupila cos w lepszym stanie
      • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 30.06.14, 16:36
        Katastrofa!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kupiec Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.09, 09:48
      I jak/ dowiedziales sie czegos? Ja tezplanuje zakup na tym osiedlu.
      Ale plotki gloszą, ze wykonawstwo bylo w fatalnym stanie
      • Gość: jt Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.09, 11:59
        a ja się zdecydowałam na mieszkanie w Osadzie Gencz, mam już podpisaną umowę
        przedwstępną. Prawda jest taka, że do każdej inwestycji można się przyczepić i
        jeszcze na tym forum nie znalazłam takich które by wszystkim dogodziły....więc
        ich nie czytam bo tylko odstraszają a nie zawsze są prawdziwe...
        • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.09, 13:01
          Przymierzam sie do zakupu mieszkania na tym osiedlu i prosze o
          sugestie na co zwracac uwage przy ogladaniu mieszkania/tzn.jakiego
          rodzaju usterki sie pojawiaja/.
          Interesuje mnie jeszcze kwestia negocjacji ceny,moze autor JT
          zdradzi za ile udało sie kupic mieszkanko:)
          • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.09, 13:02
            Przepraszam nie doczytalam ,ze nick JT nalezy do kobiety:)
          • Gość: Kuba Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 13:35
            otrzymalem od nich oferte -18% przy zakupie dwoch mieszkan ale niestety moj brat
            sie wycofal jezeli zamierzasz tam kupic mieszaknie mozemy wystapic o zakup dwoch
            co da nam wyzej wspomniane mozliwosci rabatowe jakby co to napisz
            biuro@trio-optyka.com
            • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.09, 20:49
              Dziekuję bardzo za propozycję:)
              Ja jestem już po negocjacjach,w poniedziałek odbieram klucze i na
              dniach podpisuję końcowy akt notarialny.
              Co do wykonczenia to u mnie brakowało odpływu w aneksie kuchennym i
              łazience na pierwszym poziomie,w niektórych miejscach łuszczył sie
              tynk,jeden pęknięty kafelek na tarasi-zanotowali i maja
              naprawic:),poza tym wszystko ok;aha,jeszcze tylko należy zwrócic
              uwagę na piec,zdarzają się usterki.
              • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.09, 09:30
                A możesz powiedzieć jak wyglądał u Ciebie odbiór mieszkania??
                Bo ja jestem właśnie w trakcie tego odbioru i nie wiem czy lepiej ze swoim
                fachowcem przyjechać czy jak? I kiedy ten odbiór miał miejsce, po wpłacie
                pieniędzy?
                • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.09, 10:23
                  Mam ustalony odbiór na dzisiaj,wszystkie szczegóły opiszę pozniej:)
                  • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.09, 16:43
                    Odbiór wyglądał następująco:Dwóch pracowników firmy Budmax udało sie
                    ze mną na mieszkanie i na protokole zdawczo-odbiorczym opisaliśmy
                    wszystkie usterki/wymieniałam je powyżej/,spisalismy stan licznika
                    wody i licznika gazu.W biurze przekazano mi termostaty do
                    grzejników,słuchawke domofonu,pilota do klimatyzacji,wszystkie
                    klucze/od miejsca parkingowego,skrzynki pocztowej,do domofonu i
                    mieszkania/ oraz gwarancje na piec i klimatyzacje.W ustalonym
                    terminie firma ma usunac usterki.
                    Ja nie brałam nikogo do odbioru,gdyż podczas wcześniejszych wizyt na
                    mieszkianiu zasiegnełam opinii fachowca i nie miał wiekszych
                    zastrzeżeń.
                    W ubiegłym tygodniu w czwartek podpisałam umowę przedwstępną i
                    uzgodniłam z dyrektorem,ze mozemy już wziac klucze i zaczynac
                    dzialac.W najblizszy czwartek podpisuje umowe końcową i pozostanie
                    mi tylko załatwienie liczników/gaz-Ziebicka,energia-Siechnice,woda-
                    Żórawina/ aby mozna było funkcjonowac w mieszkaniu.
                    pozdrawiam przyszłych mieszkańców:)
                    • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 08:55
                      Czyli umowa końcowa to akt notarialny? My właśnie w tym tygodniu chcemy taki
                      odbiór techniczny zrobić, żeby już naprawili te usterki zanim dostaniemy klucze.
                      Czyli z tego co czytam to miała Pani przyjemność poznać dyrektora, bo ja z mężem
                      niestety nie, bo akurat jak podpisywaliśmy umowę to coś mu wypadło i była tylko
                      nam dostarczona już przez niego podpisana. Mam nadzieję że wszystko pójdzie
                      dosyć sprawnie i szybko wszystko się załatwi.
                      Jeśli ma Pani jeszcze jakieś podpowiedzi dla mnie to byłabym bardzo wdzięczna.
                      • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.09, 09:34
                        Ja podpisywałam umowę przedwstępną u notariusza dlatego tez obecnośc
                        dyrektora była obowiazkowa.Zapewniam,ze to bardzo miły czlowiek:)
                        Z naprawą usterek idzie sprawnie,w piatek zglosilam ustnie
                        niedoróbki, a juz wczoraj był na mieszkaniu serwisant pieca i go
                        naprawiał.Pozostałe usterki mają byc usunięte w najblizszym
                        czasie.Jutro chce zmienic zamki w drzwiach, gdyz zaczynam zwozic
                        materialy. Pod koniec tygodnia ruszam z remontem,mam malo czasu bo
                        27 grudnia musze juz mieszkac na Genczu.
                        pozdrawiam
                        • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.09, 09:27
                          a mam jeszcze pytanie odnośnie podatku od nieruchomości, wie Pani może ile
                          wynosi i jak jest liczony?
                          • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.09, 09:40
                            Wydaje mi sie,ze jak sie nabywa mieszkanie od dewelopera to nie ma
                            obowiązku podatkowego.Nie mam jednak 100% pewnosci.........
                            Jutro zapytam notariusza i napisze jak to jest faktycznie.
                            • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.09, 10:18
                              już się dowiedziałam że nie płaci się, tylko za jakiś udział w ziemi tak, ale to
                              nie jakieś duże kwoty:)
                              • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.09, 14:26
                                Czy podpisała już Pani akt notarialny??
                                • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 19:08
                                  Podpisałam akt notarialny tydzien temu,ostateczny odbior mieszkania
                                  również.
                                  Proszę zwrócic uwage na funkcjonowanie pieca,u mnie oprocz usterki
                                  samego pieca pojawił się problem z nieszczelnoscia komina.Dzisiaj
                                  usuwano mi ta wade,na szczęście nie miałam jeszcze polozonych
                                  kafelek bo niestety trzeba bylo "ryc" sciane w łazience i w kuchni.
                                  Wiem od serwisanta,ze takich przypadków z nieszczelnym kominem bylo
                                  ostatnio kilka.Wada komina ujawnia się gdy zostawimy piec włączony
                                  na dłużej,w moim przypadku defekt wyszedl po pierwszej nocy
                                  ogrzewania mieszkania.Zauważyłam skropliny z pieca na podlodze w
                                  kuchni i w łazience na pierwszym poziomie,po wezwaniu serwisanta
                                  okazalo się ,że zawartośc tlenu jest znacznie poniżej normy i wynosi
                                  14,9%/odpowiednia ilosc to min 20,6%/,w zwiazku z tym w poniedziałek
                                  wylączono mi piec i dopiero dzis po rekonstrukcji układu kominowego
                                  włączono ponownie.Na ta chwilę jest w porzadku,mam nadzieje ze to
                                  koniec problemów z ogrzewaniem.
                                  • Gość: kupująca Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.09, 11:00
                                    dziękuje za przydatną informację, na pewno zwrócę na to uwagę. My podpisujemy
                                    jutro akt notarialny
                                    • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - do Sylwia0406 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 16:06
                                      W takim razie gratuluje:)
                                      Pozdrowienia z bramy 5C dla sąsiadów:)
      • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 30.06.14, 16:30
        Mnie poprawki kosztowaly już majatek, a co z grzybem na scianach??? Zero izolacji
    • Gość: hieronim Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.10, 17:39

Witam,
      proszę o uwagi obecnych już mieszkańców apartamentowców w kwestii jakości tych
      mieszkań. Sam noszę się z zamiarem kupna tam mieszkania i chciałbym poznać
      Państwa opinie.
      pozdrawiam
      h.
    • zagorsk Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 18.05.10, 13:19
      Przy kupnie na kredyt mieszkania w Genczu odradzam usługi doradcy
      kredytowego (F.R.) polecanego przez dewelopera! Polecam samemu zająć
      się kredytem - szybciej, sprawniej, taniej i bez
      stresu... zwłaszcza, że deweloper nie robi problemów przy wydawaniu
      dokumentów potrzebnych do banków. Pan doradca ma za to niewiarygodną
      fantazję w utrudnianiu całego procesu - każdy się domyśla w jakim celu.
      • Gość: Kaśka0087 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 20:03
        a czy ktoś kto tam mieszka może przybliżyć jak kształtują się miesięczne koszta stałe tj czynsz, rachunki za prąd (oczywiście zakładam, że zużycie każdy ma inne ale tak orientacyjnie), jakieś opłaty remontowe? sprzątanie itp...
        Jestem bardzo zainteresowana zakupem tam mieszkania, ale chciałabym też mniej więcej znać koszty utrzymania ;)
        • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: 46.112.162.* 01.11.10, 12:08
          Mieszkam na Osadzie od roku,koszta jakie ponoszę za utrzymanie mieszkania o pow.80 m2 to:
          energia 120 zł
          czynsz 170 zł/ w tym zaliczka na wode,wywóz śmieci/
          gaz w lecie średnio 150 zł,w zimie 350 zł
          utrzymanie części wspólnych około 150 zł miesięcznie/odśnieżanie,utrzymanie zieleni,bieżąca eksploatacja/.

• liuzzi Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 01.11.10, 18:40
            sprzedałem tam mieszkanie, nie da się tam życ. wszędzie daleko, wokoło wygwizdowo, ani kiosku, ani sklepu, dojedziesz tylko samochodem, masa pustostanów, fatalna architektura. Odradzam. I ten dojazd do miasta: nieustannie tkwienie w korkach.
            • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: 94.254.219.* 01.11.10, 19:45
              No tak,jak zwykle pozdrowienia od Beli............żenada...wracaj na wątek o forumowym trolu kobieto.
              Wymyślasz niestworzone historie....kłamiesz,mącisz....na co Ci to?Współczuję Twoim sąsiadom...szczerze im współczuję.
              Ty mieszkałaś na Genczu?!Tia jasne.............
              • liuzzi Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 01.11.10, 21:44
                Nie jestem zadną Belą a to co napisałem to prawda. Wskaż mi zatem błedy w moich wywodach? Masz tam autobus albo tramwaj? Nie masz. Masz wokoło las, domy, jakaś infrastrukturę? Nie masz, wokoło wygwizdowo i pola. Masz kiosk, sklep? Nie masz, owszem, w Komorowicach są wiejskie sklepiki małe. Masz spokojny i szybki wjazd do miasta? Nie masz, utykasz w korku na Ołtaszynie. Czym dojezdzasz wieczorem z miasta, po kinie, po imprezie, po spotkaniu, jak wypijesz lampke wina i nie masz auta? Taksówką za sto złotych, prawda? Bo to jedyna możliwosc.
                Pozdrawiam Gencz. Nigdy więcej.
                • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: 94.254.219.* 01.11.10, 22:17
                  Nowe wcielenie Beli jak nic!!!Wszystkie dzielnice sa do d.... tylko Maślice takie cudowne.......ha ha ha,ja za darmo nie chciałabym tam mieszkac...... i na nic Twoje gadanie ,że Gencz jest be,bo ja jestem szczęśliwa tutaj i nic tego nie zmieni...mam wszystko czego potrzebuję do szczęścia :ciszę,spokój i przede wszystkim nie mam sąsiadów Twojego pokroju:)
                  Autobus na osiedlu jest,domy też są,trasy spacerowe i lasy też,sklepu nie ma w Komorowicach i jakoś mi to nie przeszkadza,a jesli chodzi o dojazdy to jakos na korki nie trafiam. Korki?Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz..........Wyjeżdżam do pracy około 10 a wracam o 14 wiec mam puściutko:)
                  Co jeszcze....a,spotkania i imprezki....hmmm na pewno nie zrezygnowałam z życia towarzyskiego odkąd zamieszkałam w Komorowicach.Nie rozpaczam,że muszę wracac taxi do domu...po prostu tak jest wygodniej , bezpieczniej i szybciej ,a mój stan portfela się nie martw:)
                  Tak na marginesie za stówkę to ja mam 2 kursy taxi do rynku,takie mam układy ;)
                  • liuzzi Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 02.11.10, 09:00
                    No to fajnie ze tak masz. Niestety, nie kazdy pracuje jedynie od 10 do 14 i nie kazdy ma takie układy w taxi. Poza tym swoim wpisem potwierdzasz wszystkie moze opinie.
                    • Gość: sylwia0406 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: 188.33.48.* 02.11.10, 10:47
                      Gencz nie jest dla każdego...dla mnie tak! ...to oaza spokoju,której w mieście nie znajdę i za to kocham to miejsce.Wybrałam świadomie i ani przez chwilę nie żałowałam.
                      Każdy powinnien mieszkac w takim miejscu,które dla niego jest najbardziej atrakcyjne,jego wybór jego kasa.... dlatego nie znoszę ludzi,którzy na siłę próbują kogoś przekonac do własnych racji wmawiajac,że ta dzielnica to jest super a inna nie!O gustach się nie dyskutuje:)

Zapytam z czystej ciekawości kiedy sprzedałes to mieszkanie,bo nie zauważyłam żeby ubyło sąsiadów na osadzie???Jeśli to nie tajemnica to w której bramie mieszkałeś???

• Gość: Mikołaj Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.makler.local / 10.224.135.* 02.11.10, 14:33
                        W pełni potwierdzam to, co pisze Luzzi. Gencz omijać szerokim łukiem. Byłem tam na imprezie, kompletnie nie było jak wrócić, za taryfę padłem kilkadziesiąt złotych i to nie do centrum. Zabrakło nam napojów, nie było gdzie iść. Tam nic nie ma, wiocha tuż obok a naokoło puste pola. Okna w tych niby nowoczesnych domach są na przestrzał: widać co ludzie mają w mieszkaniach, zero prywatności.
                        Nonsens nie osiedle. Dlatego pewnie mimo ze chyba trzy lata temu to zbudowali, wciąż są tam puste mieszkania.
                        • Gość: agata Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:55
                          jeździ tam coś z centrum wie ktoś?
                          proszę o jakieś informacje
                          • Gość: s Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 12:39
                            tutaj link do rozkladu jazdy autobusu i trasy przejazdu

wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/7c2f3d09-46cf-4204-95f8-30f67aaa4dbf/513_rozklad_jazdy_od_1_10.pdf
                            • Gość: rozeźlony Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? IP: *.dibre.com.pl 10.11.11, 16:47
                              nabardziej gó...ane miejsce do mieszkania w okolicy Wrocławia.
                      • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 07.06.14, 13:16
                        .
                        kupiłam 2 lata temu, /domy fatalnie wykończone, po 2 latach mieszkania wszystko się sypie, pekaja sciany, wychodzi wilgoc! Poza tym to tereny zalewowe, jak trochę popada to w garażach stoi woda po kostki . Fakt jest cicho, spiewaja ptaki ale chleba nie kupisz a nie zawsze wyjezdzasz do miasta
                        • lukaspoland65 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 15.07.14, 18:56
                          Przestrzegam wszystkim zainteresowanych kupnem domu w Komorowicach k. Wroclawia, osiedle Gencz. Każdy kogo znam, a kupił tam dom, pragnie się go jak najszybciej pozbyć. Budynki te zostały fatalnie wykończone już przez dewelopera. Domy zostały postawione bez izolacji, na scianach wychodzi grzyb,wszedzie panuje wilgoć, deweloper niestety okazal sie oszustem, wykonczyl te domy najtanszym kosztem i oglosil bankructwo. Wcześniej były zapewnienia o tym ze rzekomo w pobliżu osiedla maja powstac sklepy spożywcze, place zabaw dla dzieci, przystanek autobusowy, przedszkole dla dzieci itd...niestety nie ma tam nic, nawet małego sklepiku gdzie mozna kupic chleb i mleko. jest fatalnie wykonana instalacja elektryczna, non stop występuja problemy z prądem, nie ma internetu,a jesli, to bardzo słaby. Już nie wspomne, że otoczenie ludzi sąsiadujących pozostawia wiele do życzenia. Domy te szczególnie upodobała sobie wrocławska mafia ze wzgledu na nowoczesny styl nowobogacki-amerykański. W wekkendy nie da sie wytrzymać poniewaz jest glośno, często mają miejsce tzw. party ogrodowe, głośna muzyka i śpiew. Oczywiście nikt nie ma odwagi zadzwonić po służby bezpieczeństwa. Poza ty sa nieustające problemy z odśnieżaniem terenu, wymianą oświetlenia, itd. Kazdy uprawia samowolke.Często zimą nie da sie nawet podjechac pod dom, jest tyle śniegu.Już nie wpomne że osiedle miało być strzeżone, a nie jest! Prowizoryczny plac zabaw dla dzieci grozi utrata zdrowia.Prosze tam absolutnie nie posyłac swoich dzieci!

• danwoodwroclaw Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 15.07.14, 20:10
                            proponuje kupić działkę na Karwianach i wybudowac domek swoich marzeń

działka budowlana karwiany komorowice
    • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 07.06.14, 13:13
      .
      kupiłam 2 lata temu, /domy fatalnie wykończone, po 2 latach mieszkania wszystko się sypie, pekaja sciany, wychodzi wilgoc! Poza tym to tereny zalewowe, jak trochę popada to w garażach stoi woda po kostki
    • 0celina Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 30.06.14, 16:27
      Mieszka się fatalnie. Dom nie ma izolacji, wychodzi grzyb na scianach, wszystko mokre...jak popada to w garażu woda po kostki. Ciagle wychodzą jakies usterki, ten dom kosztowal mnie majatek i ciagle poprawki po deweloperze.
      • wlasnem1234 Re: OSADA GENCZ - jak się tam mieszka? 19.10.16, 14:24
        PROSZĘ O INFORMACJE JAK MIESZKA SIĘ NA GENCZU OBECNIE, CZY MLOCUM RZECZYWIŚCIE POPRAWIŁO STANDARD BUDYNKÓW? CZY BUDYNKI SĄ ZALEWANE WODĄ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka