Dodaj do ulubionych

sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap

07.01.09, 21:31
szukam sąsiadów z II etapu -zakonczenie budowu 12.2009
Bylam zobaczyć skonczony I etap super, klatki schodowe wylozone
pieknymi kaflami , robi wrażenie POLECAM
coś ta nasz strona slabo sie rozwija.
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 06.04.09, 14:52
      hej ja również kupiłam mieszkanie w II etapie :) pozdrawiam
      serdecznie
      • agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 06.04.09, 21:06
        ja wkrotce..:) witam!
        ale skonczenie budowy chyba pozniej?
        ps. sa wczesniejsze watki!
        • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 08.04.09, 13:21
          hej co masz na myśli "ale skonczenie budowy chyba pozniej?"; ja
          byłam ostatnio na budowie i idzie im wszystko bardzo sprawnie :)
          myślę, że jak tak dalej pójdzie to do końca roku skończą Etap II :)
          • agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 08.04.09, 23:00
            może mamy sprzeczne informacje, co jest etapem drugim..
            mi wiadomo tyle, że mieszkania mają być oddane za rok - czyli bardziej na
            wiosnę, a nie do końca roku
            • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 09.04.09, 20:01
              fakt, w umowie jest zapisane, że inwestycję będą oddawać na wiosnę 2010, ale w
              umowach zawsze developerzy zabezpieczają się jeśli chodzi o terminy :) tak więc
              ja po prostu mam wielką nadzieję, że jak budowa dalej będzie szła w takim tempie
              to przekażą nam mieszkania wcześniej :)))
              pozdrawiam
              • agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.04.09, 20:23
                przygotuj się raczej na dłuższy termin
                pierwszy etap jest obecnie opóźniony o dwa miesiące, nie z winy stoczniowca
                po prostu pogoda nie dopisała tej zimy i mieszkania trzeba osuszyć przed
                wykończeniem i oddaniem

termin wiosenny jest raczej optymistyczny, sprawa moze przedluzyc sie do polowy 2010
                • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 14.04.09, 09:48
                  oj to niedobrze :( ale może u nas będzie trochę lepiej :) i zima w
                  tym roku nas nie zaskoczyna na długo;
                • Gość: Miniaturka Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:31
                  Chciałabym sprostować kwestię rzekomego opóźnienia I etapu budowy. Otóż nie ma
                  żadnego opóźnienia, a wiem to z pierwszej ręki - nabyłam tam mieszkanie. W
                  umowie było wyraźnie napisane, że termin oddania mieszkań to II kwartał 2009 r.,
                  a więc mają czas do końca czerwca.
    • pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 21.04.09, 20:29
      Dzwoniłem do Pana Klimaszewskiego z SM, nie ma żadnych opóźnień pierwszego etapu.
      • agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 21.04.09, 22:44
        a ja rozmawiałam z panią wiceprezes.. :) i to nie przez telefon :)
        chcieli oddać dwa miesiące temu, a oddają później, bo mieszkania trzeba osuszyć

ja mam mieszkanie w drugim etapie, więc nie wiem, jaki termin zapisano w umowie
        dla etapu pierwszego, być może terminy 'chcieli', 'zapisano w umowie' nie są
        jednoznaczne i stąd ta konfuzja

swoją drogą lepiej poczekać te dwa miesiące i nie martwić się, że na ścianach za
        jakiś czas pojawi się grzyb
        ciekawe, który deweloper by się przejmował? :)
        • pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 22.04.09, 11:01
          Termin pierwszego etapu to czerwiec, więc opóźnienia nie ma. Chcieli mieszkania
          oddać przed czerwcem, ale to, że nie oddadzą nie można nazwać opóźnieniem. Już
          się przestraszyłem, że mieszkania będą w sierpniu ;)
          • Gość: kotek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.51.akron.net.pl 22.04.09, 15:04
            Witam sąsiadów z I etapu... z drugiego tez:)
            Mam takie może naiwne pytanie - w umowie jest zapis, że do oddania mieszkania
            muszą w nim być wykonane prace wykończeniowe, które pozwolą na rzeczone oddanie.
            Czy ktoś wie co i w jakim zakresie musi być zrobione?
            • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 23.04.09, 09:09
              z tego co ja się dowiadywałam to chodzi o podłączenie kuchenki
              gazowej;
              pozdrawiam
              • Gość: kotek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.51.akron.net.pl 23.04.09, 10:16
                Hmm.. ale ja będę miała płytę i w ogóle gaz "wyprowadziłam" z mieszkania:)
                Bardzie chodzi mi o to czy muszą być zrobione ściany, podłogi, podłączone
                sanitariaty, etc... czy wystarczy tylko, że wszystkie przyłącza będą
                zabezpieczone - gniazdka kontakty na ścianach, itp.
                • pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 23.04.09, 14:12
                  Najlepiej o to pytać w SM, według mnie wystarczy biały montaż. Czyli wszystkie
                  kraniki + wanna.
                  • agawa-10 kuchenka elektryczna 23.04.09, 22:05
                    nika, ja również zastanawiam się nad płytą elektryczną i rezygnacją z gazu
                    robiłaś może jakiś rachunek kosztów?
                    spotkałam się z opiniami, że przy zakupie nowoczesnego urządzenia, koszty gazu i
                    prądy są takie same
                    czy to prawda? jesteś zorientowana w tym temacie?

pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :)
                    • Gość: nika Re: kuchenka elektryczna IP: *.umwd.pl 24.04.09, 09:38
                      hej
                      jeszcze nie zastanawiałam się czy kupię kuchenkę elektryczną czy
                      gazową; ale słyszałam, że w ekspoatacji kuchanka elektrycza jest
                      droższa;

pozdrawiam :)
                    • agawa-10 Re: kuchenka elektryczna 25.04.09, 01:02
                      pytanie było oczywiście do kotek :)

agawa-10 :

> nika, ja również zastanawiam się nad płytą elektryczną i rezygnacją z gazu
                      > robiłaś może jakiś rachunek kosztów?
                      > spotkałam się z opiniami, że przy zakupie nowoczesnego urządzenia, koszty gazu
                      > i
                      > prądy są takie same
                      > czy to prawda? jesteś zorientowana w tym temacie?
                      >
                      > pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :)
                      • Gość: kotek Re: kuchenka elektryczna IP: *.51.akron.net.pl 28.04.09, 15:50
                        Wiesz co, Mój się dowiadywał, ale tak "nieoficjalnie" - od znajomych i wychodzi,
                        że jednak indukcyjna tańsza.
                        Nie wiem, jak sprawa wygląda ze zwykłą płytą, ale gdzieś w Sieci widziałam
                        porównania - jeśli znajdę, to wrzucę na forum.
                        • Gość: kotek Re: kuchenka elektryczna IP: *.51.akron.net.pl 29.04.09, 10:32
                          Jeden z wątków, na których jest sporo informacji
                          www.grupy.otopr.pl/plyta-indukcyjna-kontra-ceramiczna-lub-
                          gazowa,usn,8573527.html ale podobno dyskusja i to ciekawa była też
                          na forum muratora.
                          My zdecydowaliśmy się ponieważ:
                          - nie chciałam mieć gazu, a więc i rur w mieszkaniu
                          - ładniej wyglada:)
                          - szybciej gotuje, i trudniej się poparzyć
                          - łatwiej się czyści
                          - płacisz za rzeczywiste zużycie prądu, przy gazie jakoś zawsze mam
                          wrażenie, że pomiar rzeczywiście wykorzystanego gazu jest mało
                          precyzyjny...
                          - na a jeśli prąd, to tylko indukcja - zuzywa się mniej i bardziej
                          efektywnie...

Pisząc, ze indukcyjna tańsza, miałąm na myśli "ogół korzyści":)
                          Jeśli cena eksploatacji jest dla ciebie jeynym wyznacznikiem to
                          jednak gaz jest ciagle trochę tańszy...
                          • Gość: Miniaturka Re: kuchenka elektryczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:35
                            My również wyrzuciliśmy gaz z naszego mieszkania! :) Przemawiały za mną te
                            wszystkie rzeczy o których napisałaś, a także fakt, że od 11 lat nie mam
                            styczności z gazem. pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
            • Gość: bea Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.09, 13:15
              czy są jeszcze wolne mieszkania z I etapu. Jaka jest cena metra?
    • Gość: Radek Wałek Wentylacja w budynku IP: 194.181.104.* 23.06.09, 10:43
      Witam,
      jak się ma wentylacja w tym budynku, ponieważ lokatorzy SM Cegiełka narzekają na
      swoją, że jest za głośna. Gdzie w budynku Stoczniowca są wentylatory i czy w
      którymś z mieszkań ktoś słyszy jakiś hałas?
      Ogólnie interesuje mnie to czy mieszkania są dobrze wyizolowane i czy nie
      słychać żadnego hałasu z: zewnątrz, od sąsiadów (z góry, dołu czy boku), z garażów?
      Z góry dziękuje za odpowiedź
      • Gość: kotek Re: Wentylacja w budynku IP: *.51.akron.net.pl 23.06.09, 11:11
        Nie słychać, bo jeszcze nikogo tam nie ma:)
        Dopiero zaczynają się odbiory i wykańczanie mieszkań.
        • Gość: Radek Wałek Re: Wentylacja w budynku IP: 194.181.104.* 23.06.09, 11:42
          Dziękuje za odpowiedź ale chodziło mi bardziej o jakieś urządzenia działające w
          budynku typu wentylatory, agregatory, kotłownie, silniki itp. itd. bo to czy
          mieszkańcy będą wiercić, hałasować i stukać to zależy od nich, natomiast takie
          urządzenia które wymieniłem na początku będą pracowały cały czas, czasami nawet
          24h na dobę 7dni w tygodniu. A wtedy w nocy kiedy wszyscy będą spali i będzie
          cisza będzie słychać takie urządzenia. O to pytam :)
          • Gość: kotek Re: Wentylacja w budynku IP: *.51.akron.net.pl 23.06.09, 11:51
            Zrozumiałam pytanie:)
            I odpowiedziałam, że na razie nie ma osoby, która mogłaby Ci udzielić
            odpowiedzi, ponieważ nikt tam jeszcze nie mieszka... Nie wiem w ogóle czy
            wymienione przez Ciebie urządzenia już działają.
            Byłam w mieszkaniu jakieś dwa tygodnie temu i poza wiatrem nic nie było słychać,
            ale czy tak dalej będzie okaże się po wprowadzeniu:)
    • Gość: Radek Wałek Ogródki na parterze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.09, 15:58
      Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Co, jak i dlaczego? :)Wszelkie
      informacje mile widziane.
    • Gość: wow3r Odbiory z pierwszego etapu - jakie wrażenia? IP: *.54.19.179.static.telsat.wroc.pl 17.08.09, 21:51
      Witam

Czy możecie się podzielić opiniami z odbioru mieszkania z I etapu? Były jakieś problemy, jakieś grube odchylenia od norm? Pytam się bo niedługo mam odbiór i się troche denerwuje;) Za wszelkie informacje dziękuje:)
      • parkermarcin Re: 02.09.09, 14:44
        Witam,

ja również nabyłem mieszkanie w stoczniowcu II etap, chyba jedno z
        ostatnich na parterze z ogródkiem, pytanie jest takie czy wiecie
        może czy te ogródki będą miały wykończoną podłogę, tzn, jakieś
        kafelki czy płyty??? Dzisiaj byłem na budowie, a w poniedziałek
        podpisuje umowe. Wszystko wygląda bardzo okazale i idzie w dobrym
        kierunku. Mieszkania mają byc oddane najpóźniej w czerwcu 2010r.
        Chyba że zima będzie taka jak poprzednia wtedy podobnie jak w
        pierwszym etapie może się to nieznacznie wydłużyc.

Pozdrawiam sąsiadów :)))
        • Gość: Marcin Re: nie za ciemno od Głównej? IP: *.e-wro.net.pl 05.11.09, 22:34
          Noszę się z zamiarem zakupu mieszkania 42 m od ul. Główniej, Czy w tym mieszkaniu nie będzie za ciemno, czy słońce tam czasami świeci?
          Dzięki za odp.
          • Gość: taj cena IP: *.centertel.pl 07.11.09, 08:33
            ile płacicie za metr???????
            • dar161616 Re: cena 10.11.09, 19:01
              5300 m2 powyżej 80m2 -cena 4900
      • Gość: Paweł Re: Odbiory z pierwszego etapu - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:52
        Witam
        wraz z żoną nosimy się z zamiarem zakupu mieszkania w II etapie.
        Pozwiedzcie jak wyglądała u Was sprawa płatności za mieszkanie. Nam
        powiedziano, że trzeba do 8 tygodni po podpisaniu umowy zapłacić
        całość. A co z aktem notarialnym, kredytem. Czy banki nie robiły Wam
        problemów?
        Pozdrawiam
    • haroshi Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.11.09, 01:30
      Witam, zastanawiam się nad zakupem mieszkania w II etapie i nurtuje
      mnie następująca kwestia - jak mogą wyglądać koszty ogrzewania?
      Kilka osób nastraszyło mnie, że gazowe jest drogie. Czy ktoś z
      Państwa orientuje się jak to może wyglądać? Chodzi o normalne
      użytkowanie - nie będę odkręcał na maksa i otwierał okna... Będę
      wdzięczny za wszelkie informacje
      • dar161616 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.11.09, 19:01
        Witam z tego co sie orientuje to ogrzewanie jest miejskie , a
        jedynie kuchenka jest gazowa. Sporo ludzi rezygnuje z gazu i
        zamienia na prąd. SpoŁdzielnia ma kotŁownie, wiec piecy w domach nie
        ma. Ile zużywasz gazu do gotowania?. obecnie przy naszej 3 osobowej
        rodzinie place ok 30 zl miesiecznie.
        • Gość: jupee Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 11:25
          Witam

a ja mam takie pytanko do wszystkich którzy zakupili mieszkania w I etapie czy
          ktos ma informacje odnośnie aktu notarialnego ? Ze spółdzielni nie mam żadnej
          informacji może to poprostu moja nie wiedza co z tym dalej robić?
          • Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: 194.181.104.* 20.11.09, 13:16
            Witam,
            przyłączam się do zapytania o akt notarialny.

Czy parking podziemny będzie monitorowany? Czy jest jeszcze możliwość zakupu miejsc? Koszt? Czy będą opłaty miesięczne? Koszt? Jak duże są miejsca?
            Pozdrawiam
            • Gość: M Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 27.11.09, 09:16
              Mam pytanie dotyczące terminów płatności za mieszkania. Czy płaciliście za
              mieszkania po ich odbiorze. Czy zdarzało się że na kilka miesięcy przed odbiorem
              musieliście już zapłacić całość.
              Dzięki za odpowiedź
          • dar161616 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 28.11.09, 20:36
            Akty notarialne II etapu przewidziane są na wrzesień , pazdziernik
            2010, miejsca postojowe podobno jescze sa cena 17 tys , piwnice
            1.225 za m2. Jesli chodzi monitoring to spoldzielnia nie
            przewidziala - a szkoda. Wiem że mieszkancy I etapu mieli we wlasnym
            zakresie organizować monitorowanie parkingu.
            pozdrawiam
            • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 29.11.09, 15:03
              hej
              a skąd masz wiadomości dotyczące ceny m2 za piwnice???? ja dzwoniłam do
              Spółdzielni w tym tyg i niefajna Pani z sekretariatu powiedział mi, że jeszcze
              nic nie wiadomo, jeśli chodzi o cenę i metraż piwnic;
              Pozdrawiam
              przyszła sąsiadka
              • Gość: Paweł Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:53
                Witam
                wraz z żoną nosimy się z zamiarem zakupu mieszkania w II etapie.
                Pozwiedzcie jak wyglądała u Was sprawa płatności za mieszkanie. Nam
                powiedziano, że trzeba do 8 tygodni po podpisaniu umowy zapłacić
                całość. A co z aktem notarialnym, kredytem. Czy banki nie robiły Wam
                problemów?
                Pozdrawiam
                • Gość: Michal Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 21.12.09, 20:47
                  Wiec tak w naszym przypadku mielismy na umowie przedwstepnej 2 miesiace czasu do
                  zaplaty za mieszkanie(CALOSC).
                  Po podpisaniu umowy poszlismy do doradcy który zalatwil nam kredyt z doplatami w
                  PKO.Po miesiacy wizyta w banku podpisanie sterty papierów wplata czesci
                  zobowiazan zwiazanych z prowizja i ubezpieczeniami.
                  na tydzien przed koncem umowy przedwstepnej podpisanie w banku dyspozycji
                  przelewu ,wizyta w spoldzielni z papierkiem o wierzytelnosci i kasa poszła...
                  Dlaczego Pawel sadzisz ze bank "robi problemy'? Skoro stwierdza ze
                  posiadasz/posiadacie sdolnosc to nie ma najmniejszego problemu przeciez.Bank
                  przelewa calosc poniewaz inwestycje "widać" i pani w banku powiedziala ze mają
                  ukonczone 70% zadania.A bylo to w polowie listopada.

Pozdrawiam
          • Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: 194.181.104.* 22.01.10, 11:00
            Kiedy będą akty notarialne??? Przecież to jest jakieś nieporozumienie żeby
            trzeba było tyle czekać!!!
            • Gość: Michał Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 23.01.10, 12:04
              Witam
              Mieszkania oddawać będą w III kwartale 2010.
              Jeśli Kolega dar161616 ma potwierdzone informacje to tuż po oddaniu mieszkan
              będą akty.
              Radek Wałek - rozwiń swoją wypowiedż.
              Znajomi w inwestycji na Księskiej czekali rok na akt po odebraniu mieszkania.
              Pozdrawiam.
              • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.10, 14:59
                mieszkania będą oddawać w II kwartale i z tego co ja wiem to już w kwietniu;
                rozmawiałam o tym ostatnio w Panią Prezes oraz z Panami na budowie :)) jeśli zaś
                chodzi o akty notarialne to jak tylko spółdzielnia dostanie pozwolenie na
                użytkowanie będzie można myśleć realnie o aktach notarialnych; poza tym żeby
                było szybciej zawsze można samemu zaproponować spotkanie z wybranym przez siebie
                notariuszem :)

pozdrawiam
                • Gość: Michal Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 23.01.10, 19:43

Tak to prawda ,taką informacje również mialem od Pani Elżbiety w listopadzie.Nie
                  przewidzieli chyba zimy :)
                  Natomiast umowa przedwstępna jest dla mnie istotna a w niej zapis III kwartal a
                  konkretnie 30.IV.2010 mam otrzymac swoje M. Jeśli bedzie wczesniej mozna sie
                  cieszyć.
                  W cuda niewierze do połowy lutego mocno na minusie zapowiadają,wiec to co
                  "nadrobili" własnie sie wyrówna.Spokojnie niech robią a nie szybko szybko...a
                  potem poprawek na 3 miesiące....
                  Pozdrawiam
                  • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 24.01.10, 18:34
                    cześć
                    nie wiem czy mamy taką samą umowę ale u mnie w paragrafie 7 pkt 1 jest napisane,
                    że "przekazanie lokalu mieszkalnego protokołem zdawczo-odbiorczym planuje się na
                    30.06.2010 r.", zaś w tym samym paragrafie w pkt 4 jest napisane, że
                    "zakończenie drugiej części inwestycji II Etapu Budynku b-1 planuje się na III
                    kwartał 2010 r." - i z tego co wiem to ten termin dotyczy parkingów, trawników
                    - infrastruktury zewnętrznej; poza tym na budowie byłam w zeszłym tygodniu i
                    robota wrze wewnątrz budynku :))
                    tak więc miejmy nadzieję, że faktycznie uda im się oddać mieszkanka do końca
                    czerwca a może nawet wcześniej :))

pozdrawiam
                    • Gość: Michał Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 24.01.10, 20:34
                      Ahh no jasne ze 30.VI.2010.
                      Literówka wpisalem kwiecień - tak mamy tą samą umowę :)) (Oby nie na ten sam
                      lokal) :)))
                      Mi też by sie marzylo wczesniej żeby przed jesienią pomyśleć realnie o
                      wprowadzeniu...święta u siebie....mmhmmmm.Pożyjemy zobaczymy.
                      Pozdrawiam Michał
                      • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 25.01.10, 12:41
                        no to super, że się wyjaśniło :) ja żyje sobie marzeniami (i oby nie tylko), że
                        faktycznie uda im się oddać mieszkania w kwietniu :)

Pozdrawiam
                        • Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: 194.181.104.* 26.01.10, 10:16
                          Podejrzewam, że wszyscy powyżej mówią o drugiej części budynku, która jest
                          jeszcze w budowie! Oczywiście dla tej części aktów notarialnych jeszcze długo
                          nie będzie. Mi jednak chodzi o część budynku, która już została oddana dawano
                          dawno temu i nadal nie ma aktów notarialnych. Wg. mnie to jakieś nieporozumienie.
                          • Gość: SteelRat Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:19
                            no niestety, aktow nie ma, ponoc dlugo nie bedzie, bo brak jakiegos odbioru...
                            garaz tez nie zostal oddany uzytkownikom i nie ma gdzie parkowac... a sniegu
                            coraz wiecej przymarza...
                            • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.e-wro.net.pl 26.01.10, 18:40
                              no to niedobrze że nie macie jeszcze aktów notarialnych :( to skutkuje większą
                              kwotą kredytu :( bynajmniej do czasu wpisu mieszkania do hipoteki :( musicie
                              dręczyć spółdzielnie telefonami to może coś ruszy

pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                              • Gość: SteelRat Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:59
                                no niestety, niestety, nikt nic nie poradzi na pewne kwestie, a banki tylko sie
                                ciesza...

i drobna, podla uwaga: "bynajmniej" to cos innego, niz "przynajmniej"...
                                • Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.umwd.pl 04.02.10, 15:25
                                  doskonale zdaję sobie z tego sprawę; po prostu się pomyliłam :(
                                  • Gość: Marcin Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.neting.pl 04.02.10, 21:58
                                    Byłem dzisiaj na budowie, na podłogach kładą jakąś piankę, na nią chyba pójdzie
                                    taki cienki styropian który już jest składowany pod ścianą budynku, a na to
                                    wszystko wylewka. W bramach ekipa budowlana się uwija. Pocieszające, że pomimo
                                    niesprzyjającej pogody prace idą pełną parą - przynajmniej moim okiem
                                    (budowlanego laika) :)
                                    Zaskoczony jestem kwotą dopłaty za instalację elektryczną, ponad 1000 zł. Fakt
                                    że dokonywałem wiele zmian ale 140 zł netto za punkt elektryczny to chyba przesada.
                                    Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                                    • Gość: nika Re: parkingi IP: *.umwd.pl 10.02.10, 13:14
                                      cześć,
                                      mam pytanie do osób które kupiły mieszkanie w ramach pierwszego etapu; chodzi mi
                                      o miejsca postojowe w garażu podziemnym, a dokładnie o wysokość czynszu jaki
                                      płacicie miesięcznie za te miejsca; bardzo proszę o odpowiedź; dzięki i pozdrawiam
                                      • Gość: Radek Wałek Re: parkingi - miejsce postojowe IP: 194.181.104.* 17.02.10, 15:13
                                        20zł za prąd a to zdecydowanie za dużo.
                                        7 zł za monitoring - jeśli dobry też jestem w stanie zapłacić
                                        20zł za eksploatacje - będzie to najczystszym, najbardziej unowocześniany,
                                        remontowany i dopieszczany garaż we Wrocławiu.
                                        Inne koszty - co daje kwotę ok. 60zł miesięcznie.
                                        Uważam, że jest to za dużo jak za miejsce za które zapłaciło się 18000 - 24000 zł !
                                        • Gość: nika Re: parkingi - miejsce postojowe IP: *.umwd.pl 19.02.10, 08:15
                                          dzięki za info :)
    • binio23nd Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 17.02.10, 20:25
      Wykończenie mieszkania ul Główna Sm. Stoczniowiec.Witam chciałem
      zaoferować usługę wykończenia mieszkania.Mam na koncie wykończone dwa mieszkania
      z możliwością oglądnięcia na pierwszym etapie Sm. Stoczniowiec przy ul. Główne.
      atrakcyjne ceny.W ofercie: kafelkowanie, Gładzie, Malowanie, zabudowy ,sufity
      podwieszane ,panele,biały montaż, przeróbki - hydrauliczne elektryczne itp.czas
      realizacji od 4-6 tyg w zależności od zakresu prac tel kontaktowy
      696-217-126.Poczta :Binio23nd@interia.pl
      • Gość: PPP Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:42
        Witam
        mam pytanie do mieszkańców z pierwszego etapu. Czy macie już akty
        własności? Czy dokonano w końcu odbioru budynku do użytkowania?
        • Gość: AGO Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.bestgo.pl 02.07.10, 11:28
          Tak odbiory zrobiono bardzo szybko dokladnie w czerwcu zeszlego roku. Akty
          notarialne zalatwialismy dopiero w tym roku 05,2010. Jesli spoldzielnia zapewnia
          ze akty beda szybciutko to nie ma na co liczyc. Poza tym wszystko super, dobrze
          sie mieszka.
    • Gość: Parkermarcin Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.nordeabank.pl 04.05.10, 13:52
      Witam!,

wszystkim zainteresowanym obwieszczam, że etap budowy został
      zakończony (zgodnie z planem), przez okres maja i czerwca mają
      trawać prace porządkowe terenu oraz ewentualne naprawy tudzież
      nieokreśolne oraz drobne poprawki. Firma ma na to 2 miesiące i jest
      duża szansa, że skończy szybciej i mieszkania będą przekazane w
      połowie czerwca co mnie i zapewne nie tylko ogromnie cieszy.
      Pozdrawiam przyszłych lokatorów / sąsiadów :)
      • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 22:07
        Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
        od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
        www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
        lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48
        Firma "Techbau"
        • lukas_wrocek Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 05.07.10, 13:04
          Aż tak mało klientów jest, że trzeba zaśmiecać każdy temat swoją reklamą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka