dar161616 07.01.09, 21:31 szukam sąsiadów z II etapu -zakonczenie budowu 12.2009 Bylam zobaczyć skonczony I etap super, klatki schodowe wylozone pieknymi kaflami , robi wrażenie POLECAM coś ta nasz strona slabo sie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 06.04.09, 14:52 hej ja również kupiłam mieszkanie w II etapie :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 06.04.09, 21:06 ja wkrotce..:) witam! ale skonczenie budowy chyba pozniej? ps. sa wczesniejsze watki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 08.04.09, 13:21 hej co masz na myśli "ale skonczenie budowy chyba pozniej?"; ja byłam ostatnio na budowie i idzie im wszystko bardzo sprawnie :) myślę, że jak tak dalej pójdzie to do końca roku skończą Etap II :) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 08.04.09, 23:00 może mamy sprzeczne informacje, co jest etapem drugim.. mi wiadomo tyle, że mieszkania mają być oddane za rok - czyli bardziej na wiosnę, a nie do końca roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 09.04.09, 20:01 fakt, w umowie jest zapisane, że inwestycję będą oddawać na wiosnę 2010, ale w umowach zawsze developerzy zabezpieczają się jeśli chodzi o terminy :) tak więc ja po prostu mam wielką nadzieję, że jak budowa dalej będzie szła w takim tempie to przekażą nam mieszkania wcześniej :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.04.09, 20:23 przygotuj się raczej na dłuższy termin pierwszy etap jest obecnie opóźniony o dwa miesiące, nie z winy stoczniowca po prostu pogoda nie dopisała tej zimy i mieszkania trzeba osuszyć przed wykończeniem i oddaniem termin wiosenny jest raczej optymistyczny, sprawa moze przedluzyc sie do polowy 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 14.04.09, 09:48 oj to niedobrze :( ale może u nas będzie trochę lepiej :) i zima w tym roku nas nie zaskoczyna na długo; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniaturka Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:31 Chciałabym sprostować kwestię rzekomego opóźnienia I etapu budowy. Otóż nie ma żadnego opóźnienia, a wiem to z pierwszej ręki - nabyłam tam mieszkanie. W umowie było wyraźnie napisane, że termin oddania mieszkań to II kwartał 2009 r., a więc mają czas do końca czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 21.04.09, 20:29 Dzwoniłem do Pana Klimaszewskiego z SM, nie ma żadnych opóźnień pierwszego etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 21.04.09, 22:44 a ja rozmawiałam z panią wiceprezes.. :) i to nie przez telefon :) chcieli oddać dwa miesiące temu, a oddają później, bo mieszkania trzeba osuszyć ja mam mieszkanie w drugim etapie, więc nie wiem, jaki termin zapisano w umowie dla etapu pierwszego, być może terminy 'chcieli', 'zapisano w umowie' nie są jednoznaczne i stąd ta konfuzja swoją drogą lepiej poczekać te dwa miesiące i nie martwić się, że na ścianach za jakiś czas pojawi się grzyb ciekawe, który deweloper by się przejmował? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 22.04.09, 11:01 Termin pierwszego etapu to czerwiec, więc opóźnienia nie ma. Chcieli mieszkania oddać przed czerwcem, ale to, że nie oddadzą nie można nazwać opóźnieniem. Już się przestraszyłem, że mieszkania będą w sierpniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.51.akron.net.pl 22.04.09, 15:04 Witam sąsiadów z I etapu... z drugiego tez:) Mam takie może naiwne pytanie - w umowie jest zapis, że do oddania mieszkania muszą w nim być wykonane prace wykończeniowe, które pozwolą na rzeczone oddanie. Czy ktoś wie co i w jakim zakresie musi być zrobione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 23.04.09, 09:09 z tego co ja się dowiadywałam to chodzi o podłączenie kuchenki gazowej; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.51.akron.net.pl 23.04.09, 10:16 Hmm.. ale ja będę miała płytę i w ogóle gaz "wyprowadziłam" z mieszkania:) Bardzie chodzi mi o to czy muszą być zrobione ściany, podłogi, podłączone sanitariaty, etc... czy wystarczy tylko, że wszystkie przyłącza będą zabezpieczone - gniazdka kontakty na ścianach, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pw-w Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 23.04.09, 14:12 Najlepiej o to pytać w SM, według mnie wystarczy biały montaż. Czyli wszystkie kraniki + wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 kuchenka elektryczna 23.04.09, 22:05 nika, ja również zastanawiam się nad płytą elektryczną i rezygnacją z gazu robiłaś może jakiś rachunek kosztów? spotkałam się z opiniami, że przy zakupie nowoczesnego urządzenia, koszty gazu i prądy są takie same czy to prawda? jesteś zorientowana w tym temacie? pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: kuchenka elektryczna IP: *.umwd.pl 24.04.09, 09:38 hej jeszcze nie zastanawiałam się czy kupię kuchenkę elektryczną czy gazową; ale słyszałam, że w ekspoatacji kuchanka elektrycza jest droższa; pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa-10 Re: kuchenka elektryczna 25.04.09, 01:02 pytanie było oczywiście do kotek :) agawa-10 : > nika, ja również zastanawiam się nad płytą elektryczną i rezygnacją z gazu > robiłaś może jakiś rachunek kosztów? > spotkałam się z opiniami, że przy zakupie nowoczesnego urządzenia, koszty gazu > i > prądy są takie same > czy to prawda? jesteś zorientowana w tym temacie? > > pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: kuchenka elektryczna IP: *.51.akron.net.pl 28.04.09, 15:50 Wiesz co, Mój się dowiadywał, ale tak "nieoficjalnie" - od znajomych i wychodzi, że jednak indukcyjna tańsza. Nie wiem, jak sprawa wygląda ze zwykłą płytą, ale gdzieś w Sieci widziałam porównania - jeśli znajdę, to wrzucę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: kuchenka elektryczna IP: *.51.akron.net.pl 29.04.09, 10:32 Jeden z wątków, na których jest sporo informacji www.grupy.otopr.pl/plyta-indukcyjna-kontra-ceramiczna-lub- gazowa,usn,8573527.html ale podobno dyskusja i to ciekawa była też na forum muratora. My zdecydowaliśmy się ponieważ: - nie chciałam mieć gazu, a więc i rur w mieszkaniu - ładniej wyglada:) - szybciej gotuje, i trudniej się poparzyć - łatwiej się czyści - płacisz za rzeczywiste zużycie prądu, przy gazie jakoś zawsze mam wrażenie, że pomiar rzeczywiście wykorzystanego gazu jest mało precyzyjny... - na a jeśli prąd, to tylko indukcja - zuzywa się mniej i bardziej efektywnie... Pisząc, ze indukcyjna tańsza, miałąm na myśli "ogół korzyści":) Jeśli cena eksploatacji jest dla ciebie jeynym wyznacznikiem to jednak gaz jest ciagle trochę tańszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniaturka Re: kuchenka elektryczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:35 My również wyrzuciliśmy gaz z naszego mieszkania! :) Przemawiały za mną te wszystkie rzeczy o których napisałaś, a także fakt, że od 11 lat nie mam styczności z gazem. pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.09, 13:15 czy są jeszcze wolne mieszkania z I etapu. Jaka jest cena metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Wentylacja w budynku IP: 194.181.104.* 23.06.09, 10:43 Witam, jak się ma wentylacja w tym budynku, ponieważ lokatorzy SM Cegiełka narzekają na swoją, że jest za głośna. Gdzie w budynku Stoczniowca są wentylatory i czy w którymś z mieszkań ktoś słyszy jakiś hałas? Ogólnie interesuje mnie to czy mieszkania są dobrze wyizolowane i czy nie słychać żadnego hałasu z: zewnątrz, od sąsiadów (z góry, dołu czy boku), z garażów? Z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Wentylacja w budynku IP: *.51.akron.net.pl 23.06.09, 11:11 Nie słychać, bo jeszcze nikogo tam nie ma:) Dopiero zaczynają się odbiory i wykańczanie mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Re: Wentylacja w budynku IP: 194.181.104.* 23.06.09, 11:42 Dziękuje za odpowiedź ale chodziło mi bardziej o jakieś urządzenia działające w budynku typu wentylatory, agregatory, kotłownie, silniki itp. itd. bo to czy mieszkańcy będą wiercić, hałasować i stukać to zależy od nich, natomiast takie urządzenia które wymieniłem na początku będą pracowały cały czas, czasami nawet 24h na dobę 7dni w tygodniu. A wtedy w nocy kiedy wszyscy będą spali i będzie cisza będzie słychać takie urządzenia. O to pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Wentylacja w budynku IP: *.51.akron.net.pl 23.06.09, 11:51 Zrozumiałam pytanie:) I odpowiedziałam, że na razie nie ma osoby, która mogłaby Ci udzielić odpowiedzi, ponieważ nikt tam jeszcze nie mieszka... Nie wiem w ogóle czy wymienione przez Ciebie urządzenia już działają. Byłam w mieszkaniu jakieś dwa tygodnie temu i poza wiatrem nic nie było słychać, ale czy tak dalej będzie okaże się po wprowadzeniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Ogródki na parterze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.09, 15:58 Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Co, jak i dlaczego? :)Wszelkie informacje mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow3r Odbiory z pierwszego etapu - jakie wrażenia? IP: *.54.19.179.static.telsat.wroc.pl 17.08.09, 21:51 Witam Czy możecie się podzielić opiniami z odbioru mieszkania z I etapu? Były jakieś problemy, jakieś grube odchylenia od norm? Pytam się bo niedługo mam odbiór i się troche denerwuje;) Za wszelkie informacje dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
parkermarcin Re: 02.09.09, 14:44 Witam, ja również nabyłem mieszkanie w stoczniowcu II etap, chyba jedno z ostatnich na parterze z ogródkiem, pytanie jest takie czy wiecie może czy te ogródki będą miały wykończoną podłogę, tzn, jakieś kafelki czy płyty??? Dzisiaj byłem na budowie, a w poniedziałek podpisuje umowe. Wszystko wygląda bardzo okazale i idzie w dobrym kierunku. Mieszkania mają byc oddane najpóźniej w czerwcu 2010r. Chyba że zima będzie taka jak poprzednia wtedy podobnie jak w pierwszym etapie może się to nieznacznie wydłużyc. Pozdrawiam sąsiadów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: nie za ciemno od Głównej? IP: *.e-wro.net.pl 05.11.09, 22:34 Noszę się z zamiarem zakupu mieszkania 42 m od ul. Główniej, Czy w tym mieszkaniu nie będzie za ciemno, czy słońce tam czasami świeci? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Odbiory z pierwszego etapu - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:52 Witam wraz z żoną nosimy się z zamiarem zakupu mieszkania w II etapie. Pozwiedzcie jak wyglądała u Was sprawa płatności za mieszkanie. Nam powiedziano, że trzeba do 8 tygodni po podpisaniu umowy zapłacić całość. A co z aktem notarialnym, kredytem. Czy banki nie robiły Wam problemów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haroshi Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.11.09, 01:30 Witam, zastanawiam się nad zakupem mieszkania w II etapie i nurtuje mnie następująca kwestia - jak mogą wyglądać koszty ogrzewania? Kilka osób nastraszyło mnie, że gazowe jest drogie. Czy ktoś z Państwa orientuje się jak to może wyglądać? Chodzi o normalne użytkowanie - nie będę odkręcał na maksa i otwierał okna... Będę wdzięczny za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
dar161616 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 10.11.09, 19:01 Witam z tego co sie orientuje to ogrzewanie jest miejskie , a jedynie kuchenka jest gazowa. Sporo ludzi rezygnuje z gazu i zamienia na prąd. SpoŁdzielnia ma kotŁownie, wiec piecy w domach nie ma. Ile zużywasz gazu do gotowania?. obecnie przy naszej 3 osobowej rodzinie place ok 30 zl miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupee Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 11:25 Witam a ja mam takie pytanko do wszystkich którzy zakupili mieszkania w I etapie czy ktos ma informacje odnośnie aktu notarialnego ? Ze spółdzielni nie mam żadnej informacji może to poprostu moja nie wiedza co z tym dalej robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: 194.181.104.* 20.11.09, 13:16 Witam, przyłączam się do zapytania o akt notarialny. Czy parking podziemny będzie monitorowany? Czy jest jeszcze możliwość zakupu miejsc? Koszt? Czy będą opłaty miesięczne? Koszt? Jak duże są miejsca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 27.11.09, 09:16 Mam pytanie dotyczące terminów płatności za mieszkania. Czy płaciliście za mieszkania po ich odbiorze. Czy zdarzało się że na kilka miesięcy przed odbiorem musieliście już zapłacić całość. Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
dar161616 Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 28.11.09, 20:36 Akty notarialne II etapu przewidziane są na wrzesień , pazdziernik 2010, miejsca postojowe podobno jescze sa cena 17 tys , piwnice 1.225 za m2. Jesli chodzi monitoring to spoldzielnia nie przewidziala - a szkoda. Wiem że mieszkancy I etapu mieli we wlasnym zakresie organizować monitorowanie parkingu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 29.11.09, 15:03 hej a skąd masz wiadomości dotyczące ceny m2 za piwnice???? ja dzwoniłam do Spółdzielni w tym tyg i niefajna Pani z sekretariatu powiedział mi, że jeszcze nic nie wiadomo, jeśli chodzi o cenę i metraż piwnic; Pozdrawiam przyszła sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:53 Witam wraz z żoną nosimy się z zamiarem zakupu mieszkania w II etapie. Pozwiedzcie jak wyglądała u Was sprawa płatności za mieszkanie. Nam powiedziano, że trzeba do 8 tygodni po podpisaniu umowy zapłacić całość. A co z aktem notarialnym, kredytem. Czy banki nie robiły Wam problemów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 21.12.09, 20:47 Wiec tak w naszym przypadku mielismy na umowie przedwstepnej 2 miesiace czasu do zaplaty za mieszkanie(CALOSC). Po podpisaniu umowy poszlismy do doradcy który zalatwil nam kredyt z doplatami w PKO.Po miesiacy wizyta w banku podpisanie sterty papierów wplata czesci zobowiazan zwiazanych z prowizja i ubezpieczeniami. na tydzien przed koncem umowy przedwstepnej podpisanie w banku dyspozycji przelewu ,wizyta w spoldzielni z papierkiem o wierzytelnosci i kasa poszła... Dlaczego Pawel sadzisz ze bank "robi problemy'? Skoro stwierdza ze posiadasz/posiadacie sdolnosc to nie ma najmniejszego problemu przeciez.Bank przelewa calosc poniewaz inwestycje "widać" i pani w banku powiedziala ze mają ukonczone 70% zadania.A bylo to w polowie listopada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: 194.181.104.* 22.01.10, 11:00 Kiedy będą akty notarialne??? Przecież to jest jakieś nieporozumienie żeby trzeba było tyle czekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 23.01.10, 12:04 Witam Mieszkania oddawać będą w III kwartale 2010. Jeśli Kolega dar161616 ma potwierdzone informacje to tuż po oddaniu mieszkan będą akty. Radek Wałek - rozwiń swoją wypowiedż. Znajomi w inwestycji na Księskiej czekali rok na akt po odebraniu mieszkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.10, 14:59 mieszkania będą oddawać w II kwartale i z tego co ja wiem to już w kwietniu; rozmawiałam o tym ostatnio w Panią Prezes oraz z Panami na budowie :)) jeśli zaś chodzi o akty notarialne to jak tylko spółdzielnia dostanie pozwolenie na użytkowanie będzie można myśleć realnie o aktach notarialnych; poza tym żeby było szybciej zawsze można samemu zaproponować spotkanie z wybranym przez siebie notariuszem :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 23.01.10, 19:43 Tak to prawda ,taką informacje również mialem od Pani Elżbiety w listopadzie.Nie przewidzieli chyba zimy :) Natomiast umowa przedwstępna jest dla mnie istotna a w niej zapis III kwartal a konkretnie 30.IV.2010 mam otrzymac swoje M. Jeśli bedzie wczesniej mozna sie cieszyć. W cuda niewierze do połowy lutego mocno na minusie zapowiadają,wiec to co "nadrobili" własnie sie wyrówna.Spokojnie niech robią a nie szybko szybko...a potem poprawek na 3 miesiące.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.e-wro.net.pl 24.01.10, 18:34 cześć nie wiem czy mamy taką samą umowę ale u mnie w paragrafie 7 pkt 1 jest napisane, że "przekazanie lokalu mieszkalnego protokołem zdawczo-odbiorczym planuje się na 30.06.2010 r.", zaś w tym samym paragrafie w pkt 4 jest napisane, że "zakończenie drugiej części inwestycji II Etapu Budynku b-1 planuje się na III kwartał 2010 r." - i z tego co wiem to ten termin dotyczy parkingów, trawników - infrastruktury zewnętrznej; poza tym na budowie byłam w zeszłym tygodniu i robota wrze wewnątrz budynku :)) tak więc miejmy nadzieję, że faktycznie uda im się oddać mieszkanka do końca czerwca a może nawet wcześniej :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.as.kn.pl 24.01.10, 20:34 Ahh no jasne ze 30.VI.2010. Literówka wpisalem kwiecień - tak mamy tą samą umowę :)) (Oby nie na ten sam lokal) :))) Mi też by sie marzylo wczesniej żeby przed jesienią pomyśleć realnie o wprowadzeniu...święta u siebie....mmhmmmm.Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.umwd.pl 25.01.10, 12:41 no to super, że się wyjaśniło :) ja żyje sobie marzeniami (i oby nie tylko), że faktycznie uda im się oddać mieszkania w kwietniu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: 194.181.104.* 26.01.10, 10:16 Podejrzewam, że wszyscy powyżej mówią o drugiej części budynku, która jest jeszcze w budowie! Oczywiście dla tej części aktów notarialnych jeszcze długo nie będzie. Mi jednak chodzi o część budynku, która już została oddana dawano dawno temu i nadal nie ma aktów notarialnych. Wg. mnie to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SteelRat Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:19 no niestety, aktow nie ma, ponoc dlugo nie bedzie, bo brak jakiegos odbioru... garaz tez nie zostal oddany uzytkownikom i nie ma gdzie parkowac... a sniegu coraz wiecej przymarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.e-wro.net.pl 26.01.10, 18:40 no to niedobrze że nie macie jeszcze aktów notarialnych :( to skutkuje większą kwotą kredytu :( bynajmniej do czasu wpisu mieszkania do hipoteki :( musicie dręczyć spółdzielnie telefonami to może coś ruszy pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SteelRat Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:59 no niestety, niestety, nikt nic nie poradzi na pewne kwestie, a banki tylko sie ciesza... i drobna, podla uwaga: "bynajmniej" to cos innego, niz "przynajmniej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.umwd.pl 04.02.10, 15:25 doskonale zdaję sobie z tego sprawę; po prostu się pomyliłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA pierwszy etap IP: *.neting.pl 04.02.10, 21:58 Byłem dzisiaj na budowie, na podłogach kładą jakąś piankę, na nią chyba pójdzie taki cienki styropian który już jest składowany pod ścianą budynku, a na to wszystko wylewka. W bramach ekipa budowlana się uwija. Pocieszające, że pomimo niesprzyjającej pogody prace idą pełną parą - przynajmniej moim okiem (budowlanego laika) :) Zaskoczony jestem kwotą dopłaty za instalację elektryczną, ponad 1000 zł. Fakt że dokonywałem wiele zmian ale 140 zł netto za punkt elektryczny to chyba przesada. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: parkingi IP: *.umwd.pl 10.02.10, 13:14 cześć, mam pytanie do osób które kupiły mieszkanie w ramach pierwszego etapu; chodzi mi o miejsca postojowe w garażu podziemnym, a dokładnie o wysokość czynszu jaki płacicie miesięcznie za te miejsca; bardzo proszę o odpowiedź; dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wałek Re: parkingi - miejsce postojowe IP: 194.181.104.* 17.02.10, 15:13 20zł za prąd a to zdecydowanie za dużo. 7 zł za monitoring - jeśli dobry też jestem w stanie zapłacić 20zł za eksploatacje - będzie to najczystszym, najbardziej unowocześniany, remontowany i dopieszczany garaż we Wrocławiu. Inne koszty - co daje kwotę ok. 60zł miesięcznie. Uważam, że jest to za dużo jak za miejsce za które zapłaciło się 18000 - 24000 zł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: parkingi - miejsce postojowe IP: *.umwd.pl 19.02.10, 08:15 dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
binio23nd Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap 17.02.10, 20:25 Wykończenie mieszkania ul Główna Sm. Stoczniowiec.Witam chciałem zaoferować usługę wykończenia mieszkania.Mam na koncie wykończone dwa mieszkania z możliwością oglądnięcia na pierwszym etapie Sm. Stoczniowiec przy ul. Główne. atrakcyjne ceny.W ofercie: kafelkowanie, Gładzie, Malowanie, zabudowy ,sufity podwieszane ,panele,biały montaż, przeróbki - hydrauliczne elektryczne itp.czas realizacji od 4-6 tyg w zależności od zakresu prac tel kontaktowy 696-217-126.Poczta :Binio23nd@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:42 Witam mam pytanie do mieszkańców z pierwszego etapu. Czy macie już akty własności? Czy dokonano w końcu odbioru budynku do użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGO Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.bestgo.pl 02.07.10, 11:28 Tak odbiory zrobiono bardzo szybko dokladnie w czerwcu zeszlego roku. Akty notarialne zalatwialismy dopiero w tym roku 05,2010. Jesli spoldzielnia zapewnia ze akty beda szybciutko to nie ma na co liczyc. Poza tym wszystko super, dobrze sie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parkermarcin Re: sm Stoczniowiec ul. GŁÓWNA nastepny etap IP: *.nordeabank.pl 04.05.10, 13:52 Witam!, wszystkim zainteresowanym obwieszczam, że etap budowy został zakończony (zgodnie z planem), przez okres maja i czerwca mają trawać prace porządkowe terenu oraz ewentualne naprawy tudzież nieokreśolne oraz drobne poprawki. Firma ma na to 2 miesiące i jest duża szansa, że skończy szybciej i mieszkania będą przekazane w połowie czerwca co mnie i zapewne nie tylko ogromnie cieszy. Pozdrawiam przyszłych lokatorów / sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 22:07 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau" Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Odbiory mieszkań i domów !!! 05.07.10, 13:04 Aż tak mało klientów jest, że trzeba zaśmiecać każdy temat swoją reklamą? Odpowiedz Link Zgłoś