Dodaj do ulubionych

Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola

17.03.09, 17:24
Znów pseudohisteryzm. A mogło być tak pięknie, 3 nagroda:
www.a-ronet.pl/!konkursy/2009-03-10_psie_pole/1131/
Obserwuj wątek
    • Gość: SOCYAŁ Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: 156.17.98.* 17.03.09, 17:51
      Pięknie, pięknie.....Tylko jak tak dalej pójdzie i na Psim Polu i w
      okolicach (Kiełczów, Wilczyce,Zakrzów,Pawłowice, Pruszowice, itp)
      będą nadal powstawały nowe sypialnie to za chwilę nie da się z niego
      wyjechać, ani wrócić. Już teraz korki są upiorne bo wjazd i wyjazd
      odbywa się przez jedną, wąską "psiopolską" nitkę
      • Gość: szalony_ivan Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.09, 18:07
        Dokładnie, czy przy okazji tych jakże potrzebnych remontów zostanie poszerzona
        ulica Krzywoustego ? Mieszkań będzie więcej, a co za tym idzie i samochodów. Już
        teraz są tutaj straszne korki. Przede wszystkim dla tego, że jakiś kretyn wpadł
        na pomysł zmiany pierwszeństwa na skrzyżowaniu ulicy Kiełczowskiej z
        Bierutowską, czyniąc skrzyżowanie niebezpieczniejszym oraz zmniejszając
        przepustowość ruchu.
        • Gość: mieszkaniec PP Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.lanet.net.pl 17.03.09, 18:36
          Na Bierutowskiej skrzyżowanie z Kiełczowską powinien być wydzielony pas do
          skrętu w lewo i pas do jazdy prosto. A najlepiej jakby tam rondo powstało...
        • Gość: sgt Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.as.kn.pl 17.03.09, 19:53
          Przepustowność się poprawiła... dla większości samochodów i autobusów które korzystają z Kiełczowskiej. Jakoś na Bierutowskiej za wielkiego blokowiska nie widziałem...
          • Gość: szalony_ivan Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.09, 21:43
            Może trochę przesadziłem z tymi oskarżeniami, ale teraz jadąc ok. 16/17 od
            strony Bierutowskiej, wjeżdżając w Krzywoustego trafiamy na spory korek.
            Najlepszy rozwiązaniem byłoby rondo tak, jak wspomniał kolega wyżej :).
            Słyszałem nawet o takich planach, gdy pozbędą się hali targowej vel blaszaka.

Najgorsze, że nie ma żadnego innego zjazdu z Al. Sobieskiego patrząc od stacji
            PKP, aż po wiadukt przed mostem.
            • sgtwro Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola 19.03.09, 00:11
              Według mapki tego ronda, będzie ono łączyć cztery ulice, ale Bora-Komorowskiego, Krzywoustego (przyszłościowo zamknięta dla ruchu samochodowego), łącznik z Gorlicką (jako nowe połączenie z południowym Zgorzeliskiem no i Kiełczowską. Bierutowska i Kiełczowska ciągle będą miały swoje odzielne skrzyżowanie, ale przynajmiej na środku będą wjazdy dla samochodów które pozwolą im na łatwiejsze włączenie się. Myślę że dla stopnia ruchu który występuje z tamtego kierunku to będzie wystarczające.
              • rk111 Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola 23.03.09, 20:47
                A gdzie mogę znaleźć tą mapkę ?
        • Gość: psiepolak Kiełczowska - Krzywoustego -Bierutowska IP: *.lanet.net.pl 18.03.09, 00:00
          Akurat zmiana pierwszeństwa poprawiła przepustowość skrzyżowania Kiełczowska -
          B.Krzywoustgo - Bierutowska .Ruch do centrum głównie generowany jest z
          ul.Kiełczowskiej , natomiast wracając z centrum mieszkańcy ul.Bierutowskiej 8
          (biały wieżowiec koło Lidla) nie maja konieczności jechać przez stare Psie Pole
          .Oczywiste jest dopóki nie zostanie kompleksowo rozwiązanie przebudowanie układu
          komunikacyjnego (łącznik Krzywoustego - Litewska) starego Psiego Pola sytuacja
          się diametralnie nie poprawi. Przejściowo (na czas remontu)ma być dopuszczony
          lewoskręt (w stronę centrum)na wiadukcie na B.Komorowskiego może to częściowo
          polepszy sytuację starego Psiego Pola .
          • Gość: zakrzowiak Re: Kiełczowska - Krzywoustego -Bierutowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:29
            lewoskręt z wiaduktu zatka ruch na Zakrzów i Pawłowice. nie gorszym
            wyjściem jest jazda w kierunku Hydralu, następnie pod estakadę w
            lewo i wyjeżdżasz na trase koło dworca PKP
      • Gość: baba Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: 156.17.79.* 18.03.09, 09:06
        Tylko jak na to Psie Pole wjechać i wyjechać z niego, nie mówiąc już o tym ze to
        niestety autobusy lini 9...blokują wjazd, w których pasażerowie muszą kupować
        bilety u kierowcy a nie w kioskach. Głupota urzędników nie zna granic.
    • Gość: ja Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.media4.pl 17.03.09, 19:14
      Najpierw zróbcie remont Krzywoustego i obwodnicę starego Psiego Pola a potem
      bierzcie się za rewitalizację.

Kamienice dotychczas wyremontowane już pokrywają się syfem z jezdni na
      której zalegają potężne plamy wody po każdym większym deszczu.

Problem jest też z okolicznymi mieszkańcami, którzy ogrzewają swoje
      mieszkania różnymi wynalazkami i to odbija się na elewacjach.

• Gość: ktm Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 20:00
      3 nagroda i pięknie?ze zdjęc to kwadratowe bloki widze.Znow
      pseudonowoczesnosc...
    • Gość: Mieszkaniec PP Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: 78.8.141.* 17.03.09, 20:11
      g625 napisał:

> Znów pseudohisteryzm. A mogło być tak pięknie, 3 nagroda:
      > www.a-ronet.pl/!konkursy/2009-03-10_psie_pole/1131/

Całe szczęście to modernistyczne gówienko nie wygrało. I ten mierny
      architekt.
      • 1410_tenrok przykro mi bardzo, Panie g625 17.03.09, 21:00
        ale jest to postmodernistyczne gadżeciarstwo (siatko-kratki) oraz te
        pudełkowate formy wystające z fasad), które zasłania brak pomysłu.
        Jest to mierna architektura, której żeśta chopoki nastawiali już
        zbyt dużo.
        Dobra rada - trzeba sie mocniej wysilic intelektualnie.
    • Gość: jacek.k Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.tomaszow.mm.pl 17.03.09, 21:52
      A może architekci z Chorzowa - Moska i Rachuba - wystartowaliby w
      konkursie na odtworzenie zachodniej pierzei bydgoskiego Starego
      Rynku? To dopiero jest wyzwanie, zaprojektować piękne i funkcjonalne
      obiekty w miejscu dawnego kościoła, w dodatku w sercu starego miasta.
      • Gość: skrajniak/Biskupin Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.connecta.pl 17.03.09, 22:00
        Dżizas...zastanawia mnie tylko jedno-dlaczego nie można nawiązać do tego budynku
        który chcą wyburzyć?? jak mnie to wkurza...powstają tony nowych potworów
        architektonicznych a miasto zatraca swój klimat którego nawet Niemcy nie byli w
        stanie rozłożyć... żenada!! i wstyd do cholery!!!! jakby takie coś powstało u
        mnie - musiałbym uzbroić się w koktajl mołotowa... szacunek i współczucie dla PP...

echhhhh
        • Gość: glon Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 22:34
          O, nareszcie głos architektonicznego rozsądku na tym forum. Tez nie wiem po co
          wymyślać cuda ni kiju skoro architektura Psiego Pola jest doskonała i należałoby
          ja tylko odnowić i nieco podrasować.
    • Gość: turysta Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.media4.pl 18.03.09, 07:07
      A teraz kolej na Brochów, stary Brochów niegdyś miasto.
    • Gość: rot13 Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:51
      czlowieku, ten projekt (3) to jakis kicz, wygenerowany z jakiegos szablonu w AutoCAD... wypi... z miasta z tym gownem (psim). Prosta bryla paskudna i jakies kratki w oknach (rozumiem ze to ma byc ludzki grill w razie pozaru)

Projekt ktory wygral chyba jest najladnieszy ale nadal troche zbyt nowoczesny. Fanow solpolu zapraszamy do konkursow projektowych w innych krajach.
    • Gość: gaax Oba projekty beznadziejne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:23
      No ale co poradzić? Pewnie, że lepsze takie niż żadne, ale czy muszą być aż tak
      słabe?
    • Gość: tt Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 13:37
      No tak, kolejne mieszkania to miło. To ciągnie jednak kolejne samochody a już
      w tej chwili jest ogromny deficyt miejsc parkingowych, a żeby przed 8 rano
      dostać się do centrum często potrzeba ponad godzinę. Kto wreszcie pomyśli o
      nowych drogach dla Psiego Pola???
      • g625 Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola 18.03.09, 14:04
        Jakich drogach? Jedynym wyjściem jest szybki tramwaj, bo nowe drogi i
        tak zakorkują się - jak nie na Szczytnickim, to na Rondzie Reagana
        albo Społecznym.
        • rk111 Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola 18.03.09, 23:04
          O oddaniu do użytku AOW TIRy znikną z miasta i nie będzie tak źle
          ale tramwaj jak najbardziej by się przydał.
          • g625 Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola 19.03.09, 12:42
            Znikną? Heheh, poczytaj dokumenty z UM.
      • Gość: monika Re: Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 12:23
        Jakie korki???
        Jeżdżę codziennie z Psiego Pola na Traugutta, wyjeżam przed godz.
        8 - przejazd zajmuje mi ok 20 minut - max 40min.
    • Gość: dgn koszmar IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.09, 16:59
      bardzo się ciesze, źe juź nie mieszkam we Wrocławiu.
      Z roku na rok jest coraz gorzej. Sen o polskiej barcelonie zamieniono na
      koszmar niemieckiego miasta dla emerytów.
      • rk111 Re: koszmar 18.03.09, 23:07
        To nie widziałeś jak Wrocław wyglądał 20 lat temu , to dopiero był
        koszmar zresztą to co mamy na Psim Polu to właśnie jest obraz wrocka
        z przed 20 lat.
    • Gość: dw112 Powstanie nowy kawałek starego Psiego Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 13:43
      a ja już myslałem ze pani Agata Saraczynska bedzie pisac o tym na
      czym sie zna!- czyli o psich kupach,
      a tu widzę że zabiera się za architekturę...
      To straszne! może jeszcze trochę i zacznie projektować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka