Dodaj do ulubionych

Piastowski Mędłów

22.06.09, 09:26
Czy ktoś wie więcej o tej inwestycji?? Proszę o wasze opinie
Obserwuj wątek
    • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 17.12.09, 20:19
      justynat.85 napisała:

> Czy ktoś wie więcej o tej inwestycji?? Proszę o wasze opinie

Witam jestem przed podpisaniem umowy przedwstępnej na mieszkanie na
      tym osiedlu

• Gość: Ricco Re: Piastowski Mędłów IP: 213.17.158.* 19.02.10, 09:04
        Też się kiedyś na tym zastanawiałem, ale tam inwestor stracił
        kredytowanie i buduje z tego co ma. Na razie oddaje jeden blok na 6.
        W reszcie ma tylko finansowanie na zadaszenie.
        • kopytko1 Re: Piastowski Mędłów 19.02.10, 23:13
          Z tego co wiem, to oddawane piersze budynki są na maj tego roku,kolejne dwa na
          sierpień. Byłam na miejscu, widziałam..dla mnie ok.
          • Gość: Justyna Re: Piastowski Mędłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.10, 09:30
            A miały być oddawane w grudniu...widać że kręci deweloper jak nie wiem
            • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 23.02.10, 19:59
              ja jestem już po podpisaniu umowy przedwstępnej, dwa pierwsze
              budynki są do oddania na maj, dwa kolejne na wrzesień (taki termina
              mam w umowie), z tego co wiem to zawyżają terminy na wszelki wypadek
              aby nie płacić wielkich kar za opóźnienia. Jestem dobrej myśli, już
              nie mogę się doczekać :)
              • misiakiakp Re: Piastowski Mędłów 25.02.10, 08:54
                Witam
                Ja też jestem przed podpisaniem umowy.
                Jak wyglądały formalności?Czy w umowie przedwstępnej trafiłąś na
                jakieś kruczki?
                Pozdrawiam - jak dobrze pojdzie to sąsiadka:)
                • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 26.02.10, 22:25
                  Hej podaj meila do siebie to sie odezwe i Ci wszystko opowiem jak to
                  wyglądało w moim przypadku:)
                  • misiakiakp Re: Piastowski Mędłów 27.02.10, 12:19
                    Przesłałam ci. Będę wdzięczna za informacje.
                    Zastanawiam się nad szumem autostrady?!
                    • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 28.02.10, 12:27
                      Witam misiakiakp, nie dostałam wiadomości od Ciebie, napiosz na
                      adres agata_bogacz@wp.pl
                  • Gość: Emi Re: Piastowski Mędłów IP: *.lanet.net.pl 26.07.10, 16:09
                    Witam,
                    Czytam z zaciekawieniem i też bym chciała jakieś informacje na
                    temat podpisania przedwstępnej umowy gdyz też się spotykam w tej
                    sprawie z deweloperem. Prosze o kontakt alegrowicz4@o2.pl
                    Z góry dziękuję i pozdrawiam
                    • Gość: :) Re: Piastowski Mędłów IP: *.111.241.212.static.crowley.pl 10.08.10, 09:27
                      Najwazniejsze aby wszystko to co ustalicie bylo na pismie. Szczerosc
                      i prawdomownosc osob tam pracujacych pozostawia wiele do zyczenia.
                      Znajomy kupil tam mieszkanie mogl by wiele powiedziec.
    • Gość: misaczek13 Re: Piastowski Mędłów IP: *.lanet.net.pl 26.02.10, 12:01
      Czy ktoś wie dlaczego w tym roku inwestor odda tylko 4 budynki???
      Nie wiecie czy mają problemy finansowe???
    • misaczek13 Re: Piastowski Mędłów 26.02.10, 12:07
      Czy ktoś wie dlaczego inwestor oddaje tylko 4 budynki w tym roku???
      • Gość: rabarbar Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.10, 15:19
        Jak kosztowo Wam to wyszło czy w cenie mieszkania są komórki
        lokatorskie i miejsce w garażu, czy inwestor każe sobie za to płacić
        ekstra...
        • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 08.03.10, 20:40
          W cenie są komórki lokatorskie, klimatyzator i rolety zewnętrzne,
          garaże są dadatkowo płatne dla chętnych.
      • misiakiakp Re: Piastowski Mędłów 17.03.10, 11:19
        W tym roku do końca sierpnia mają oddać 4 bloki, i jeśli będzie w
        tym roku duże zainteresowanie to zaczną wykańczać jeszcze w 2010
        następne cztery, jeśli nie to przełożą to na następny rok.
        My jesteśmy przed podpisaniem umowy.Mam nadzieje, że wszystko jest i
        będzie oki.
        PS. Czy ktoś jeszcze kupił mieszkanko w Mędłowie??
        • Gość: No name Re: Piastowski Mędłów IP: *.lanet.net.pl 17.03.10, 21:45
          Elo

W sumie dolaczam do forum. juz jakis czas temu kupilem mieszkanko.
          Sprawa jest prosta mieszkanka w dobrej cenie wiec sie jakos oplaci.
          Do pytan dawniej zadawanych dlaczego tylko 4 budynki sa oddawane to
          trzeba spojrzec na sprzedaz i wszystko bedzie jasne. Tak to juz bywa
          ze jest kryzys a pozniej sie konczy. Ludzie maja malo kasy a jak sie
          spojrzy na inne inwestycje to niech ktos madry wskaze developera
          ktory nie ma problemow z kredytowaniem. Poza gigantami typu GANT
          ktorzy maja kasy jak lodu i czy sprzedaja 100 czy 200 mieszkan w
          miesiacu nie ma dla niego znaczenia. Z tego co obserwowalem prace na
          budynkach Pistowski Medlow zaczely sie w tym roku ok 17 Lutego. Z
          tego co ogladalem inne inwestycje bo sam sie zastanawialem czy nie
          kupic gdzie indziej to wczesniej nikt z budowa nie ruszal. Chyba
          maja kase przynajmniej na te 4 budynki. Pozdrawiam wszystkich
          sasiadow.
          • Gość: zainteresowana Re: Piastowski Mędłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 20:45
            Byłam na targach mieszkaniowych w 2007 roku i Piastowski Mędłów był już w
            ofercie dewelopera!!!! trochę długo trwa ta budowa????
            • Gość: Konrad Re: Piastowski Mędłów IP: *.111.241.212.static.crowley.pl 26.08.10, 19:05
              Czesc. Osobiscie nie polecam. Bylem tam kilka razy. Za kazdym razem
              zastanawiala mnie woda w piwnicach budynkow nie dokonczonych. Pewnie
              stoi tam od samego poczatku. Poza tym ludzie z domkow
              jednorodzinnych krzyczacy na kazdego kto stanie na jakies drodze
              prywatnej itp. Pamietam targi w 2008 roku jak sprzedawca obiecywal
              na 2009 rok te mieszkania. Ostatnio bylem na wycieczce rowerowej i
              lipa 4 budynku skonczone 4 nie. Jacys naiwni ludzie sie wprowadzaja.
              Pewnie lubia zycie na budowie:).
              • Gość: karolina Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 26.08.10, 21:26
                Swoją drogą jestem ciekawa kto Cię wpuścił na teren budowy i pozwolił chodził po
                piwnicach budynków?
                Owszem deweloper sprzedaje w tej chwili te 4 budynki które są wybudowane i
                skończone i gotowe do zamieszkania. Pozostałe będą oddawane w przyszłym roku.
                Nie sposób chyba oddać całe gotowe osiedle i dopiero szukać nabywcy. Ludzie nie
                są naiwni, nie podoba się - nikt nie każe Ci tam zamieszkać. Uważam, że to dobra
                inwestycja dla ludzi z głową!
                • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.10, 20:50
                  bylam pod ogrodzeniem, robociarze mowili, ze do zimy nie zdążą.
                  • Gość: Przemek Re: Piastowski Mędłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 21:26
                    Witam.

Jestem przed podpisanie umowy przedwstępnej. Cena wiadomo niska, wszystko jest
                    do dogadania.

Zastanawia mnie skąd te wasze obawy. Jeżeli ktoś już podpisał umowę proszę o e -
                    maila na przemek.kamecki@gmail.com.

Chciałbym jeszcze się podpytac o kilka rzeczy (będziemy wkońcu sąsiadami!!!)).

Dzięki wielkie. pOzdrawiam
                    • Gość: Mike Re: Piastowski Mędłów IP: *.rho.forthnet.gr 07.09.10, 10:46
                      To wspolczuje Tobie. Podjedz na budowe i pogadaj ze swoimi sasiadami :)
          • Gość: Marysia Re: Piastowski Mędłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 14:25
            Jestem zainteresowana kupnem M3 na tym osiedlu. Czy nie było problemow z aktem notarialnym i przeniesiem własności a także oddłużeniem hipoteki przez developera? , po całkowitej zapłacie wartości mieszkania. Pozdrawki.
    • Gość: sosagem Re: Piastowski Mędłów IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 04.09.10, 22:10
      Witam . Zastanawiam się nad kupnem mieszkanka od tego dewelopera. Cena
      przystępna , pytanie jak wygląda umowa przestępna i samo podejście
      dewelopera do tematu ( wywiązanie się z terminów , ewentualnie anektowanie
      umowy przedwstępnej, czy obsługa ewentualnych usterek)
      Chętnie porozmawiam z kimś kto miał już przyjemność , bądź nie . Chetnie
      zapoznam się z prywatnymi opiniami, wszelkie rady i sugestie mile widziane
      sosagem@poczta.fm
      • Gość: Konrad Re: Piastowski Mędłów IP: *.rho.forthnet.gr 07.09.10, 10:41
        Osobiscie nie polecam. Tez sie zastanawialem nad zakupem tam mieszkania. Cena niska jednak troche daleko. Prawdomownosc osob sprzedajacych mieszkanie przynajmniej na Szewskiej bardzo niska. najlepiej pojedz sobie na budowe zobaczy co sie tam dzieje. Pojedz za dwa tygodnie lub za trzy i zobaczysz ze niewiele sie zmienia. Pracuja jak pracuja. Ja bylem ostatnio jakos trzy moze cztery tygodnie temu widzialem jak robia podjazdy do garazu. Bylem tez i ostatnio w weekend. I niewiele sie zmienilo.Wjechac do garazu sie nie dalo. najlepiej pogadaj z ludzmi ktorzy kupili tam mieszkania. Oni powiedza Tobie cala prawde. Te mieszkania (cala inwestycja - 8 budynkow) miala byc zakaonczona we wrzesniu 2009r. chcial bys mieszkac w tych budynkach ktore nie sa wybudowane stoja takie trzy w ktorych jest pelno wody w piwnicy i nikt z tego nic nie robi.
        • Gość: sosagem Re: Piastowski Mędłów IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 09.09.10, 21:10
          Co do postępów to nie mam porównania choćby w postaci zdjęć. Sama budowa mało zabezpieczona bo ostatnio chodziłem prawie po każdym niewykończonym budynku. Co do staranności wykonania, jest całkiem dobrze. Deweloper chce rozmawiać więc albo wie o czymś co wyjdzie w trakcie użytkowania - w co wątpię zważywszy na szeroką perspektywę rozbudowy. , albo po prostu jest tak ugodowy. Mimo wszystko obecnie poważnie myślimy o kupnie. Zastanawiam się tylko jak będą kształtować się ceny przyszłych mieszkań.....
          • Gość: Gość2 Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 28.09.10, 13:08
            Też się kiedyś zastanawiałem, ale rok temu byłem na budowie jak wystawały pierwsze piętra i w podziemiach było pełno wody. W biurze mówili, że niby jakies problemy z wodociągiem mieli, ale bez przesady, żeby zalało wszystkie budynki z jednej rury. Jak oddadzą i wygrzeją sobie silke to grzyb murowany, bo silka chłonie wszystko jak się da. Mam znajomego co jednak tam sie skusił i kupił ~ 2 lata opóźnienia i do teraz jest cięzko, planuje to sprzedać, bo mieszka już miesiąć, ale nadal czuje się jak na budowie, problemy z ciepłą wodą, bo nie chcieli wąłczyć kotłowni dla kilku osób, które się chciały wprowadzić, problemy z kanalizacją, bo mędłow ma szambo i nie ma kanalizacji, parkingi podziemne jakoś niedawno da się wjechać i co ciekawe rzewiejące elementy w ścianach - jakieś żelastwo przy oknach.
            Teren dookoła: autorstada za oknem, za drugim oknem linia kolejowa - pociąg co 45 minut i trójkącik zamyka linia przewsyłowa Wysokiego Napiecia 400kV - podczas burzy będzie jasno. Jakby ktoś odbierał to niech uważa na okna , bo z pionem czasem mają problem - same się zamykają i wiecznei zacinające się rolety.....teraz plusy.....niby blisko wrocławia - mozna wjechać albo przez ołtaszyn, albo przez Żerniki. Cisza i spokój, bo trochę od cywilizacji jest, ale minus to brak sklepów w okolicy i innej infrastruktury jak przedszkole. Radze sie zastanowić, bo deweloper ma tam zamiar wybudować tylko 24 takie bloki i jak tak dalej pójdzie to budowa skończy się nie szybciej niż w 2020 roku. Najlepiej sami jedźcie pooglądajcie, pogadajcie, wyciągnijcie wnioski. Mój werdykt: unikać.
            • Gość: Krysia Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 21:45
              Popieram wcześniejszą wypowiedź. Kupno domu, czy mieszkania to inwestycja na lata - a nie na rok, więc trzeba dobrze przemyśleć!
              • Gość: gość 3 Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 30.09.10, 21:07
                A ja uważam, że na wszystko przyjdzie czas, i na drogę i na całą infrastrukturę. A i z czasem powstaną sklepy.
                Mędłów nie ma szamba, tylko oczyszczalnię.
                Wody były w piwnicach bo nie było wykonanego drenażu, byłam wczoraj i sama widziałam, że wody w garażach nie ma. Za to są już chodniki, część drogi (mieli przerwę bo od niedzieli ciągle pada i nie mogli skończyć dróg) , są też już lampy... 24 budynki to duża inwestycja, nie można porównać do dwóch czy trzech bloków w centrum gdzie za oknem słychać hałas i szum komunikacji, do tego spaliny. Coś za coś. Mnie się akurat podoba.
                • agaci_83 Re: Piastowski Mędłów 04.10.10, 14:00
                  Witam,
                  a ja jestem już po odbiorze mieszkania i szczerze - ZERO POPRAWEK - to chyba o czymś świadczy. Mieszkanie solidnie wykonczone, nie ma sie czego przyczepic, sprawdzane byly piony, kąty i inne drobiazgi. Nic tylko wchodzić i robić wykonczenie.
                  Jestem zadowolona z lokalizacji i dewelopera, czy będę zadowolona jak już się wprowadzę to już wyjdzie w swoim czasie.
                  Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadów.
                  Proponuję załozyć jakieś forum przyszłych mieszkańców Piastowskiego Mędłowa :)
                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.10, 16:10
                    załóżcie forum, założcie:) na takim zadupiu, gdzie wrony zawracają trzeba się jakos wspierać:)
                    • Gość: xxx Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 05.10.10, 19:39
                      faktycznie idź się leczyć i nie wypowiadaj się na forach...
                      • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.10, 19:47
                        dlaczego? Bo nie chcę mieszkać tam, gdzie wrony zawracają:)?
                        • Gość: xxx Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 07.10.10, 21:08
                          Bo jesteś głupi/a....
                          I nikt Ci nie każe tam, czy gdziekolwiek mieszkać...
                          Wypowiadaj się na forum dla ludzi skrzywdzonych przez życie... bo na taką osobę wyglądasz...
                          bye
                    • Gość: bbb Re: Piastowski Mędłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 09:33

i kto to mówi...
                      • pluszowaty Re: Piastowski Mędłów 17.03.11, 13:28
                        Trzymajmy sie z dala od takich realizacji.
    • Gość: izabelas33 Re: Piastowski Mędłów IP: *.magma-net.pl 16.10.10, 18:06
      Witam, ja również myślę o zakupie tego mieszkania, kto już je zakupił czy były jakieś problemy? proszę o kontakt. I.Struzynska@interia.pl.Myślę że będziemy sąsiadami ;) Pozdrawiam
      • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.mm.pl 16.10.10, 20:06
        izabela strużyńska, lat 33, kto chce mieć taką sąsiadkę?
        • Gość: xxx Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 17.10.10, 18:36
          Np. ja! :-P
          • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.wroclaw.mm.pl 17.10.10, 22:47
            Izunia, daj telefon:)
      • Gość: Dominik Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 18.10.10, 08:30
        Ja o mały włos nie stałem się posiadaczem, no i całe szczęscie, bo raczej trzeba sobie zadac pytanie.....z czym tam problemów nei było ? Chyba ze wszystkim możliwym były. Od dewelopera, poprzez opóźnienia, zalane piwnice - teraz ludziom pojawia się grzyb jak ogrzewają grzejnikami, fuszerka wewnątrz - o poziomnicy to budowlańcy chyba słyszeli z opowieści. Ahhhh.......jak dobrze, że się jakos udało wywinąć i po prawie 2 latach wycofać wkład z odsetkami. :)
        • Gość: gość Re: Piastowski Mędłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 13:45
          Kupiłem tam mieszkanie i jestem zadowolony. Nie ma zalanych piwnic ani grzyb się nie pojawia.
          • Gość: Maxi Re: Piastowski Mędłów IP: 91.90.161.* 19.10.10, 15:03
            a gdzie są zalane piwnice i grzyb?
          • Gość: Dominik Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 19.10.10, 15:28
            Jeszcze się nie pojawia, ale wyjdzie w sezonie/po sezonie grzewczym. Widocznie nie widziałeś budowy jak powstawały fundamenty i mury pierwszego piętra. W tym czasie przez całą zimę 2008/2009 garaże podziemne stały w wodzie prawie do poziomu gruntu, więc nie czaruj się, że po takim nasączeniu murów, a dodatkowo z faktu, że silka jest chłonna jak nic, nie wyjdzie Ci całkiem niedługo grzyb. Za kilka dni jak odnajde dorzuce tu fotkę i zobaczysz jak było.
            Pozdrawiam
            • Gość: gosc77 Re: Piastowski Mędłów IP: *.magma-net.pl 19.10.10, 20:01
              A który deweloper jest teraz uczciwy? każdy ma co nie tak z budową. Nie stać mnie na mieszkanie we Wrocławiu, a podobają mi się te mieszkania w Mędłowie, więc dlaczego nie kupić.
              • Gość: gosc Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.10, 22:09
                ja kupilam mieszkanie i narazie nie narzekam
        • Gość: gosc70 Re: Piastowski Mędłów IP: *.magma-net.pl 19.10.10, 20:05
          Jeśli chodzi o poziomice, to mieszkam obecnie w mieszkaniu budowanym w latach 80 i też ściany nie są proste ;) mieszkam do dziś i nic się nie dzieje.
          • Gość: Gosc Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 25.10.10, 15:59
            Tu jest link do zalanych piwnic.
            img63.imageshack.us/img63/7885/img3008n.jpg
            Generalnie zdjęcie zrobione jak woda opadła, ale tak z miesiac była równo z gruntem.
            I tak w każdym budynku....daje to do myślenia, co tak na prawde będzie się działo jak budynek zostanie wygrzany.
            • Gość: Budowlaniec Re: Piastowski Mędłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:24
              Witam
              Piwnice wykonane są z nienaśiąkliwego betonu b20 i fakt , że stały w wodzie nie ma żadnego wpływu na ich późniejsze użytkowanie. Woda w wykopie jest rzeczą absolutnie normalną.

Pzdrawiam
              • Gość: ppp Re: Piastowski Mędłów IP: *.chello.pl 27.10.10, 22:57
                Czyli mamy się spodziewać zatapiania garaży co zimę ?
            • Gość: przyszły lokator Re: Piastowski Mędłów IP: *.magma-net.pl 29.10.10, 21:18
              A skąd wiadomo, że to zdjęcie to akurat tego budynku i tego dewelopera?
              • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 30.10.10, 10:34
                straszne zadupie
                • Gość: gość 40 Re: Piastowski Mędłów IP: *.magma-net.pl 30.10.10, 12:39
                  skoro Ci się nie podoba, to nie musisz tam mieszkać, i negatywnie się wypowiadać, są ludzie, którzy lubią spokój. Znajdz sobie inne forum, mieszkania, na którym Ty mieszkasz i tam się udzielaj!!!.
    • gtw.dw Re: Piastowski Mędłów 07.11.10, 20:41
      Mam pytanie do osób które już tam mieszkają.

Czy mieszkania są starannie wykończone, czy ściany są proste i nie pękają. Czy nie ma problemów z ogrzewaniem. Czy w piwnicy faktycznie zbiera się woda po deszczu (chodzi o budynki wykończone). Czy jest dostawa internetu obsługujący to osiedle?

Proszę o odpowiedz
      • Gość: gosc Re: Piastowski Mędłów IP: *.as.kn.pl 08.11.10, 19:57
        Woda po deszczu się nie zbiera w garażach. Są po to wykonane drenaże wokół budynków. Wystarczy jechać i zobaczyć jak to wygląda a nie pisać niestworzone rzeczy. Dostawcą internetu jest ktoś z Żórawiny, oferta w 4 prędkościach i 4 cenach. Ruszy lada moment.
        Jest też antena zbiorcza i satelitarna (wystarczy mieć dekoder).
        A może po prostu ktoś z Was zadzwoniby do dewelopera i się zapytał co i jak?
        • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 08.11.10, 21:05
          bez samochodu mozna tam zyc? jest w poblizu sklep, kiosk, przychodnia, punkty usługowe, mozna po coś wyskoczyć, wyjsc pieszo?
          • Gość: xxx Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 18:47
            niestety bez samochodu ani rusz,a juz tym bardziej o zakupach nie ma mowy:)
      • Gość: Murmon Re: Piastowski Mędłów - internet IP: *.218.146.194.generacja.pl 25.12.10, 09:35
        >Czy jest dostawa internetu obsługujący to osiedle?

Pare dni temu podłączyłem test internetu. Działa bardzo szybko.
    • Gość: Jacek Re: Piastowski Mędłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.10, 22:52
      Witam, odradzam wszystkim tego dewelopera. Podpisałem z mimi umowe przedwstępną we wrześniu 2008 i rozwiązałem w sierpniu 2010. Obiecywali że osiedle będzie gotowe w grudniu 2009, i na obietnicach się skończyło, zmieniałi termin wielokrotnie. Po niedotrzymaniu z ich strony terminu oddania bydynku do użytku rozwiązaliśmy z nimi umowe, przy rozstaniu pracownik biura dewelopera zagroził ze jeśli nie zejdziemy im z kwoty kary jaka wynikała z umowy będą przeciągać wypłate pięniązków. Potwierdzam prawdziwość tych zdjęć, które przedstawiają zalane garaże, wielokrotnie jeździłem na budowe sprawdzać jak budowa i widziałem jak całą poprzednia zime budynki stały w wodzie . Jak będą budować jak do tej pory to za kilka lat może to osiedle będzie gotowe w całości, chociaż szczerze w to wątpie. Zastanówcie sie 100 razy bo stracicie czas, nerwy i pięniądze i będziecie mieszkać na placy budowy przez następne lata. Pozdrawiam
      • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 26.11.10, 10:56
        Brawo Jacek
        • Gość: Lechu Re: Piastowski Mędłów IP: 87.99.14.* 27.11.10, 14:38
          Ja osobiście obserwuję tą budowę od samego początku....rzeczywiście developer miał problem, ale wszyscy w kryzysie mieli problem z budowaniem...teraz budowa idzie pełną parą.
          Budynki ładne schludne, obsługa budowy naprawdę bardzo fajna i odpowiadająca na wszystkie pytania.
          Obsługa ze strony developera, bardzo miła.
          W tym roku mam nadzieję podpiszę umowę,a na początku przyszłego zamieszkam.
          Poczekajmy do lata wtedy wszystkim malkontentom humory się poprawią i nie będą wylewać żółci....pogoda teraz barowa to i nastroje barowe.
          Wszystkich "forumowiczów", którzy kupili i zamieszkali prosze o ewentualne porady, uwagi, kryte kruczki (jeśli są) mój e-mail: jaca.lech@gmail.com
          pozdrawiam wszystkich "sąsiadów"i czekam na maile :-)
          "don't worry, be happy"
          • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 27.11.10, 17:07
            potworne zadupie.
            • Gość: Iwona Re: Piastowski Mędłów IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.10, 22:43
              Więc znajdź sobie mniejsze i tam się przenieś, najlepiej ze swoimi komentarzami. Przecież nikt Cię nie zmusza do zamieszkania w Mędłowie...
              • liuzzi Re: Piastowski Mędłów 28.11.10, 10:50
                mnie tez dziwi, ze ktokolwiek chce mieszkać na takim zadupiu.
                • lechu70 Re: Piastowski Mędłów 28.11.10, 19:44
                  czemu w ogóle wypowiadają się malkontenci....przecież nikt was o zdanie nie pyta, znajdźcie sobie swoje podwórko i tam wylewajcie żale za grzechy. My zdeklarowani optymiści i nowi, przyszli i obecni mieszkańcy naszej sypialni "Mędłów" jesteśmy zadowoleni z lokalizacji i wasze mizerne zakusy na nasz optymizm nie pokonają dobrego humoru :-)
                  Wiwat Piasty, :-)
                  • liuzzi Re: Piastowski Mędłów 28.11.10, 21:11
                    super wam tam będzie na pewno:)))))) i kazdą duperele załatwić to hyc do auta i godzinka dojazdu do miasta:)) a powrót wieczorem? a czym??? taryfa za 60 złotych:)
                    • guixe Re: Piastowski Mędłów 29.11.10, 09:31
                      Pewnie ze bedzie super, przynajmniej jest gwarancja ze na pewno nie bedzie tam pana "Bela/Liuzzi/Logic"! :)
                      • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 29.11.10, 10:23
                        bedzie super na pewno, guixe.
                        • Gość: gosc Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.10, 09:23
                          Wynocha z tego forum!!!!
                          • Gość: Logic Re: Piastowski Mędłów IP: 91.90.161.* 30.11.10, 10:00
                            a co to za chamskie wypowiedzi? kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie. Ja akurat te opinie popieram: Mędłów to fatalna lokalizacja, same kłopoty i trudnosci. I ludzie to widzą. Mają prawo o tym pisać.
                            • Gość: gosc Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.10, 22:33
                              ha!! a wasze wypowiedzi to niby takie miłe i przemyslene??? Myslal by kto.... Jak ktos chce mieszkac na zadupiu to niech sobie mieszka!!!! Nie wasza sprawa, ta opinia jest jednak malo obiektywna bo dla jednego zakrzów jest zadupiem a dla drugiego mędłów.Co do stanu robót wszystko widać gołym okiem.Co do dewelopera równiez mozna sie z nim spotkac i o wszystko zapytac, wiec nie wiem o co wam chodzi!!!!!!!!! Poza tym moim zdaniem lepiej kupic 70 metrów w medlowie niz kawalerke we wrocławiu na powstańców slaskich...To tyle...
                              • Gość: Logic Re: Piastowski Mędłów IP: 91.90.161.* 01.12.10, 12:08
                                do Zakrzowa dojedziesz komunikacją miejską albo taryfą w strefie miejskiej. Mędłow to juz tylko PKS albo druga taryfa
                                • Gość: gosc Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.10, 22:14
                                  mówi się trudno,nie codziennie wraca sie w nocy,poza tym sa jeszcze samochody....
                                  • Gość: xx Re: Piastowski Mędłów IP: 90.156.57.* 02.12.10, 21:19
                                    Do Żórawiny kursuje również linia podmiejska, przez Mędłów oczywiście.
                                    I gdzie by nie patrzeć to te miejsowości pod Wrocławiem nie mają super komunikacji, ale czy to w życiu jest najważniejsze? Tylko imprezy w mieście i u znajomych? Tylko tym społeczeństwo żyje? A gdzie spacery z dziećmi? Nie w parku pełnym ludzi, placów zabaw przepełnionych... tylko wśród czystej przestrzeni...
                                    W mieście chabrów nie zbierzesz...
                                    Oczywiście jeśli ktoś chce mieszkać w mieście to niech sobie mieszka i nie rozumiem dlaczego uważacie że mieszkanie na wsi jest złe. Ludzie tak mieszkają i wyrastają na bardziej mądrych i oczytanych niż te mieszczuchy które czasu na książke nie mają...
                                    • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 02.12.10, 23:11
                                      na spacer mozesz sobie pojechac do parku, co za problem, masz ich we Wrocławiu kilkanaście, wiele dużych. A dzieci potrzebują rozwoju socjalnego, wsród ludzi, bodzców, wydarzeń, muszą poznawać ludzi, dawać sobie radę w roznych sytuacjach. Taki jest wspolczesny swiat. Trzymając je na podmiejskiej wsi, wychowasz nieprzystosowanych słabiaków.
                                      • Gość: olka Re: Piastowski Mędłów IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.12.10, 17:19
                                        jeju jaka ty jesteś tępa, a co ma nauka, rozwój, wychowanie do tego czy sie mieszka w mieście czy 5 km od niego-na wsi. To tylko i wyłącznie od rodziców zalezy jak nakierują dziecko, jaki daja im przykład, a nie ilość mieszkańców na m2. Pojęcia o wychowaniu dziecka to ty nie masz, jak zresztą o czymkolwiek innym, tuman z ciebie niesamowity.
                                        • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 03.12.10, 17:40
                                          po co tam bluzgasz i to roznymi nickami? rodzice to jedno a spolecznosc, inne dzieci, sytuacje socjalne to inne sprawy. Dziecko w miescie styka sie z niezliczoną iloscią innych dzieci, rowiesnikow, starszych, mlodszych, uczy sie zycia w grupie, rozwiązywania roznych problemów, itd. Na wsi nic z tego nie ma. Nieprzypadkowo dzieci wiejskie mają potem trudniejszy start w dorosłe zycie.
                                          • Gość: sylwia04 Re: Piastowski Mędłów IP: 94.254.220.* 03.12.10, 17:47
                                            Rozumiem,że tu opisujesz przypadek z autopsji:)
                                            • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 03.12.10, 19:08
                                              IP: *.range86-180.btcentralplus.com występuje na tym forum pod różnymi nickami, niedoru...a imbecylko.
                                              • Gość: olka Re: Piastowski Mędłów IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.12.10, 19:11
                                                szybko się uczę od takich ciołków jak ty
                                                • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 04.12.10, 13:06
                                                  Ten wpis nic nie wnosi do dyskusji o Piastowskim Mędłowie. Poniechaj takich wpisów, proszę.
                                                  • Gość: bela Re: Piastowski Mędłów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.10, 13:10
                                                    No dobra, jestem wam winna wyjaśnienie. Zawsze lubiłam zwracać na siebie uwagę. Tak bardzo chciałam usłyszeć od Niej słowo "kocham"... Co to za matka, która ciągle tylko "głupku, idioto"... Już jako dziecko lubiłem, przepraszam- lubiłam, wtrącić swoje trzy grosze do dyskusji dorosłych. Więc kiedy Oni dyskutowali o niby-ważnych sprawach, ja stawalam z boku i puszczałam taakiego bąka, że im się wszystkich dyskusji odechciewało! Teraz bąki puszczam wirtualne, to moja zemsta! PS. Mimo wszystko kochm Cię Mamo...
                                                  • Gość: Dominik Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 06.12.10, 13:51
                                                    Kończąc temat Beli i innych troli o wychowaniu nadmienie, że w Mędłowie zadnych parków nie ma. Nie ma też miejsca żeby posiedzieć z rodziną na łonie natury, o spacerach też zapomnij, bo niby którędy jak tam nawet chodników przy drodze nie ma. Jedynie gdzie można pójść to albo iśc 4km do Wrocławia poboczem, albo 1km do Żurawiny także poboczem, albo ok 2km do Turowa drogą ziemną przez tory kolejowe. Raczej zabawy pod słupami wysokiego napięcia też do przyjemnych nie należą, a tym bardziej, ze te słupy to ring energetyczny wrocławia (czytaj....pole magnetyczne takie, że kompas w miejscu stoi)......ale z drugiej strony to jest wybór tych ludzi. Skoro sie zdecydowali ich sprawa, na takim forum można ich w pewnym sensie ostrzec, ale pod warunkiem, że to są sensowne wpisy ostrzegajace, a nie wywody nad trudnosćią wychowania dzieci z terenów wiejskich. Sensowny argument w obronie dzieci z terewnów wiejskich jest taki, że w miejskich (czytaj wrocławskich) szkołach podstawowych/gimnazjach czycha jąna nich takie niebezpieczeństwa jak: napady rabunkowe, narkotyki, alkochol, przemoc na tle seksualnym, a także gwałty......brzmi dziwnie, ale wg ostatniej ankiety - wyniki przedstawiane w Wiadomosćiach Wrocławskich az 40% dziewcząt we Wrocławskich gimnazjach spotkało się z tymi powyższymi problemami......40% to jest aż!!!, o płci przeciwnej się nie będę wypowiadał, bo to już jest grubo powyżej 50%).....no ale skończmy to.....myslmy rozsądnie, nie od tego jest forum, zeby sie kłocic kto w lepszym miejscu mieszka, tylko zeby podyskutować - szczegolnie ostrzegać przezd roznymi niebezpieczenstwami zwiazanymi z daną inwestycją/developerem/miejscem. To tyle, pozdrawiam
                                                  • Gość: Dominik Re: Piastowski Mędłów IP: 192.100.112.* 06.12.10, 13:53
                                                    BTW. Sorry za mistake'a z tym "alkocholem"....powinno być alkohol
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 06.12.10, 16:26
                                                    celnie opisałeś minusy tego Mędłowa, brawo. Jednak co do dzieci się mylisz. Nie myslisz chyba, ze tym, ze wywieziesz je na wieś, to uchronisz przed światem? Lepiej niech sie hartują od małego, umieją dawać sobie rade, to się im przyda bardziej, niż zamykanie ich na wygwizdowie w Mędłowie. Poza tym będą chciały spotkać sie z kolegami, pojechać na jakies lekcje, korepetycje itd. i co? Tatusie i mamusie z Mędłowa będą je wozic, przywozić, zawozić i odwozić. Sami też po wszystko bedą dojezdzać.
                                                    Mędłów to nonsens.
                                                  • Gość: luna Re: Piastowski Mędłów IP: *.internetia.net.pl 21.12.10, 23:04
                                                    Komu się nie podoba Mędłów, to niech nie wypowiada!!! Mi sie podoba. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców i sąsiadów.
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 22.12.10, 00:26
                                                    a co sie moze podobac na tym zadupiu?
                                                  • spad_ukp Re: Piastowski Mędłów 22.12.10, 09:33
                                                    Ze ciebie tam Belu nie będzie. Współczuję Twoim sąsiadom, że miają za ścianą Ciebie.
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 22.12.10, 12:48
                                                    a dlaczego synku? co to ma wspolnego z dyskusji o zadupiu w Medłowie?
                                                  • Gość: Arek Re: Piastowski Mędłów IP: *.swidnica.mm.pl 22.12.10, 13:23
                                                    A co ty wnosisz do dyskusji. 99% twojego wkładu wygląda tak:

Użytkownik A: Chcę kupić mieszkanie w miejscowości ABC od dewelopera XYZ. Czy ktoś coś może powiedzieć na temat dewelopera XYZ?
                                                    Bela: To zadupie
                                                    Użytkownik A: Ale mi się tam podoba.
                                                    Bela: Przecież powiedziałam, że to zadupie.
                                                    Użytkownik A: Ale mi to nie przeszkadza.
                                                    Bela: Mylisz, się, przeszkadza ci, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy.
                                                    Użytkownik A: Czy może się wypowiedzieć ktoś kto ma styczność z tym deweloperem lub tam mieszka?
                                                    Bela: Kup coś na Maślicach albo Stabłowicach.
                                                    Użytkownik A: Nie chce mieszkać na Maślicach ani Stabłowicach, bo pracuję na drugim końcu miasta, a poza tym nie podoba mi się tam. Chcę mieszkać w miejscowości ABC
                                                    Bela: Czy ty nie rozumiesz??? ABC to zadupie!!! Maślice są najlepsze, niezależnie od tego gdzie pracujesz, i wszystkim się tam podoba, także tobie, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy.

I tak w każdym wątku...
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 22.12.10, 13:39
                                                    Bredzisz agresywny synu.. Bredzisz. Wyjmujesz wyrwane z tekstu fragmenty: to klasyczna manipulacja. Nie mieszkam wcale na Maslicach, na Stabłowicach mam kuzyna i brata. Ja mieszkam bliżej centrum ale gdzie, nie dowiesz sie. Niech chce mieć murów na mojej ulicy pomazanych sprayem przez szczeniactwo z tego forum.
                                                    Ja zawsze komentuje wpisy ludzi, ktorzy kupują idiotyczne lokalizacje, bo albo jest "tanio" albo wydaje im sie, ze będzie "spokojnie i cicho". Tymczasem tanio to moze i kupią ale potem koszty życia, dojazdów, taksówek, dowożenie dzieciaków do miasta itd, koszty codzienne są wielkie a to "spokojnie i cicho" okazuje sie niemal zawsze placem nieustannej budowy, rozkopanym przez 10 lat, poprzez budowanie kolejnych "etapów" danego osiedla.
                                                    I często, jak w przypadku Ganta NA STABŁOWICACH nawiasem mowiac, dojazdu nie ma albo całe lata będzie fatalny.

Dzieje sie tak dlatego, ze te gó...ane działki są TANIE, bo fatalnie zlokalizowane. Developer je kupuje BO MU SIE OPŁACA, a potem wciska kit marketingowe kupującym, jakie co cudowne, ciche, kameralne osiedle, z dala od zgiełku miasta ale z cudownym dojazdem i swieżym powietrzem.

I leszcze na to lecą. Z tego się smieję.
                                                  • Gość: Arek Re: Piastowski Mędłów IP: *.swidnica.mm.pl 22.12.10, 14:01
                                                    Ja agresywny? To zdaje się twoja specjalność. Ja nie nazywam innych durniami, ani nie wymyślam innym problemów z erekcją, tylko dlatego, że myślą inaczej niż ja. A ty tak, więc kto tu jest agresywny? Nikt nie ma nic przeciwko temu aby tu prezentować swoje przekonania, także przeciw danym lokalizacjom i deweloperom. Tylko trzeba to umieć robić na poziomie.
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 22.12.10, 15:12
                                                    wyjasniłam ci, o czym pisze i dlaczego, odnieś sie do tego albo nie trać czasu na pisanie emocjonalnych banialuk. Zrozumiales moje motywacje?
                                                  • Gość: Kacha Re: Piastowski Mędłów IP: 92.26.243.* 22.12.10, 15:56
                                                    a ja mam zawsze beke jak czytam wypociny beli-logic itd, nikt na tym forum nie jest tak mocno ułomny jak ona hahahha
                                                  • Gość: Bela Re: Piastowski Mędłów IP: 89.228.174.* 22.12.10, 16:15
                                                    Obrażanie rozmówcy nie wnosi nic szczególnego do wątku.
                                                  • Gość: Arek Re: Piastowski Mędłów IP: *.swidnica.mm.pl 22.12.10, 22:54
                                                    Rozumiem, że twoje motywacje usprawiedliwiają wymyślanie innym od durni tylko dlatego, że myślą inaczej, oraz mają inne potrzeby i priorytety. Trochę tylko brak ci konsekwencji jak piszesz: "Obrażanie rozmówcy nie wnosi nic szczególnego do wątku."
                  • milka.2012 Re: Piastowski Mędłów 10.01.12, 10:34
                    Mam pytanie: jak się mieszka na tym osiedlu? Pytam, bo pojawiła się nowa inwestycja - osiedle Nowy Mędłów, która jest w bezpośrednim sąsiedztwie. Byłem zobaczyć i wrażenia, jak na razie kiepskie. Fatalny dojazd: jedna droga rozkopana, inna ze szlabanem, a Wasze osiedle też podobno będzie zamknięte, więc nie bardzo wiem, jak dojadę do domu. I z tego co mówią mieszkańcy kłopot z wysokimi woda gruntowymi, ściekami i ogrzewaniem. Koloryzują, czy nie?
                    dzięki za wszelkie info, bo kupno domu to poważna decyzja...
                    • Gość: Parodia Re: Piastowski Mędłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 10:33
                      Malka.2012 jesteś śmieszny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na innym forum piszesz, że jesteś zainteresowany szeregiem w Mędłowie, a potem po kilku dniach chyba o tym zapomniałeś i próbujesz zrobić czarny marketing Inwestycjom w Mędłowie pisząc, że jesteś mieszkańcem Piastowskiego Mędłowa, natomiast tutaj znowu tam nie mieszkasz??????
                      Rozumiem, ze pracujesz w konkurencji i macie marną sprzedaż, ale jak już próbujesz kogoś zniechęcić to wykaż się odrobiną inteligencji i sprawdź co wcześniej pisałeś głąbie!!!!! Współczuję Twojemu pracodawcy!!!
    • Gość: TEKO Re: Piastowski Mędłów IP: *.lan.bermudy.net 08.02.11, 19:09
      Witam.
      Moja firma zajmuje się kompleksowym wykończeniem wnętrz. Istnieje możliwość obejrzenia kilka moich realizacji w Mędłowie (domki jednorodzinne)
      Sergij Kornaćkyj
      tel: 698-111-830
      E-mail: sergij.k@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka