Dodaj do ulubionych

zawisa herbsta

23.10.09, 08:04
Czy ktoś ma miał zamontowany zawias herbsta? Ja nosze drugi dzień i
problem ze wszystkim tzn z przełykaniem śliny, ziewaniem, kichaniem
i co gorsza z myciem zebów a jedzenie które trzeba gryżdz odpada i
moje pytanie brzmi Czy to chwilowe i za pare dni bede mogła jeść
normalnie czy tak juz bedzie przez te 6 miesięcy?
Bo otwieranie buzi jest ograniczone i jak by nie było jest to
problem;|
Obserwuj wątek
    • ela_ddd Re: zawisa herbsta 23.10.09, 19:49
      Ja właśnie dzisiaj miałam zamontowany. Rzeczywiście jest spory problem z
      gryzieniem, więc póki co żywię się jogurtami i zupkami z torebek wink Ale w sumie
      nie jest źle, myślałam, że będzie gorzej. Podobno po tygodniu (tak powiedziała
      mi moja ortodontka) mięśnie twarzy się przyzwyczają i będzie można w miarę
      normalnie przeżuwać pokarmy, w miarę, ponieważ te teleskopy i tak pewnie będą
      trochę przeszkadzać... No i skóra wokół ust będzie się normalnie układać, bo
      póki co widać, że ma się "coś" w ustach.
    • agabar978 Re: zawisa herbsta 25.10.09, 02:50
      Mnie zaloza Herbsta za ok. 2 miesiace wiec bylabym wam wdzieczna za informacje
      jak sobie z tym radzicie. Czy macie ten stary (montowany na 6 lub 7 i 3 lub 4, z
      rurkami, w ktorych jedna wsuwa sie w druga) czy nowy typ (montowany tylko na
      zebach trzonowych z teleskopowymi rurkami, takimi, ktore nie moga sie wysunac)?
      Jesli ten nowszy, to czy to jednak widac, ze sie ma cos w srodku ust? Martwie
      sie tez o moj profil, ze bede wygladac jakos totalnie inaczej i kazdy zauwazy,
      ze cos jest "nie tak"... Z tego co powiedzial moj ortodonta, bol mija po ok.
      tyg. Warto plukac ciepla woda z sola (lyzeczka soli na szkl wody), pomaga to na
      otarcia.
      • ela_ddd Re: zawisa herbsta 28.10.09, 21:35
        Wychodzi na to, że ja mam ten starszy. Zęby przestały mnie boleć już po dwóch
        dniach. Noszę zawias od pięciu, jedynki, dwójki i trójki już się zagryzają.
        Reszta prawie.
        Usta są troszkę większe, ale to wszystko też zależy od twarzy, u jednego będzie
        to bardziej widoczne u innego mniej. Ja już się przyzwyczaiłam, jest w porządku wink
        A profil zmieni Ci się, owszem, ale tylko na lepsze. Ten aparat czyni cuda.
        Miałam potężną wadę, krzywą i cofniętą szczękę, która teraz jest prościutka,
        jakby nigdy nic jej nie dolegało...
        A otarć póki co żadnych nie ma, nikt też mi nic nie wspominał o płukaniu ust.
        Ale dzięki za radę, może się kiedyś przyda wink
    • 123magda321 Re: zawisa herbsta 26.10.09, 08:06
      dziś 6 dzień, i dalej na jogurtach itp. buzia-żuchwa dalej troche
      boli.
      Czy widać? widać że w buzi coś jest ale nie jest to widoczne na tyle
      że ktoś bardzo zwraca na to uwagę bo jak z kimś rozmawiasz to
      zdecydowanie tego nie da sie ukryć w zaden sposób, no chyba ze
      bedziesz rozmawiac z zasłoniętą buzią.
      Ja mam ten typ 7 i 5 góra, dół 7 i 3.
      Dziewczyny ile wy za to płaciłyscie ? ja 2000,00.
    • aspinia Re: zawisa herbsta 27.10.09, 07:51
      ja mam herbsta od czerwca wiec juz troche minelo, poczatek byl trudny ale
      pomogla jedna rada pozwolic sie prowadzic herstowi. Teraz jest ok ale nie jem
      publicznie paczkow bo sie zawiasy otwieraja smile, mam inny profil (lepszy ?),
      widac ze cos jest zamontowane (ja widze) czy inni - tez widza kiedys pytali
      teraz juz nie, jem normalnie na poczatku bez zbednego gryzienia.
      Zgryz ogromnie mi sie poprawil i szczeki dopasowaly sie do siebie, niesamowite
      sama nie wiem jak to sie stalo. Czekam konca i efektu koncowego. Koszt herbsta 800
      • ela_ddd Re: zawisa herbsta 28.10.09, 21:37
        No to ja chyba przepłaciłam i to ostro, bo za swojego dałam 3000.
        Najbardziej chyba widać te "wypustki" na dolnych trójkach, no i teleskopy, bo
        powiększają usta.
        • aspinia Re: zawisa herbsta 28.10.09, 22:19
          Niestety u mnie tez widac ale sie przyzwyczailam i inni chyba tez bo juz nie
          zwracaja na to uwage.
      • agabar978 Re: zawisa herbsta 29.10.09, 22:24
        Aspinia, sama jestem ciekawa efektow w moim przypadku. Mam duzy tylozgryz i bede
        nosic herbsta ok. roku. Troche sie tym stresuje. Na razie mam zwykly aparat
        ortodontyczny, a do tego jeszcze herbst... czy trudno utrzymac zeby w czystosci
        jak sie ma go zalozonego?
        • ela_ddd Re: zawisa herbsta 30.10.09, 00:49
          Ja nie mam problemów z myciem zębów, operujesz szczoteczką jak zwykle i w tym
          sensie nic się nie zmienia, oprócz tego, że czasem zahaczasz o te teleskopy wink
          Gorzej z jedzeniem, bo pokarm wszędzie zostaje, a potem trudno się go pozbyć,
          językiem się nie da, bo nie ma dostępu - i zostaje tylko płyn do płukania... To
          jedyne, co mi tak naprawdę przeszkadza.
          Stresować się nie masz czym, ja to Bogu dziękuję, że mogę ten zawias nosić.
          Efekty są znakomite wink
          • agabar978 Re: zawisa herbsta 03.11.09, 00:37
            Ja tez generalnie sie ciesze, ze unikne wyrywania moich dwoch zdrowych gornych
            czworek by tym brutalnym i prymitywnym sposobem przesunac gorne zeby i wyrownac
            zgryz. Bez sensu na dodatek. gdyz moja gorna szczeka jest ok tylko dolna jest
            mniejsza. No i mam nadzieje, ze bede miala ladniejszy profil. Ela_ddd, ciesza
            mnie twoje sukcesy, mam nadzieje, ze ze rok powiem to samosmile Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka