Gość: qwerty IP: 217.237.185.* 10.07.09, 16:43 Czy ktoś zna firmę Comex? Macie jakieś informacje na temat tego dewelopera? Ponoć budują coś na Sołtysowicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Goguś Re: Comex IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 19:05 Warto przeczytać w internecie treść decyzji Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów delegatura we Wrocławiu z dnia 10 grudnia 2009 r nr RWR 43/2007 w sprawie umów stosowanych przez właścicieli firmy COMEX Biuro Handlowe Przedsiebiorstwo Techniki i Wentylacji, Klimatyzacji i Developerstwa S.C. we Wrocławiu. Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uznał za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów w stosowanych przez w.w. przedsiębiorców umów przedwstępnych sprzedaży lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_u Re: Comex IP: *.lanet.net.pl 20.10.09, 23:09 Zrobili kaskę na klimatyzacji i na paru innych dyskusyjnych przedsięwzięciach. Jakieś 3 lata temu wzięli się za deweloperkę, nie mając pojęcia o budowaniu. Trzymałbym się od nich z daleka, ale decyzja należy do Ciebie. jan_u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Re: Comex IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 18:44 tak się złożyło, że daliśmy się nabrać tej małej, gów...nianej firemce. Biada nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukamchaty Re: Comex IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.09, 12:07 YYY a cos blizej jakiego typu wtopa? Bo tak moze ktos z konkurencji napisac bez problemu...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Comex IP: 217.237.185.* 04.11.09, 08:02 wystarczy, że przejedziesz się na Sezamkową bądź Marchewkową i pogadasz z mieszkańcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Comex IP: 90.156.112.* 21.11.09, 19:23 Gość portalu: qwerty napisał(a): > wystarczy, że przejedziesz się na Sezamkową bądź Marchewkową i pogadasz z miesz > kańcami A co jest nie tak z mieszkaniami na Sezamkowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Comex IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 08:56 Dlaczego akurat Sezamkowa Cię interesuje? Marchewkowa to ich ostatnia inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Comex IP: 90.156.112.* 22.11.09, 20:50 Gość portalu: xyz napisał(a): > Dlaczego akurat Sezamkowa Cię interesuje? Marchewkowa to ich ostatnia inwestycj > a Jestem ciekawa jak sie rozwiązał problem, bo wiem, że tutaj był, nie wiem, czy na marchewkowej tez. w kazdym razie mieszkam w okolicy i glosno o tym bylo, wiec pytam z ciekawości ;) poza tym zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na lekcyjnej, dlatego pytam o tę firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Comex IP: 217.237.185.* 23.11.09, 08:02 Jaki problem masz na myśli? Z tego co wiem mają fatalną jakość wykonania. Robią po najmniejszej linii oporu. Jeśli podobają Ci się parapety zewnętrzne z blachy ocynkowanej i białe okna z plastikowymi parapetami, krzywe ściany, ściany zewnętrzne wykonane z płyty pilśniowej, które nie spełniają wymogów przeciwpożarowych, i pewnie akustycznych oraz cieplnych. Kupuj, ryzyko należy do Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Comex 23.11.09, 09:27 Chodziło mi konkretnie o te problemy: forum.gazeta.pl/forum/w,186,53854215,53854215,COMEX_Sezamkowa_wstrzymanie_budowy_.html bo to nie wróży dobrze na przyszłość :( co do parapetów i okien to na sezamkowej sa brązowe, drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Comex IP: 217.237.185.* 24.11.09, 08:28 Może i to pierdoła na co chcę zwrócić uwagę przy inwestycjach tego maleńkiego dewelopera. Miejsca parkingowe. Jeśli nie kupisz garażu to masz problem. Pewnie przed blokiem będzie kilka miejsc parkingowych. Kto pierwszy ten lepszy. Jest to trochę irytujące, że projektuje się w budynku 5,7-mieszkaniowym zaledwie parę miejsc parkingowych. W tej chwili można założyć, że na jedno mieszkanie przypadają dwa auta. Miejsc jest np.10 to co z pozostałymi autami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Comex IP: 90.156.112.* 25.11.09, 12:58 Dzieki, tez to zauważyłam na sezamkowej - na 6mieszkań 2 garaze + 4 miejsca parkingowe na terenie innego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Comex IP: 217.237.185.* 18.12.09, 14:44 zwróć jeszcze uwagę na to co masz napisane w umowie, dotyczące wykończenia. Później pan M. będzie obiecywać gruszki na wierzbie. Lepiej się zabezpieczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pty Re: Comex IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.09, 12:33 Pojechałem obejrzeć te budynki w żadnym nie ma białych okien, na Sezamkowej są brązowe, na Marchewkowej szare. Płyty pilśniowej też nie widziałem. Coś qwerty siejesz defektyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Comex IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 19:53 płyty pilśniowe są otynkowane i na pewno ich nie zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Comex IP: *.magma-net.pl 23.01.10, 15:40 Jeśli podpisywaliście umowę z Comex-em to powiedzcie jak to wyglądało w waszym przypadku; na co zwrócić uwagę? Czego się wystrzegać? Czy warunki umowy przy poprzednich inwestycjach były dotrzymywane przez firmę COMEX? Może ktoś z was zastanawia się nad lokalem na Lekcyjnej? jak to wygląda w tym przypadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: Comex IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.10, 22:46 Dokładnie przeczytaj umowę,skonsultuj się z prawnikiem...poczytaj poprzednie wątki co do niedozwolonych klauzul stosowanych przez wyżej wymienioną firmę. Co do samej umowy sprawdź dokładnie co wchodzi w skład wykończenia i na Twoim miejscu kazał bym wpisać do takiej umowy jakie dokładnie elementy (firma, typ) zostaną zainstalowane, zamontowane. Reszta to jazda bez trzymanki. Dużo obiecywania ze strony pana M. i zero realizacji po odbiorze technicznym. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Comex IP: *.magma-net.pl 04.02.10, 21:52 Dzięki za info - umowę przedwstępną przeglądałem, również pod kątem niedozwolonych klauzul - trzeba uczciwie przyznać, że w porównaniu do umów z ul.Sezamkowej to jej treść zmieniła się "in plus" z zastosowaniem decyzji UOKiK. Co masz na myśli pisząc "jazda bez trzymanki"? Ociągali się z aktami notarialnymi, oddaniem budynków czy co? Czego dotyczyły obietnice właściciela? Usterek wykazanych podczas odbioru technicznego? Jak to wyglądało na poprzednich inwestycjach? Jesteście zadowoleni ze współpracy z COMEX-em czy jednak odradzacie wiązanie się z ta firma? Jeśli odradzacie, to z jakich powodów? Zdaję sobie sprawę, że trudno o idealną współpracę - dlatego interesuje mnie, czy pewne niedociągnięcia są warte przymrużenia oka czy jednak decydują w sposób znaczący na przyszłości funkcjonowania budynku i mieszkańców ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: Comex IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 10:05 Pewnie umowy już poprawili. Odbiór techniczny budynku po ponad roku od odbioru i tym samym podpisanie aktów. Trochę długo. Co do drobnych usterek było ich trochę, ale większość usunięta. Nie wiem czy to normalne co do innych inwestycji ale ściany nie trzymały kątów co w szczególności było kłopotliwe w momencie zabudowy kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Comex IP: *.magma-net.pl 07.02.10, 12:16 Dzięki za info. >Odbiór techniczny budynku po ponad roku od odbioru > i tym samym podpisanie aktów. Trochę długo. Mówisz o odbiorze na Sezamkowej czy na Marchewkowej? Jak generalnie przebiegają rozmowy z Comexem? Są godni zaufania i można z nimi "normalnie" rozmawiać czy jednak czuje się z ich strony chęć mataczenia? jak to odbieracie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: Comex IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 19:30 potok słów, obiecywane gruszki na wierzbie a później wielkie rozczarowanie Odpowiedz Link Zgłoś