lemonna Re: Wasze strony - pochwalcie sie 27.05.05, 13:19 Fotografia artystyczna -Zapraszam Odpowiedz Link
marekdav Re: Wasze strony - pochwalcie sie 11.08.17, 01:08 Na daventi.pl znajdziecie też bardzo ciekawe projekty stron internetowych w realizacjach. Odpowiedz Link
michal.ch Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.06.05, 10:29 Tak nieśmiało też się dorzucę. ;) www.waskitor.glt.pl Odpowiedz Link
janjelon Re: Wasze strony - pochwalcie sie 07.06.05, 22:00 Ja też zaryzykuję :) Danielka Odpowiedz Link
neuroup Re: Wasze strony - pochwalcie sie 09.06.05, 17:27 Oto adresik do mojej strony info.wsisiz.edu.pl/~slowak/ jakie kolwiek komentarze i uwagi mile widziane. Strona oczywiscie jest w trakcie robienia i jak tylko zrobie pelna tresc to zamierzam zrobic szate graficzna od nowa ;-) Odpowiedz Link
agnecha Re: Wasze strony - pochwalcie sie 13.06.05, 11:52 www.agnecha.republika.pl/wierszyki.html amatorska podobnież optymistyczna prywatna stronka moje wiersze, trochę przemyśleń trochę cytatów, myśli, kawałów proszę o szczere komentarze... pozdrawiam aga Odpowiedz Link
skid Re: Wasze strony - pochwalcie sie 17.06.05, 14:07 goggle.webpark.pl o filmach wojennych... Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 14.10.05, 23:15 www.bezsens.robi.to chcialem oczywiscie pokazac, jak nie powinno sie robic stron :-) Odpowiedz Link
wojtek_sobczyk Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.10.05, 13:16 www.bluesman1.republika.pl stronka o bluesie, książkach i o mnie:) Odpowiedz Link
mageria2 A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 11:14 strona, jeszcze trzeba pozmieniac pare rzeczy. Bardzo proszę napiszcie co sądzicie (nie szczędźcie budującej krytyki ;)) mojaala2005.republika.pl/ Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 12:50 To Twoja pierwsza strona? Graficznie mi się podoba, treści nie ma zbyt wiele, no ale jak napisałaś w wydarzeniach coś się pojawi. Teraz kilka słów krytyki, zacznę od tego co zobaczyłem nie zaglądając w kod. - zbyt absorbujący uwagę poruszający się napis, przecież nie on jest sensem strony, w dodatku użyty znacznik którego stosowanie nie jest zalecane. - w dziale galeria przy rozdzielczości 1024x768 pojawia się poziomy suwak. - menu w różnych przeglądarkach jest na innej wysokości przez co wygląda inaczej, bo w ff wygląda jak zakładki(swoją drogą ładnie :) ). - Formularz kntaktowy uruchamia program pocztowy a jeśli ktoś nie ma łącza w domu to programu nie ma pewnie skonfigurowanego. Rozumiem jednak że serwer nie obsługuje języków server-side i jeśli używasz formularza to jesteś skazana na to co daje html. No i zaglądamy w kod i niestety tu już wygląda trochę gorzej. - Strona oparta na ramkach, ja nie popieram budowania na nich szkieletu strony, nietylko ja oczywiście. - Brak deklaracji języka na początku dokumentu. - stosując się do nowych stndardów <tagi> powinne być pisane małymi literami a Ty mieszasz. - dość uboga sekcja z metatagami ale to już Twój wybór. - W górnej ramce jest kodowanie charset=iso-8859-2 a w dolnych windows-1250. Do tego w dziale "wydarzenia" jest błąd i kodowanie jest windows-11250 przez co będą krzaki, a raczej jeden już jest. - w ogóle nie używasz css do ustalania wyglądu elementów za to używasz przestarzałych znaczników typu <font> To by było na tyle, strona wizualnie mi się podoba, poza ramkami jednak zaglądając "pod maskę" jest już gorzej. Zapewne uczyłaś się z kursów on-line gdzie nie zawsze te wiadomości są najświeższe. Ale jesteś na dobrej drodze, teraz zainteresuj się standardami html/xhtml oraz css. Odpowiedz Link
mageria2 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 14:02 Dziękuję za wszystkie Twoje uwagi. Jeśli chodzi o menu to właśnie próbowałam coś z tym zrobić, żeby trzymał sie dolnej krawędzi ramki, ale ni w ząb nie wiem jak :(. Chciaż jeśli te niepopulerne ramki zastąpię tabelką to może wtedy da się to uzyskać, co o tym sądzisz? Dzięki za poświęcony czas :) Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 15:59 Wiesz jeśli chodzi o tabelki to ja nie mam najlepszego zdania o używaniu ich jako struktury strony, chyba że jest ona bardzo skomplikoana i bardzo trudno uzyskać dobry efekt na div'ach ale nawet wtedy nie wszystko na tabelkach. Dlaczego jestem przeciwnikiem tabelek? Poczytaj: osiolki.net/tabelki/ Fakt, że jako początkującej może Ci być ciężko z css'em, ale moim zdaniem lepiej od początku uczyć się dobrych rozwiązań niż wyrabiać sobie złe nawyki. Odpowiedz Link
nettreter Re: Wasze strony - pochwalcie sie 20.10.05, 23:32 Oto moja stronka pierwsza w życiu. Proszę o uwagi. www.zabugiem.com Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 21.10.05, 09:20 Strona uruchamia mi się tylko pod IE, może to kwestia tego że tam mam flashPlayer 7 a na reszcie 8 jednak to chyba nie moja wina że używam nowego oprogramowania nie mam na nim normalnie problemów ze stronami flashowymi. Odpowiedz Link
pvs Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 11:46 www.gothic.sitenet.pl/dziedzic/ to moja pierwsza strona i jest jeszcze nie skonczona, robilem ja 2 dni i w sumie musze przyznac ze ejstem z siebie zadowolony.. jest troche bledow o ktorych wiem i ktore widac na pierwszy rzut oka ale wsyztsko jeszcze dopracuje... czekam na wasze opinie.. pozdrawiam Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 12:50 ogólnie całkiem ładnie. na stronie głównej jest błąd ortograficzny: "znaleść" :) poza tym całość oparta na tabelkach, z czego niektorzy (calkiem slusznie) nie beda zadowoleni ;) trzeba tez czekac, az zaladuje sie podswietlenie pod przyciskami. i ksiege gosci ciezko znalezc, bo jest dopiero w kontakcie, jakos tak dziwnie :) powinno byc tez chyba Ania&Krystian's HomePage ;) Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 16:07 Strona przyjemna dla oka, treść to Twoja sprawa. Jak już przedmówca zauważył(zapewne chodziło o mnie) będę się czepiać tabelek. Nie jest to strona tak złożona żeby trudno było poradzić sobie css'em. No ale za chwile odezwą się zwolennicy tabelek. Już na same stronie głownej jest sporo błędów w kodzie. Mówię o błędach, które wykrywa validtor bo ja nie mam dziś czasu ani ochoty na analizę kodu. Odpowiedz Link
eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 19:02 > chwile odezwą się zwolennicy tabelek. entuzjaści tabelek w życiu nie zrobili nic poza stroną z gatunku reklamowanych w tym wątku. znam takich, dla których to nadal objawienie... życzę im, żeby liczba zleceń za pieniądze przekonała ich, dlaczego pielęgnacja tabel ssie ;) Nie wspominając już o standardach ;] Odpowiedz Link
adsoft Re: Wasze strony - pochwalcie sie 08.11.05, 16:24 www.adsoft.net.pl <- darmowe oprogramowanie Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 08.11.05, 17:27 twórców Jportalu nie będę oceniać oni zrobili kawał dobrej roboty, pomysł też nie jest przełomowy więc zagłębiać się nie będę. Odpowiedz Link
pawlowski90 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.08.15, 14:44 www.silneo.pl - projektowanie i tworzenie stron, projektowanie graficzne, pozycjonowanie, marketing internetowy. Odpowiedz Link
mckornik Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.11.05, 21:51 lameriada napisała: > niech pozazdroszcze :) nie wiem czy jest czego zazdroscic na pewno mozna znalezc cos dla siebie [lub dla innych] strona działa generalnie dzieki 3 osobą, ja to zbieram do kupy kuchnia.mckornik.com Przepisy kulinarne - Podróże kulinarne - Robert Makłowicz Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 16:04 htpp://www.bezsens.robi.to - proszę o krytykę Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 16:05 www.bezsens.robi.to - proszę o krytykę Odpowiedz Link
eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 19:41 to ja pojadę ze swojej branży, czyli użyteczności: - intuicyjność etykiet - gdyby nie brać poprawki na poetykę strony, to ojjj... ;) - może jakaś informacja na temat tego, o czym, dla kogo, po co jest serwis? dlaczego mam chcieć kliknąć na etykiety menu, którego nie rozumiem? no i - taki mały bullshicik dobrze robi pod kątem SEO (search engine optimization - o tym jeszcze poniżej) - zbyt długie, lejące się kilometrami teksty. nikt Ci nie mówił, że użytkownicy nie czytają stron www? a już na pewno nie takiej długości. stronnicowanie uber allez. a z innej beczki, pewnie zależy Ci na częstych odwiedzinach internautów. dzielenie tych tekstów na krótsze odcinki może ich do tego zachęcić? no i domyślam się, że pozycje menu to de facto kategorie tekstów bądź odcinków? jeśli tak, rozumiem, że zaprojektowałeś nawigacje lokalne dla każdej z kategorii - lista tekstów, archiwum, nawigacja kontekstowa ("zobacz także"). jeśli to będą pojedyncze, lejące się teksty, kategoryzowanie informacji nie ma kompletnie sensu. - brak informacji zwrotnej o tym, gdzie w danej chwili znajduje się użytkownik ("okruszki chleba", podświetlana aktualna pozycja menu) - ksiega gosci - nieoznakowane przekierowanie do serwisu zewnętrznego. a w ogóle to nie lepiej jakiś darmowy skrypt zainstalować, skoro nie chcesz pisać sam? ta darmowa księga jest tragiczna, a rozumiem, że niemożliwa do zmodyfikowania graficznie - brak oznaczonego powrotu do strony głównej. zdziwiłbyś się, jak bardzo wielu użytkowników nie ma pojęcia o tym, że "zwyczajowo przyjęte" jest umieszczanie powrotu pod logotypem. - nawet bez zaglądania do wyników bobby'ego widzę, że kod jest słaby semantycznie. próbowałeś wyłączyć style? lista problemów tak od ręki, bez głębszej analizy: Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 20:30 Z niektórymi zarzutami się zgadza, jakoś na dokładną ocenę nie mam aktualnie ochoty, jednak zastanawia mnie jeden zarzut. Kod można było lepiej rozwiązać ale nie jest to żadma tragedia, zawsze można coś poprawić. Nie rozumiem jednak pytanmia czy wyłączył style, ja wyłączyłem i zobaczyłem to czego się spodziewałem wszystko poukładane jedno pod drugim z domyślnymi ustawieniami. I tak powinno być, co do optymalizacji kodu myślę, że jeśli autor będzie robił takie postępy jak od poprzedniej wersji kodu niedługo doczekamy się na niej świetnego kodu. Treści i rozwiązań nawigacyjnych nie mam dziś siły oceniać, sorry. Odpowiedz Link
eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 20:39 szczurek1983 napisał: > Z niektórymi zarzutami się zgadza, jakoś na dokładną ocenę nie mam aktualnie > ochoty, jednak zastanawia mnie jeden zarzut. > Kod można było lepiej rozwiązać ale nie jest to żadma tragedia, zawsze można co > ś > poprawić. > Nie rozumiem jednak pytanmia czy wyłączył style, ja wyłączyłem i zobaczyłem to > czego się spodziewałem wszystko poukładane jedno pod drugim z domyślnymi > ustawieniami. I tak powinno być, co do optymalizacji kodu myślę, że jeśli autor > będzie robił takie postępy jak od poprzedniej wersji kodu niedługo doczekamy si > ę > na niej świetnego kodu. ależ ja nie twierdzę, że się nie doczekamy - krytykuję efekt, a nie autora. a co do zasadności krytyki - poprawny semantycznie kod ma następujące zalety: - jest dostępny (accessible) - jest search engine friendly (pardon my french) - crawlery czytają kod tak jak czytniki, a więc poprawna hierarchizacja informacji umożliwia właściwe indeksowanie - wreszcie, tylko taki realizuje ideę przyświecającą oddzieleniu prezentacji od treści w xhtml ja treści w ogóle nie oceniam, bo jest nie z mojej bajki. poza tym, użyteczność nie zależy do końca od treści, mogę zjechać stronę po chińsku - powinna być czytelna niezależnie od zrozumienia języka. polecam temat testowania prototypów na etapie szablonów lorem ipsum :) Odpowiedz Link
szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 22:35 Możesz zjechać stronę po chińsku, wierzę tylko że czasem warto też doś docenić a tutaj patrząc na poprzednią wersję strony są ogromne postępy. Ja nie podważam zasadności krytyki, ale kilka miłych słów by się przydało w końcu autor postępy zrobił spore, fakt że nie powinien teraz spocząć na laurach. Odpowiedz Link
eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 22:46 szczurek1983 napisał: > Możesz zjechać stronę po chińsku, wierzę tylko że czasem warto też doś docenić > a > tutaj patrząc na poprzednią wersję strony są ogromne postępy. > Ja nie podważam zasadności krytyki, ale kilka miłych słów by się przydało w > końcu autor postępy zrobił spore, fakt że nie powinien teraz spocząć na laurach > . masz rację. po prostu natura przypierdzielacza zbyt często bierze u mnie górę nad "ludzkim podejściem" ;] A w tym przypadku przyznaję, że nie podjąłem trudu porównania do starej wersji, której nawet nie widziałem na oczy. powiem jasno: twórców dzieł krytykowanych zapewniam, że nie chodzi o zrównanie Waszych stron z ziemią. więcej, mój zawód polega na tym, żeby dostarczyć Wam materiału do stałego ulepszania Waszej pracy :) Tak więc - niejako krytykuję, by zachęcać Was do dalszej nauki i wprowadzania usprawnień. jeżeli nie krytykuję, oznacza to, że już nic się nie da zrobić i lepiej, żeby twórca zajął się czymś innym ;-) Albo też - nie mam serca zjechać strony stworzonej przez świeżo upieczonego szczęśliwego tatę, który chce pochwalić się światu swoją latoroślą, choćby strona była obiektywnie marna. zatem - jak już wspomniałem do roboty! :) Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.01.06, 19:43 a teraz? ( www.bezsens.robi.to ) zastosowalem sie do wiekszosci uwag. nie wiem jeszcze jak moge sprawic, by etykiety byly bardziej intuicyjne, bo charakter strony jest jaki jest. ale pomysle nad tym. zmienie tez ksiege gosci, potrzebuje jednak troche czasu. strona nie jest powazna i nie traktuje jej powaznie, ale ucze sie na niej i wszelkie uwagi sa dla mnie bardzo istotne. dzieki za pomoc! Odpowiedz Link
kuchnieina Re: Wasze strony - pochwalcie sie 17.01.06, 16:28 To jest strona firmy która wykonał mój syn Myślę że jak na gostka kóry konczy gimnazjum to całkiem całkiem no moze nie jestem obiektywny ale najwazniejsze że moze mi ją aktualizowac kiedy zajdzie taka potrzeba chętnie wysłuchamy uwag kóre weżmiemy pod uwagę przy dalszych zmianach Odpowiedz Link
kuchnieina Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.01.06, 08:06 www.inakuchnie.republika.pl w poprzednim poscie link sie nie zainstalował chyba nie został usuniety to nie jest reklama (bo w tym celu daje wklejki na forum kuchnie i łazienki tu chciałbym usłyszeć opinie na temat samej strony a nie treści poniewaz jest to stronka zrobiona dla mnie przez 15 -latka na pewno moznaby w niej niejedno poprawic czy zrobic lepiej lub inaczej z pochylona głowa przyjme wszelki nagany i obiecuję poprawe (strony) Odpowiedz Link
soulmates Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.09.11, 14:42 promuję :-) strona Soulmates - www.souma.webd.pl proszę o komentarze/opinie/uwagi ! Odpowiedz Link
ae-ode Re: Wasze strony - pochwalcie sie 15.06.12, 22:35 Moja strona to www.edusens.pl , mam też bloga www.edusens.blogspot.com Odpowiedz Link
pocominowymail Re: Wasze strony - pochwalcie sie 02.12.05, 19:57 mialby kto moze ocenic to? republika.pl/marcin_matecki gdzie mozna znalezc podrecznik(?) na temat css? albo o projektowaniu we flash Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.12.05, 12:10 www.bikes-rental.prv.pl/bikes2.html Jakas dziwna strasznie sie wydaje! Za wszystkie uwagi z gory dziekuje! Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.12.05, 12:13 www.kettle.xt.pl/wnk/index.html i tu przymiarka do jeszcze jednej, menu bedzie z podmiana obrazkow - na razie strasznie sucho i pusto... Pozdrawiam Odpowiedz Link
rubeus Re: Wasze strony - pochwalcie sie 21.12.05, 20:16 fotokabaty.info Wszelka krytyka i dobre rady mile widziane... Odpowiedz Link
alfikmax Re: Wasze strony - pochwalcie sie 29.12.05, 15:20 www.wuks.blo.pl Polecam stronę internetową mojego klubu. Jeszcze w budowie. Odpowiedz Link
paker-man Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.01.06, 11:57 Niebawem zostanie skończona. kup_lub_zarob.w.interia.pl/ Odpowiedz Link
arek8410 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 29.01.06, 19:59 to moja pierwsza stronka prosze o obiektywne oceny.uwagi i wskazówki mojkot.white.prohosting.com Odpowiedz Link
bi3gly Re: Wasze strony - pochwalcie sie 09.02.06, 14:45 zastrzeliles mnie wpakowales 0,5 megowe zdjecie o wymiarach 2080x1544 i ustawiles wymiary width="420" height="319", to po kiedgo dawales takie duze ,trzeba bylo zmniejszyc i wstawic w rzeczywistych wymiarach, bo jak ktos ma slabsze lacze to znudzi mu sie czekac na tego kota, to zdjecie powinno zajmowac jakies 30 kb a nie 500 Odpowiedz Link
scandia Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.01.06, 04:13 www.ciekawostki.up.pl i alles klar :) -- Największy w Polsce serwis z ciekawostkami :) www.ciekawostki.up.pl Odpowiedz Link
pandrodor18 Arcania.gram.pl 18.01.09, 19:54 Arcania.gram.pl Polska strefa Arcania a Gothic Tale. Znajdziesz u nas wszystko na temat czwartej części Gothic. Posiadamy również takie subelementy jak forum i galeria. Nasz serwis traktuje również o pozostałych częściach sagi Gothic. Arcania.gram.pl Stronę patronują: Spellbound.de i Gram.pl Odpowiedz Link
attractive-position.pl Re: Wasze strony - pochwalcie sie 24.08.09, 19:18 Techniki SEO, pozycjonowania stron www. Wiedza praktyczna, porady. www.attractive-position.pl Your Web First Position Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 01.02.06, 12:01 www.bezsens.robi.to - byla juz, ale uwzglednilem wiekszosc propozycji poprawy i ponownie prosze o ocene (strona jest durna, ale nie o to chodzi, ucze sie na niej po prostu) Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.02.06, 11:02 Kolejny raz chwale strone PANA nade mna. Bardzo podoba mi sie pomysl z menu z opisami... moze nic nowatorskiego ale naprawde OK.(tlo nie w moim klimacie :P) Dozucam swoje dwie, choc ciagle niegotowe. Piszcie prosze wszelkie uwagi. www.wnk.boo.pl/start.php www.kamiennyswiat.prv.pl w Kamiennym swiecie musze jeszcze podjac walke z MySQL zeby ksiega dzialala... Pozdrawiam Odpowiedz Link
pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.02.06, 13:01 opisy pod menu akurat ukradlem :) - ze strony Erica Meyera (meyerweb.com/eric/css/edge/) Odpowiedz Link
superstaf Re: Wasze strony - pochwalcie sie 04.03.06, 15:09 co sądzicie o tym: www.10project.com.pl Odpowiedz Link
termit_wro Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.03.06, 00:30 A ptp mpja strona www.ramius.glt.pl zachecam do wpisywania sie do ksiegi gosci i komentowania w niej mojej stronki bardzo mi to by pomoglo w dalszej przebudowie mojego sajta. oki dzieki pzd Ramius Odpowiedz Link
pan_czlowiek > www.10project.com.pl 08.03.06, 14:04 niektóre błędy i literówki: "(...) ponieważ pozwoli to na za reprezentowanie się całemu światu (...)" - ! "Reklamując w Internecie swoją firmę bądź organizację, tym samym zwiększa się jej popularność i renomę." - bez sensu (po co "tym samym"?) "(...) Oferuje Państwu (...)" "(...) menu, logo firmy, pod strony zawierające (...)" - ! "Rejestracja domen - czyli niepowtarzalnych adres internetowy" - ? "Kosz realizacji zamówienia do uzgodnienia." - ... ... i to wszystko na dwóch podstronach (czy raczej: "pod stronach" ;P) Odpowiedz Link
superstaf 10Project 16.03.06, 11:34 sorki, teraz bedzie. www.10project.com.pl <b>ELO!</b> Odpowiedz Link
aniolek7772 Re: sie chwale 03.04.06, 08:44 patrycjusz.szubryt napisał: > www.3ga.pl Stronka dosc dlugo sie laduje, i to jedyny jej mankament. Ale potem rewelka.. Brawa dla autora stronki Odpowiedz Link
yenenesh Re: sie chwale 06.03.07, 12:11 Witam i zapraszam w wirtualną podróż do słonecznej Italii! Znane i mniej znane miejsca we Włoszech, duże miasta i malenkie misteczka, wyspy, Pompeje, Wezuwiusz, Val dOrcia, Villa dEste, Rzym, Wybrzeże Amalfi, nekropolie etruskie. Rejs po Nilu i wiele innych ciekawych miejsc. www.ashka.eu Odpowiedz Link
prezes.ss Kilka stronek do oceny internałtów 24.03.06, 01:17 Aby nie tracić czasu ani mojego, tym bardziej waszego od razu podam pare stronek wartch uwagi: politologiaap.forall.pl/ - Portal studencki Politologii AP w Siedlcach www.zaolszynie.pl/ - Oficjalna strona Festynów rodzinnych w Zaolszyniu sstanczuk.xn.pl/ -Na bieżąco możecie śledzić moje nowe prace ma mojej stronie. Odpowiedz Link