Dodaj do ulubionych

Wasze strony - pochwalcie sie

• lemonna Re: Wasze strony - pochwalcie sie 27.05.05, 13:19

Fotografia artystyczna -Zapraszam
      • marekdav Re: Wasze strony - pochwalcie sie 11.08.17, 01:08
        Na daventi.pl znajdziecie też bardzo ciekawe projekty stron internetowych w realizacjach.
    • michal.ch Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.06.05, 10:29
      Tak nieśmiało też się dorzucę. ;)

www.waskitor.glt.pl
    • janjelon Re: Wasze strony - pochwalcie sie 07.06.05, 22:00
      Ja też zaryzykuję :)
      Danielka
    • neuroup Re: Wasze strony - pochwalcie sie 09.06.05, 17:27
      Oto adresik do mojej strony
      info.wsisiz.edu.pl/~slowak/
      jakie kolwiek komentarze i uwagi mile widziane. Strona oczywiscie jest w trakcie
      robienia i jak tylko zrobie pelna tresc to zamierzam zrobic szate graficzna od
      nowa ;-)
    • agnecha Re: Wasze strony - pochwalcie sie 13.06.05, 11:52
      www.agnecha.republika.pl/wierszyki.html
      amatorska podobnież optymistyczna prywatna stronka
      moje wiersze, trochę przemyśleń
      trochę cytatów, myśli, kawałów
      proszę o szczere komentarze...
      pozdrawiam
      aga
    • skid Re: Wasze strony - pochwalcie sie 17.06.05, 14:07
      goggle.webpark.pl
      o filmach wojennych...
    • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 14.10.05, 23:15
      www.bezsens.robi.to

chcialem oczywiscie pokazac, jak nie powinno sie robic stron :-)
      • wojtek_sobczyk Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.10.05, 13:16
        www.bluesman1.republika.pl
        stronka o bluesie, książkach i o mnie:)
    • mageria2 A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 11:14
      strona, jeszcze trzeba pozmieniac pare rzeczy. Bardzo proszę napiszcie co
      sądzicie (nie szczędźcie budującej krytyki ;))
      mojaala2005.republika.pl/
      • szczurek1983 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 12:50
        To Twoja pierwsza strona? Graficznie mi się podoba, treści nie ma zbyt wiele, no
        ale jak napisałaś w wydarzeniach coś się pojawi.
        Teraz kilka słów krytyki, zacznę od tego co zobaczyłem nie zaglądając w kod.
        - zbyt absorbujący uwagę poruszający się napis, przecież nie on jest sensem
        strony, w dodatku użyty znacznik którego stosowanie nie jest zalecane.
        - w dziale galeria przy rozdzielczości 1024x768 pojawia się poziomy suwak.
        - menu w różnych przeglądarkach jest na innej wysokości przez co wygląda
        inaczej, bo w ff wygląda jak zakładki(swoją drogą ładnie :) ).
        - Formularz kntaktowy uruchamia program pocztowy a jeśli ktoś nie ma łącza w
        domu to programu nie ma pewnie skonfigurowanego. Rozumiem jednak że serwer nie
        obsługuje języków server-side i jeśli używasz formularza to jesteś skazana na to
        co daje html.
        No i zaglądamy w kod i niestety tu już wygląda trochę gorzej.
        - Strona oparta na ramkach, ja nie popieram budowania na nich szkieletu strony,
        nietylko ja oczywiście.
        - Brak deklaracji języka na początku dokumentu.
        - stosując się do nowych stndardów <tagi> powinne być pisane małymi literami a
        Ty mieszasz.
        - dość uboga sekcja z metatagami ale to już Twój wybór.
        - W górnej ramce jest kodowanie charset=iso-8859-2 a w dolnych windows-1250.
        Do tego w dziale "wydarzenia" jest błąd i kodowanie jest windows-11250 przez co
        będą krzaki, a raczej jeden już jest.
        - w ogóle nie używasz css do ustalania wyglądu elementów za to używasz
        przestarzałych znaczników typu <font>
        To by było na tyle, strona wizualnie mi się podoba, poza ramkami jednak
        zaglądając "pod maskę" jest już gorzej. Zapewne uczyłaś się z kursów on-line
        gdzie nie zawsze te wiadomości są najświeższe. Ale jesteś na dobrej drodze,
        teraz zainteresuj się standardami html/xhtml oraz css.
        • mageria2 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 14:02
          Dziękuję za wszystkie Twoje uwagi. Jeśli chodzi o menu to właśnie próbowałam
          coś z tym zrobić, żeby trzymał sie dolnej krawędzi ramki, ale ni w ząb nie wiem
          jak :(. Chciaż jeśli te niepopulerne ramki zastąpię tabelką to może wtedy da
          się to uzyskać, co o tym sądzisz?
          Dzięki za poświęcony czas :)
          • szczurek1983 Re: A TO MOJA PIERWSZA 20.10.05, 15:59
            Wiesz jeśli chodzi o tabelki to ja nie mam najlepszego zdania o używaniu ich
            jako struktury strony, chyba że jest ona bardzo skomplikoana i bardzo trudno
            uzyskać dobry efekt na div'ach ale nawet wtedy nie wszystko na tabelkach.
            Dlaczego jestem przeciwnikiem tabelek? Poczytaj: osiolki.net/tabelki/
            Fakt, że jako początkującej może Ci być ciężko z css'em, ale moim zdaniem lepiej
            od początku uczyć się dobrych rozwiązań niż wyrabiać sobie złe nawyki.
    • nettreter Re: Wasze strony - pochwalcie sie 20.10.05, 23:32
      Oto moja stronka pierwsza w życiu. Proszę o uwagi. www.zabugiem.com
      • szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 21.10.05, 09:20
        Strona uruchamia mi się tylko pod IE, może to kwestia tego że tam mam
        flashPlayer 7 a na reszcie 8 jednak to chyba nie moja wina że używam nowego
        oprogramowania nie mam na nim normalnie problemów ze stronami flashowymi.
    • pvs Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 11:46
      www.gothic.sitenet.pl/dziedzic/

to moja pierwsza strona i jest jeszcze nie skonczona, robilem ja 2 dni i w sumie
      musze przyznac ze ejstem z siebie zadowolony.. jest troche bledow o ktorych wiem
      i ktore widac na pierwszy rzut oka ale wsyztsko jeszcze dopracuje... czekam na
      wasze opinie.. pozdrawiam
      • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 12:50
        ogólnie całkiem ładnie. na stronie głównej jest błąd ortograficzny: "znaleść" :)
        poza tym całość oparta na tabelkach, z czego niektorzy (calkiem slusznie) nie
        beda zadowoleni ;) trzeba tez czekac, az zaladuje sie podswietlenie pod
        przyciskami. i ksiege gosci ciezko znalezc, bo jest dopiero w kontakcie, jakos
        tak dziwnie :) powinno byc tez chyba Ania&Krystian's HomePage ;)
        • szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 31.10.05, 16:07
          Strona przyjemna dla oka, treść to Twoja sprawa.
          Jak już przedmówca zauważył(zapewne chodziło o mnie) będę się czepiać tabelek.
          Nie jest to strona tak złożona żeby trudno było poradzić sobie css'em. No ale za
          chwile odezwą się zwolennicy tabelek.
          Już na same stronie głownej jest sporo błędów w kodzie. Mówię o błędach, które
          wykrywa validtor bo ja nie mam dziś czasu ani ochoty na analizę kodu.
          • eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 19:02
            > chwile odezwą się zwolennicy tabelek.

entuzjaści tabelek w życiu nie zrobili nic poza stroną z gatunku reklamowanych w tym wątku. znam
            takich, dla których to nadal objawienie... życzę im, żeby liczba zleceń za pieniądze przekonała ich,
            dlaczego pielęgnacja tabel ssie ;) Nie wspominając już o standardach ;]
    • adsoft Re: Wasze strony - pochwalcie sie 08.11.05, 16:24
      www.adsoft.net.pl <- darmowe oprogramowanie
      • szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 08.11.05, 17:27
        twórców Jportalu nie będę oceniać oni zrobili kawał dobrej roboty, pomysł też
        nie jest przełomowy więc zagłębiać się nie będę.
      • pawlowski90 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.08.15, 14:44
        www.silneo.pl - projektowanie i tworzenie stron, projektowanie graficzne, pozycjonowanie, marketing internetowy.
    • mckornik Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.11.05, 21:51
      lameriada napisała:

> niech pozazdroszcze :)

nie wiem czy jest czego zazdroscic
      na pewno mozna znalezc cos dla siebie [lub dla innych]
      strona działa generalnie dzieki 3 osobą,
      ja to zbieram do kupy

kuchnia.mckornik.com
      Przepisy kulinarne - Podróże kulinarne - Robert Makłowicz
    • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 16:04
      htpp://www.bezsens.robi.to - proszę o krytykę
      • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 16:05
        www.bezsens.robi.to - proszę o krytykę
      • eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 19:41
        to ja pojadę ze swojej branży, czyli użyteczności:

- intuicyjność etykiet - gdyby nie brać poprawki na poetykę strony, to ojjj... ;)
        - może jakaś informacja na temat tego, o czym, dla kogo, po co jest serwis? dlaczego mam chcieć
        kliknąć na etykiety menu, którego nie rozumiem? no i - taki mały bullshicik dobrze robi pod kątem SEO
        (search engine optimization - o tym jeszcze poniżej)
        - zbyt długie, lejące się kilometrami teksty. nikt Ci nie mówił, że użytkownicy nie czytają stron www? a
        już na pewno nie takiej długości. stronnicowanie uber allez. a z innej beczki, pewnie zależy Ci na
        częstych odwiedzinach internautów. dzielenie tych tekstów na krótsze odcinki może ich do tego
        zachęcić? no i domyślam się, że pozycje menu to de facto kategorie tekstów bądź odcinków? jeśli tak,
        rozumiem, że zaprojektowałeś nawigacje lokalne dla każdej z kategorii - lista tekstów, archiwum,
        nawigacja kontekstowa ("zobacz także"). jeśli to będą pojedyncze, lejące się teksty, kategoryzowanie
        informacji nie ma kompletnie sensu.
        - brak informacji zwrotnej o tym, gdzie w danej chwili znajduje się użytkownik ("okruszki chleba",
        podświetlana aktualna pozycja menu)
        - ksiega gosci - nieoznakowane przekierowanie do serwisu zewnętrznego. a w ogóle to nie lepiej jakiś
        darmowy skrypt zainstalować, skoro nie chcesz pisać sam? ta darmowa księga jest tragiczna, a
        rozumiem, że niemożliwa do zmodyfikowania graficznie
        - brak oznaczonego powrotu do strony głównej. zdziwiłbyś się, jak bardzo wielu użytkowników nie ma
        pojęcia o tym, że "zwyczajowo przyjęte" jest umieszczanie powrotu pod logotypem.
        - nawet bez zaglądania do wyników bobby'ego widzę, że kod jest słaby semantycznie.
        próbowałeś wyłączyć style? lista problemów tak od ręki, bez głębszej analizy:
        • szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 20:30
          Z niektórymi zarzutami się zgadza, jakoś na dokładną ocenę nie mam aktualnie
          ochoty, jednak zastanawia mnie jeden zarzut.
          Kod można było lepiej rozwiązać ale nie jest to żadma tragedia, zawsze można coś
          poprawić.
          Nie rozumiem jednak pytanmia czy wyłączył style, ja wyłączyłem i zobaczyłem to
          czego się spodziewałem wszystko poukładane jedno pod drugim z domyślnymi
          ustawieniami. I tak powinno być, co do optymalizacji kodu myślę, że jeśli autor
          będzie robił takie postępy jak od poprzedniej wersji kodu niedługo doczekamy się
          na niej świetnego kodu.
          Treści i rozwiązań nawigacyjnych nie mam dziś siły oceniać, sorry.
          • eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 20:39
            szczurek1983 napisał:

> Z niektórymi zarzutami się zgadza, jakoś na dokładną ocenę nie mam aktualnie
            > ochoty, jednak zastanawia mnie jeden zarzut.
            > Kod można było lepiej rozwiązać ale nie jest to żadma tragedia, zawsze można co
            > ś
            > poprawić.
            > Nie rozumiem jednak pytanmia czy wyłączył style, ja wyłączyłem i zobaczyłem to
            > czego się spodziewałem wszystko poukładane jedno pod drugim z domyślnymi
            > ustawieniami. I tak powinno być, co do optymalizacji kodu myślę, że jeśli autor
            > będzie robił takie postępy jak od poprzedniej wersji kodu niedługo doczekamy si
            > ę
            > na niej świetnego kodu.

ależ ja nie twierdzę, że się nie doczekamy - krytykuję efekt, a nie autora. a co do zasadności krytyki -
            poprawny semantycznie kod ma następujące zalety:
            - jest dostępny (accessible)
            - jest search engine friendly (pardon my french) - crawlery czytają kod tak jak czytniki, a więc
            poprawna hierarchizacja informacji umożliwia właściwe indeksowanie
            - wreszcie, tylko taki realizuje ideę przyświecającą oddzieleniu prezentacji od treści w xhtml

ja treści w ogóle nie oceniam, bo jest nie z mojej bajki. poza tym, użyteczność nie zależy do końca od
            treści, mogę zjechać stronę po chińsku - powinna być czytelna niezależnie od zrozumienia języka.
            polecam temat testowania prototypów na etapie szablonów lorem ipsum :)
            • sylwiawm Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 21:07
              wikii.smyki.pl/index.php
            • szczurek1983 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 22:35
              Możesz zjechać stronę po chińsku, wierzę tylko że czasem warto też doś docenić a
              tutaj patrząc na poprzednią wersję strony są ogromne postępy.
              Ja nie podważam zasadności krytyki, ale kilka miłych słów by się przydało w
              końcu autor postępy zrobił spore, fakt że nie powinien teraz spocząć na laurach.
              • eofek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.11.05, 22:46
                szczurek1983 napisał:

> Możesz zjechać stronę po chińsku, wierzę tylko że czasem warto też doś docenić
                > a
                > tutaj patrząc na poprzednią wersję strony są ogromne postępy.
                > Ja nie podważam zasadności krytyki, ale kilka miłych słów by się przydało w
                > końcu autor postępy zrobił spore, fakt że nie powinien teraz spocząć na laurach
                > .

masz rację. po prostu natura przypierdzielacza zbyt często bierze u mnie górę nad "ludzkim
                podejściem" ;] A w tym przypadku przyznaję, że nie podjąłem trudu porównania do starej wersji, której
                nawet nie widziałem na oczy.

powiem jasno: twórców dzieł krytykowanych zapewniam, że nie chodzi o zrównanie Waszych stron z
                ziemią. więcej, mój zawód polega na tym, żeby dostarczyć Wam materiału do stałego ulepszania
                Waszej pracy :) Tak więc - niejako krytykuję, by zachęcać Was do dalszej nauki i wprowadzania
                usprawnień. jeżeli nie krytykuję, oznacza to, że już nic się nie da zrobić i lepiej, żeby twórca zajął się
                czymś innym ;-) Albo też - nie mam serca zjechać strony stworzonej przez świeżo upieczonego
                szczęśliwego tatę, który chce pochwalić się światu swoją latoroślą, choćby strona była obiektywnie
                marna.

zatem - jak już wspomniałem do roboty! :)
                • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.01.06, 19:43
                  a teraz? ( www.bezsens.robi.to )
                  zastosowalem sie do wiekszosci uwag. nie wiem jeszcze jak moge sprawic, by
                  etykiety byly bardziej intuicyjne, bo charakter strony jest jaki jest. ale
                  pomysle nad tym. zmienie tez ksiege gosci, potrzebuje jednak troche czasu.
                  strona nie jest powazna i nie traktuje jej powaznie, ale ucze sie na niej i
                  wszelkie uwagi sa dla mnie bardzo istotne. dzieki za pomoc!
                  • kuchnieina Re: Wasze strony - pochwalcie sie 17.01.06, 16:28
                    To jest strona firmy która wykonał mój syn
                    Myślę że jak na gostka kóry konczy gimnazjum to całkiem całkiem
                    no moze nie jestem obiektywny ale najwazniejsze że moze mi ją aktualizowac
                    kiedy zajdzie taka potrzeba
                    chętnie wysłuchamy uwag kóre weżmiemy pod uwagę przy dalszych zmianach
                    • kuchnieina Re: Wasze strony - pochwalcie sie 18.01.06, 08:06
                      www.inakuchnie.republika.pl
                      w poprzednim poscie link sie nie zainstalował
                      chyba nie został usuniety
                      to nie jest reklama (bo w tym celu daje wklejki na forum kuchnie i łazienki
                      tu chciałbym usłyszeć opinie na temat samej strony a nie treści
                      poniewaz jest to stronka zrobiona dla mnie przez 15 -latka
                      na pewno moznaby w niej niejedno poprawic czy zrobic lepiej lub inaczej
                      z pochylona głowa przyjme wszelki nagany i obiecuję poprawe (strony)
                    • soulmates Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.09.11, 14:42
                      promuję :-)

strona Soulmates - www.souma.webd.pl

proszę o komentarze/opinie/uwagi !
                  • ae-ode Re: Wasze strony - pochwalcie sie 15.06.12, 22:35
                    Moja strona to www.edusens.pl , mam też bloga www.edusens.blogspot.com
    • pocominowymail Re: Wasze strony - pochwalcie sie 02.12.05, 19:57
      mialby kto moze ocenic to?

republika.pl/marcin_matecki

gdzie mozna znalezc podrecznik(?) na temat css?
      albo o projektowaniu we flash
      • tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.12.05, 12:10
        www.bikes-rental.prv.pl/bikes2.html
        Jakas dziwna strasznie sie wydaje!
        Za wszystkie uwagi z gory dziekuje!
        • tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 03.12.05, 12:13
          www.kettle.xt.pl/wnk/index.html
          i tu przymiarka do jeszcze jednej, menu bedzie z podmiana obrazkow - na razie
          strasznie sucho i pusto...
          Pozdrawiam
    • rubeus Re: Wasze strony - pochwalcie sie 21.12.05, 20:16
      fotokabaty.info
      Wszelka krytyka i dobre rady mile widziane...
    • alfikmax Re: Wasze strony - pochwalcie sie 29.12.05, 15:20
      www.wuks.blo.pl
      Polecam stronę internetową mojego klubu. Jeszcze w budowie.
    • bielecki_m Re: Wasze strony - pochwalcie sie 12.01.06, 15:06
      www.zdjeciareklamowe.pl
    • paker-man Re: Wasze strony - pochwalcie sie 16.01.06, 11:57
      Niebawem zostanie skończona.
      kup_lub_zarob.w.interia.pl/
    • arek8410 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 29.01.06, 19:59
      to moja pierwsza stronka prosze o obiektywne oceny.uwagi i wskazówki

mojkot.white.prohosting.com
      • bi3gly Re: Wasze strony - pochwalcie sie 09.02.06, 14:45
        zastrzeliles mnie wpakowales 0,5 megowe zdjecie o wymiarach 2080x1544 i
        ustawiles wymiary width="420" height="319", to po kiedgo dawales takie
        duze ,trzeba bylo zmniejszyc i wstawic w rzeczywistych wymiarach, bo jak ktos
        ma slabsze lacze to znudzi mu sie czekac na tego kota, to zdjecie powinno
        zajmowac jakies 30 kb a nie 500
    • scandia Re: Wasze strony - pochwalcie sie 30.01.06, 04:13
      www.ciekawostki.up.pl i alles klar :)
      --
      Największy w Polsce serwis z ciekawostkami :) www.ciekawostki.up.pl
      • pandrodor18 Arcania.gram.pl 18.01.09, 19:54
        Arcania.gram.pl

Polska strefa Arcania a Gothic Tale. Znajdziesz u nas wszystko na temat czwartej
        części Gothic. Posiadamy również takie subelementy jak forum i galeria. Nasz
        serwis traktuje również o pozostałych częściach sagi Gothic.

Arcania.gram.pl
        Stronę patronują: Spellbound.de i Gram.pl
      • attractive-position.pl Re: Wasze strony - pochwalcie sie 24.08.09, 19:18
        Techniki SEO, pozycjonowania stron www. Wiedza praktyczna, porady.

www.attractive-position.pl
        Your Web First Position

• pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 01.02.06, 12:01
      www.bezsens.robi.to - byla juz, ale uwzglednilem wiekszosc propozycji
      poprawy i ponownie prosze o ocene (strona jest durna, ale nie o to chodzi, ucze
      sie na niej po prostu)
      • tommy_from_cracow Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.02.06, 11:02
        Kolejny raz chwale strone PANA nade mna. Bardzo podoba mi sie pomysl z menu z
        opisami... moze nic nowatorskiego ale naprawde OK.(tlo nie w moim klimacie :P)

Dozucam swoje dwie, choc ciagle niegotowe. Piszcie prosze wszelkie uwagi.

www.wnk.boo.pl/start.php
        www.kamiennyswiat.prv.pl
        w Kamiennym swiecie musze jeszcze podjac walke z MySQL zeby ksiega dzialala...

Pozdrawiam
        • pan_czlowiek Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.02.06, 13:01
          opisy pod menu akurat ukradlem :) - ze strony Erica Meyera
          (meyerweb.com/eric/css/edge/)
    • luzak2023 Re: Wasze strony - pochwalcie sie 14.02.06, 21:07
      www.luz.blo.pl
    • superstaf Re: Wasze strony - pochwalcie sie 04.03.06, 15:09
      co sądzicie o tym:
      www.10project.com.pl
      • termit_wro Re: Wasze strony - pochwalcie sie 05.03.06, 00:30
        A ptp mpja strona www.ramius.glt.pl zachecam do wpisywania sie do ksiegi
        gosci i komentowania w niej mojej stronki bardzo mi to by pomoglo w dalszej
        przebudowie mojego sajta. oki dzieki pzd Ramius
      • pan_czlowiek > www.10project.com.pl 08.03.06, 14:04
        niektóre błędy i literówki:
        "(...) ponieważ pozwoli to na za reprezentowanie się całemu światu (...)" - !
        "Reklamując w Internecie swoją firmę bądź organizację, tym samym zwiększa się
        jej popularność i renomę." - bez sensu (po co "tym samym"?)
        "(...) Oferuje Państwu (...)"
        "(...) menu, logo firmy, pod strony zawierające (...)" - !
        "Rejestracja domen - czyli niepowtarzalnych adres internetowy" - ?
        "Kosz realizacji zamówienia do uzgodnienia." - ...

... i to wszystko na dwóch podstronach (czy raczej: "pod stronach" ;P)
      • superstaf 10Project 16.03.06, 11:34
        sorki, teraz bedzie.
        www.10project.com.pl
        <b>ELO!</b>
    • patrycjusz.szubryt sie chwale 10.03.06, 11:04
      www.3ga.pl
      • aniolek7772 Re: sie chwale 03.04.06, 08:44
        patrycjusz.szubryt napisał:

> www.3ga.pl

Stronka dosc dlugo sie laduje, i to jedyny jej mankament.
        Ale potem rewelka..
        Brawa dla autora stronki
      • yenenesh Re: sie chwale 06.03.07, 12:11
        Witam i zapraszam w wirtualną podróż do słonecznej Italii! Znane i mniej znane
        miejsca we Włoszech, duże miasta i malenkie misteczka, wyspy, Pompeje,
        Wezuwiusz, Val dOrcia, Villa dEste, Rzym, Wybrzeże Amalfi, nekropolie etruskie.
        Rejs po Nilu i wiele innych ciekawych miejsc.

www.ashka.eu

• abstrakt1 Re: voratal komputerowy 14.03.06, 15:49
      zapraszam na socket.ovh.org
      • prezes.ss Kilka stronek do oceny internałtów 24.03.06, 01:17
        Aby nie tracić czasu ani mojego, tym bardziej waszego od razu podam pare stronek
        wartch uwagi:

politologiaap.forall.pl/ - Portal studencki Politologii AP w Siedlcach
        www.zaolszynie.pl/ - Oficjalna strona Festynów rodzinnych w Zaolszyniu

sstanczuk.xn.pl/ -Na bieżąco możecie śledzić moje nowe prace ma mojej
        stronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka