16.08.05, 12:14
Mam pytanie i prosze o pomoc. Chciałbym stworzyć forum i prosze o jakąś
pomocną dłoń kogos kto się na tym zna.... Moze jakieś pożyteczne linki jakieś
objaśnienia cokolwiek...(myślałem nawet o wsttawieniu czata na stronce ale tgo
już kompletnie nie umiem..)
Prosze o pomoc i dzięki z góry.

---------------------------------------
Nic nie jest idealne
Obserwuj wątek
    • tommy_from_cracow Re: Forum 16.08.05, 15:22
      Witaj

www.phpbb.pl/forum/
      www.phpbb.com/
      Mam nadzieje, ze to Ci troche pomoze,

Co do chata to mozes wstawic sobie skrypt <?php?>, ktory nie jest trudny do
      napisania(a ile frajdy) ale warunek jeden-Twoj serwer musi obslugiwac skrypty php.

Jesli bedziesz chcial wiedziec wiecej-pisz!
    • mtq Re: Forum 17.08.05, 00:33
      Skrypt forum typu phpBB jest łatwy do zrobienia nawet dla początkującego usera (zapisywanie do bazy
      danych o poście i ID wątku - to wszystko), warto podejrzeć jakie funkcje ma phpBB i potem to wcielać w
      życie i udoskanalać forum. Świetna rzecz do nauki języka i rozwijania się.
      Natomiast skrypt w typie forum.gazeta.pl (drzewko odpowiedzi) jest już bardziej skomplikowany -
      trzeba zapamiętywać nie tyle ID wątku co też ID postu nadrzędnego itd., a potem odkształcić żeby
      wyglądało jak drzewko :-) Trochę więcej kłopotu, zwłaszcza z obmyśleniem JAK to zrobić, ale da się!

A czaty to w javie, nie w php i tu nie pomogę. Javy jeszcze nie przeszedłem :-/

W razie pytań i problemów pisz, pomożemy.
      • tommy_from_cracow Re: Forum 17.08.05, 01:55
        Male zastrzezenie do Ciebie mtq, chata w php da sie zrobic czoc zecywiscie
        czesciej uzywaja Javy, niemniej php+js i strona html z ramkami i wszystko dziala OK.
        Pozdrawiam
        • szczurek1983 Re: Forum 17.08.05, 02:01
          No moze i na glowny kanal php starczy jednak na porzadny czat java.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka