anette444 01.08.06, 18:57 Czy ktoś wie czy odbywają się w poznaniu jakieś kursy programowania w PHP? Po html'u i javascripcie próbowałam się sama nauczyć PHP ale książki mam do kitu. Może ktoś pomóc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommy_from_cracow Re: Kursy PHP 01.08.06, 19:31 Witaj, Jesli chodzi o kursy to nie mam pojecia ale czy nie lepiej jednak zainwestowac w dobre ksiazki jak PHP Biblia wyd. Helion? Kursy, ktore beda dawaly Ci uznawany certyfikat sa bardzo trudne, drogie i ciezko dostepne. Sciagnij sobie z egzaminow ZEND'a i przekonaj sie sama. Dobry podrecznik, tutoriale i cwiczenia mysle ze sa zupelnie wystarczajace by zdobyc wiedze naprawde duza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
gdotb Re: Kursy PHP 02.08.06, 04:53 Zgadzam sie z Tomkiem. Biblia z Heliona jest naprawde kul. Zaczynalem od tego prawie szczesc lat temu :) No i poza tym: kursy on-line, tutoriale jak-to-zrobic, ktore potem rozbierasz na czesci pierwsze i analizujesz skad sie TO wzielo, i co TAMTO robi i dlaczego i po co. Do tego jeszcze zapisz sie do kilku forow dyskusyjnych i zadawaj pytania jak czegos nie umiesz zrobic/nie wiesz jak. Tylko nie oczekuj gotowych skryptow! Oczekuj wskazowek: jaka funkcja(funkcje) tobie w tym pomoga itp. Predzej, czy pozniej zacznie cos wychodzic, a jak juz zaczyna.... ech! pikne to jest :) Pamietam moj pierwszy skrypt PHP: wyslalem formularzem zmienna do nastepnej strony i tam ja wydrukowalem na ekranie. Ech, jak ja sie cieszylem, ze trzy dni chyba :) Tylko sie nie poddawaj! Pozdrawiam, Gee Odpowiedz Link
aneko_chan Re: Kursy PHP 02.08.06, 19:59 Popieram, przede wszystkim zakup Biblie i/lub Czarna Ksiege, naprawde porzadna lekturka. W pozniejszym etapie przyda sie tez ksiazka typu "dynamiczne strony www" ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
anette444 Re: Kursy PHP 05.08.06, 11:53 A czy do zrozumienia tej książki wystarczy mi znajomość HTML'a i Javascript'a? Odpowiedz Link
fingoth Re: Kursy PHP 05.08.06, 12:22 Java Script możesz sobie darować, ale html to podstawa. Odpowiedz Link
tomkoz11 Re: Kursy PHP 10.08.06, 08:23 Ja natomiast poleciłbym Ci najpierw kilka kursów internetowych, gdyż w obecnych czasach, zupełnie się nie opłaca kupować księg po 30-100zł, gdyż PHP można się bez problemu nauczyć na podstawie materiałów dostępnych w sieci. Zwłaszcza polecam kurs www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/ , stronę php.pl ,oraz php.net , na której znajduje się wyszukiwarka funkcji. Odpowiedz Link