01.08.06, 18:57
Czy ktoś wie czy odbywają się w poznaniu jakieś kursy programowania w PHP? Po
html'u i javascripcie próbowałam się sama nauczyć PHP ale książki mam do
kitu. Może ktoś pomóc?
Obserwuj wątek
    • tommy_from_cracow Re: Kursy PHP 01.08.06, 19:31
      Witaj,

Jesli chodzi o kursy to nie mam pojecia ale czy nie lepiej jednak zainwestowac w dobre ksiazki
      jak PHP Biblia wyd. Helion? Kursy, ktore beda dawaly Ci uznawany certyfikat sa bardzo trudne,
      drogie i ciezko dostepne. Sciagnij sobie z egzaminow ZEND'a i przekonaj sie sama. Dobry
      podrecznik, tutoriale i cwiczenia mysle ze sa zupelnie wystarczajace by zdobyc wiedze
      naprawde duza.
      Pozdrawiam!
      • gdotb Re: Kursy PHP 02.08.06, 04:53
        Zgadzam sie z Tomkiem.
        Biblia z Heliona jest naprawde kul. Zaczynalem od tego prawie szczesc lat temu :)
        No i poza tym: kursy on-line, tutoriale jak-to-zrobic, ktore potem rozbierasz na
        czesci pierwsze i analizujesz skad sie TO wzielo, i co TAMTO robi i dlaczego i
        po co. Do tego jeszcze zapisz sie do kilku forow dyskusyjnych i zadawaj pytania
        jak czegos nie umiesz zrobic/nie wiesz jak. Tylko nie oczekuj gotowych skryptow!
        Oczekuj wskazowek: jaka funkcja(funkcje) tobie w tym pomoga itp.

Predzej, czy pozniej zacznie cos wychodzic, a jak juz zaczyna.... ech! pikne to
        jest :)

Pamietam moj pierwszy skrypt PHP: wyslalem formularzem zmienna do nastepnej
        strony i tam ja wydrukowalem na ekranie. Ech, jak ja sie cieszylem, ze trzy dni
        chyba :)

Tylko sie nie poddawaj!

Pozdrawiam,
        Gee
        • aneko_chan Re: Kursy PHP 02.08.06, 19:59
          Popieram, przede wszystkim zakup Biblie i/lub Czarna Ksiege, naprawde porzadna
          lekturka.
          W pozniejszym etapie przyda sie tez ksiazka typu "dynamiczne strony www"

----------------
          Projektowanie stron www
          • anette444 Re: Kursy PHP 05.08.06, 11:53
            A czy do zrozumienia tej książki wystarczy mi znajomość HTML'a i Javascript'a?
            • fingoth Re: Kursy PHP 05.08.06, 12:22
              Java Script możesz sobie darować, ale html to podstawa.
    • tomkoz11 Re: Kursy PHP 10.08.06, 08:23
      Ja natomiast poleciłbym Ci najpierw kilka kursów internetowych, gdyż w obecnych
      czasach, zupełnie się nie opłaca kupować księg po 30-100zł, gdyż PHP można się
      bez problemu nauczyć na podstawie materiałów dostępnych w sieci.
      Zwłaszcza polecam kurs www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/ , stronę
      php.pl ,oraz php.net , na której znajduje się wyszukiwarka funkcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka