Dodaj do ulubionych

Pozycja w Google

25.02.07, 17:09
Wyjaśnijcie mi, bo jestem kompletnie zielona, co stało się z moją stroną. Tzn.
strona jest. Jeszcze wczoraj jak wrzuciłam w Google haslo "psycholog warszawa"
to moja strona pokazywała się na 4 pozycji. Dziś nie ma jej tam wcale! Co sie
stało?
Obserwuj wątek
    • szczurek1983 Re: Pozycja w Google 25.02.07, 23:24
      I pewnie bardzo niedawno została założona? Jeśli tak to jest tzw. fresh site
      bonus. Nowo dodane witryny przez jakiś czas utrzymują się wysoko po czym spadają
      by dopiero przy odpowiednim pozycjonowaniu być na wysokiej pozycji.
      • paulinakar Re: Pozycja w Google 18.10.14, 21:32
        aby strona się utrzymała w TOP trzeba tego pilnować. ja np wolę zainwestować trochę i widzieć efekty, niż mieć stronę gdzieś na szarym końcu. z pozycjonowaniem pomaga mi firma Rocketsite i jest bardzo dobrze.
    • adiczek83 Re: Pozycja w Google 05.03.07, 10:21
      FSB bardzo mozliwe

dbaj o przejrzystosc stron, zdobywaj userow, zdobywaj ilosci odwiedzin no i
      przede wszystkim linkuj (ale nie spamuj - bo cie google zbanuje na jakis czas)
      • brittany82 Re: Pozycja w Google 05.03.07, 14:58
        Właśnie sprawdzam działanie FSB na jednej stronie, ale podejrzewam, że stronka,
        o której piszesz, jest nowiutka i jeszcze nie ma jej na każdym DC. Zachęcam do
        czytania www.lexy.kom.pl/blog/ - tam piszę właśnie o tego typu sprawach i
        coś czuję, że przyszedł czas na artykuł na temat "Moja strona wczoraj była w
        Google, a dzisiaj już jej nie ma" ;) Bardzo dużo osób zadaje to samo pytanie
        panikując jak strona nie ma nawet tygodnia.
        • mamadwojki2 Re: Pozycja w Google 13.03.07, 23:05
          ja moją dopiero tworzę... ale nie rozumiem jednego: co to znaczy, że "nie ma
          jej w ogóle?" - czy to znaczy, że google w ogóle jej nie pokaże (nawet jak będę
          szukać np. po nazwisku)?
          • kolendorafal Re: Pozycja w Google 17.03.07, 00:23
            po pierwsze utwórz sobie konto na google (jak wejdziesz na stronę www.google.pl to po prawej na góre jesz opcja zaloguj, kliknij tam i utwórz sobie konto na googlach)

po drugie utwórz sobie konto na stronie www.google.com/webmasters/tools/siteoverview i dodaj tam swoją stronę

po 3 potwierdź że twoja stona jest twoją własnością kożystając z powyższej stronki

po 4 do każdej strony w sekcji <head> dodaj:
            <meta name="robots" content="index, follow" />
            <meta name="robots" content="all" />

pozdrawiam
            • mamadwojki2 Re: Pozycja w Google 17.03.07, 23:48
              dzieki :)
    • bartek_980 Re: Pozycja w Google 23.08.14, 11:16
      We wszystkich takich sprawach warto korzystać z monitorowania pozycji. Wtedy masz czarno na białym pokazane co i jak z Twoją stroną, dostajesz raporty. Ja korzystam z Webpozycja jeżeli chodzi o moje domeny :)
      • sempower Re: Pozycja w Google 10.04.24, 02:49
        aby zaistnieć w wyszukiwarce google i bing zachęcam do odwiedzenia strony sempoer.pl to najlepsze miejsce aby zacząć pozycjonować swoją stronę internetową.
    • bbeataa1 Re: Pozycja w Google 17.09.14, 12:06
      pozycjonowanie odbywa sie na wybranych frazach. Najlepiej niech zajmie się tym ktoś kto zna się na tym bardzo dobrze, ponieważ przez złe "pozycjonowanie" możesz sobie tylko zaszkodzić,a twoja domena spadnie na dno googla. Rocketsite.pl zajmuje się tym i jak dla mnie ą perfekcyjni, dla mojej siostry wykonywali pozycjonowanie i trafiła do top3 a to jets duży sukces.
      • clickmaster Re: Pozycja w Google 17.09.14, 17:46
        Warto monitorować swoją pozycję za pomocą np: Web-tools czy webpozycja - wtedy wiadomo co się dzieje.
        A poza tym konkurencja nie śpi. :) Kolejne firmy zlecają pozycjonowanie, pną się w górę w wyszukiwarce, często po drodze starając się zdepozycjonować konkurencję.

--------------------------------
        ClickMaster Polska - Mobilne rozwiązania dla Twojego biznesu!
        www.clickmaster.pl
    • lukasz2471 Re: Pozycja w Google 17.09.14, 19:07
      Możesz sprawdzić swoją pozycję z pomocą webpozycji, będziesz wtedy mógł sprawdzać pozycję swojej strony.
      • webpoland Re: Pozycja w Google 19.09.14, 22:29
        Sprawdź przy użyciu free Google monitor, może to spadek pozycji lub filtr od Google
        • paulinapolok00 Re: Pozycja w Google 21.10.14, 13:59
          Spadek pozycji mógł być spowodowany nałożeniem filtra przez Google. Strona mogłabyć reklamowana w zły sposób lub tak jak wcześniej zostało wspomniane Google nowym stronom daje "bonus" na ok. 3 miesiące.
          Jeżeli ktoś jest zainteresowany zdobyciem informacji na temat jak reklamować stronę zapraszam do kontaktu lub dyskusji, sieciarz.pl , darbs.pl
    • lukasz2471 Re: Pozycja w Google 18.09.14, 23:19
      Sprawdź sobie pozycję swojej strony za pomocą monitorów pozycji. Ja korzystam z usług Webpozycji i nie mam problemów z ustaleniem gdzie jest moja strona.
    • tajnyagentwp Re: Pozycja w Google 03.11.14, 16:00
      dostała karę i poleciała na odległe pozycje.

netbe.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka