kzrbk_19 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 01.04.25, 16:22 Witam, ja też miałam z nimi przeboje. Uważam, że ich strona internetowa wakacje.pl jest tak skonstruowana, aby wprowadzić klienta w błąd i wymusić zapłacenie zaliczki (pod pretekstem rezerwacji na 60h), której potem nie można odzyskać. Generalnie na ich stronie jest napisane "Zarezerwuj na 60h" co daje do zrozumienia, że rezerwacja jest tymczasowa. Podczas procesu rezwerwacji wymagają podania danych, a na samym końcu jest akceptacja regulaminu, warunkow umowy itp. - na końcu przycisk zapłać. Kliknęłam go, gdyż myślałam, że przez 60H nie będę musiała płacić. Okazało się jednak, że płatność jest wymagana. Myślałam, że ta płatność to zaliczka, aby "przyklepać" rezerwację, która w ciągu 60h może być anulowana lub potwierdzona. Niestety po opłacie, jak się okazuje, zadatku, podpisuje się już umowę z biurem podróży i nie można odzyskać pieniędzy - co więcej TRZEBA opłacić resztę kosztów wycieczki lub zapłacić za rezygnację z wycieczki. Generalnie praktyka nastawion na oszustwo ludzi, którzy nie mają zbyt wielkiego doświadczenia w wykupowaniu wycieczek przez strony pośredniczące w sprzedaży wycieczek. Miej się na baczności! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 01.04.25, 17:06 Zależy z jakim biurem pewnie (organizatorem). Ja tam tak czy siak wolę iść do biura stacjonarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kzrbk_19 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 03.04.25, 17:41 Chciałabym napisać sprostowanie, gdyż sytuacja jest rozwojowa. Po tym jak spotkała mnie ta sytuacja napisałam maila z zażaleniem do działu reklamacji. Zadzwoniła do mnie miła Pani z prośbą o opisanie zdarzenia. Firma wykazała się zrozumieniem i zaproponowała pokrycie kosztów rezygnacji z wycieczki, tak żebym nie była stratna. Uważam to za bardzo miłe potraktowanie klienta i próbę zadośćuczenienia za "niedoskonałości" w systemie. Ostatecznie skończyło się na pozostaniu przy pierwotnej opcji i nikt nie musiał ponosić żadnych kosztów. Szacunek dla firmy za podjęcie próby polubownego załatwienia sprawy. Nieporozumienia się zdarzają, ale wakacje.pl rozwiązuje je na bardzo wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 03.04.25, 19:56 Ale kto był organizatorem? Jaki touroperator? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmaciek3456 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 24.08.25, 11:25 ODRADZAM i to bardzo. Po dokonaniu płatnosci za wyjazd w uzgodnionej cenie otrzymuję telefon, że cena wzrosła i jeżeli chcę jechać, to muszę dopłacić - chcą otrzymać z grubsza 9100 zł zamiast 7500 zł, czyli próbują zwiększyć cenę o ponad 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 24.08.25, 13:13 A kto byl organizatorem? Jaki touroperator? Idziesz do salonu Kowalski i kupujesz auto Kowalski 1.5 turbobenzyna? Czy jednak ten Kowalski ma toyotę vw i chińczyka? Wiec ktore auto kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
dawidf1_123 Re: Pytanie o portal wakacje.pl 11.09.25, 11:24 Jesteśmy bardzo zawiedzeni skorzystaniem z usług Wakacje.pl. Wakacje rezerwowaliśmy w lutym 2025 r. pół roku wcześniej przez portal. Hiszpania, 7 noclegów, all inclusive, 2 os. dorosłe + dziecko. Dzień przed wylotem, dostaliśmy wszystkie końcowe dokumenty z których okazało się, że na pobyt mamy wykupione tylko bagaże podręczne... Do głowy mi nie przyszło, że zamawiając TAKIE wakacje mamy OPŁACONE TYLKO bagaże podręczne. Najlepsze jest to, że przez miesiące, mieliśmy kilka telefonów od Wakacje.pl w sprawie wykupienia dodatkowego kolejnego ubezpieczenia (gdzie jedno już było z urzędu z biura, drugie to europejski EKUZ) , w sprawie parkingu, żebyśmy mogli sobie zaparkować i tak 4 km od lotniska, ale nikt się nie zatroszczył o to, że wybierając się na 7 dniowy pobyt z 7 letnim dzieckiem nie mamy wykupionych bagaży rejestrowanych. W rozmowie z konsultantem w dniu wylotu, zostaliśmy poinformowani, że przy ostatniej rozmowie na tydzień przed wylotem, podsumowującej najważniejsze informacje zostaliśmy na pewno o tym fakcie poinformowani, a jeżeli taka informacja nie została nam przekazana to możemy złożyć reklamację. Oczywiście taka informacja nie została nam przekazana (rozmowy są rejestrowane) więc złożyliśmy stosowną reklamację. Reklamacja nie została uznana, ponieważ podczas procedury rezerwacji (w gąszczach maili które przychodziły) nie doczytaliśmy, że mamy wykupione tylko bagaże podręczne, a rozmowa na tydzień przed wylotem, która była podstawą złożenia w/w reklamacji została uznana, za nieistotną... Gdyby ta informacja została nam właśnie wtedy przekazana, od razy byśmy działali, a tak zostaliśmy z problemem w dzień wylotu i musieliśmy wszystkie formalności w nerwach załatwiać na lotnisku. Takim to sposobem, dopłaciliśmy ponad tysiąc złotych za bagaże rejestrowane. Ta cała sytuacja bardzo popsuła nam humory i "zabrała sporo radości" z wakacji, na które czekaliśmy ponad 5 miesięcy. NIKOMU NIE POLECAM POŚREDNIKA WAKACJE.PL Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 11.09.25, 11:39 Z JAKIEGO BIURA?! Qr.. Wakacje.pl to cos jak dealer kowalski samochodów Toyota VW Citroen !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 05.10.25, 22:08 Napisze w końcu ktos z narzekaczy, ofertę jakiego organizatora kupił? Nie, bo mozna anonimowo wejść na forum i olać temat Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 20.10.25, 21:13 Ja nigdy z wakacji pl nie jechałem ale np z travelplanet. I nie widziałem różnicy między kupieniem Itaki w Itace i Itaki w travelplanet Odpowiedz Link Zgłoś
wkacje Re: Pytanie o portal wakacje.pl 03.02.26, 21:18 ODRADZAM I PRZESTRZEGAM przed nieuczciwymi praktykami ze strony wakacje.pl Wykorzystują nieznajomość prawa przez konsumentów i swoją pozycję. rezygnacja z umowy jest fikcją nawet jak nastąi dwa dni po zakupie i 30 przed wylotem to obciążaj kosztem prawie równym kosztowi całej wycieczki. Nie ma propozycji zmiany, rozwiązania problemy, oni już zarobili więc mają Cię w nosie. Obsługa tragiczna bo nie zorientowana w sprawie, nie kompetentna, co chwile ktoś inny odpowiada. Nie korzystajcie z pośredników co zatajaja warunki umowy i szczegóły oferty, żeby tylko sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Pytanie o portal wakacje.pl 08.02.26, 15:29 wkacje napisał(a): > ODRADZAM I PRZESTRZEGAM przed nieuczciwymi praktykami ze strony wakacje.pl Wyko > rzystują nieznajomość prawa przez konsumentów i swoją pozycję. rezygnacja z umo > wy jest fikcją nawet jak nastąi dwa dni po zakupie i 30 przed wylotem to obciąż > aj kosztem prawie równym kosztowi całej wycieczki. Nie ma propozycji zmiany, ro > związania problemy, oni już zarobili więc mają Cię w nosie. Obsługa tragiczna b > o nie zorientowana w sprawie, nie kompetentna, co chwile ktoś inny odpowiada. N > ie korzystajcie z pośredników co zatajaja warunki umowy i szczegóły oferty, żeb > y tylko sprzedać. A ty chociaż wiesz z jakim biurem jechałeś (Itaka, Rainbow, coś innego)? Odpowiedz Link Zgłoś