Gość: gość IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.11, 09:38 to biuro ma problemy. Mają oferty różnych biur podróży ale czy warto teraz u nich coś kupować? co sie dzieje w razie ich bankructwa...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kol Re: Thomas Cook IP: *.cable.net-inotel.pl 23.11.11, 17:52 Thomas Cook sprzedaje przede wszystkim w Anglii i należy pamiętać, że jest ogromnym organizatorem, a ich problem polega na tym, że jako spółka giełdowa są całkowicie transparentni. Podejrzewam, że większość operatorów ma problemy nawet większe, ale się o nich nie mówi, bo raporty z działałności nie są publikowane. Cała branża przechodzi ogromny kryzys, bo ludzie w czasach kryzysu tną w pierwszej kolejności wydatki na przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Thomas Cook IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.11, 09:42 ja chyba boję się coś teraz u nich zamówić na przyszłe wakacje... co w razie ich bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Thomas Cook IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.11.11, 18:58 podbijam temat - jakie sa wasze opinie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasal Re: Thomas Cook IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 13:04 Neckermann ma chyba najlepszą sytuacje finansowa ze wszystkich polskich biur. To prawda ze są czescią Thomasa Cooka, ale sami organizują przeloty, sami rezerwują hotele, są więc całkowicie samodzielną jednostką. Najgorsze co ich może spotkać to Thomas Cook sprzeda ich komuś, żeby samemu się ratować. Chętny się znajdze bo to marka i to z dobrą sytuacją finansową. Na rynku polskim jest natomiast kilka "trupów" i one się ujawnią na koniec roku finansowego. Nie mówie oczywiście o Triadzie, bo ich już nie ma w tym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa_34 Re: Thomas Cook 25.11.11, 14:19 Przepraszam, że się przyłączę, ale z tego co czytam to najbezpieczniej jest kupować wycieczki po nowym roku ? Próbuje teraz dowiedzieć się czegoś o innym biurze, ale kiepsko mi idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Thomas Cook IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.11, 15:10 ja może i bym się zdecydował na Neckermanna ale pytanie kiedy to zrobić. Czy brać w First minute czy odczekać ale wtedy będzie drożej.... jak ma sie walić to i tak tego człowiek nie przewidzi... Ja z Neckermanna byłem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Thomas Cook IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.11, 20:26 są jakieś nowe wieści...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Thomas Cook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 22:33 tak sa. kupili TUI za paczke fajek Odpowiedz Link Zgłoś