Dodaj do ulubionych

Muzeum w Dreźnie

29.11.11, 21:13
Gdzie można wejść po zakupie biletu dla grupy za 9€ ??

wiem, że do Galerii Starych Mistrzów i do zbrojowni, ale gdzie jeszcze wpuszczą?

Pozdrawiam - Marcin
Obserwuj wątek
    • voyager_pl Re: Muzeum w Dreźnie 29.11.11, 23:14
      Najprościej tam zadzwonić ,wszytko wyjaśnią.
      • ekkore Re: Muzeum w Dreźnie 30.11.11, 09:26
        Muzeum porcelany
        • skorpioo Re: Muzeum w Dreźnie 30.11.11, 13:58
          Dokładnie te trzy muzea, nie musisz rezerwować, bilety kupujesz na miejscu, dowolna kolejność zwiedzania
          • diabelski_tuzin Re: Muzeum w Dreźnie 30.11.11, 21:03
            Nie musisz dzwonić.
            "Alte Meister Galerie - tak (do 17 lat). Bilety normalne - 10 euro (grupowe pow. 10 os. - 9 euro), ulgowe - 7,50, audioguidy - 3 euro. Ten bilet jest upoważnia także do zwiedzenia zbrojowni (Rüstkammer), zbiorów porcelany oraz ew. wystaw czasowych w Zwingerze (Gabinet Matematyczno-Fizyczny jest nadal nieczynny).
            Skarbiec - hm, nie za bardzo wiem, co określasz tym mianem - zapewne albo historyczne Zielone Sklepienie (Historisches Grünes Gewölbe), albo też nowe ZS (Neues Grünes Gewölbe). Skonkretyzuj, o które z nich chodzi, bowiem zasady wstępu są zupełnie odmienne. Generalnie - do historycznego ZS dostać się jest znacznie trudniej.
            Nie ma już karnetu dziennego na wszystkie drezdeńskie muzea z wyjątkiem historycznego Zielonego Sklepienia. Bilet roczny (jeszcze w 2009, gdy go nabywałem, kosztował 20 euro) kosztuje dziś 40".
            To "tak" na wstępie dotyczy darmowego wstępu dla dzieci i młodzieży do ukończenia 17 lat. Audioguidy - prócz tekstu niemieckiego, angielskiego i rosyjskiego(!) od tego roku również polski.
            Podobne zasady dla Neues Grünes Gewölbe - też cena podstawowa 10, ulgowa 7,50, grupowe 9, do lat 17 gratis, ale tutaj audioguidy gratis. Bilet upoważnia do wstępu również do Gabinetu Numizmatyczego i Türkische Cammer.
            Pozdrawiam
            13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka