Dodaj do ulubionych

Itaka -żenujący bon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 20:47
Latem byłam 2 tygodnie z Itaką na Lanzarote-rodzina 5 osób,wakacje fajne ,biuro spisało się mocno średnio.Ale do rzeczy,wyjazd kosztował ok 20 tys a teraz jako zachętę na przyszły sezon otrzymaliśmy elegancki bon zniżkowy na nowy sezon na kwotę ..50,00zł.No mogliby sobie darować,co za dziady!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nuniek Re: Itaka -żenujący bon IP: *.net155.okay.pl 09.12.12, 21:37
      ....no faktycznie żenada - nawet na waciki nie wystarczy.....
      • Gość: Kaja Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.12, 12:30
        Ejże - jeśli 50 zł "za nic" to zawsze miły gest (płacę co roku za wakacje jeszcze więcej w TUI i jeszcze nigdy nic nie dostałam ). Przy okazji, to ciekawe jak TUI olewa (albo raczej nie dopieszcza) klientów dających niej najwyższy zysk. Jeśli to rekompensata ITAKI za zawalenie spraw - to faktycznie żenada.
        • Gość: Ula Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 15:22
          To dziwne, że nic nie dostałaś z TUI, jak jesteś stałą klientką to przecież dostaje się różne bonusy (m.in.bon w wys. 40e na wycieczki fakultatywne, gratisowy wstęp do business lounge, przewodniki itp), trzeba tylko było zarejestrować się w klubie w podróży.
          • Gość: Kaja Re: Itaka -żenujący bon IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.12, 20:51
            Tak jestem zarejstrowana i "dostałam w prezencie" voucher, który wyrzuciłam. To nie był oczywiście prezent a jedynie obniżka przy wykupywaniu wycieczki fakultatywnej w TUI. Przymus. Typowy chwyt marketingowy - dajemy Ci OBNIŻKĘ 10% w naszym sklepie (tylko, ze w naszym sklepie ceny są 50% wyższe). Vouchery do business lounge już nie funkcjonują od sierpnia. Zresztą Klub w Podróży do kolejny przykład mizerii marketingowej i błędu w pozycjonowaniu najlepszych klientów. Premiuje się liczbę wyjazdów a nie ich wartość (!). Tzn. TUI hołubi klientów którzy np. wyjechali 5 razy po 1 tys. zł uważając ich za bardziej wartościowych niż np. takich 3 x po 25 tys. zł. Gratuluję podejścia !
            • l-a Re: Itaka -żenujący bon 10.12.12, 21:19
              TUI hołubi klientów któr
              > zy np. wyjechali 5 razy po 1 tys. zł uważając ich za bardziej wartościowych niż
              > np. takich 3 x po 25 tys. zł. Gratuluję podejścia !

A w czym gorsi są klienci, którzy wykupili tańsze wyjazdy (w TUI raczej nie ma takich po 1000 zł) od tych co wywalają po kilkadziesiąt tysięcy (zresztą wyjeżdżający do hoteli Premium mają i tak dodatkowe bonusy np. vouchery na wyżywienie w samolocie, prywatny transfer czy bezpłatna rezerwacja miejsc w samolocie), ja uważam, że to właściwe podejście, bo chodziło o premiowanie lojalnych klientów, którzy stale wyjeżdżają z TUI, a nie ci co raz wykupili drogie wakacje.
              • Gość: Kaja Re: Itaka -żenujący bon IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.12, 22:03
                Nie poruszajmy się w kategoriach gorsi/lepsi. Natomiast dla każdej zdrowo biznesowo myślącej firmy bardziej przydatnym klientem jest klient przynoszący wyższy zysk. Umowny klient "1000 zł" ( no może więcej ) w żadnym wypadku nie musi byc lojalny, bo podstawowym wyróżnikiem jego wyboru jest cena. Zysk z takiego klienta jest po prostu niski. Zasadą większości kart lojalnościowych jest wartość towaru a nie częstotliwość zakupów (karty stacji benzynowych, supermakretów itp.). Byłoby dziwne premiować ile razy tankuję a nie ile tankuję. A tak wlaśnie postępuje TUI. Btw - byłam 2 razy z katalogu Premium i jedynie raz miałam indywidualny transfer.
                • Gość: Renis Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 08:31
                  W przypadku wyjazdów za granicę to chyba lepiej gdy klient wyjeżdża co roku z TUI, nawet za niższą cenę niż jednorazowo za wysoką kwotę,a potem idzie do innego biura, wyjazdy na wakacje to jednak nie zakupy paliwa, jak ktoś wyjeżdżą tylko raz w roku to ważne żeby zarezerwował wyjazd co roku w tym biurze i raczej tego mniej zasobnego klienta bardziej przywiążą do biura różne bonusy niż bogatego, dla którego (jak zresztą piszesz) nie ma znaczenia czy coś dostanie dodatkowo, np. ten voucher na wycieczki fakultatywne. Ja byłam raz w hotelu z katalogu premium i było super (miałam prywatny transfer), w tym roku też już zarezerwowałam z tego katalogu hotel na Maderze. Ja osobiście nigdy nie miałm do TUI żadnych zastrzeżeń.
    • Gość: Gość Re: Itaka -żenujący bon IP: 195.20.110.* 10.12.12, 12:37
      No właśnie, ciekawe, które biura dają więcej niż 50 zł. swoim klientom?
      • jaarekl Re: Itaka -żenujący bon 11.12.12, 09:26
        Dostałem Bon Wakacyjny na 100 PLN z Rainbowtours.
        • jakanu Re: Itaka -żenujący bon 11.12.12, 18:33
          100 zł piechotą nie chodzi - dobre i to :)
          • jaarekl Re: Itaka -żenujący bon 12.12.12, 14:06
            Już wykorzystałem - Sardynia + Korsyka czerwiec 2013 ;)
    • e_podmiejska Re: Itaka -żenujący bon 13.12.12, 17:41
      Też już trzeci rok w rzędu ITAKA przysyłała mi bon 50-to złotowy. Mało.... ale zawsze coś ....inne biura nie dają nic ;((( Jak czytam to RT też potrafi się jakoś "uśmiechnąć" do klientów . Ja z kolei dzisiaj po dokonaniu rezerwacji tydzień temu, otrzymałam przesyłkę z Itaki a w niej katalogi i dodatkowo książka o wartości ok. 35 zł. A więc Biura z lekka zaczynają "nieśmiało" zabiegać o nasze względy....... Liczymy na więcej.... Lojalny klient do pewny zysk.....
      • Gość: ania Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 00:13
        I tym sposobem biuro dając bon - uraziło ego Szacownego Klienta :-) no naprawdę żenada . Jak wogóle mieli czelność Szacownemu Klientowi który zapłacił 20 000 zł !!!! za wczasy oferować taki bon - no żenada, doprawdy żenada

• Gość: gosc Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 16:50
          oczywiscie ze zenada sa prezenty ktore obrazaja
          • jakanu Re: Itaka -żenujący bon 16.12.12, 16:58
            O klienta trzeba bardziej dbać...szczególnie takiego który zostawia tyle forsy w biurze...
            • Gość: gość Re: Itaka -żenujący bon IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.12, 14:44
              W Tui wykupiliśmy dwie imprezy na 2012 r. za prawie 20 tys, zł. Za każdą rezerwację dostaliśmy butelkę wina. Ci klienci, którzy rezerwowali wakacje on-line mieli więcej bonusów. Karimaty, piłki plażowe, gwarancję niezmienności ceny gratis. W czym byli lepsi od nas? Rezerwacja była robiona w grudniu 2011. Wpłacona zaliczka to prawie 3 tys. zł. Jeden wyjazd był w czerwcu a drugi w sierpniu.
    • Gość: rtfan Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 20:35
      mnie tyle RT zaproponowało jako rekompesatę za spieprzoe wakacje za ponad 7 tys od osoby
      • Gość: Sid1 Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 21:34
        Szkoda komentować tej Pani Żenady, Nam Toyota co roku przysyła na święta prezent dla dziecka, taki zwykły chiński, pewnie bardzo tani ale ile dziecko ma radości że to do niej zaadresowane, że Toyota pamięta itd, tak się buduje markę od dziecka. Skoro Itaka wysłała bon za 50zł to jest to spory prezent, weźcie pod uwagę efekt skali ile takich bonów wysłali, chcesz skorzystaj nie chcesz nie korzystaj, ale nie obrażaj nie wyzywaj od dziadów, bardzo nie ładnie i świadczy tylko o kulturze osobistej tej Pani Żenady.
        • Gość: Joanna Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 20:25
          Tak,wolałabym dostać butelkę wina,za 50 zł już całkiem niezłe można mieć.Nie porównuj bonu zniżkowego do przyszłej rezerwacji do prezentu rzeczowego,który otrzymuje Twoje dziecko od Toyoty.Gdyby nam wysłali chińską plażową piłkę dmuchaną dla małej ,miałoby to moim zdaniem większą klasę.Powinieneś dostać bon zniżkowy na zakup nowego modelu Toyoty,na mniej niż 1 procent jego wartości,poczułbyś się doceniony?Btw nie zależy mi na żadnych prezentach i bonach ,po prostu uważam gest Itaki za kiepski pomysł marketingowy i tyle
          • Gość: Ann Re: Itaka -żenujący bon IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 24.12.12, 02:27
            Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Nie miałaś nic a masz bon na 50zł. Lepsze więc 50zł czy nic?
            • caprio22 Re: Itaka -żenujący bon 24.12.12, 10:42
              Portal cititravel.pl, w którym wiosną zamówiłam imprezę za ok. 12 tys. zł przysłał mi teraz bon zniżkowy na 100 zł. A przy kupnie imprezy dostałam album o kraju wyjazdu oraz prenumeratę National Geografic na 6 m-cy. Miły gest i zastanawiam się, czy kolejnego wyjazdu nie zarezerwować właśnie z tego portalu.
              • Gość: Piotr Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 22:32
                a my zegarek Jelly Watch na FB Cititravel.pl wygralismy, może latem u nich kupimy coś na lasta
            • Gość: Joanna Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 17:00
              Nie rozumiesz,że nie mam nic,bo wartość bonu mogę odliczyć od nowej rezerwacji,której nie zamierzam zrobić.Ale tez od nich nic nie chcę .
          • Gość: Sid1 Re: Itaka -żenujący bon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.12, 13:26
            Ależ dostałem po skończonej gwarancji dostałem propozycję wymiany samochodu na nowy na dziwnych zasadach, nie skorzystałem gdyż nie mam potrzeby stara 3 letnia Toyota dobrze się spisuje.
        • Gość: Fragola Re: Itaka -żenujący bon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.12, 13:28
          Brawo!
    • Gość: AnG Re: Itaka -żenujący bon IP: *.pljtelecom.pl 20.03.13, 21:30
      Witam,
      ja wydałem 15 ttys. i też dostałem bon na zniżkę 50 zł. Ale prawdziwą Żenadą było zaproponowanie mi Extra śniadania w dniu przylotu do hotelu (jako rekompensata za przełożenie lotu z 9 rano na 00.30) za które musiałem zapłacić!!!!
      Hotel był fajny ale biuro to porażka!!!
      • Gość: alka Re: Itaka -żenujący bon IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 19:31
        Tak to już z Itaką jest. Byłam z nimi raz i chyba po raz kolejny się na nich nie zdecyduję. Jakoś nie przypadli mi zbytnio do gustu...
    • Gość: gość Re: Itaka -żenujący bon IP: *.ibs.net.pl 27.03.13, 23:29
      No to faktycznie mieli gest :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka