Dodaj do ulubionych

Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był?

IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 18:59
Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Może ktoś korzystał z pokoi typu junior suite? Czy jedzenie rzeczywiście nie jest mocnym punktem tego hotelu? Z góry wielkie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zonik Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.13, 11:58
      Może jednak ktoś był albo się wybiera?
      • Gość: lila Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 22.05.13, 20:51
        Byliśmy z mezem w tym hotelu w 2010 i w tym wracamy właśnie do pokoju junior Suite. Hotel jest niewielki, niesamowite,widoki,basen i ogród. Obsługa mila i pomocna. Wieczorami przy barze zawsze coś się działo,ale animacji brak. Pokoje standardowe zostawiają wiele do życzenia. Jedzenie jak dla nas bardzo dobre,śniadania monotonne. W trakcie naszego pobytu było mało dzieci i atrakcji dla nich raczej nie ma poza ogrodem,ale 2 latek pewnie samym brodzikiem będzie zafascynowany :) dla nas to były wymarzone wakacje:)
        • Gość: Zonik Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.13, 10:17
          A kiedy jedziecie? My 14 czerwca z Gdańska. Napisz proszę cos jeszcze, jak czystość, jak wyposażenie w pokojach, czy na przykład jest czajnik itp? Jak oceniasz otoczenie? Pozdrawiam
          • Gość: lila Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.13, 12:59
            Lecimy 7.06 więc się miniemy. Dla nas to najlepszy hotel na zante :) ogród cudowny nie mogliśmy się napatrzeć! W hotelu jest sklepik ale chyba taniej jest w markecie jakieś 300-400 m od hotelu, jest też koło niego tawerna z przepysznym jedzeniem - naprawdę warto! Poza hotelem w okolicy same pola, plażą , a raczej wodą :) dojdzie się do pobliskiej wioski gdzie. Juz jest jakieś życie :D wieczorami zawsze jest wesoło barman robi pyszne drinki i zaraża entuzjazmem! Pokoje z widokiem są chyba lepsze, jak się wyjdzie na balkon to dech zapiera. W samych pokojach duże łóżka, dość miejsca, codziennie mieliśmy sprzątane i wymieniane ręczniki,za. Co odplacalismy się euro na łóżku ;) były szklanki,ale bez czajnika. Jedyny minus to mega małe łazienki z zaslonka od prysznica,ale dało się przeżyć. Nie wiem jak wygladaja junior Suite, przekonamy sid w tym roku :) mam nadzieje, że pomogłam. Życzę udanego wypoczynku na tej cudownej wyspie!
            • Gość: Zonik Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 22:40
              Ale jestem ciekawa Twojej opinii o junior suite. Może jakimś cudem zajrzysz na forum podczas urlopu...;) mam nadzieję, że się nie zawiedliście.
            • imsad Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 19.07.13, 10:35
              Wybieram sie do Gloria Maris w sierpniu.
              Bardzo proszę o sugestie gdzie warto kupić napoje (sklep) , czy jest jakaś tawerna w pobliżu (aby cos przekąsić pomiędzy śniadaniem a obiadokolacją) , które z wycieczek fakultatywnych są godne zakupu i czy dokonać tego w hotelu czy u miejscowych raczej.
              To będzie moja pierwsza wizyta w Grecji, co jeszcze ewentualnie powinnam wiedzieć?

Bardzo dziękuję
              • Gość: zonik Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 19.07.13, 11:09
                Byłam w gloria maris w czerwcu. Hotel przepieknie położony, ale niestety trochę już zaniedbany, a szkoda, bo to jedna z najpiękniej położonych miejscówek na tej wyspie. Cudowny widok. Jeśli masz taką możliwość to wypożycz samochód i sama pojeździj po wyspie. To naprawdę o wiele lepsze niż fakultety proponowane przezbiuro. My daliśmy się skusić na jedna taką wycieczkę z biurem i to była porażaka. Przysłali po nas taksówkę, w sześć osób plus kierowca musieliśmy sie do nie władować, spóźniliśmy sie przez to na łódź, bo taksiarz nie wiedział, że ma właśnie nas zabrać, a nam nie przyszło do głowy, że przysla po nas taksówkę, a nie bus czy autokar. Na łodzi tłum, i uwaga płyneliśmy zobaczyć żółwie, a cudem zobaczyliśmy... jednego. Potem już mając auto sami organizowaliśmy wycieczki, m.in. do zatoki wraku. Poszukaj na forum informacji o Oli, która takie wycieczki organizuje. To znaczy wynajmuje łódź. Byliśmy właśnie z ludźmi od niej i było cudnie. Mieliśmy szczęście, bo spotkalismy nawet rodzine delfinów (3 sztuki :))). Jeśli chodzi o zakupy to w sumie niedaleko hotelu jest sklep, ale ceny aż tak strasznie nie różnią od tego jakie ma hotelowy sklepik prowadzony przez sympatycznego Spirosa.
                • imsad Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 19.07.13, 12:21
                  Bardzo dziękuję za info.
                  A jak wygląda cenowo zakup napojow typu woda czy Cola w sklepiku?
                  Interesuje mnie też przyblizony zakres cenowy posilku w tawernie.
                  Jeśli możesz napisz .
                  Dzięki
          • Gość: Cola Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 21:51
            Lecimy we czwórkę właśnie 14czerwca z Wrocławia do pokoi nad basenem
            • Gość: Misia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.13, 14:23
              Jak dla mnie hotel genialny, bardzo urokliwy, spokojny, idealny na odpoczynek - w przeciwieństwie do niedalekiego Laganas...:P

Pokoje w porządku, a widok z okna - fascynujący - ja miałam na wyspę żółwia a w czasie wakacji "zamieszkała" z nami mała jaszczureczka na balkonie;)

Jeśli jeszcze pojadę na Zante - a taką mam nadzieję - to tylko do tego hotelu:)
              • Gość: gorza Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 19:27
                Wybieram się do tego hotelu we wrześniu:) Mamjedno pytanie, czy baseny są ze słoną wodą? Tak jest napisane na stronie hotelu, a biuro podróży podaje, że ze słodką...
                Dziękuję za info.
                • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.08.13, 20:19
                  A ja lecę na zante 6 września z Wrocka. Kto jeszcze? Do hotelu Gloria maris...
                  • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.13, 22:09
                    My również wybieramy się do Gloria Maris 6 września, ale z Katowic...
                    • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.08.13, 22:28
                      To na prwno sie spotkamy:)
                      • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.13, 23:44
                        zapewne:) o której macie wylot z Wrocławia?
                        • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.up.wroc.pl 21.08.13, 09:40
                          Wylatuje o 17.25, na miejscu o 21.10. Tak mam w umowie.
                          • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 21:22
                            My wylot mamy już o 3 w nocy, przylatujemy ok. 6.30, więc jakby jeden dzień dłużej...;) A duża grupa leci razem z Tobą?
                            • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.08.13, 21:49
                              To macie lepiej. Caly dzien dluzej:). Ja zaczne wakacje dopoero w sobote. Grupa? Nie. Kade tylko ja:) a wy duza grupa? I w jakim przedziale wiekowym jesli mozna??:)
                              • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 22:03
                                a to mnie zaskoczyłeś, że sam...my jedziemy we dwoje...33-37 lat, a Ty?
                                • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.08.13, 22:06
                                  Jestem kobieta:). I jestem po 40..
                                  • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 22:14
                                    wybacz:) mam nadzieję, ze przeżyjemy niezapomniane wakacje:)
                                    • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.08.13, 22:18
                                      Wiesz, imie moglo sugerowac faceta, wiec luzik. I ja mam taka nadzieje. Na Zante befe pierwszy raz. I juz sie nie moge doczekac:)
                                      • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 22:25
                                        My też pierwszy raz, właściwie dopiero w poniedziałek się zdecydowaliśmy, bo wcześniejsze plany nie wypaliły...ale nie mogliśmy oprzeć się widokom i tak padło na Zante...pierwotnie też mieliśmy lecieć z Wrocka, ale kilka dni chcemy spędzić w górach, więc do Katowic najbliżej...a w ogóle spod Bydgoszczy jesteśmy...mam tylko nadzieję, że jedzenie będzie lepsze niż piszą w opiniach..
                                        • Gość: Edi Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.08.13, 22:51
                                          Ja, niestety, z Wrocka. Szkoda, ze umkmie mi jeden dzien czyli piatek, ale co zrobic:). Ja tez poczytal opinie i troszke sie obawiam. Ale, oby tylko warunki byly znosnr, to i jedzenie da sie przetrzymac. Miejmy nadzieje, ze bedxie lepiej niz pisza. A z jakim biurem? Bo ja z Grecos i pierwszy raz. Bedzie co ma byc. Ja licze na typowe wypoczywanie.
                                          • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 23:02
                                            My też z Grecos i też pierwszy raz...również nastawiamy się na typowy wypoczynek, może jakaś wycieczka, albo samochód i sami pojeździmy po wyspie...będzie co ma być...:) niech tylko miną te dwa tygodnie i wreszcie rozpocznie się urlop...
                                            • Gość: sisi Do Tych co byli w tym roku IP: 78.9.154.* 09.11.13, 16:59
                                              Chce pojechać początkiem czerwca 2014 z 6 letnim wnuczkiem. Kusi mnie ten ogród. Z pewnoscia pozyczę auto. Prosze o jakieś info-co do hałasu, placu zabaw, animacji. Jedzenie wiem ze kiepskie. Akurat Grecos puszcza oferte a upatrzony hotel w Itace za cenę zlota...
                                              • Gość: JJ Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 13:54
                                                Nie dam oceny o hotelu o który pytasz ,ale mogę Ci powiedzieć moja ocenę o innych , bo od 8 lat wybieram hotele pod katem wyjazdu z wnukami. napisz co preferujesz , czy określone biuro / my najczęściej z grecosa i na wyspy greckie ,ale też Majorka , Bulgaria , Turcja/
                                                • Gość: sisi Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.13, 15:13
                                                  W tym roku ma byc Zakyntos, w ub była Kefalonia-hotel Ionian Sea-bardzo fajny. Zastanawiam sie nad Gloria Maris, Tsilivi Beach, Tsamis Zante. Nie chce Caretty Beach. Zalezy mi na spokoju i ciszy,znośnym jedzeniu. Wnuk ma 6 lat i aguapark nie jest jego ulubiona rozrywką
                                                  • Gość: JJ Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 15:25
                                                    Ja już robię przymiarli do Kefalonii do Ionian ,wszystko zależy od potwierdzenia przylotu syna z dziecmi. W tym roku byliśmy na Zakyntos w Miro Zante Imperial i nasza opinia jest bardzo pozytywna. Moje wnuki nieco starsze ale dla 6 latka tam jest wiele zalet.
                                                  • Gość: sisi Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.13, 16:38
                                                    Ionian jest na zadupiu co mi bardzo odpowiadało. Dobre dla dzieci-baseny, aquapark, plac zabaw, dobre jedzenie. Warto miec auto.
                                                  • Gość: sisi Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.13, 17:05
                                                    Popatrzyłam na ten hotel. Nie brzmi żle. Napisz jak z tą windą i schodami. I czy jest w miare cicho. Chce jechać w I poł czerwca. Grecos ma tez drugi Miro-Palazzo. Cos o nim wiesz?
                                                  • Gość: JJ Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 21:37
                                                    Dziękuję za informacje.nam odpowiadają warunki w tym hotelu i raczej jesteśmy zdecydowani. Co do MZI to winda dojeżdża na poziom 0 i jeszcze 70 schodow . Można też dojść po plaskim ale my schodziliśmy schodami. Plaza idealna dla dzieci , daleko płytko ,woda bardzo ciepła My byliśmy tam w pierwszym tygodniu lipca to inna frekfencja w hotelu niż w czerwcu,ale nie czuło się tloku. Bardzo dobre jedzenie , dobre animacje dla dzieci i dorosłych. Syn z dziecmi był na 2 wycieczkach statkiem, byli zachwyceni. W tym kompleksie jest właśnie MP, ale dalej do plaży i te bajery typu fryzjer, market itp. dla nas są zbędne . MZI spełniał nasze oczekiwania .
                                                  • Gość: sisi Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.13, 08:14
                                                    Dzięki. MZI ma rózne opinie często skrajne. Jak rozumiem było czysto, bez grzyba itp. Troche te schody mnie martwia bo wiek robi swoje..
                                                    Aha-W Ionian praktycznie nie ma praktycznie plaży ale niedaleko jest-trochę dzika ale fajna , nawet jest kilka leżaków i maleńki bar-napoje , czipsy. Zapomniałam jej nazwy ale rezydent powie. My jechalismy autem, niektórzy szli. Animacje (początkiem czerwca były skromne , rosyjskie) Ale bawily sie wszystkie dzieci a na mini disco szaleli głównie tatusiowie po prowadzaca Rosjanka była śliczna...
                                                  • Gość: JJ Re: Do Tych co byli w tym roku IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 15:44
                                                    Podsumowujac - drugi raz wybrałabym ten hotel,rownież mój maz ma takąopinię mimo ,ze to on maproblemy z kolanem . My wybierając ten hotel myśleliśmy,ze na plaże to wybor między windą a schodami., okazało się ze to nie do końca tak .W sumie jednak oceniliśmy pobyt pozytywnie, Proszę brac pod uwagę te ofertę ,a gdy będą wątpliwości proszę pytac.
                                                  • Gość: sisi Re: Do Tych co byli w tym roku IP: 78.9.7.* 11.11.13, 16:43
                                                    Właściwie juz sie zdecydowałam. Sa różne opcje pokoi-m.in-z widokiem na morze. Czy warto? Generalnie chciałabym cichy pokój.
                                            • Gość: maszka2570 Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.home.otenet.gr 31.08.14, 13:33

Hej my juz wypoczywamy sam hotel jest ok pokoje zroznicowane, czekamy na was jestesmy w pokoju 307 o ktorej ladujecie ...nasz nr.tel 501 316 855 dozobaczenia
                                              • sercenatury Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 31.08.14, 20:16
                                                Przylot mamy podobno na 16 :-) W porzadku, dzieki za informacje, juz sie nie mozemy doczekac! Slyszelismy ze pokoje zroznicowane wlasnie..zobaczymy jak tam nasz;-) oj zreszta bedzie sie wiecej zwiedzac i jezdzic po wyspie to pokoj nie wazny;-) Do zobaczenia, juz zapisalam Wasz numer:-) albo zapukamy do pokoju jak sie juz zakwaterujemy;-)
                                                • mysia805 Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 06.09.14, 13:50
                                                  Czy ktoś wybiera się do Glorii w terminie 08.09.2014?
                    • Gość: maszka2506 Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ll.com.pl 14.02.14, 13:28
                      Witam
                      Wybieramy się z mężem do tego hotelu w terminie 29,08/12,09/2014 wylot z Gdańska
                      czy ktoś się jeszcze wybiera w to miejsce w tym terminie?/
                      • Gość: Asia Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.02.14, 13:58
                        Byłam w tym hotelu w zeszłym roku we wrześniu i jeżeli macie ochotę odpocząć to szczerze polecam, my korzystaliśmy z pokoju junior suite i byliśmy bardzo zadowoleni, szczególnie z basenu...znajomi byli w normalnym pokoju i w tym roku mają ochotę na juniory...jeżeli idzie o jedzenie, to każdy coś dla siebie znajdzie...polecam wycieczki fakultatywne z ZMT, wrażenia niezapomniane...
                      • Gość: Agata Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 19:32
                        Hej Maszka , my się wybieramy z mężem i będziemy od 1-8 września 2014 :) Przewidujemy że będziemy coś wypożyczać samemu a nie jeżdzic na wycieczki fakultatywne które każdy raczej odradza.
                        • Gość: maszka2506 Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ll.com.pl 24.03.14, 09:48
                          Witam
                          Miło mi słyszeć że ktoś wybrał tak jak my bo już troszkę się martwiłam czy podjeliśmy dobrą decyzję.Opinie są różne .... na temat tego hotelu.
                          Mamy wylot z Gdańska 29/08/ więc będziemy Was wypatrywać na miejscu.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Agata Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 11:54
                            Mam nadzieję że poznamy się jakoś..zastanawia mnie ile polskich par jeszcze będzie:)
                            Planujemy wycieczki motorówką/samochodem/skuterami :)
                            Nasz angielski jest co prawda kulawy bo ostatnio miałam z nim do czynienia na studiach ale może jakoś będzie ;) Do zobaczenia już za tydzeń !:)
                            • Gość: maszka2506 Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.ll.com.pl 25.08.14, 08:40
                              Witaj
                              Agata nie martw się jakoś się wypatrzymy to mały hotel.
                              Wiesz dostałam namiary na fajne biuro turystyczne prowadzone przez parę z Polski.
                              ZANTE MAGIC TOURS zobaczcie sobie znajomi byli bardzo zadowoleni.
                              Z angielskim jakoś sobie poradzimy...
                              Pozdrawiam i dozobaczenia na miejscu...
    • Gość: JJ Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 18:10
      Jeśli jedziecie z grecosa to nie wiem które pokoje ma to biuro . My mielismy rezerwacje dla 5 osob i mielismy przydział na taki rodzinny pokoj ale dopiero na miejscu syn w recepcji ustalił ze byliśmy w pokoju 2 i 3 osobowym z widokiem na morze / widok jest bajkowy/. Co do halasu wydaje się ,ze w czerwcu nie będzie problemu , bo i w sezonie nie było zle..
      • Gość: Agata Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 19:35
        Mam pytanie co do pokojów. Czy te w standardzie w widokiem na morze mocno odbiegają od tych pokoi Junior Suite? Opłaca się dopłacic?
    • moblister Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 09.10.14, 14:52
      Marzy mi się podróż na Zakynthos. Ponoć jest to piękne miejsce z piękną pogodą. Teraz jest bardzo dużo takich promocyjnych wycieczek.
    • Gość: hej Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 11.10.14, 19:05
      A w sezonie 2015? Nie wieice czy jakieś podróży szykują First Minute w tym kierunku?
      • Gość: sercenatury Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 11:56
        Napewno cos beda szykowac jak to co roku.Musisz byc czujna na poczatku nastepnego roku.
    • holidayservice Re: Zakynthos - hotel Gloria Maris, ktoś był? 18.10.14, 11:50
      Jak dla mnie - hotel bardzo klimatyczny! Spokojnie położony, piękne widoki, rewelacyjnie poukrywane bary wśród zieleni kaskadowego położenia w dół do morza. Na wprost hotelu pięknie widać wysepkę żółwi - Maratonisi. Uroczo. Hotel od najbliższej miejscowości Asios Sostis dzieli ok. 1km, a od bardzo żywej miejscowości Laganas ok. 4km. Jedno co mogę z góry podpowiedzieć - nie wybierać pokoi standardowych - są w złym stanie, pokoje junior suite - bardzo fajne. Hotel raczej dla tych co chcą odpocząć, ale mieć też możliwość gdzieś podjechać i skorzystać z uroków miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka