Dodaj do ulubionych

EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE???????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 12:49
Mam chrapke na Egipt.Niestety nie mogę się zdecydować, z którym biurem
pojechać.Big Blue ma fajną ofertę na hotel Sultan Beach i Holiday Inn Amphora.
Szczerze mówiąc nie znam tego biura.Inne biura maja też duzo ciekawych ofert.Z
kim wyjechaliście na wczasy i do jakiego hotelu?Czy byliście zadowoleni z
jedzenia, pilotów no i samego hotelu?Która miejscowość jest fajniejsza -
HURGHADA czy Sharm?Jakie wycieczki fakultatywne są godne ich ceny?Ja
chxciałabym wybrać Luxor, kair, łódź podwodną (no właśnie, czy ktoś wykupił
sobie tą wycieczkę i czy rzeczywiście zanurza się głęboko, i czy jest co
podziwiać?).Jeśli ktoś ma ochote podzielic sie swoimi uwagi chetnie wysłucham.
Pozdrawiam gorąco
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia_ks Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 21.05.02, 22:41
      wlasnie tydzien temu wrocilismy z mezem zEgiptu.Bylo rewelacyjnie.Mieszkalismy
      w Hurghadzie w hotelu Royal Palace.Hotel byl OK-blisko plazy,byl fajny basen
      (nawet 3),pokoje z klimatyzacja,jedzenie dobre.Wyjechalismy z biura Alfa Star-
      ktorego nie znalismy wczesniej-polecam Ci je w 100%Rezydentka byla super.Babka
      jest archeologiem-wiec na wycieczce w Luksorze odczytywala nam pismo obrazkowe
      w swiatyniach.Poza tym opiekowala sie namicaly czas.Wycieczki ktore trzeba
      zaliczyc to Luksor,Kair-pojedz na 2dni-1 dzien to straszny maraton,koniecznie
      zalicz wyspe Giftun-mozna tam poplywac w masce z rurka i poogladac rafe-cos
      cudownego,sama plaza -raj,jeep safari-wywiezli nas do wioski beduinow na
      pustynie-zdziwisz sie w jakich warunkach zyja ludzie .Nie warto wybierac sie na
      rejs lodzia podwodna -straszna kicha-nie bylam ale widzialam film reklamowy.Z
      dodatkowych rzeczy wybralismy sie z mezem na nurkowanie-nigdy wczesniej nie
      nurkowalismy-w hotelu Magawish jest klub nurkowy Colona z polskimi
      instruktorami-swietnie ucza poza tym czujesz sie z nimi bezpiecznie.Jesli
      chcesz cos jeszcze wiedziec -pytaj.Szarm asz-Szajch-to podobno rewelacyjne
      miejsce do nurkowania-jesli nie nurkujesz to bedziesz sie nudzic.
      • Gość: mała Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 14:49
        Gość portalu: gosia_ks napisał(a):

> wlasnie tydzien temu wrocilismy z mezem zEgiptu.Bylo rewelacyjnie.Mieszkalismy
        > w Hurghadzie w hotelu Royal Palace.Hotel byl OK-blisko plazy,byl fajny basen
        > (nawet 3),pokoje z klimatyzacja,jedzenie dobre.Wyjechalismy z biura Alfa Star-
        > ktorego nie znalismy wczesniej-polecam Ci je w 100%Rezydentka byla super.Babka
        > jest archeologiem-wiec na wycieczce w Luksorze odczytywala nam pismo obrazkowe
        > w swiatyniach.Poza tym opiekowala sie namicaly czas.Wycieczki ktore trzeba
        > zaliczyc to Luksor,Kair-pojedz na 2dni-1 dzien to straszny maraton,koniecznie
        > zalicz wyspe Giftun-mozna tam poplywac w masce z rurka i poogladac rafe-cos
        > cudownego,sama plaza -raj,jeep safari-wywiezli nas do wioski beduinow na
        > pustynie-zdziwisz sie w jakich warunkach zyja ludzie .Nie warto wybierac sie na
        >
        > rejs lodzia podwodna -straszna kicha-nie bylam ale widzialam film reklamowy.

A co przedstawiał ten film? Czy było widać rafy koralowe i inne ciekawe widoczki?
        Chyba na tym ma polegać ta wycieczka.
        Z dodatkowych rzeczy wybralismy sie z mezem na nurkowanie-nigdy wczesniej nie
        > nurkowalismy-w hotelu Magawish jest klub nurkowy Colona z polskimi
        > instruktorami-swietnie ucza poza tym czujesz sie z nimi bezpiecznie.Jesli
        > chcesz cos jeszcze wiedziec -pytaj.Szarm asz-Szajch-to podobno rewelacyjne
        > miejsce do nurkowania-jesli nie nurkujesz to bedziesz sie nudzic.

Jak jest z bezpieczeństwem turystów? Czy wieczorami można swobodnie czuc sie na
        ulicach, czy lepiej uważać?Czy odczuwa się niechęć z ich strony, czy raczej sa
        przyjaźnie nastawieni?
        PZDR
    • Gość: yoyo Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 213.25.31.* 24.05.02, 09:18
      tylko nie Oasis Tours - poczytaj sobie watek niejakiego Jorna pt.
      (chyba) "Zoasis na rejs do Egiptu? NIE!"
      • Gość: Grażka Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 18:28
        Byłam z biura Neckermann mogę z czystym sumienie polecić to biuro ( wyjeżdżałam
        z nimi już kilka razy ) .Byłam w hotelu Alladin , również polecam .
      • Gość: FF Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 80.241.130.* 29.05.02, 18:28
        Nie znam Oasis ani Jorna ale to chyba właśnie jeden z tych pieniaczy jacy się
        trafiają w każdej prawie grupie. Sami nie wypoczną a za punkt honoru stawiają
        sobie zepsucie wakacji całej reszcie. Działające od lat biura podróży wiedzą,
        że jeśli z jakiejś imprezy mają 2% reklamacji, to znaczy, że jest świetnie, a
        narzekają tylko ci co inaczej nie umieją. Jak jest 4%, zaczynają badać sprawę.
        W dodatku, ci którzy odpoczęli , tzw. milcząca większość, nie piszą o tym do
        gazet, nie powielają swojej sagi na niezliczonych wątkach, jak to czynił
        sfrustrowany okrutnie Jorn. Poczekaj tedy na dalsze opinie. A p. Marka z Sigmy
        nikt nie przebije. Niestety, po nim była p. Edyta z Sigmy w Salonikach - i
        odtąd jeżdżę sam.
        • Gość: yoyo Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 213.25.31.* 07.06.02, 16:27
          Nie kazdy kto sklada skarge jest pieniaczem. Jezeli to co pisze jest prawdą - a
          nie mamy powodu aby w to wątpić - to facet ma prawo być wnerwiony
        • Gość: aga Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 195.94.222.* 10.06.02, 18:41
          Ja akurat niestety tez bylam na wycieczce z Oasis. Mapisalam reklamacje na
          fatalny poziom hotelu (akurat prawie cała wycieczka napisala czyli wiecej niz
          4%). Sprawa zostala zalatwiona przez Oazis tak: jedna pani napisala list z masa
          bledów ortograficznych i literowek ze to ze basen byl nieczynny, a jak go
          otworzyli to dziecko sie skaleczylo o wystajace plytki i ma 11 szwow na rece,
          to wina hotelu. No niby tak ale kto sprzedaje w swoim katalogu ten hotel
          zachwalajc go? - Oasis. Mialam tez wiele innych zarzutow ale odpowiedzi byly
          podobne, wiec dalam sobie spokoj chociaz z ta odpowiedzia moglam isc spokojnie
          do sadu. Nie jestem pieniaczem ale basen przy hotelu jest dla mnie dosc istotny
          na wakacjach a tu nie bylo mozliwosci z niego korzystac. Nie wspomne juz ze aby
          do niego ewentualnie dojsc trzeba bylo pokonac uliczke na ktora cala okolica
          wywozila smieci i na ktora to uliczke wychodzily wszystkie okna w hotelu.
          Podobne kwiatki to to ze pokoje ani na jote nie przypominaly tych z katalogu i
          mialy wymiar 2.1 m na 3 m. Reczniki byly generalnie podarte. Jako sniadanie
          podawano wylacznie bulki z dzemem chociac pomidory czy ogorki nie sa chyba tak
          drogie w basenie morza srodziemnego. Na kolacje z reszta tez nie bylo swiezych
          owocow tylko jakies z puszki.
          I co? Wybierzesz sie gdzies z Oasis? Dodam ze to byl drugi raz kiedy sie tak
          nacielam z ta firma, ale po pierwszym razie w Tunezji dalam im jeszcze jedna
          szanse...
          • Gość: FF Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 80.241.130.* 10.06.02, 20:27
            przeczytaj mój post - nic nie wiem o Oasis, wiem tylko że jorn po powrocie
            zachował się niezwykle wytwornie, zaśmiecając forum swoim spamem (najpierw
            wywiesił normalnie post o nieszczęściu jakie go spotkało - i OK, ale widząc
            brak jakiegokolwiek odzewu, nazajutrz podoklejał kopię tego postu do bodaj
            siedmiu pokrewnych wątków, tak że przez chwilę tyleż wątków na czele listy
            patrząc chronologicznie to był ten jego skowyt). Czyli - chciał ukarać Oasis a
            pokarał wszystkich forumowiczów.
            Z kim ja pojadę - też już pisałem. jezdze sam bo na wakacjach nie usiedze w
            jednym miejscu wiecej niz 2-3 dni gdy jest tyle fajnych miejsc do zobaczenia. Z
            drugiej strony wiem, że na wyspy greckie, kanary, baleary czy hawaje trudno
            jechać samemu nie przepłacając dwu- i trzykrotnie za sam bilet, bo tam prawie
            nie ma samolotów rejsowych, a jeśli są to horrendalnie drogie, więc gdy w
            październiku zachciało mi się na kretę, wybrałem rainbow tours ale
            potraktowalem to jako najtanszy bilet lotniczy, w dodatku z darmowym hotelem -
            z którego nawet przez trzy z siedmiu dni korzystałem, i niczego więcej nie
            oczekiwałem. to się i nie zawiodłem.
            wczoraj znowu jakiś nieszczęśliwiec skamlał że mu kazali zwolnić pokój bo miał
            odlatywać po południu a lot się opóźnił do 21.30 ale bohatersko obronił pokój -
            za który przecież nie zapłacił - i obsmarował należycie big blue bo mu nie
            chcieli dać czegoś za nic - a ryzyko opóźnienia lotu jest wyszczególnione w
            warunkach umowy, które ten pan chyba przyjął do wiadomości i potwierdził
            własnoręcznym podpisem.
            jeżeli zaś myślisz, że można wybrać hotel na podstawie zdjęcia w katalogu,
            pomyśl jeszcze raz. zajrzyj do katalogu neckermana, sprawdź hotel w bali na
            krecie a potem poczytaj posty na greckim podforum Turystyki. co do ich klasy -
            też nie miej złudzeń, w niektórych krajach czyste i całe ręczniki są tylko w
            pięciogwiazdkowych hotelach światowych sieci, gdzie za noc zapłacisz tyle, co
            za cały tydzień z przelotem z Oasis czy Sigmą. z grubsza jednak - poza
            ewidentnymi ale nie tak znów częstymi skandalami - dostajesz to, za co placisz,
            to proste. wczasy za równowartość 300 czy 400 euro, gdzie ponad 200 euro to
            przelot - taniej naprawde się nie da - to wczasy dla ubogich, tylko w PL to są
            jakieś pieniądze. (dobrze mi pisać jak spie na forsie i zachciewa mi sie tluc
            co chwile do europy na jaki objaździk - nic na to jednak nie poradze ;-).
            Frequent Flyer
            • Gość: aga Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 195.94.222.* 11.06.02, 11:44
              tez czesto wyjezdzam i tez naprawde korzystam z roznego standardu uslug. Owszem
              jak kupuje wakacje za 450 USD to sie nie spodziewam rewelacji ale to co jest
              opisane w ofercie np. telefon w pokoju, musi byc.
              A czyste i cale reczniki zdarzaja sie nie tylko w 5 gwiadzkowych hotelach (byla
              na Rodos z Scan Holiday i byly w 2 gwiazdkowym hotelu...).
              W Stanach nawet w motelach sa wiec jest to chyba podstawowy standard -
              przynajmniej dla mnie.
    • Gość: Tysslen Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 213.17.165.* 24.05.02, 09:33
      Polecam Big Blue. Są wyjątkowo profesjonalni, a hotele poddają surowej selekcji.
      Jeśli się nie spieszysz, to radzę poczekać na Last Minute. Nie ma chyba biura,
      które miałoby tańsze oferty z ostatniej chwili.
      • Gość: mała Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 14:45
        Gość portalu: Tysslen napisał(a):

> Polecam Big Blue. Są wyjątkowo profesjonalni, a hotele poddają surowej selekcji
        > .
        > Jeśli się nie spieszysz, to radzę poczekać na Last Minute. Nie ma chyba biura,
        > które miałoby tańsze oferty z ostatniej chwili.

A czy możesz polecić jakieś ich hotele?W tej chwili mają oferty na SULTAN BEACH I
        HOLIDAY INN AMPHORA.Czy wiesz coś może o nich?Czy też byłeś z nimi na wakacjach?
        Dzięki

• eela Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? 24.05.02, 15:19
      Byłam w zeszłym roku w Egipcie z biurem Sigma Travel na wycieczce objazdowej.
      Bardzo ciekawa trasa. Z Hurghady do Kairu jechaliśmy autokarem , a potem przez
      kilka dni byliśmy na statku, którym dopłynęlismy az do Luxoru. Z wycieczek
      fakultatywnych wykupiłam Abu Simbel, Alexandrię, Suez, oazę na pustyni, safari
      i łódź podwodną. Łódź mozna sobie darować, a wszystkie pozostałe wycieczki były
      bardzo atrakcyjne.
      • caroline_p Egipt z Sigmą Travel 27.05.02, 21:39
        Popieram Elę. Ja byłam z Sigmą na tej wycieczce w tym roku, właśnie wróciłam i
        szczerze polecam. Świetna organizacja, niesamowity przewodnik (pan Marek), całe
        mnóstwo pozytywnych wrażeń, obłędne miejsca na trasie, w Kairze z okna hotelu
        widac piramidy jak na dłoni, jedzenie wszedzie pyszne (no, moze oprócz statku
        na Nilu, tam takie sobie), a oprócz rzeczy wymienionych przez Elę, warto
        jeszcze wybrac sie na nurkowanie na rafach koło Hurghady - można na własne oczy
        zobaczyć taaaakie kolorowe ryby i cały ten podwodny świat. Polecam z całego
        serca. :-)
    • Gość: aga Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: *.devs.futuro.pl 27.05.02, 13:23
      ja byłam w lutym z Exim Tour na objazdówce, polecam, rewelacja. do biura też
      nie mam większych zastrzeżeń
      • 100krocia Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? 28.08.02, 10:16
        Hej!!

Ja bylam w lipcu z Eximem w Sharm El Sheikh w hotelu Hilton Waterfalls Resort i
        bylam (jestem) bardzo zadowolona. Hotelik swietny, rezydent OK, gratisowa
        wycieczka do Kairu.
        Juz nie mowie o cudownym morzu i rafach.
        pozsrawiam
    • Gość: Grzesiek TYLKO NIE BIG BLUE !!! IP: *.kabaty.2a.pl 11.06.02, 13:47
      Wróciliśmy właśnie z Amforas Holiday Inn z Big Blue. Hotel teoretycznie w
      porządku ale: -> jedzenie podłe i monotonne. W folderze pole golfowe- w
      rzeczywistości kawał zaśmieconego placu. Obiecują klimatyzowaną salę do
      squasha - sala jest, nie skończona, bez klimatyzacji i szyb. Hotel otoczony
      jednym wielkim placem budowy. Niby to detale, ale jak się jedzie na wakacje to
      by się chciało żeby wszystko było OK. Srodze rozczarował mnie Big Blue.
      Zmienili nam sami z siebie godzinę wylotu - z rannej na wieczorową i przez cały
      dzień nie zapewnili ani głupiej kanapki ani szklanki wody... Rezydent tylko
      rozkładał ręce i informował, ze to decyzja centrali. NIby każdy mógł pojechać
      taksówką do miasta i kupić sobie samemu jedzenie i picie ale niesmak zostaje.
    • Gość: Karola Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??????? IP: 217.153.127.* 11.06.02, 14:33
      ja wrocilam tydzien temu.bylam w sharmie.jesli nastawiasz sie tylko na
      zwiedzanie to nie jest to najlepsze i najtansze miejsce bo jednodniowy luxor
      kosztuje 265$!!!tanszych ofert nie ma.reszta wycieczek jest ok cenowo.poza tym
      mozna jechac z miasta jest 40% taniej niz z hotelu.bylam w holiday inn amphora
      ale tam nie licz na dobrego rezydenta.w centrum naamabay jest poziomowe
      centrum handlowe i tam jest fajne biuro podrozy.co do podwodnego statku to jest
      to raj dla dzieci, ale tylko i wylacznie.duzo wiecej wrazen dostarcza maska i
      rurka + pletwy i wcale nie trzeba nurkowac zeby zobaczyc fantastyczny
      swiat.polecam (koniecznie) rejs na tiran!!!jednodniowa wycieczka statkiem na
      rafy koralowe.najlepiej statkiem italia italia bo oni zawsze znajduja delfiny!
      mysle ze sharm jest ciekawszy jesli lubisz plywac lub nurkowac.milego urlopu
      • Gość: Qmpel Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: 217.29.140.* 26.08.02, 18:11
        Zapomnialas dodac ze z Sharmu do Luksoru jedzie sie 2 dni. 265$ za samolot i
        wycieczke to wcale nie jest wygorowana cena.
    • Gość: DAREK Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: *.tele2.pl 27.08.02, 20:05
      Jeśli chcesz pojechać na wakacje z których wrócisz naprawdę zadowolona to
      zdecydowanie polecam Big Blue, maja profesjonalnie przygotowaną bazę i
      świetnych rezydentów (nigdy nie zostawią cię na lodzie - znam z własnego
      doświadczenia). Kiedy kupowałem wczasy na Kretę, z których jestem super
      zadowolony, spotkałem tam ludzi, którzy byli w Egipcie w Scherm El Sheik i
      twierdzili, że nigdy jeszcze, z żadnym biurem tak nie wypoczeli jak właśnie z
      Big Blue. Nie chcę się rozpisywać, ale naprawdę szczerze polecam to biuro, a
      Oasis możesz odłożyć głęboko na półkę - Tunezję z nimi wspominam jak koszmar.
      • Gość: Cinek_ok Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 14:26
        Polecam Alfa Star. Bylem z nimi w tym roku na SYnaju i jestem b. zadowolony.
        Jesli chcesz odpoczac i poplywac na rafach polecam Scharm el Sheikh. Jesli oprocz
        tego chcesz tanio pozwiedzac lepij jedz do Hurghady. Bylem tu i tu wiec obiektywnie moge
        powiedziec ze Scharm jest fajniejszy bo ma ekstra rafy i bardziej mozna sie wypasac ;)
        Ale do zwiedzania piekielnie daleko. Kair to morderstwo (6 godzin w autokarze w 1 strone),
        a o Luksorze zapomnij. Z Hurghady ogolnie wszedzie jest troche blizej (choc nie do Kairu)
        ale z kolei jest nieco brudniej i rafa nie taka. Lodz podwodna to fajna sprawa. Plynalem - polecam.
        Odradzam natomiast lodz ze szklanym dnem - ja za te pieniadze wole sie wybrac na nurkowanie.
        Pozdrawiam.
    • Gość: yoyo Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: 213.25.31.* 02.09.02, 16:06
    • Gość: grzegorz.medyk Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: 213.25.31.* 05.09.02, 16:19
      JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE Z OASIS TOURS TO
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
      JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE
      EUROPEJSKIEJ.
      WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA
      DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU),
      PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI
      CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE
      SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE
      SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE
      WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK
      PAPIERU TOALETOWEGO, RECZNIKOW (DOSTEPNE DOPIERO PO
      ZAPLACENIU "BAKSZYSZU", MIEJSC NA PLAZY, CZESTO USZKODZONA
      KLIMATYZACJA.
      NP: ZA WSKAZANIE, GDZIE JEST POKOJ DOMAGANO SIE OD NAS
      "BAKSZYSZU" BO INACZEJ NIE DOWIEMY SIE GDZIE TO JEST. KOLEJKA
      LINOWA DO PLAZY NIE DZIALA, A JESLI JUZ TO JEST PLATNA ZA
      JEDNORAZOWY PRZEJAZD 10 LE (LIROW EGIPSKICH = OK 10
      ZLOTYCH).

NIE WIEM Z JAKIEGO BIURA WYJEZDZASZ ALE JESLI TO JEST OASIS
      TOURS TO BARDZO MOCNO SIE ZASTANOW, OLBRZYMIE PROBLEMY
      PRZY PR0BIE ZMIANY HOTELU
      • Gość: ELI Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: 217.153.81.* 05.09.02, 19:26
        A od kiedy w Egipcie płaci sie lirami:))))?
    • Gość: max Re: EGIPT-ALADIN,OASIS TOURS,ALFASTAR,BIG BLUE??? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 07.09.02, 20:13
      Ja bym nie jechał teraz do Egiptu. Jak Amerykanie przywalą w Irak może być
      niezly klops!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka