Gość: bastek52 IP: *.onlinesc.net 16.06.10, 18:09 Witam. Mam paszport ważny do 14 lipca 2010 roku a chcę jechać do Grecji 28 czerwca i wrócić 7 lipca. Czy nie będzie z tym żadnych problemów ? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika_701 Re: Ważność paszportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 18:12 bastek...a masz dowód osobisty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek52 Re: Ważność paszportu IP: *.onlinesc.net 16.06.10, 18:24 Niestety nie, ponieważ jestem niepełnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
taba18 Re: Ważność paszportu 16.06.10, 20:00 Bastek, moja 3-letnia córka ma dowód... Nie musisz być pełnoletni, żeby go mieć. Nie wiem czy nikt się nie przyczepi do paszportu. Z tego co kojarzę powinien być ważny pół roku. Może ktoś inny się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ważność paszportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:20 ja miałam stary paszport wazny do 10 sierpnia 2010 roku a wracam 18 lipca, paszport ma być wazny 6 miesiecy dlatego zrobiłam nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Ważność paszportu IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 18.06.10, 18:16 Pytanie podstawowe: Jak i którędy zamierzasz jechać? Polska, Czechy, Słowacja, Austria, Włochy i Grecja są w strefie Schengen, więc jeśli zammierzasz lecieć samolotem bezpośrednio do Grecji lub lądem i statkiem przez powyższe kraje, to paszport nie jest Ci w ogóle potrzebny. A jeśli lądem przez Serbię, Macedonię lub Bułgarię, to może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f podstawa, to czytac wczesniejsze posty! Niepelnole 18.06.10, 18:41 tni, wiec musi miec paszport.... bo nie ma dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
neta439 Re: podstawa, to czytac wczesniejsze posty! Niepe 18.06.10, 21:07 Jezeli chodzi o Grecje to nie ma zadnych wymogow co do waznosci paszportu, bzdury ze wymagaja jakies 6 miesiecy.Mialam ten sam problem rok temu z paszportami dzieci byly wazne tylko przez kilka tygodni od powrotu nikt do niczego sie nie przyczepil.Wracalam z Zante i celnicy przy odprawie nawet nie spojrzeli na paszporty wygladalo na no ze chcieli sie nas pozbyc(w cudzym slowiu oczywiscie)bo odprawa trwala 3 min ,przepuscili nas z napojami itp itd. Udanych wakacji zycze!!!!!!!!!!!!I zazdroszcze! Odpowiedz Link Zgłoś