Dodaj do ulubionych

Uwaga!!! lataj.pl

15.01.08, 12:12
Chciałabym ostrzec wszystkich podróżników przed portalem lataj.pl. Kupiłam za ich pośrednictwem bilety na samolot z Berlina do Barcelony dla trzech osób. Cena była przyzwoita, obsługa dopóki nie dokonałam przelewu bardzo miła. Potem okazało się, że muszę zmienić termin wylotu i wszystko się skończyło. Personel rozmawiając ze mna przez telefon oschły i jakby obrażony. Opłata za zmianę terminu najpierw wynosiła 260 zł od osoby. Zadzwoniłam bezpośrednio do lini lotniczych Air Berlin. Okazało się, że wg cennika Air Berlin 260 zł to kwota równa mniej więcej opłacie za zmiane terminu dla wszystkich trzech osób i wszystkich biletów!!! Chcialam dokończyć tę sprawę za pośrednictwem lataj. pl. Zadzwoniłam ponownie i obrażona pani poinformowała mnie, że rzeczywiście jest to opłata za wszystkie bilety, poprosiła o napisanie maila z prośbą o zmiane terminów i dokonanie przelewu na konto firmy Sonata travel co natychmiast zrobiłam. Po OŚMIU!!!!! dniach otrzymałam maila od firmy w którym kwota za zmianę terminów znów wyniosła 260 zł za osobę!!!!! Zadzwoniłam, poprosiłam o natychmiastwy zwrot pieniędzy przelanych na konto firmy na co pani powiedziała mi, że oni przelewy robią tylko w czwartki i pieniądze dotrą do mnie pewnie dopiero w poniedziałek 21 stycznia. Dla mnie to jakaś paranoja!!!!! Nauczka dla mnie:)) Termin zmieniłam bezpośrednio w Air Berlin za 75 euro i tylko przykro mi, że przy takiej konkurencji jaka panuje już na naszym turystycznym rynku tak traktuje sie klijenta i, że wciąż jednak bardziej korzystne dla nas jest dać zarobić niemieckiej (lub jakiejkolwiek innej) firmie omijając polski rynek....
Obserwuj wątek
    • mikolaus Re: Uwaga!!! lataj.pl 15.01.08, 15:21
      Zawsze sie zastanwialem kto kupuje bilety za posrednictwem tego typu
      stronek.przeciez to oczywiste ze pobieraja prowizje a w razie jakich
      kolwiek klopotow najpierw trzeba sie zwracac do nich a oni
      zalatwiaja to z przewoznikiem wiec to zajmuje o wiele wiecej czasu.
      Stronki tego typu sa dobre dla leniwych bo zamiast przejrzec
      kilkanascie stron firmowych linii lotniczych wklepuja swoje zyczenie
      w takim lataj.pl i mysla ze zdazy sie cud. Co wiecej kilka razy
      kiedy sprawdzalem ceny w tych wyszukiwarkach okazywalo sie ze sa
      mozliwe tansze opcje po wejsciu na strone firmowa linii lotniczych.
      pozdr
      • Gość: bezkartowy Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.ramtel.pl 15.01.08, 22:46
        > Zawsze sie zastanwialem kto kupuje bilety za posrednictwem tego typu
        > stronek.

Ci którzy nie posiadają kart kredytowych.
        Niestety banki nie rozdają ich każdemu chętnemu.
        • sinus1 Re: Uwaga!!! lataj.pl 15.01.08, 23:33
          > Ci którzy nie posiadają kart kredytowych.
          > Niestety banki nie rozdają ich każdemu chętnemu.

Na rynku jest całe mnóstwo zwykłych kart debetowych do kont którymi można płacić
          w internecie. A poza tym zawsze można poprosić kogoś znajomego aby za nas kupił
          bilety.

Sinus
          • mikolaus Re: Uwaga!!! lataj.pl 16.01.08, 10:17
            Sam nie mam kredytowej.W ofercie ing banku jest specjalna karta
            ktora mozna placic w necie - to karta visa ktora sie po prostu
            doladowuje odpowiednia iloscia pieniedzy.nie pamietam juz ile
            kosztuje(chyba kolo 30zlotych) wazna jest kilka lat.Z tego co wiem
            nie trzeba miec konta w tym banku.
            • Gość: gosc Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 15:43
              Ja lama z lataj.pl ciągle. Ostatnio zorganizowalismy wycieczke
              firmowa. ceny sa nizsze od tych oferowanych nawet bezposrednio przez
              linie lotnicze. Znamy pana historie tylko z jednej strony...moze Pan
              tez nie nalezy do przyjemnych osobnikow a wiadomo, ze czepiajac sie
              nie otrzyma pan pomocy tylko zniecheci do siebie m.in. pracownikow
              lataj.pl. nalezy byc cierpliwym i wyrozumialym.
              pozdrawiam
        • Gość: aluśka Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:37
          jeśli ktoś sobie chwali i chce.....jego sprawa

ja zdecydowanie ODRADZAM, można znależć wiele innych firm o wiele
          rzetelniejszych i konkurencyjniejszych przezde wszystkim.

ps. my płacimy za bilaty, a firma płaci....ech szkoda gadać
      • Gość: MK [...] IP: *.193.160.241.b.tvsat364.lodz.pl 03.02.08, 23:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Daimon Frey Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: 212.160.172.* 21.02.08, 13:34
        no właśnie a ja szukam biletu i mam dokładnie odwrotnie :/
        na stronach linii lotniczych są ceny wyższe niż na lataj.pl czy
        innych tego typu, więc jak to właściwie jest?
    • qamma Re: Uwaga!!! lataj.pl 16.01.08, 19:15
      zgadzam się z moim poprzednikiem znamy relacje tylko jednej strony poza tym moi
      znajomi korzystaja z portalu lataj.pl i raczej sobie go chwala.
      pozdrawiam
      • Gość: Daria Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.echostar.pl 04.02.08, 20:06
        Ja tez korzystalam kilka razy i bylo ok. Fakt, ze nie musialam nic
        zwracac, ale byly pewne komplikacje i poszli mi na reke.
        Swoja droga ciekawe, ze skoro kazali Ci zaplacic 260 za wszystkie
        bilety to po co dokonalas przelewu na sume trzy razy wyzsza? Nie
        rozumiem.

• julia30bb Re: Uwaga!!! lataj.pl 10.02.08, 18:38
          Ja kupiłam w lataj.pl bilety do Australii, cena podczas kupowania wzrosła bo
          dolar poszedł do góry, ale większych problemów nie miałam, bilety przysłali na czas.
          pozdrawiam
    • Gość: nicki Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:31
      zgadzam się OSTRZEGAM !!!!!!!!!!
      jedna wielka banda naciagaczy z Warszawki......w kooperacji z poznaniem

akurat osobiście wiem co nieco o nich, nie polecam nikomu !!!!!
      jak najdalej od takich firemek. zwykli wyłudzacze kaski i tyle.
    • Gość: GeraRD Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:32
      nie polecam tej firmy, szczegolnie po ostatnich doswiadczeniach jednego z moich
      znajomych .....
      • Gość: gogus Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:54
        Takie firmy maja zawsze taniej bo oferty lotów sa łączone, w jedna stroeę jedna
        linią w drugą strone inną. Samemu trudno to złożyć.
        Moja firma od roku kupuje w esky.pl i sobie to chwalę.
        Pozdrawiam
        • julia.mo Re: Uwaga!!! lataj.pl 17.04.08, 19:25
          poza tym, ze esky wyszukuje loty i sprzedaje tanie bilety to przez biuro mozna zarezerwowac hotel i samochod wynajac. Full serwis. Mnie sie to podoba :-)
    • Gość: gość Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:47
      To prawda!
      po-prostu OSZUŚCI I NACIĄGACZE - wiem, niestety z autopsji.
      • Gość: ani Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: 212.191.130.* 12.03.09, 11:04
        Potwierdzam opienie osób wypowiadających się wcześniej SONATA TRAVEL
        OLEWA KLIENTÓW!!!!!
        Ostatnio miałam niemila sytuacje na lotnisku. Zakupilam bilet w
        Sonata Travel i wszystko było w porządku dopóki nie miałam problemów
        na lotnisku we Frankfurcie. A wszystko zaczęło się od tego że
        zakupilam bilet przez Newark. Jak wszysce wiemy Polscy obywatele
        powinni miec wize do USA ja tez o tym wiedzialam ale poniewaz
        nie "globtroterka" nie wiedzialam ze nalezy miec rowniez wize
        tranzytowa, po to aby przesiasc sie na lotnisku Newark i spedzic tam
        2 godz!!! ale jak sie okazalo powinnam to wiedziec tak uslyszalam od
        Pani z agencji kiedy zadzwonilam do niej zdenerwowana z lotniska we
        Frankfurcie jak okazalo sie ze nie moge leciec! Pani potrafila
        powiedzec jeszcze ze musze sobie sama poradzic i ze jestem dorosla
        osoba i to moja sprawa! Oczywiscie nie musze dodawać ze Pani byla
        obrazona na caly swiat i z wielkim fochem odpowiadala mi na pytania!
        uslyszalam jeszcze ze Sonata Travel nie moze mi pomoc i musze isc do
        przewoznika! To w takim razie pytam od czego oni sa?????????? Na
        szczescie menadzerka Continentala (przewoznika ktory byl
        wlascicielem mojego biletu - bo tylko tyle powiedziala mi Pani z
        Sonata Travel)pomogla mi i otrzymalam od nich inne bilety ale z
        Madrytu, a na wlasny koszt musialam doleciec do Madrytu!!!!
        Reasumując
      • Gość: ANI Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: 212.191.130.* 12.03.09, 11:12
        Potwierdzam ze SONATA TRAVEL to naciagacze!!!!
        dbaja o klienta tylko do czasu zakupu biletu a potem maja Cie w
        przyslowiowej d....!!! Kiedy mialam problemy na lotnisku we
        Frankfurcie, obrazona na caly swiat Pani na infolini potrfilam
        odpowiedziec ze to moja wina i ze musze sobie poradzic sama bo
        jestem doroslym czlowiekiem!!! I poradzilam sobie!!!! Ale z cala
        pewnoscia nie polecam tego biura!

UWAŻAJCIE NA BIURO SONATA TRAVEL!!!
        • sinus1 Re: Uwaga!!! lataj.pl 12.03.09, 11:51
          Tutaj już przesadzasz. To Twoim i wyłącznie Twoim obowiązkiem jest
          zainteresowanie się czy potrzebujesz wizę czy nie. Od tego jest ambasada, fora
          internetowe (np. to), itp - żeby zapytać.

Pośrednik czyli w tym przypadku Lataj.pl sprzedaje Ci bilet i nie interesują go
          Twoje sprawy paszportowe. Skąd mają wiedzieć jaki masz paszport i jakie przepisy
          Cię obowiązują?

ANI, więcej dorosłości...
    • Gość: lataj.pl Re: Uwaga!!! lataj.pl - sprawa Pani Jaxa Rożen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:17
      Szanowna Pani Anno,
      w nawiązaniu do opisanej przez Panią "przygody" z biletami lotniczymi Air Berlin
      zakupionymi w naszym portalu www.Lataj.pl, chciałbym stanowczo zaprotestowac
      przeciwko "anomimowym" oszczerstwom pisanym na oślep i gdzie bądź.

Zacznijmy od tego, iż zakupione przez Panią i Pani dwie koleżanki bilety na
      połączenie Air Berlin posiadały podstawę taryfy o kodach KAB1RT (tam) oraz
      OAB1RT (z powrotem). Zgodnie z warunkami taryfy:
      CHANGES

CHARGE EUR 30.00.
      NOTE -
      ------------------------------------------------
      • Gość: kostek Re: Uwaga!!! lataj.pl - sprawa Pani Jaxa Rożen IP: *.138.233.173.dyn.user.ono.com 13.03.09, 21:49
        Ja zawsze sprawdzam dostepnosc i cene biletow na lataj.pl, co by mi wyplulo
        najlepsze polaczenia, a poniej kupuje bilety na stronie przewoznika. Jeszcze
        nigdy nie widzialem,zeby bylo drozej u przewoznika niz u posrednika, a zawsze
        pare groszy z prowizji zostanie w kieszeni.
      • jodka5 Re: Uwaga!!! lataj.pl - sprawa Pani Jaxa Rożen 29.11.09, 20:12
        on tego postu i to co Pan napisal i jak, umocnil moje wrażenie z
        pierwszej/oryginalnej wiadomości, ostrzegł mnie Pan, dziękuje
    • Gość: Grzegorz Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: 213.77.26.* 28.11.09, 20:31
      Ja niedawno korzystałem z ich usług i takiego biletu jaki chciałem nie dało się
      kupić za tak małe pieniądze.Leciałem na Cypr i było wszystko ok.Przed podróżą
      nastąpiły zmiany miejsc wybranych przeze mnie ale przywrócono mi je po telefonie
      do lataj.pl
      Lufthansa zawiesiła tez połączenie i od razu miałem przebukowany bilet na inną
      godzinę.Następnie sam zmieniłem sobie w liniach na jeszcze inną godzinę za
      free.W sumie to oni robią rezerwację a resztą zajmuje się już linia.
      Nie mam zastrzeżeń jak na razie a afera z Air Berlin wynikła z niewiedzy i
      nieczytania warunków przewozu.Dzisiaj za wszystko się płaci.
      W liniach taniej ale nie każde połączenie można znaleźć w tych cenach co na lataj.pl
      pozdrawiam ludzi z rozumem
    • Gość: Julia Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 17:00
      ja nigdy nie kupuję biletów przez takie strony - nie ufam im. wiadomo jest, że
      muszą się nieźle nakręcić, żeby wyjsć na swoje. latam LOT-em, na bilety poluję w
      promocjach i w porównaniu ze znajomymi zawsze wychodzę na tym najlepiej. np. na
      święta lecę do Barcelony - za 499zł w obie strony. tanimi liniami wychodziło mi
      drożej.
    • Gość: odpowiedzialny lot Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.merinet.pl 01.12.09, 09:40
      Polecam badanie polskich wyszukiwarek lotów:

forum.gazeta.pl/forum/w,711,103068501,103068501,Badanie_polskich_wyszukiwarke_lotow_.html
    • Gość: ja Najwięksi oszuści na rynku!!! IP: 178.73.48.* 04.09.10, 19:23
      Miałam bardzo podobną sytuację.Zadzwonili do mnie że za godzinę muszę wpłacić
      wszystkie pieniądze za bilet do USA!!Paranoja i oczywiście wymówka
      Pani/dziewczyny tam pracującej, że to nie ich wina.I oczywiście pieniądze mają
      oddać w czwartek bo cięzko jest przelew zrobić ha ha ha tragedia nikomu nie
      radze z nimi latać!!!
      • Gość: karin Re: Najwięksi oszuści na rynku!!! IP: *.centertel.pl 16.12.10, 15:55
        droga pani, nie jestem pracownikiem Lataj.pl, ale innego biura, oferującego bilety lotnicze. Akurat mówienie, że to nie ich wina, to nie była wymówka, tylko PRAWDA!!!
        Może opiszę, jak zazwyczaj się dzieje w przypadku biletów do USA:
        Pracownik robi rezerwację, system wyświetla informację, że klient musi wykupić bilet np. za miesiąc. Za kilka dni pracownik przychodzi do pracy, włącza system, a tu nagle, a takim miejscu gdzie wyświetlają się sytuacje "nagłe" (codziennie jest ich kilkadziesiąt!) odnajduje tę rezerwację z wpisem od linii lotniczej, że rezerwacja będzie aktywna już tylko dziś. Podawana jest nawet konkretna godzina!!!!! Tę informację linia przesłała prawdopodobnie o północy, kiedy to system linii lotniczej weryfikuje założone w ciągu dnia informacje. Jeśli są jeszcze miejsca w podobnej cenie, pracownik nie informując nawet klienta TAK DŁUGO PRZEDŁUŻA REZERWACJĘ, JAK SIĘ DA! I dopiero jak już się nie da, dzwoni do klienta. Ale czasami od razu nie da się przedłużyć rezerwacji, bo już nie ma miejsc w tej cenie i pracownik chcąc nie chcąc musi zadzwonić do klienta, z informacją, że mimo, że poprzedniego dnia powiedział, że klient ma miesiąc czasu na wykupienie biletu, jednak musi to zrobić w ciągu kilku godzin.
        MYŚLICIE, ŻE NAS TAKIE SYTUACJE NIE STRESUJĄ!?!?! ILE RAZY DZWONIMY DO LINII LOTNICZYCH Z PRETENSJAMI I PRÓBUJEMY COŚ UGRAĆ!!! MYSLICIE ŻE TO SUPER ZABAWA DZWONIĆ DO KLIENTA Z TAKĄ INFORMACJĄ!?!?!?! Jeśli tak myslicie, to chyba sami tacy jesteście, bo każdy mierzy po sobie!
        Kasjer lotniczy robi WSZYSTKO żeby uchronić klientów od dodatkowych kosztów, czy stresów! Tylko że Wy zazwyczaj nawet o tym nie wiecie!
    • bluesasanka86 Re: Uwaga!!! lataj.pl 05.09.10, 21:15
      Ja latam z cp-online.pl i nigdy coś podobnego mnie nie spotkało...
    • grodek75 Re: Uwaga!!! lataj.pl 05.09.10, 21:42
      Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą i nigdy nie korzystałem z jej usług, ale...
      Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że jesteś pieniaczką, która nie przeczytala warunków
      taryfy przed zakupem biletu. Tanie bilety mają to do siebie, ze są objęte restrykcjami i za wszelkie
      zmiany trzeba płacić grubą kasę, nieraz porównywalną z ceną samego biletu.
      Inna sprawa to fakt kupowania u pośredników - NIGDY, podkreślam NIGDY nie zdarzyło się by
      pośrednik oferował tańszy bilet niż przewoźnik bezpośrednio (a trochę tych biletów w życiu
      nakupowałem). Mogło się tak zdarzyć jedynie w wypadku bardzo "egzotycznych" połączeń i nie
      mam tu na mysli destynacji, a ilość przesiadek. Z ciekawości kliknąłem na stronie lataj.pl połączenie,
      z którego będę chciał skorzystać w następne wakacje (WAW-MIA i z powrotem JFK-WAW) i
      większość połączeń, które mi lataj.pl wyszukało to 2-3 przesiadki (np. WAW-CDG-JFK-MIA)
      kosztujące ok. 10-11k PLN (4osoby). Na stronie Air France ta sama trasa z jedną tylko przesiadką
      kosztuje 9-10k PLN i to bez żadnej promocji...
      Podsumowując - jeżeli ktoś nie jest w stanie dać sobie sam rady z rezerwacją u przewoźnika to
      musi się liczyć z tym, że włącza do transakcji kolejną firmę i załatwienie jakiejkolwiek trudnej sprawy
      wygeneruje niemal na pewno dodatkowe problemy.
      Ale to jeszcze nie upoważnia do nazywania ludzi oszustami. Z punktu widzenia prawa jest to nawet
      karalne...
    • Gość: Klient Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: 58.37.47.* 05.10.13, 16:45
      Zgadzam sie. Korzystalem wiele razy z latamy pl i raczej byłem zadowolony do momentu kiedy nie musiałem przełożyć terminu biletu. Za przesunięcie o jeden dzie powrotu doplacilem ponad 1600 zł. Klient nie ma dostępu do regulaminu w języku polskim. Naliczane kary w takiej sytuacji nie sa przejzyste. Jestem pewien ze gdyby Rzecznik Konsumentów zainteresował sie procesem pobierania dodatkowych opłat w tej firmie mogłoby dojść do przyznania wysokich kar.
      • Gość: Elmer Re: Uwaga!!! lataj.pl IP: *.p3.InterArena.pl 08.12.13, 23:42
        latamy.pl to co innego niż lataj.pl. Poza tym opłaty za zmiany to nie wymysł agentów tylko linii. Regulaminy na stronach są w języku polskim natomiast taryfy już nie. I raczej nic w tym dziwnego, zresztą ewentualne pretensje należy kierować w kierunku linii lotniczych. Powodzenia!

Przed zakupem taniego biletu, jeżeli czegoś nie rozumiemy, warto zadzwonić na infolinię i zapytać o warunki taryfy.
        • grubbyy Re: Uwaga!!! lataj.pl 25.09.15, 12:11
          UWAGA ! w lataj.pl kupiłem bilet Warszawa -Bangkok -Warszawa i w Bangkoku dostałem e-mail od Lataj.pl że mam się " bujać i " sam szukać powrotnego biletu do Polski bo linie Aerosvit upadły musiałem kupić powrotny bilet 1900 zł ! po WIELKICH interwencjach w lataj.pl telefonicznych , e-mail , zwrócono mi kwotę 1100 zł twierdząc że tylko tyle mogą zrobić , a więc 800 zł jestem w plecy . Dlatego ostrzegam przed zakupem biletu na lataj.pl .Normalnie to powinienem otrzymać zastępczy lot do Polski !
          I dlatego sprawę kieruję dalej na drogę sądową .
    • Gość: Elwira UWAGA na LATAJ.PL IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 19:30
      Uwaga na biuro Lataj.pl !!! Dotychczas kupowałam tam wszystkie moje bilety służbowo i prywatnie. Fachowa, miła obsługa, dobre warunki, wszystko na czas. Niestety w ostatnim czasie portal kilka razy zmieniał właściciela, w związku z tym zostałam bez możliwosci zmian w biletach swoich i moich współpracowników. Nie wspomnę już o braku faktury którą kazali mi wyciągać od jakiejś firmy, której nie znam. Hura czy jakoś tak. Weszłam ostatnio na stronę i widzę, że jest kolejny właściciel. Ale ja już ze strony korzystać nie będę. Tak się klientów nie traktuje ! Skąd mam wiedzieć czy właściciel znowu się nie zmieni, a ja zostanę bez obsługi. W necie jest naprawdę mnóstwo portali , na których bez problemu można zrobić rezerwacje. Ostatnio kupowałam bilety na lot.com, i na fru.pl Lataj nie POLECAM
      • Gość: na lodzie Re: Uwaga na lataj.pl IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.14, 17:54
        Ostrzegam przed zakupami na lataj.pl i w "Hurra" Zostałam na lodzie, a konkretnie na lotnisku z walizkami za granicą, bo dzień przed odlotem anulowano mi bilet kupiony pod koniec 2013r., bez powiadomienia, bez zwrotu pieniędzy. Lataj.pl umywa ręce "sorry ale to nie my, to poprzednia firma zawaliła, my jesteśmy dysponentem strony od 13.01.2014r. i my nic nie możemy zrobić", poprzednia "firma" nie przekazała wpłaconych przeze mnie pieniędzy innej firmie, która pośredniczyła w zakupie biletu u przewoźnika i pośrednik Hurra anulował dzień przed odlotem bilet bez żadnej informacji. Skandal to mało powiedziane.
    • grubbyy Re: Uwaga!!! lataj.pl 25.09.15, 12:11
      to oszusci!@!!
    • anna84l Re: Uwaga!!! lataj.pl 25.09.15, 16:38
      Niestety tanie linie lotnicze często słono sobie liczą za zmianę terminu lotu, albo jakiekolwiek inne zmiany. Ot, taki ich urok.
    • bromierz-nowy Re: Uwaga!!! lataj.pl 04.02.18, 10:09
      Ja też ostrzegam przed tą firmą są oszustami .Zakupiłem na tym portalu bilet z Gdańska do Glasgow . pocztą pantoflową dowiedziałem się że przewoźnik wycofał się z tej trasy . Wiadomość ta krążyła już po całej Europie. Postanowiłem zadzwonić do firmy czy ta wiadomość jest prawdziwa. Otrzymałem odpowiedź że wszystko jest OK i lot się odbędzie. Trochę nie wierzyłem i postanowiłem napisać e-maila. Odpowiedź otrzymałem pisemnie że faktycznie przewoźnik się wycofał.Zaproponowano mi zwrot gotówki lub inny lot. Poprosiłem inny lot podając miejsce ,datę i godzinę wylotu oraz linie która obsługuje. Firma odmówiła mi, zatem poprosiłem o zwrot gotówki. Zwrócono ale nie cała gotówkę . Potrącono mi 140 zł. Odwołałem się powołując się na ich regulamin pkt. IV ppkt.e . Odmówiono mi zwrotu.Podejście firmy było lekceważące.Na początku rozmawiała ze mną kierownik operacyjny P.Grażyna Miałkowska a później kiedy przedstawiłem im że lekceważą klienta do rozmowy został skierowany Kasjer.Żenada.Pracownicy firmy nie wiedzą co się dzieje na liniach z którymi współpracują. Lenistwo. Ja jako klient zwracam im uwagę co się dzieje na liniach.
      Vait
    • arne671fili Re: Uwaga!!! lataj.pl 03.02.19, 06:07
      Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka