Gość: sicilian IP: 212.106.6.* 14.06.02, 14:55 Dostałam atrakcyjną ofertę wyjazdu do Egiptu do hotelu Golden Five? czy ktoś tam był i może go polecić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 25monika Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 217.97.164.* 19.06.02, 10:03 nie byłam, ale słyszałam od znajomego,że ten hotel to rewelacja,ogromny,luksusowy,dużo atrakcji,na plażę turyści dojeżdżają kolejką linową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sicilian wielkie dzięki IP: 212.106.6.* 19.06.02, 10:12 wprawdzie podpisałam już umowę, ale miło słyszeć że hotel jest OK pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 13:54 Nie mieszkałam osobiście w tym hotelu , ale widziałam go wielokrotnie ( jadąc na wycieczki zabieraliśmy z niego turystów). Wygląda super ! Wszyscy goście wypowiadali się o nim bardzo dobrze . Pokoje ładne , Jedzenie super , na plażę faktycznie jeździ się kolejką . Standard jest bardzo wysoki ( wymieniane ręczniki układają np. w łabędzie ) Osobiście byłam w Alladynie , który również gorąco polecam . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karina6 Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE 15.07.02, 19:01 Czesc, tez sie wybieram 04-09-2002 do tego hotelu , z katalogu wynika , ze jest ok. Wybieram sie z AlfaStar ,nigdy nie korzystalam ofery tego biura . Moze bedzie fajnie. pzdr Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 217.11.142.* 16.07.02, 10:21 Czesc :) to moze sie spotkamy! my jedziemy 30 sierpnia do Golden Five z Oasis Tours na dwa tygodnie. Zdecydowalismy sie ze wzgledu na opinie (dobre) o tym hotelu. dwa lata temu bylismy w hotelu Grand Resort z Vingiem i bylo naprawde super. pozdrawiam iv giftun@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowa turystka Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.tkb.pl / *.euro-net.pl 15.07.02, 21:49 Kupa Ruskich - kazdy ozlocony, ale w roznych konfiguracjach; uklady rodzinne albo sliczna nastolatka i stary pierdziel. W recepcji / rok temu/ byly m.in. 2 przesympatyczne Ukrainki, z klasa. Hotel sprawia imponujace wrazenie, ale uwazaj, na 4 pietrze, przy windzie, jest pokoj bez okna!!!!!Na innych pietrach w tym miejscu jest wneka. Kafejka internetowa byla przewaznie zamknieta. Jubiler na poziomie, ze zmyslem artystycznym, ladnymi cackami i nie wciska kitu. Fotograf wywoluje zdjecia w ciagu 1 godz. Ceny, jak w Polsce. W licznych sklepikach hotelowych mozesz kupic prawie wszystko - oprocz picia. W 3 restauracjach - chinskiej, wloskiej i najwiekszej, "tradycyjnej" - takiej arabsko-europejskiej - jedzenia jest bardzo duzo, ladnie wyeksponowane. Brakuje tylko swiezych owocow i warzyw. Wino jest drogie i obrzydliwe. Miedzy droga, ktora poruszaja sie busy, a "budka", a wlasciwie piramida, w ktorej siedzi ochrona jest spora odleglosc, wiec jesli kierowca z busa wciska Ci, ze go oszukalas z pieniedzmi, to daj mu nastepne 5 funtow, bo na tym zadupiu nikt cie nie obroni. Fakt ze hotel jest oddalony o kilkanascie kilometrow od centrum / korzystaj z taksowki/, ale jego wnetrze wynagradza te niedogodnosc. Kiczowaty nieco przepych, ogromne zyrandole, wewnetrzna "szklana winda", koleka linowa na plaze / wiekszosc chodzi pieszo/, ladnie zagospodarowane dojscie do plazy, czyste reczniki, lezaki i brak nachalnych kupcow, a przy tym czysciutko. Pokoje z widokiem na morze sa nieco drozsze i chlodniejsze. Atrakcji jest sto razy wiecej niz napisalam. Najlepiej podziwiac je we dwoje. Milego pobytu!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.07.02, 12:36 Byłam w Golden Five w styczniu - 2 tygodnie. Hotel jest super, bardzo ekskluzywny, naprawdę bardzo. jedzenie wspaniałe, obsługa też, ale pod warunkiem, że ciągle dajesz bakszysz. Ale tak jest wszędzie w Egipcie. Jedyną wadą jest to, że leży trochę daleko od centrum. Przepiękny kompleks, plaża, infrastruktura. Polecam rejs po Nilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sicilian Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 212.106.6.* 16.07.02, 13:36 możesz podać jekieś szczegóły co do tego rejsu, program, ceny, biuro itp? Wielkie dzięki ps. juz wróciłam z Golden Five, rzeczywiście hotel przepiękny, dlatego chcę jeszcze raz tam jechać w październiku na nurkowanie i zwiedzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 17:53 My wykupiliśmy imprezę pt. "Piramida". W styczniu trochę ponad 3000 od osoby, teraz to nie wiem. Biuro "OASIS" - bez zastrzeżeń. Rejs trwa 4 dni na luksusowym, 5-gw. statku jak mały Titanic. Potem 2 dni w Kairze. I powrót do hotelu, a potem plaża i słońce. Rejs jest fantastyczny, zwiedza się wszystko co trzeba zobaczyć. Kasy musisz mieć więcej bo wszędzie płaci się łapówki, oficjalnie. Załatwia to pilot. Ale warto, było naprawdę extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariusz Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 22.07.02, 21:19 Hotel całkiem niezły, tylko trzeba sie nachodzic nad to morze, bo kolejka kosztuje 10 funtów.jedzonko przy wersji all znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.medyk Re: EGIPT- GOLDEN FIVE NA WLASNE RYZYKO 01.08.02, 20:54 JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE TO ZDECYDOWANIE ODRADZAM. JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE EUROPEJSKIEJ. WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU), PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK PAPIERU TOALETOWEGO, RECZNIKOW (DOSTEPNE DOPIERO PO ZAPLACENIU "BAKSZYSZU", MIEJSC NA PLAZY, CZESTO USZKODZONA KLIMATYZACJA. NP: ZA WSKAZANIE, GDZIE JEST POKOJ DOMAGANO SIE OD NAS "BAKSZYSZU" BO INACZEJ NIE DOWIEMY SIE GDZIE TO JEST. KOLEJKA LINOWA DO PLAZY NIE DZIALA, A JESLI JUZ TO JEST PLATNA ZA JEDNORAZOWY PRZEJAZD 10 LE (LIROW EGIPSKICH = OK 10 ZLOTYCH). NIE WIEM Z JAKIEGO BIURA WYJEZDZASZ ALE JESLI TO JEST OASIS TOURS TO BARDZO MOCNO SIE ZASTANOW, OLBRZYMIE PROBLEMY PRZY PR0BIE ZMIANY HOTELU ZDYCEDOWANIE POLECAM NATOMIAST HOTEL 5* ALBATROS BEACH W HURGADZIE - NAPRAWDE JEST OK - ZDECYDOWANIE EXTRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siciliana Re: Kolejny nowobogacki burak IP: 212.106.6.* 02.08.02, 09:45 Przestan sie tak produkowac, ile razy mozna. W wszystkich watkach ten sam post. Bylam w hotelu i nie moge powiedziec zlego slowa. Za to widzialam wielu nowobogackich polaczków, którzy zachowują sie w ten wlasnie sposób, a ktorym szkoda 1 funta na napiwek. Ohyda. Np sytuacja: Kobieta zamawia napoje : wode mineralną prosze, no nie rozumiesz idioto, wode mineralna- do biednego kelnera. A potem na spotkaniu z rezydentem skargi ze obsluga nie przynosi wody kiedy sie ja zamawia na kolacje. buahahahahaahahahah. A jeszcze jedno, np. Kobieta miała pretensje ze po ogrodzie w hotelu biegają jaszczurki !!!!!!. Inny facet kiedy wleciał mu do pokoju jakis owad (widzialam na wlasne oczy sytuacje) zaczal sie wydzierac ze to prusak !!!!. A to ze tam bakszysz zalatwia wiele spraw, to normalne, turysci innych narodowości nie maja z tym problemy, wystarczy 2 funty i jest ok. Dlaczego tylko Polacy są tacy (przepraszam jeszcze podobnie zachowują się Rosjanie ) Czasem wole sie nie przyznawac ze jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś