Dodaj do ulubionych

EGIPT- hotel GOLDEN FIVE

IP: 212.106.6.* 14.06.02, 14:55
Dostałam atrakcyjną ofertę wyjazdu do Egiptu do hotelu Golden Five? czy ktoś
tam był i może go polecić
Obserwuj wątek
    • Gość: 25monika Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 217.97.164.* 19.06.02, 10:03
      nie byłam, ale słyszałam od znajomego,że ten hotel to
      rewelacja,ogromny,luksusowy,dużo atrakcji,na plażę turyści dojeżdżają kolejką
      linową.
      • Gość: sicilian wielkie dzięki IP: 212.106.6.* 19.06.02, 10:12
        wprawdzie podpisałam już umowę, ale miło słyszeć że hotel jest OK
        pzdr
    • Gość: Grażka Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 13:54
      Nie mieszkałam osobiście w tym hotelu , ale widziałam go wielokrotnie ( jadąc
      na wycieczki zabieraliśmy z niego turystów). Wygląda super ! Wszyscy goście
      wypowiadali się o nim bardzo dobrze . Pokoje ładne , Jedzenie super , na plażę
      faktycznie jeździ się kolejką . Standard jest bardzo wysoki ( wymieniane
      ręczniki układają np. w łabędzie ) Osobiście byłam w Alladynie , który również
      gorąco polecam .
      Pozdrawiam.
    • karina6 Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE 15.07.02, 19:01
      Czesc,
      tez sie wybieram 04-09-2002 do tego hotelu , z katalogu wynika , ze jest ok.
      Wybieram sie z AlfaStar ,nigdy nie korzystalam ofery tego biura . Moze bedzie
      fajnie.

pzdr Karina
      • Gość: Iv Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 217.11.142.* 16.07.02, 10:21
        Czesc :)
        to moze sie spotkamy! my jedziemy 30 sierpnia do Golden Five z Oasis Tours na
        dwa tygodnie. Zdecydowalismy sie ze wzgledu na opinie (dobre) o tym hotelu. dwa
        lata temu bylismy w hotelu Grand Resort z Vingiem i bylo naprawde super.
        pozdrawiam iv giftun@wp.pl
    • Gość: zimowa turystka Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.tkb.pl / *.euro-net.pl 15.07.02, 21:49
      Kupa Ruskich - kazdy ozlocony, ale w roznych konfiguracjach; uklady rodzinne
      albo sliczna nastolatka i stary pierdziel. W recepcji / rok temu/ byly m.in.
      2 przesympatyczne Ukrainki, z klasa.
      Hotel sprawia imponujace wrazenie, ale uwazaj, na 4 pietrze, przy windzie,
      jest pokoj bez okna!!!!!Na innych pietrach w tym miejscu jest wneka.
      Kafejka internetowa byla przewaznie zamknieta. Jubiler na poziomie, ze zmyslem
      artystycznym, ladnymi cackami i nie wciska kitu. Fotograf wywoluje zdjecia w
      ciagu 1 godz. Ceny, jak w Polsce.
      W licznych sklepikach hotelowych mozesz kupic prawie wszystko - oprocz
      picia. W 3 restauracjach - chinskiej, wloskiej i najwiekszej, "tradycyjnej" -
      takiej arabsko-europejskiej - jedzenia jest bardzo duzo, ladnie wyeksponowane.
      Brakuje tylko swiezych owocow i warzyw. Wino jest drogie i obrzydliwe.
      Miedzy droga, ktora poruszaja sie busy, a "budka", a wlasciwie piramida, w
      ktorej siedzi ochrona jest spora odleglosc, wiec jesli kierowca z busa wciska
      Ci, ze go oszukalas z pieniedzmi, to daj mu nastepne 5 funtow, bo na tym
      zadupiu nikt cie nie obroni.
      Fakt ze hotel jest oddalony o kilkanascie kilometrow od centrum / korzystaj z
      taksowki/, ale jego wnetrze wynagradza te niedogodnosc. Kiczowaty nieco
      przepych, ogromne zyrandole, wewnetrzna "szklana winda", koleka linowa na
      plaze / wiekszosc chodzi pieszo/, ladnie zagospodarowane dojscie do plazy,
      czyste reczniki, lezaki i brak nachalnych kupcow, a przy tym czysciutko.
      Pokoje z widokiem na morze sa nieco drozsze i chlodniejsze.
      Atrakcji jest sto razy wiecej niz napisalam. Najlepiej podziwiac je we dwoje.
      Milego pobytu!.
    • Gość: asia Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.07.02, 12:36
      Byłam w Golden Five w styczniu - 2 tygodnie. Hotel jest super, bardzo
      ekskluzywny, naprawdę bardzo. jedzenie wspaniałe, obsługa też, ale pod
      warunkiem, że ciągle dajesz bakszysz. Ale tak jest wszędzie w Egipcie. Jedyną
      wadą jest to, że leży trochę daleko od centrum. Przepiękny kompleks, plaża,
      infrastruktura. Polecam rejs po Nilu.
      • Gość: sicilian Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: 212.106.6.* 16.07.02, 13:36
        możesz podać jekieś szczegóły co do tego rejsu, program, ceny, biuro itp?
        Wielkie dzięki
        ps. juz wróciłam z Golden Five, rzeczywiście hotel przepiękny, dlatego chcę
        jeszcze raz tam jechać w październiku na nurkowanie i zwiedzanie
        • Gość: asia Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 17:53
          My wykupiliśmy imprezę pt. "Piramida". W styczniu trochę ponad 3000 od osoby,
          teraz to nie wiem. Biuro "OASIS" - bez zastrzeżeń. Rejs trwa 4 dni na
          luksusowym, 5-gw. statku jak mały Titanic. Potem 2 dni w Kairze. I powrót do
          hotelu, a potem plaża i słońce. Rejs jest fantastyczny, zwiedza się wszystko co
          trzeba zobaczyć. Kasy musisz mieć więcej bo wszędzie płaci się łapówki,
          oficjalnie. Załatwia to pilot. Ale warto, było naprawdę extra.
          • Gość: ariusz Re: EGIPT- hotel GOLDEN FIVE IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 22.07.02, 21:19
            Hotel całkiem niezły, tylko trzeba sie nachodzic nad to morze, bo kolejka
            kosztuje 10 funtów.jedzonko przy wersji all znakomite.
    • grzegorz.medyk Re: EGIPT- GOLDEN FIVE NA WLASNE RYZYKO 01.08.02, 20:54
      JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE TO
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
      JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE
      EUROPEJSKIEJ.
      WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA
      DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU),
      PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI
      CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE
      SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE
      SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE
      WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK
      PAPIERU TOALETOWEGO, RECZNIKOW (DOSTEPNE DOPIERO PO
      ZAPLACENIU "BAKSZYSZU", MIEJSC NA PLAZY, CZESTO USZKODZONA
      KLIMATYZACJA.
      NP: ZA WSKAZANIE, GDZIE JEST POKOJ DOMAGANO SIE OD NAS
      "BAKSZYSZU" BO INACZEJ NIE DOWIEMY SIE GDZIE TO JEST. KOLEJKA
      LINOWA DO PLAZY NIE DZIALA, A JESLI JUZ TO JEST PLATNA ZA
      JEDNORAZOWY PRZEJAZD 10 LE (LIROW EGIPSKICH = OK 10
      ZLOTYCH).

NIE WIEM Z JAKIEGO BIURA WYJEZDZASZ ALE JESLI TO JEST OASIS
      TOURS TO BARDZO MOCNO SIE ZASTANOW, OLBRZYMIE PROBLEMY
      PRZY PR0BIE ZMIANY HOTELU

ZDYCEDOWANIE POLECAM NATOMIAST HOTEL 5* ALBATROS BEACH
      W HURGADZIE - NAPRAWDE JEST OK - ZDECYDOWANIE EXTRA.
      • Gość: siciliana Re: Kolejny nowobogacki burak IP: 212.106.6.* 02.08.02, 09:45
        Przestan sie tak produkowac, ile razy mozna. W wszystkich watkach ten sam post.
        Bylam w hotelu i nie moge powiedziec zlego slowa. Za to widzialam wielu
        nowobogackich polaczków, którzy zachowują sie w ten wlasnie sposób, a ktorym
        szkoda 1 funta na napiwek. Ohyda. Np sytuacja: Kobieta zamawia napoje : wode
        mineralną prosze, no nie rozumiesz idioto, wode mineralna- do biednego kelnera.
        A potem na spotkaniu z rezydentem skargi ze obsluga nie przynosi wody kiedy sie
        ja zamawia na kolacje. buahahahahaahahahah. A jeszcze jedno, np. Kobieta miała
        pretensje ze po ogrodzie w hotelu biegają jaszczurki !!!!!!. Inny facet kiedy
        wleciał mu do pokoju jakis owad (widzialam na wlasne oczy sytuacje) zaczal sie
        wydzierac ze to prusak !!!!. A to ze tam bakszysz zalatwia wiele spraw, to
        normalne, turysci innych narodowości nie maja z tym problemy, wystarczy 2 funty
        i jest ok. Dlaczego tylko Polacy są tacy (przepraszam jeszcze podobnie
        zachowują się Rosjanie )
        Czasem wole sie nie przyznawac ze jestem Polką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka