Dodaj do ulubionych

BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!!

• Gość: misuszatek1 Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: 217.153.35.* 02.08.02, 14:42
      Bylam 2 lata temu z Sigma Travel w Egipcie - maja taka wycieczke objazdowa z 3
      dniowym rejsem po Nilu. Standard : autokar, jedzenie, hotele w pelni zgadzal
      sie z cena wycieczki. Najwieksza zaleta imprezy byl pilot - pan w srednim
      wieku. Oprocz tego co bylo w programie pokazal mnostwo ponadprogramowych rzeczy
      z wlasnej woli.
      Moj maz byl z nimi na objezdzie Hiszpania -Maroko i tez wszystko co obiecali
      pokazali a standard odpowiadal cenie wycieczki.
      • Gość: Monika Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.magma-net.pl 02.08.02, 15:20
        Delta Travel z Krakowa. Byłam z nimi dwa razy i bylo ok. Szkoda tylko, ze za
        drugim razem pani "Pilot" czytała nam wiadomości z przewodnika Pascala, który,
        jak się pechowo złożyło, też miałam na kolanach :-) Żenujące.
      • Gość: andrzej Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.hbs.edu 05.08.02, 20:05
        Ja tez bylem z tym biurem i zgadzam sie w zupelnosci Bomba facet i jeszcze nam
        urzadal kolokwia z nagrodami w autobusie
        Ale uwazajcie na biuro Jet specjalnosc Turcja wlasciel Turek, Nam sprzedali
        hotel 300 metrow od plazy. Okazalo sie ze 13oo metrow jak sie dogadles z
        ochrona 5-gwiazdkowego hotelu, jak nie to 2500 metrow.
        Jedzenie podle i pelno Turkow z ktorymi zawsze byla atrakcyjna wojna kto
        pierwszy dostanie sie do stolu.
        Na uwagi Jet reagowal drog na plaze bylo kilka i malo wycieczka kosztowala.
        Firma chcac uciec od VAT-u wysoko miala skalkulowany bilet lotniczy natomiast
        pobyt dosc nisko
        Aha pilot tylko przychodzil aby zapisac na wycieczke ktora byla dwa razy
        drozsza niz w biurach niemieckich
        Pamietaj jedziesz z JATEM bedziesz PETEM
    • Gość: kamelia CROATIA IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 15:15
      byl ktos z Croatia???
      • Gość: mikołajek Re: CROATIA IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.08.02, 21:17
        Małe, ale solidne biuro. Wielu moich klientów (jestem ich agentem) wyjeżdżało z
        nimi, nie miałem ani jednej reklamacji. Opisy w katalogu odpowiadają
        rzeczywistości.
        • Gość: CROATIA Re: CROATIA IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 14:05
          dziekujemy za slowa uznania. Staramy sie, by zapewnic naszym klientom dokladnie
          to czego oczekuja.
    • eela Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 02.08.02, 17:50
      Bardzo dobrym biurem jest Sigma Travel. Byłam z nimi we Włoszech, Hiszpanii i
      Egipcie. W zasadzie nie mam żadnych zatrzeżeń.
    • Gość: nina Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.gliwice.pl / 192.168.1.* 02.08.02, 19:49
      youth travel- tanio i solidnie.
      • Gość: julka Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.08.02, 20:32
        Nie mam zastrzeżeń do Eurotouru z Warszawy. Znajomi byli z nimi 2 razy na
        Krecie - wszystko się sprawdziło, polecili, byłam na Korfu - też było OK.
    • Gość: jturysta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 02.08.02, 21:54
      Od 1990 r.byłem w sumie na 68 wyjazdach organizowanych przez różne biura
      podróży.Co innego imprezy autokarowe co innego samolotowe.
      Biura autokarowe 1,Skarpa z Krakowa,2.Andrelix z Jastrzębia,3.Partenon z
      Gdańska,.4.Delta z Krakowa,5.Lekier z Warszawy.
      Biura "samolotowe 1.FISCHER...długo długo nic 2.Wezyr,3.Exim,4.Jet
      Touristic,5Big Blue.
      Zaskakuje mnie obecność na tej liście Triady a zwłaszcza Rainbow(to chyba piszą
      pracownicy tego biura).Ja zapłaciłem zaliczki za 3 imprezy i WSZYSTKIE zostały
      anulowane!!!
      • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 01:11
        Gość portalu: jturysta napisał(a):

> Od 1990 r.byłem w sumie na 68 wyjazdach organizowanych przez różne biura
        > podróży.Co innego imprezy autokarowe co innego samolotowe.
        > Biura autokarowe 1,Skarpa z Krakowa,2.Andrelix z Jastrzębia,3.Partenon z
        > Gdańska,.4.Delta z Krakowa,5.Lekier z Warszawy.
        > Biura "samolotowe 1.FISCHER...długo długo nic 2.Wezyr,3.Exim,4.Jet
        > Touristic,5Big Blue.
        > Zaskakuje mnie obecność na tej liście Triady a zwłaszcza Rainbow(to chyba
        piszą
        >
        > pracownicy tego biura).Ja zapłaciłem zaliczki za 3 imprezy i WSZYSTKIE
        zostały
        > anulowane!!!

Fischer, ten złodziej scigany w Niemczech za wyłudzenia ???
        No fajnie, chyba tam pracujesz,powodzenia.
        • Gość: turysta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.08.02, 22:56
          pacio napisał:

> Gość portalu: jturysta napisał(a):
          >
          > > Od 1990 r.byłem w sumie na 68 wyjazdach organizowanych przez różne biura
          > > podróży.Co innego imprezy autokarowe co innego samolotowe.
          > > Biura autokarowe 1,Skarpa z Krakowa,2.Andrelix z Jastrzębia,3.Partenon z
          > > Gdańska,.4.Delta z Krakowa,5.Lekier z Warszawy.
          > > Biura "samolotowe 1.FISCHER...długo długo nic 2.Wezyr,3.Exim,4.Jet
          > > Touristic,5Big Blue.
          > > Zaskakuje mnie obecność na tej liście Triady a zwłaszcza Rainbow(to chyba
          > piszą
          > >
          > > pracownicy tego biura).Ja zapłaciłem zaliczki za 3 imprezy i WSZYSTKIE
          > zostały
          > > anulowane!!!
          >
          > Fischer, ten złodziej scigany w Niemczech za wyłudzenia ???
          > No fajnie, chyba tam pracujesz,powodzenia.

Piszesz bzdury ,Vaclav Fischer jest Czechem(jest tam senatorem).Firma Fischer
          która istniała w Niemczech,od 3 albo więcej lat nie jest jego własnością.
          Gdybym nie miał fajnej i intratnej pracy chętnie pracowałbym w Fischerze.
          A w jakim biurze turystycznym Ty pracujesz?
          • Gość: awa Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.um.wroc.pl 13.08.02, 12:53
            Ja też mam bardzo dobrą opinię o czeskim biurze Fischer.Profesjonalna
            obsługa,bardzo dobra organizacja, uczynni rezydenci, w samolotach Fischera
            stewardzi gotowi do pomocy.Ciekawe gratisy,bezpłatny transport i pobyty w
            wybranych hotelach dla dzieci powyżej 12 lat.Z Wrocławia dogodny transfer na
            lotnisko w Pradze.Korzystałam z ich oferty parę razy i w przyszłym roku też się
            z nimi wybierzemy.
          • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 19.08.02, 17:28
            Gość portalu: turysta napisał(a):

> pacio napisał:
            >
            > > Gość portalu: jturysta napisał(a):
            > >
            > > > Od 1990 r.byłem w sumie na 68 wyjazdach organizowanych przez różne bi
            > ura
            > > > podróży.Co innego imprezy autokarowe co innego samolotowe.
            > > > Biura autokarowe 1,Skarpa z Krakowa,2.Andrelix z Jastrzębia,3.Parteno
            > n z
            > > > Gdańska,.4.Delta z Krakowa,5.Lekier z Warszawy.
            > > > Biura "samolotowe 1.FISCHER...długo długo nic 2.Wezyr,3.Exim,4.Jet
            > > > Touristic,5Big Blue.
            > > > Zaskakuje mnie obecność na tej liście Triady a zwłaszcza Rainbow(to c
            > hyba
            > > piszą
            > > >
            > > > pracownicy tego biura).Ja zapłaciłem zaliczki za 3 imprezy i WSZYSTKI
            > E
            > > zostały
            > > > anulowane!!!
            > >
            > > Fischer, ten złodziej scigany w Niemczech za wyłudzenia ???
            > > No fajnie, chyba tam pracujesz,powodzenia.
            >
            > Piszesz bzdury ,Vaclav Fischer jest Czechem(jest tam senatorem).Firma Fischer
            > która istniała w Niemczech,od 3 albo więcej lat nie jest jego własnością.
            > Gdybym nie miał fajnej i intratnej pracy chętnie pracowałbym w Fischerze.
            > A w jakim biurze turystycznym Ty pracujesz?

Wątpie abyś kiedykolwiek dostał zaproszenie od tego biura, natomiast swojego
            zdania o Fischerze nie zmienie i nie zamierzam się rozpisywać o szczegółach.
            Może wiesz więcej, a może mniej? niemniej nie zamierzam korzystać z ich oferty!

Pzdr
            pacio
      • Gość: andrzej Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.hbs.edu 05.08.02, 23:47
        Gość portalu: jturysta napisał(a):

> Jet
        > Touristic,
        > Zaskakuje mnie obecność na tej liście Triady a zwłaszcza Rainbow(to chyba
        piszą
        >
        > pracownicy tego biura).Ja zapłaciłem zaliczki za 3 imprezy i WSZYSTKIE
        zostały
        > anulowane!!!

A mnie zaskakuje Jet Touristic - Ty chyba pracujesz w tym biurze albo na
        wycieczce poznales dziewczyne
        NIE MA GORSZEGO BIURA
      • Gość: Aga Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 20:19
        Odwołanie wycieczki nie do końca jest winą biura - jeśli jedziesz poza sezonem,
        albo w jakimś mniej popularnym kierunku musisz się z tym liczyć, 10 lat temu
        pracowałam i wiem jak to wygląda, klientó nie weźmiesz z łapanki, a cena jest
        skalkulowana na określoną liczbę osób, więc nieraz lepiej grupę anulować, niż
        obniżać standart i psuć sobie reputację.
      • Gość: mikołajek Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.08.02, 21:23
        Skarpa? Kiepski żart! Reklamacje i wizja sprawy sądowej. Już ich nie sprzedaję.
        • Gość: jturysta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.08.02, 23:09
          Gość portalu: mikołajek napisał(a):

> Skarpa? Kiepski żart! Reklamacje i wizja sprawy sądowej. Już ich nie
          sprzedaję.

Sednem tej ankiety jest wskazanie biur które nie zawiodły.
          Ja byłem ze Skarpą na 6-ciu imprezach i dostałem to za co zapłaciłem.
          Pytanie.Przeciw komu jest ta sprawa przeciw Skarpie,czy przeciw agentowi który
          obiecuje luksusy na 14 dniowej imprezie z wyżywieniem za 750zł.
          Skarpa to biuro dla osób które za najniższe ceny w Polsce chcą wyjechać na
          imprezę w obiekcie o dobrych warunkach.Nigdy nie powinny jechać z nim osoby o
          wygorówanych oczekiwaniach,dla nich jest Orbis i jego ceny.
          • Gość: mikołajek Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.08.02, 00:57
            Gratulacje, miałeś szczęście. Moi klienci nie. Sprawa, jeśli będzie, to między
            Skarpą i klientami. Pomiędzy Skarpą i Orbisem jest jeszcze miejsce na biura nie
            tak drogie jak to drugie i nie tak ryzykowne jak to pierwsze. Agent
            (przynajmniej uczciwy) nie obiecuje gruch na wierzbie, tylko to, co "opowiada"
            organizator. I tu jest pies pogrzebany jeśli chodzi o biuro Skarpa.
            Skandaliczne warunki, choć w katalogu kolorowo. Sprzedaję ofertę ponad 100 biur
            od 6 lat i wiem o nich wiele, ale czasami daję się zaskoczyć. Niestety. Agent
            jeśli nie jest idiotą, nie opowiada niczego, co wykracza poza informacje
            dostarczone przez organizatorów. Jeśli czegoś nie wiem łapię za telefon i
            dzwonię do nich. Ale nie zadam im przecież pytania czy hotel jest brudny, czy
            nie przebookował miejsc itd, bo odpowiedź jest wiadoma. Prawda jest taka, że o
            każdym niemal biurze mogę powiedzieć coś bardzo dobrego i coś, co śni się po
            nocach moim klientom (mnie też). Życzę udanych wyjazdów.
    • agnes1271 blue sky travel z sadybki w WARSZAWIE 03.08.02, 00:53
      NIE CHODZI TYLKO O WYBÓR BIURA, ALE JAK JESTEŚ OBSŁUGIWANY I JAK DORADZAJĄ CI.
      ZNAM JEDNĄ DZIEWCZYNĘ W BLUE SKY ZAWSZE ZNAJDZIE TO CZEGO SZUKAM. I O TO CHODZI.
    • Gość: Agge Re:VING/ITAKA z Krakowa IP: *.bphpbk.pl 03.08.02, 08:48
      Polecam. Żadnych niespodzianek.
    • Gość: Iwona YOUTH TRAVEL POLSKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 12:32
      Hej,

Bylam z moim przyjacielem w Grecji z Youth Travel i bylo OK. Cena niska ok. 750
      PLN za 11 dni na miejscu (przejazd, ubezpieczenie i zakwaterownia w
      apartamentach). Nie spodziewalam sie luksusu, ale pokoje byly czyste i schludne
      (dostalismy czysta posciel i naczynia kuchenne).
      Nie wiem jak jest na innych kierunkach, ale Grecje polecam.

Iwona z Warszawy
    • Gość: Kasia Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.tele2.pl 03.08.02, 12:36
      Do Turcji tylko z Pegas Touristik
      • Gość: majka Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: 213.77.105.* 03.08.02, 13:55
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Do Turcji tylko z Pegas Touristik
        jesli mozes podaj do nich telefon - dzieki z gory
        • Gość: kasia Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 21:50
          Gość portalu: majka napisał(a):

> Gość portalu: Kasia napisał(a):
          >
          > > Do Turcji tylko z Pegas Touristik
          > jesli mozes podaj do nich telefon - dzieki z gory
          668 90 99
    • Gość: ja Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.gliwice.pl / 192.168.1.* 03.08.02, 14:50
      young travel- niskie ceny i pelen profesjonalizm
      • Gość: albert BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.pl 03.08.02, 20:06
        TRIADA
        Byłem z nimi sześć razy na nartach i byłop wszystko zgodnie z umowa
        RAINBOW
        Byłem raz na długiej imprezie (6000 km) i było wsystko OK
        • Gość: seshen Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 23:21
          -Turcja- GTI
          -Grecja/Cypr- El Greco (PGT)
          -Włochy(objazd) -Mediterranevm
          -Itaka-Ving, tez bardzo okej
          Przestrzegam przed Big Blue, potrafia zarezerwowac wylot z innego miasta niz
          przewiduje to umowa, lub zmienic o pol dnia (dzien przed wyjazdem) godzine
          odlotu. Jezeli juz, to lepiej kupowac bezposrednio u nich, niz u agentow.
          No, ale przede wszystkim NAJPEWNIEJSZE i NAJUCZCIWSZE jest TUI.
          • odyseusz Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 04.08.02, 03:10
            Ja z kolei bardzo lubię Grecję i najlepiej było mi rok temu z Rainbow Tours, w
            tym roku byłem z Big Blue, chcieli nas "naciąć" na wynajmie samochodów, kłamali
            bezcxzelnie, że tylko u nich jest opcja pełnego ubezpieczenia - a było
            wszędzie, u nich wynajem kosztował dwa razy tyle ile na mieście, rezydentka w
            pogóle się nie interesowała, kto co jak, widziałem ją dwa razy. Ostrzegam, nie
            dajcie się wpuścić w maliny, jest na Krecie taka blond rezydentka Ania,
            wycieczki u nich mają zaporowe ceny, dwa razy taniej mają Niemcy, polecam
            wynajęcie samochodu i objechanie wyspy, jeśli ktoś miałby jakieś pytania
            chętnie na ten temat odpowiem
            • Gość: ADAM Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 04.08.02, 16:02
              Jedziemy na Kretę i chcemy pożyczyć samochód na 3 dni. Jak już wiemy, nie
              robić tego w hotelu. Byłbyś tak łaskaw i rozszerzył zakres informacji, co i
              jak ? Z góry dziękujemy za dodatkowe informacje.

Adam
              • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 01:23
                Gość portalu: ADAM napisał(a):

> Jedziemy na Kretę i chcemy pożyczyć samochód na 3 dni. Jak już wiemy, nie
                > robić tego w hotelu. Byłbyś tak łaskaw i rozszerzył zakres informacji, co i
                > jak ? Z góry dziękujemy za dodatkowe informacje.
                >
                > Adam

Spoko, na Krecie jest masę wypożyczalni, popatrz na ceny i wystrzegaj się
                okazji, często pracuje polska obsługa, na ogół pomaga coś wybrać.
                Ja proponuje Suzuki Witarę z prośbą o przełączenie napędu 4x4, najlepiej na 5
                dni.
              • odyseusz Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 12:12
                Gość portalu: ADAM napisał(a):

> Jedziemy na Kretę i chcemy pożyczyć samochód na 3 dni. Jak już wiemy, nie
                > robić tego w hotelu. Byłbyś tak łaskaw i rozszerzył zakres informacji, co i
                > jak ? Z góry dziękujemy za dodatkowe informacje.
                >
                > Adam
                Nie wiem, gdzie będziecie, ja byłem w Matali i tam jest dobre biuro - Holiday
                Auto - mały samochód ale z klimą lub szyberdachem kosztuje tam 70 Euro za 3 dni
                (tak było w drugiej połowie czerwca), oczywiście przeczytajcie umowę, czy jest
                pełne ubezpieczenie, ale zawsze jest.
                My wzieliśmy Accenta za 90 E, trochę drożej a dużo lepiejm w tych górach małe
                samochod=]y nie bardzo się sprawdzają, ale trzeba uważać na serpentyny.
                Ogólnie Kreta JEST WSPANIALA PIEKNA, LUDZIE (TYLKO GRECY SUPER) Polacy niestety
                chcą turystów naciągnąć, Big Blue w ogóle nie odpowiedziało na moja
                rekjlamaację, no i tak jak pis2ałem są bezczelni,
            • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 01:17
              odyseusz napisał:

> Ja z kolei bardzo lubię Grecję i najlepiej było mi rok temu z Rainbow Tours,
              w
              > tym roku byłem z Big Blue, chcieli nas "naciąć" na wynajmie samochodów,
              kłamali
              >
              > bezcxzelnie, że tylko u nich jest opcja pełnego ubezpieczenia - a było
              > wszędzie, u nich wynajem kosztował dwa razy tyle ile na mieście, rezydentka w
              > pogóle się nie interesowała, kto co jak, widziałem ją dwa razy. Ostrzegam,
              nie
              >
              > dajcie się wpuścić w maliny, jest na Krecie taka blond rezydentka Ania,
              > wycieczki u nich mają zaporowe ceny, dwa razy taniej mają Niemcy, polecam
              > wynajęcie samochodu i objechanie wyspy, jeśli ktoś miałby jakieś pytania
              > chętnie na ten temat odpowiem

Cholera im ładniejsza rezydentka tym głupsza, a prezentacja oferty przerosła
              Anię, z ubezpieczonymi oponami to małe przegięcie !!!
          • Gość: ewa Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 05.08.02, 11:29
            A gdzie byłeś z El Greco ? Czy mógłbyś napisać troche więcej na ich temat ? Ja
            wyjeżdżam z nimi w ten czwartek na Kretę i obawiam się najgorszego.
            • Gość: czarta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.chemar.com.pl 05.08.02, 13:27
              Ja byłam w tym roku (maj) na Krecie z El Greco w Istro. Wszystko było takie jak
              w ofercie, rezydentka kompetentna, itp. Nie bój się więc, a jeśli żądasz
              szczegółów - pisz pod mail: czarta&poczta.onet.pl
              Pozdro
    • Gość: Alla SCAN HOLIDAY!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 13:37
      Scan Holiday - wycieczka na Halikidiki. Wcale nie najtańsza! Biuro podróży
      zapomniało powiedzieć, że aby dotrzeć do plaży trzeba:
      - najpierw przejść przez ruchliwą czteropasmówkę - niestety brak jest tam
      jakiegoś przejścia nad czy podziemnego, tak więc można to było uznać za sport
      ekstremalny...
      - potem hektar w dół (a wracając - trzeba było iść hektar w górę).

Wcześniej pani w biurze mówiła, że hotel jest... na plaży. Chyba jej się coś
      bardzo pomyliło... Najgorzej mieli ci, którzy przyjechali z małymi dziećmi.
      Dojście na plażę zamieniało się w wyprawę.
      • Gość: Alla Re: SCAN HOLIDAY!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 13:39
        ups - chodziło o te dobre biura... Nie doczytałam do końca. W takim razie
        proponuję Orbis - wakacje w Tunezji były super - pokój z widokiem na morze,
        miła przewodniczka, żadnych problemów :)
      • Gość: Andrzej Re: SCAN HOLIDAY!!!!! IP: *.hbs.edu 05.08.02, 23:52
        A moze to byl JET TOURIST ja z nim mialem takie same przeprawy
    • Gość: Asik Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 17:13
      ATJ Lingwista jest ok - to wyjazdy z nauką, Sigma Tour - spoko
    • preta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 04.08.02, 23:54
      Ving
      Fischer
      TUI
    • Gość: Feliks Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.08.02, 08:02
      Potentat na rynku - a raczej Tu nie chwalony.To TRIADA !Ale nie dziwię się.Po
      doswiadczeniach czerwcowej podrózy( w te i wewte)napisałem kilka uwag - bez
      jakiejkolwiek agresji - do odpowiedzialnej Pani w Triadzie za "wizerunek" tego
      biura - i mimo upływu miesiąca , nawet nie ma "pocałuj psa w nos"
      • odyseusz Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 12:14
        Gość portalu: Feliks napisał(a):

> Potentat na rynku - a raczej Tu nie chwalony.To TRIADA !Ale nie dziwię się.Po
        > doswiadczeniach czerwcowej podrózy( w te i wewte)napisałem kilka uwag - bez
        > jakiejkolwiek agresji - do odpowiedzialnej Pani w Triadzie za "wizerunek" tego
        > biura - i mimo upływu miesiąca , nawet nie ma "pocałuj psa w nos"
        mnie tez nikt nie odpowiedział, oni to maja wiesz gdzie
        • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 15:14
          Troche pomarudze nt. polskich biur podruży które obrosły w piórka.
          Triada w 1994,95 prponowała taką obsugę w Tunezji że miło wspominam do dnia
          dzisiejszego. Od prawie trzech lat słyszę coraz więcej skarg osób, które nie
          otrzymały odpowiedzi na pisma kierowane do biura. Totalna olewka, przy takim
          przerobie to pestka.
          Odkryłem w następnym roku Bigblue i z nimi wyskoczyłem na kilka fajnych
          wycieczek, i słysze jakie to niedobre biuro nie odpowiada na pisma klientów.
          fakt, z sympatycznego małego biura /pierwszą impreze opisywał i proponował
          współwłaściel biura/ przerodził się w molocha gdzie call center prawie nic nie
          wie o hotelach i posiada identyczne info jak w internecie.

Czy tez znacie takie biura ?

Pzdr
          pacio
    • pawel8 Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 05.08.02, 20:44
      Właśnie wróciłem z Grecji (Olimpic Beach), gdzie byłem z biurem Andrelix z
      Jastrzebia. Biuro posiada własne autokary(klimatyzacja,video,WC)-jedzie 3
      kierowców i pilot.Na miejscu mają 2 rezydentów (pozdrowienia dla Krzysztofa).W
      sumie dobry odpoczynek + wycieczki na miejscu (najtańsze-osobiście sprawdziłem
      w 8!! biurach na miejscu w pobliskiej Paralii i w 2 w Olimpic Beach).Ich oferta
      jest dla osób raczej o średnich dochodach (w końcu 30 godz. w autokarze nie
      spędza się dla przyjemności)Jestem bardzo zadwolony. Jedyna uwaga dotyczy
      przewodnika,miejscowego greka, wynajmowanego przez biuro. Facet ogólnie nie
      tylko dosyć źle mówi po polsku, a jeszcze ogólnie nie na temat.
    • beciab Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 06.08.02, 12:28
      Moja osobista biała:
      1. Exim (Tunezja)
      2. Triada (Paryż)
      3. Skarpa (Grecja)
      Nie wiem jak wyglądają oferty tych biur w innych miejscach. Te o których
      napisałam, były profsjonalnie przygotowane. Przy Eximie było trochę problemów z
      rezydentem, który był średnio dostępny ale w sumie na nic niepotrzebny, bo
      problemów żadnych nie było. Starczył jego telefon.
      Ale wiadomo, jak to z takimi biurami jest. W ubiegłym roku byłam z Akropolem i
      byłam dosyć zadowolona. Nie jakoś rewelacyjnie ale narzekać nie mogłam.

A najlepsze biuro? Plecak i własne nogi :)
    • Gość: anik Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: POL1NT* / 157.25.99.* 08.08.02, 12:37
      Jesli mozna a ulatwi to chyba wszystkim ocene oprocz nazwy podajcie miejsce i
      moze nazwe hotelu
      • pakuz Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 10.08.02, 15:32
        scanholiday !
        wiem,ze sa rozne opinie , ale ja mialem super wakacje w grecji ze scan
        hotel ,za ktory zaplacilem wypadl z oferty , wiec zmienili mi na wyzsza klase
        bez doplaty
        opieka rezydentow byla bardzo dobra (czasami nawet mialem wrazenie , ze
        traktuja nas jak niezbyt rozgarniete dzieci , ktore caly czas trzeba prowadzic
        za reke)
        bylem super zadowolony
        • yarekgay Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 10.08.02, 17:09

biura THE BEST : w tej kolejności !!!!
          1. TUI
          2. Scan Holiday
          3. Neckermann (chociaż słyszałem i bardzo negatywne opinie)
          4. Sigma Travel
    • kkkarin TRIADA!!! 12.08.02, 12:46
      Moim faworytem jest TRIADA. Jestem ich stałą klientką i jeszcze nigdy mnie nie
      zawiedli. Wyjeżdżam z nimi od 4 lat, zarówno latem, jak i zimą. Mają bardzo
      ciekawą, a przede wszystkim bogatą ofertę dla ludzi o różnych zasobach
      finansowych. Mają wyjazdy lotnicze, ale i super autokarowe imprezy. Byłam z
      nimi na świetnej objazdówce pod nazwą TOUR EUROPA. Pilotem był tam Pan Darek,
      który naprawdę profesjonalnie wywiązywał się ze swoich obowiązków. Z TRIADĄ po
      raz pierwszy wyjechałam na narty i dzieki cudownemu Panu Zbyszkowi (instruktor
      narciarski) zakochaliśmy się z moim narzeczonym w tym sporcie. W przyszłym roku
      planuje ślub i podróż poślubną... na pewno wybiorę TRIADĘ.
      Korzystałam także z wyjazdów z Vingiem i Scan Holiday. Do nich także nie mam
      zastrzeżeń. Ale jednak TRIADĘ stawiam na pierwszym miejscu...
      • Gość: kk Re: TRIADA!!! IP: *.pg.gda.pl / *.hydro.pg.gda.pl 12.08.02, 14:46
        Kkkarin, napisz coś więcej, gdzie byłaś z Triadą? Może w Turcji? Jeśli tak, to
        w jakim hotelu?
      • Gość: maciek odradzam Triadę IP: 194.9.223.* 14.08.02, 13:07
        Dlaczego:
        - brak posiadania przez Triadę całodobowej linii "kryzysowej"
        - ogólna bezsilność rezydentów
        - chamstwo pracowników
        - grzyb w pokojach (moge wam przesłać zdjęcia)

Poza tym jeżeli lubisz żeby któś przy tobie krzyczał na kobiety w ciąży -
        wybierz Triadę.
    • Gość: Martuśka Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.axes.com.pl 12.08.02, 14:33
      A ja nie polecam Bratniaka, jest tanie ale mają totalny bałagan i troche
      olewają klienta.Ceny to jednak ich duża zaleta, ale w ogóle nie potrafia sie
      zorganizować
    • Gość: barbara Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.bg.pwr.wroc.pl 13.08.02, 11:15

Od kilku lat korzystam z 2 biur podrozy: ITAKA i VING.

Jestem bardzo zadowolona. Mila i profesjonalna obsluga.
      Moim znajomym zawsze polecam te biura.
      • Gość: brasetka Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 11:46
        Byłam z Aladynem w Tunezji i nie mam żadnych zastrzeżeń. Miał być hotel przy
        plaży i był, jedzenie super. Rezydent kompetentny i miły oraz co ważne b.
        dobrze znający tamtejsze realia bo mieszka tam od lat 20stu.
      • Gość: j39 Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.pl 13.08.02, 12:46
        Gość portalu: barbara napisał(a):

> Od kilku lat korzystam z 2 biur podrozy: ITAKA i
        VING.
        > Jestem bardzo zadowolona. Mila i profesjonalna
        obsluga.
        > Moim znajomym zawsze polecam te biura.

Tylko nie ITAKA. Obiecują bardzo dużo, nie wywiązują się
        z zobowiazań zrzucając odpowiedzialnosć na innych.
        Klient interesuje ich tylko do momentu wzięcia
        pieniędzy.
        • grog Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 13.08.02, 16:18
          Gość portalu: j39 napisał(a):

> Gość portalu: barbara napisał(a):
          >
          > > Od kilku lat korzystam z 2 biur podrozy: ITAKA i
          > VING.
          > > Jestem bardzo zadowolona. Mila i profesjonalna
          > obsluga.
          > > Moim znajomym zawsze polecam te biura.
          >
          > Tylko nie ITAKA. Obiecują bardzo dużo, nie wywiązują się
          > z zobowiazań zrzucając odpowiedzialnosć na innych.
          > Klient interesuje ich tylko do momentu wzięcia
          > pieniędzy.
          popieram
        • Gość: Michelicus Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.02, 19:24
          Gość portalu: j39 napisał(a):

> Gość portalu: barbara napisał(a):
          >
          > > Od kilku lat korzystam z 2 biur podrozy: ITAKA i
          > VING.
          > > Jestem bardzo zadowolona. Mila i profesjonalna
          > obsluga.
          > > Moim znajomym zawsze polecam te biura.
          >
          > Tylko nie ITAKA. Obiecują bardzo dużo, nie wywiązują się
          > z zobowiazań zrzucając odpowiedzialnosć na innych.
          > Klient interesuje ich tylko do momentu wzięcia
          > pieniędzy.

Choc nie byłem z Vingiem nigdzie (a dlaczego - poniżej) jak dotychczas - nie
          polecam (dotyczy wspomnianego pozniżej biura, pewno nie we wszystkich tak jest).
          Powód jest prosty - bylem zainteresowany wycieczka na Peloponez - szczerze -
          bardzo zainteresowany. Wybrałem sie wiec do biura Vinga/Itaka (Wroclaw, to
          chyba ul. Wita Stwosza, przy Rynku). Na moje "Dzien dobry" usłyszalem
          burknięcie Pani. Wytlumaczyłem sobie to upalem, który wtedy panował. Podeszłem
          do agentki i zacząłem sie wypytywać. Niestety to co mnie uderzyło to każdą
          odpowiedz trzeba było z Pani wyciągać. Do tego co chwilę odbierala telefon. Gdy
          po raz trzeci okres rozmowy przekroczył 5 minut .... cierpliwośc się skończyła.
          Teraz jade do Turcji z innego biura, w którym poszanowanie klienta jest rzeczą
          normalna bez względu na status majątkowy .... może trzeba było ubrac się w
          garnitur :O).
          • Gość: jerko Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 26.08.02, 13:51
            jeżeli do Trucji to tylko nie z Jet Touristic Poland sp. z o.o., a szczególnie
            nie do Marmaris, chyba że masz ochotę na super niemiłą i obojętną rezydentkę
            Małgorzatę Siłacz i chcesz mieć poczucie, że dałeś się wyrolować za własne
            pieniądz. Po ich wpłąceniu przestajesz już obchodzić to szacowne biuro
            zupełnie. Popis ignorancji, braku poszanowania swojego klienta i bezczelnego
            wyłudzenia pieniędzy (co innego w katalogu, co innego w rzeczywistości, oferta,
            iż latają do Dalamanu nieprawdziwa, transfer z Antalyi ponad 6 godzin).
    • Gość: turysta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: 217.98.125.* 13.08.02, 13:09
      A co powiecie na Globtrans. Byłam z nimi w Chorwacji i bardzo obie chwalę!!
    • Gość: Maciek tylko nie TRIADA. Re: BIAŁA LISTA IP: 194.9.223.* 14.08.02, 13:01
      Stanowczo odradzam - skandaliczne zachowanie pracowników i rezydentów
      oraz „olewanie” klientów którzy korzystają z usług Triady, brak kompetencji
      sprzedawców oraz niedotrzymywanie najważniejszych punktów umowy to tylko kilka
      zdarzeń z jakimi się spotkałem.
    • Gość: marta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.telkab.pl 15.08.02, 20:41
      czy ktoś korzystał z www.klubwakacyjny.pl??
      • pacio Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! 19.08.02, 17:22
        Gość portalu: marta napisał(a):

> czy ktoś korzystał z www.klubwakacyjny.pl??

Odpuść sobie lipa okrutna !!!!

Pzdr
        pacio
    • Gość: turysta Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: *.pl 19.08.02, 21:38
      ciekawe ile biur same na liste sie wpisalo bo widze ze cos za czesto sie
      powtarzaja !!!
    • Gość: MKR Re: BIAŁA LISTA POLSKICH BIUR PODRÓŻY !!! IP: 195.136.251.* 23.08.02, 10:29
      Za najlepsze biuro uważam Orbis. Wyjeżdżałam wielokrotnie za pośrednictwem
      dużych biur podróży. Z Orbisem wybrałam się na Rodos - hotel nie drogi, ale
      czysty i schludny, dokładnie tak jak w katalogu, miła i fachowa obsługa. Duże
      brawa dla rezydentów - Panie rezydentki mówiły po grecku, na wycieczkach nie
      czytały z popularnych przewodników, które miało wielu wycieczkowiczów
      (spotkałam sie z tym na innych wyjazdach).
      Nie słyszałam od znajomych niepochlebnych opinii, ani nie natknęłam się w
      Internecie na skargi od klientów - kolejny plus dla dużego biura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka