Dodaj do ulubionych

hotel Blue Bay Rodos

IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.06.05, 00:01
Wybieram sie do tego hotelu w lipcu, czy ktoś juz tam był w tym roku? Lecimy
z biurem Scan Holiday,jesli macie jakies wiadomosci prosze napiszcie.
Jedziemy z dzieckiem 2,5 roku,czy jest jakis plac zabaw? Jaka jest różnica
miedzy pokojami w budynku głównym a w bungalowach, czy ktos z Was wie jak
wyglądaja tarasy w pokojach, może lepij zdecydowac się na balkon? I ostatnie
pytanie, czy klimatyzacja jest włączana o okreslonych porach, czy działa
cała dobę.
Obserwuj wątek
    • Gość: zima Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.prosys.wroc.pl / *.prosys.wroc.pl 15.06.05, 11:47
      Ja też wybieram się do tego hotelu,ale w sierpniu.Trochę wywiedziałam się o nim
      i nie jestem taka zachwycona.Podobno zdarzają się insekty( po prostu
      karaluchy),jest również niedaleko lotnisko, więc huk w nocy dość mocno
      odczuwalny.Ja jestem wrażliwa na nocne hałasy, już się martwię co to będzie.
      Poza tym plaża niestety trochę kamienista, a w Scanholiday mówili że
      piaszczysta i bardzo silne wiatry, które nie dadzą popływać w morzu.Tyle
      wiem!!!Trochę jestem przerażona,gdyż mogliśmy za te same pieniądze lecieć na
      Kretę, a tam podobno jest super. Napisz na forum po powrocie jak było albo
      wyślę ci mój adres E-mail to mi opiszesz
      • Gość: magdi Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.ula5.1000lecie.pl 28.06.05, 15:50
        Ponawiam pytanie na temat hotelu Blue Bay na Rodos może ktoś z Was już wrócił i
        może cos napisać. Bardzo proszę jeszcze o informację, czy nalezy zabrać ze sobą
        coś ciepłego do ubrania, myslę o wieczorach bo podobno jest tam wietrznie.
    • neronka Re: hotel Blue Bay Rodos 28.06.05, 16:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14952520&a=23438447
      tu jest trochę informacji o tym hotelu.
      • Gość: magdi Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.ula5.1000lecie.pl 28.06.05, 16:40
        Dziękuje za strony. Czy korzystałas z wypożyczanego samochodu a jesli tak, to
        czy zamawiałas w Polsce czy na miejscu?
        • Gość: inka Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:37
          Ja korzystałam z samochodu z tej firmy.
          Załatwiałam w Polsce, podstawili mi pod hotel. Mają super jeepy pomalowane w
          tygrysa!
          Miłego urlopu
          Inka
    • mama75 Re: hotel Blue Bay Rodos 28.06.05, 17:47
      osobiscie nie polecam. Nie mieszkalam w tym hotelu na szczescie, ale
      przejezdzalam kolo niego kilka razy i jakos dziwnymmtrafem zdazalo mi sie byc
      tam w momencie, kiedy samolot schodzil do ladowania. Huk potworny ! Samoloty
      przelatuja nad nim dosc nisko, w momencie kiedy otwieraja podwozie, a wiadomo
      jak to na Rodos bywa latem, samoloty laduja tam co kilka minut. Koszmar.

Od klientow slyszalam, ze byli dwa lata przede mna na Rodos i mieszkali w tym
      hotel. Tragedia. Robaki, marne jedzenie, ale najgorsze jednak ladujace samoloty.
      • mama75 Re: hotel Blue Bay Rodos 28.06.05, 17:51
        acha - ja na Rodos bylam juz jakis czas tem, wiec moze wzbogacili program
        animacyjny albo poprawili jedzonko, ale watpie zeby zmnejszyli halas wywolany
        ladujacymi maszynami.
    • Gość: Zbych Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:30
      Byliśmy z rodziną z opolskiej "Nowej Itaki". Hotel w zależności od piętra ma różne kategorie. Generalnie Polacy kwaterowani są w kategoriach niższych. UWAGA! ITAKA ale i Scan Holiday umieszczają turystów w hotelu "Matoula Beach" *** położonym obok "Blue Bay". Wszelkie świadczenia w hotelu Blue Bay - trzeba dojść ale blisko. Widzieliśmy 2 szczury. W katalogu ITAKA "BB" ma 4 gwiazdki, ale naprawdę trudno uwierzyć w ten standard. Gdyby nie oszustwo biura podróży w sumie byłoby nieżle. Rodos OK.
      • Gość: magdi Re: hotel Blue Bay Rodos IP: *.ula5.1000lecie.pl 25.07.05, 22:56
        Wrócilismy z hotelu Blue Bay.Nie sa to cztery gwiazdki, w budynku głównym
        Polacy sa kwaterowani poniżej czwartego piętra, a tylko to jest po
        remoncie.Reszta pokoi jest w opłakanym stanie. Bungalowy to tez wielkie
        nieporozumienie. Jeśli chodzi o insekty, to są w materacach, prawdopodobnie
        pchły. Gryzą bardzo.Po kilku dniach, po kolejnej interwencji w recepcji
        otrzymalismy pokój w sąsiednim budynku Hotel Matoula, jedyne rozsadne miejsce.
        Ale to tez nie sama bajka . Po dwóch dniach w kanałach wentylacyjnych mieliśmy
        wylegarnie komarów. Po uszczelnieniu wszelkich szpar papierem toaletowym!!!!
        problem był nieco mniejszy. Można jeszcze napisać o stojącej wodzie w łazience
        itd., itd. Uważam jednak, że Matoula z tych wszystkich opcji i tak jest
        najlepsza. Jeśli chodzi o wyżywienie i napoje zarówno te alkoholowe jak i
        niealkoholowe, to odbiega ono dalece od tego, co powinien zaoferować hotel o
        takim standarcie jaki oferuje nam biuro Scan Holiday. W basenach woda jest
        lekko mętna. Proble przelatujacych samolotów mysle że nie jest największym, do
        tego mozna się przyzwyczaić, aczkolwiek hałas jest duży. Jedno jest pewne nie
        jest to absolutnie hotel o standardzie czterech gwiazdek pod kazdym względem.
        Mysle że jest to wielkie nieporozumienie. Jedno jest tylko pocieszajace,
        przynajmniej pogoda będzie ładna, a wiejące tam wiatry pomagają nam nie znieść
        upały. Plaża jest żwirowo kamienista. Jesli ktos z Was wybiera sie do tego
        hotelu od poczatku wywalczcie sobie dobre miejsce do zakwaterowania. Moim
        zdaniem Matoula jest w miarę ok. Na pewno najlepsza z tych wszystkich
        możliwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka